קרבי זה הכי אחי!

הבנת נכון

אבל אחת לשבועיים או שלושה כדאי לדעתי שתכניס קצת נפח בצורה של ריצה רציפה(4000-5000 מטר בקצב יחסית איטי עם ניסיון לשפר קצת מהפעם הקודמת).

יש דרכים יותר מדוייקות לקבוע כמה סטים לרוץ אבל זה מורכב מדי ומיותר למטרות שלך.
6 זה מספר הקסם אבל לא חובה לשמור על זה באדיקות, אפשר לעשות יותר או פחות. אני מאמין ש6 ריצות יתאימו לך במיוחד אחרי מה שהיה באימון האינטרוולים הקודם שלך, אין מצב שהיית מצליח 7 😃

תשאיר גם איזה שבוע קל לפני יום הסיירות כדי להתאושש, להוריד עומס ולעשות טסטים(לרוץ 2000 כמה פעמים כדי להעריך את עצמך יותר טוב וללמוד לרוץ את הריצה).

• פותח/ת השרשור
ש"צ - שתוק צעיר.

כי אתה מדבר פה כאילו אין לך בעיה להגיע לכול מקום בצבא
"ניראלי שאני ילך על שייטת 13 ולא על מטכל"
אתה אפילו לא מדמיין על כמה הגיבוש הזה קשה, יש אנשים שאמרו לי שגיבוש שייטת יותר קשה ממטכל (אנשים שהיו בגיבוש שייטת, אבל אין ממש דרך לדעת מבחינתי)
התלבטות בין שייטת למטכל זה לא כמו בין גולני לגיבעתי
קודם כול תגיע לרמה הזאת בכלל, שלפי מה שזה נראה, אתה עוד רחוק.

אתה לא הבנת נכון למה התכוונתי. כשאמרתי שאני אלך על שייטת 13 התכוונתי שאני אשים אותה בעדיפות ראשונה ביום סיירות ותו לא. אתה באמת חושב שאני פשוט מוציא את המילים האלה כאילו היחידות האלה פשוט עומדות בתור ומחכות לי? אני יודע שהמרחק ביני לבין היחידות האלה הוא שנות אור.

הבנת נכון

אבל אחת לשבועיים או שלושה כדאי לדעתי שתכניס קצת נפח בצורה של ריצה רציפה(4000-5000 מטר בקצב יחסית איטי עם ניסיון לשפר קצת מהפעם הקודמת).

יש דרכים יותר מדוייקות לקבוע כמה סטים לרוץ אבל זה מורכב מדי ומיותר למטרות שלך.
6 זה מספר הקסם אבל לא חובה לשמור על זה באדיקות, אפשר לעשות יותר או פחות. אני מאמין ש6 ריצות יתאימו לך במיוחד אחרי מה שהיה באימון האינטרוולים הקודם שלך, אין מצב שהיית מצליח 7 😃

תשאיר גם איזה שבוע קל לפני יום הסיירות כדי להתאושש, להוריד עומס ולעשות טסטים(לרוץ 2000 כמה פעמים כדי להעריך את עצמך יותר טוב וללמוד לרוץ את הריצה).

אוקיי- מעולה. אני ארוץ היום ריצת 4000 על קצב 12.5 ומיום שני נתחיל את האינטרוולים.
(באינטרוולים של ה400-500 המנוחה היא גםכמו של ה1000, הליכה ולא ריצה קלה נכון?)
ד"א- נתקלתי במושג חדש בנושא הריצות- פארטלק או משהו כזה- ממה שהבנתי זה ריצה רגילה עם פרקי זמן של ריצות מתגברות. יש מקום לזה באימונים או שזה מיותר?

תנוח באינטרוולים הקצרים קצת פחות(הליכה)

תעזוב פארטלק כרגע, תתמקד בתוכנית הרגילה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
היום אני לא יכול לרוץ, חייב לשמור על אחי.
מקווה שהשבוע הבא יראה ככה:
ראשון: 6/1000
שני:כוח
שלישי: 6/500
רביעי:כוח
חמישי: ספרינטים בעליה
שישי: כוח
שבת: ריצת 4000

נקווה לטוב מצד הרגליים.

תשאיר לעצמך איזה יום מנוחה אחד בשבוע. בייחוד שאתה עושה הרבה אימונים עצימים.

אם כבר תוותר על אימון ריצה אחד
בקצב הזה תקרוס מהר מאוד\יהיו לך שברי מאמץ.

• פותח/ת השרשור
אם כבר תוותר על אימון ריצה אחד
בקצב הזה תקרוס מהר מאוד\יהיו לך שברי מאמץ.

אוקיי- נוותר על הריצה של שבת.

ד"א- ראיתי שהיה לך גיבוש צנחנים, עברת? קיבלת משהו ביחטיות\מאותר דובדבן?

• פותח/ת השרשור
בדצמבר הגיבוש (עוד שלושה שבועות לדעתי)
היחטיות זה אחרי הגיוס..
מןהסתם, ראיתי שכתבת בעבר משהו על גיבוש צנחנים אז חשבתי שכבר עברת אותו. לאיפה הכיוון? דובדבן מגלן או פלסר?

אתה רץ על הליכון ?
כן.

היום שוב, לא עשיתי את הריצה המיוחלת. מבואס מעצמי ברמות מפגרות.
מחר אני אעשה את הריצה ואולי כוח.

מןהסתם, ראיתי שכתבת בעבר משהו על גיבוש צנחנים אז חשבתי שכבר עברת אותו. לאיפה הכיוון? דובדבן מגלן או פלסר?

.
דובדבן או מגלן..
היה אמור להיות לי את הגיבוש הזה באפריל, אבל שברתי את הקרסול 3 שבועות לפני 😣

• פותח/ת השרשור
דובדבן או מגלן..
היה אמור להיות לי את הגיבוש הזה באפריל, אבל שברתי את הקרסול 3 שבועות לפני 😣

חתיכת נפילה הא? לפחות הרווחת עוד זמן להתאמן ;)

האימון של היום- 6*1000 קצב 14. ה4 הראשונים קשים, ה2 האחרונים גיהינומיים. בכל מקרה אני שמח שהפעם לא עברה בי אפילו מחשבה של לעזוב באמצע. באחרון הרגליים כבר הרגישו לי כבדות ו״ריקות״ מכוח אבל המשכתי בכל זאת. לסיכום- מרוצה.
מחר אימון כוח, מחרתיים 6*500 קצב 15-16.

• פותח/ת השרשור
יש מצב שאתה כותב את הסדר של האימונים שלך? כאילו באיזה יום כח ובאיזה ריצה?

הסדר לא קבוע. השאיפה היא:
יום ראשון- כוח
יום שני- 6*1000
יום שלישי- כוח
יום רביעי- 6*500
יום חמישי- כוח
יום שישי- ספרינטים בעליה
שבת- מנוחה.

בזמן האחרון יוצא לי לעשות רק 2 אימוני כוח בשבוע אז זה יוצא קצת שונה אבל סה"כ זה הכיוון.

• פותח/ת השרשור
ברגע שתמצא דיונה בירושלים תרים אלי צילצול ;) בינתיים אני נאלץ להסתפק בעליה אכזרית ביותר פה ליד הבית שלי.

תגיד אחי איך אתה מסתדר עם העומס המטורף הזה של האימונים? 6 אימונים בשבוע ורק יום אחד מנוחה? זה לא יותר מדי?

תגיד אחי איך אתה מסתדר עם העומס המטורף הזה של האימונים? 6 אימונים בשבוע ורק יום אחד מנוחה? זה לא יותר מדי?

לא מפריע לי יותר מדי, לא מרגיש באובר טריינינג ואפילו מתקדם בכוח. כשאני מרגיש לא מאושש מספיק לאימון כלשהו בדרך כלל אני דוחה אותו.

אתה רץ בשטח .ץ?
הליכון לא דופק תרגליים ?

דווקא הריצות בחוץ על אספלט דפקו לי תרגליים ואלו היו ריצות של 25 דקות מקס׳. בהליכון הרגליים מרגישות פיקס ואני יכול לעשות אימונים ארוכים יותר, מה גם שיש לי שליטה על מהירות הריצה ככה שאני יכול להתקדם מאימון לאימון באופן מדיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית