הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרבי זה הכי אחי!

Divon, אפשר לשאול מאיפה הגיע הביטחון העצמי שעומד מאחורי הקשקושים האלה?

עריכה: עכשיו שמתי לב שאתה בצבא, בקרבי. אז עכשיו אני יודע מאיפה הגיע הביטחון העצמי.

נערך לאחרונה:
Divon, אפשר לשאול מאיפה הגיע הביטחון העצמי שעומד מאחורי הקשקושים האלה?

עריכה: עכשיו שמתי לב שאתה בצבא, בקרבי. אז עכשיו אני יודע מאיפה הגיע הביטחון העצמי.
שום קשר לביטחון עצמי.
אומר לו ממה שאני חווה בצבא, שזה אותו עיקרון שהוא רוצה רוצה להגיע - סיגנון האימונים והקושי שיהיה.
אגב, עדיין קשקושים? או שפתאום אלו קשקושים יותר נכונים?

שום קשר לביטחון עצמי.
אומר לו ממה שאני חווה בצבא, שזה אותו עיקרון שהוא רוצה רוצה להגיע - סיגנון האימונים והקושי שיהיה.
אגב, עדיין קשקושים? או שפתאום אלו קשקושים יותר נכונים?
LOL
אתה חושב שזה שאתה מדבר על סמך החוויות שלך בצבא אומר שמה שאתה אומר יותר נכון?
בוא אני אגלה לך סוד. זה אומר את ההפך. בצבא לא יודעים כלום על אימון גופני, ותאמין לי שזו הייתה מחמאה.

הגישה שאתה מציג היא הגישה הצבאית הקלאסית - "קשה יש רק בלחם" ושאר החרטוטים. כן כן, שמענו. יכאב לך פה, יכאב לך שם, אתה מסוגל לרוץ יותר מX קילומטרים. כולם גיבורים. כאילו אין דבר כזה גוף האדם, אלא רק נפש.
להתאמן בעיקר על ריצות של 2000 ולעשות אינטרוואלים? אני לא מאשים אותך בזה שהצבא הפיל עליך את זה אבל כל התפיסה שלך פגומה מהיסוד.

ולקינוח:
עוד הרגל מגונה שאתה צריך להיפטר ממנו (חוץ מהריצה על מסילה)
להפסיק לערבב כמה סוגי אירובי באותו אימון.
אם אתה מתחיל ריצה, אז תסיים בריצה.
אם ספטר, אז סטפר.
רק שחס וחלילה לא יהיו לו בטעות יכולות אירוביות כמו של... טריאתלטים 😆

LOL
אתה חושב שזה שאתה מדבר על סמך החוויות שלך בצבא אומר שמה שאתה אומר יותר נכון?
בוא אני אגלה לך סוד. זה אומר את ההפך. בצבא לא יודעים כלום על אימון גופני, ותאמין לי שזו הייתה מחמאה.

הגישה שאתה מציג היא הגישה הצבאית הקלאסית - "קשה יש רק בלחם" ושאר החרטוטים. כן כן, שמענו. יכאב לך פה, יכאב לך שם, אתה מסוגל לרוץ יותר מX קילומטרים. כולם גיבורים. כאילו אין דבר כזה גוף האדם, אלא רק נפש.
להתאמן בעיקר על ריצות של 2000 ולעשות אינטרוואלים? אני לא מאשים אותך בזה שהצבא הפיל עליך את זה אבל כל התפיסה שלך פגומה מהיסוד.

ולקינוח:

רק שחס וחלילה לא יהיו לו בטעות יכולות אירוביות כמו של... טריאתלטים 😆
אתה נטפל אליו יותר מידיי לדעתי.
המטרה שלו באימוני אירובי היא לשפר בעיקר את היכולת ריצה- אז שירוץ ולא יעשה כל מיניי טריקים של עכשיו סטפר, עכשיו הליכון עכשיו ריצה, עכשיו ריצה אחורה או דברים כאלה ופשוט ירוץ. בזה divon דיי צדק.
באימון עצמו זה כבר לטחון מים מיליון פעם ולחזור על אותו הדבר. אימוני ALL OUT כמו שdivon אומר אולי לא יתנו לו בסיס אירובי כמו אימונים ארוכים, אבל הם יכולים להביא אותו יותר מוכן מנטלית ועם הכרה טובה יותר של הגוף שלו בשעת מאמץ גבוהה. זה כן יכול לעזור לו בצבא כשהוא יעשה שם אימונים כאלה.

אתה נטפל אליו יותר מידיי לדעתי.
המטרה שלו באימוני אירובי היא לשפר בעיקר את היכולת ריצה- אז שירוץ ולא יעשה כל מיניי טריקים של עכשיו סטפר, עכשיו הליכון עכשיו ריצה, עכשיו ריצה אחורה או דברים כאלה ופשוט ירוץ. בזה divon דיי צדק.
באימון עצמו זה כבר לטחון מים מיליון פעם ולחזור על אותו הדבר. אימוני ALL OUT כמו שdivon אומר אולי לא יתנו לו בסיס אירובי כמו אימונים ארוכים, אבל הם יכולים להביא אותו יותר מוכן מנטלית ועם הכרה טובה יותר של הגוף שלו בשעת מאמץ גבוהה. זה כן יכול לעזור לו בצבא כשהוא יעשה שם אימונים כאלה.
1. הבעייה שלי היא בעיקר עם הגישה של divon.
2. הוא חוזר מפציעה - והתגובה שהוא מקבל ממנו זה שהוא יכול לרוץ יותר. כדוגמה לבעייה יסודית בגישה.
3. אני לא יודע מה בדיוק הפציעה שלו ואיך הוא מגיב ומטפל בה, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני רואה אנשים חוזרים מפציעה של ריצה בין היתר בעזרת פעילויות אירוביות אחרות (ראיתי הרבה שנעזרים בשחייה ואופניים).
4. מה שאימוני הALL OUT שהוא מציע יתנו לו הם כלום לעומת בסיס טוב. בעזרת האימונים האלה הוא יכיר את התחושה של לרצות להקיא, להיות מסוחרר ומחומצן למוות. בעזרת בסיס הוא פשוט לא יצטרך להתמודד איתן. זה יתרון הרבה יותר משמעותי. חוץ מזה, שתכלס, בצבא היכולת לעמוד בעומסים יותר חשובה מהיכולת לספק ביצועים. ובהרבה!

1. הבעייה שלי היא בעיקר עם הגישה של divon.
2. הוא חוזר מפציעה - והתגובה שהוא מקבל ממנו זה שהוא יכול לרוץ יותר. כדוגמה לבעייה יסודית בגישה.
3. אני לא יודע מה בדיוק הפציעה שלו ואיך הוא מגיב ומטפל בה, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני רואה אנשים חוזרים מפציעה של ריצה בין היתר בעזרת פעילויות אירוביות אחרות (ראיתי הרבה שנעזרים בשחייה ואופניים).
4. מה שאימוני הALL OUT שהוא מציע יתנו לו הם כלום לעומת בסיס טוב. בעזרת האימונים האלה הוא יכיר את התחושה של לרצות להקיא, להיות מסוחרר ומחומצן למוות. בעזרת בסיס הוא פשוט לא יצטרך להתמודד איתן. זה יתרון הרבה יותר משמעותי. חוץ מזה, שתכלס, בצבא היכולת לעמוד בעומסים יותר חשובה מהיכולת לספק ביצועים. ובהרבה!
3. יש הבדל משמעותי בין שחיה אופניים וריצה. ההבדל בין סטפר לריצה הוא לא מאוד רציני. זאת לפחות מהתנסות אישית שלי. הייתי מעדיף ריצה על משטח רך מאשר ריצה בסטפר בשביל למנוע עומס על הברכיים. (לי אישית כניראה שיש טכניקה שלא נוחה לריצה בסטפר, כואבות לי הברכיים כשאני רץ שם. לפחות בפעם האחרונה שניסיתי לעשות סטפר).
פעילות אירובית אחרת עוזרת לשמור על נפח אירובי גדול למרות מגבלה שיש לך בענף אירובי אחד. זה עוזר לשמור על כושר למרות פציעות. לדעתי בגלל זה מתאמנים לפעמים בענפים שונים כאשר יש פציעה. כשאתה לא פצועה אין בשביל מה לשלב ענפים אחרים באופן אינטנסיבי. אולי את הייתה כוונתו המקורית.

4. אני לא מסכים איתך פה לגמריי. אמנם אני מאז שעשיתי אימונים אינטנסיביים הייתי בבסיס אירובי יחסית טוב, אבל עשיתי אימוני ספרינטים ואימוני אינטרוולים קשים אחרים. אין ספק שהאימונים האלה עזרו לי להכיר את עצמי כשאני מגיע לקצה הגבול. עכשיו אם אני מתחרה, גם אם לא עשיתי הכנה ספציפית אני יודע איך אני מגיב למאמץ גבוהה, ומכיר את עצמי טוב יותר. חשוב לעשות את זה. בייחוד כשזה סוג האימונים היחיד שתעשה בצבא.

3. יש הבדל משמעותי בין שחיה אופניים וריצה. ההבדל בין סטפר לריצה הוא לא מאוד רציני. זאת לפחות מהתנסות אישית שלי. הייתי מעדיף ריצה על משטח רך מאשר ריצה בסטפר בשביל למנוע עומס על הברכיים. (לי אישית כניראה שיש טכניקה שלא נוחה לריצה בסטפר, כואבות לי הברכיים כשאני רץ שם. לפחות בפעם האחרונה שניסיתי לעשות סטפר).
פעילות אירובית אחרת עוזרת לשמור על נפח אירובי גדול למרות מגבלה שיש לך בענף אירובי אחד. זה עוזר לשמור על כושר למרות פציעות. לדעתי בגלל זה מתאמנים לפעמים בענפים שונים כאשר יש פציעה. כשאתה לא פצועה אין בשביל מה לשלב ענפים אחרים באופן אינטנסיבי. אולי את הייתה כוונתו המקורית.

4. אני לא מסכים איתך פה לגמריי. אמנם אני מאז שעשיתי אימונים אינטנסיביים הייתי בבסיס אירובי יחסית טוב, אבל עשיתי אימוני ספרינטים ואימוני אינטרוולים קשים אחרים. אין ספק שהאימונים האלה עזרו לי להכיר את עצמי כשאני מגיע לקצה הגבול. עכשיו אם אני מתחרה, גם אם לא עשיתי הכנה ספציפית אני יודע איך אני מגיב למאמץ גבוהה, ומכיר את עצמי טוב יותר. חשוב לעשות את זה. בייחוד כשזה סוג האימונים היחיד שתעשה בצבא.
3. לא יודע מה כוונתו המקורית אבל בגלל שבעל הלוג כרגע חוזר מפציעה, יכול להיות שהסטפר יכול להועיל לו. שוב, אני לא יודע מה הפציעה ואיך צריך להתמודד איתה - אבל לחזור מפציעה בעזרת פעילות נוספת זה לא משהו חדש או מוזר. באופן כללי ברוב המקרים הייתי מעדיף שחייה, אבל האפשרות שלו זה סטפר ואם זה עושה את העבודה - על הכיפאק.

4. ברור שאתה לא מסכים איתי, כי הניסיון שלך הוא שלך. אתה שוקל SUB 70. אתה אתלט, ותמיד היית כזה (ניחוש). אתה על אחוז שומן אולי אפילו חד ספרתי באופן קבוע. יש לך בסיס טוב. אתה ספורטאי שצריך אימוני איכות.
בן אדם על אחוז שומן יחסית גבוה (נגיד 17) ששוקל מעל 85 קילו ואין לו עבר בתחום סבולתני כלשהו - זה בוודאי לא בן אדם שכרגע צריך אימוני איכות.
סביר להניח שאתה לא מכיר את התחושות עליהן דיברתי - סחרחורות, הקאות וחוסר תפקוד קיצוני, שגורמים לך בין היתר להשען על הברכיים, ולא סתם כי אתה עייף - אלא כי אתה אשכרה לא יכול שלא. או שאתה לא יכול למשל לעמוד במקום גם אחרי כמה דקות מנוחה. ושלוקח לך באיזור ה10 דקות (ולפעמים כפול) רק כדי "לחזור להכרה". אבל אנשים לא אתלטים וקלים כמוך מכירים. ואם לא - כשהם יעשו כמה ספרינטים, הם יכירו. לא משנה כמה אתה חזק בראש או מנוסה בתחושה הזאת - אין דרך להתמודד עם זה בצורה אידיאלית. בן אדם שלא חווה את זה יתפקד הרבה יותר טוב מבן אדם שכן חווה את זה, ובהרבה. הדבר הכי חשוב בשבילו זה לעבוד על זה שהוא לא יסבול - וזה נעשה קודם כל ע"י בניית בסיס.
בגלל שהייתי מאוד שמן לפני שהתחלתי לעסוק בספורט, והתחלתי לעסוק בספורט בצורה דומה \ זהה ל"כושר קרבי", אני מכיר ויודע איך זה להיות בשני הצדדים - ואני אומר לך חד משמעי, כשכל הגוף של מחומצן (האמת, אני לא יודע מה זה מבחינה אנטומית \ ביולוגית, זה פשוט סלנג של שחיינים שנקלעים לאימון ריצה של ספרינטים) אתה לא יכול לתפקד טוב. אחרי שבניתי בסיס כמו שצריך (וירדתי המון במשקל), הבנתי סוף סוף איך זה לא להרגיש את זה אלא "רק" להתעייף ולסבול "כרגיל", ולחוות "רק" האטה בקצב. ההבדל הוא שנות אור, והוא צריך קודם כל שריצה לא תהיה זרה לגוף שלו ושהוא לא יסבול ממנה, גם אם מדובר על ספרינטים - ושוב, זה נבנה בעיקר ע"י בסיס.

נערך לאחרונה:
אני אמרתי לו מה שיהיה לו בצבא.
התפיסה שלי פגומה? ממש לא. אמרתי אי פעם שאני מאמין שאלו דברים נכונים? ממש לא.
ככה יהיה לו בצבא, אני מעדיף לעזור לו להכין את עצמו לזה, ושלא יחיה באשליה שצריך לרוץ שעה וזה פתאום יעזור לו בצבא (לפני צבא הייתי מתאמן על ריצות של 10 קילומטר+, וזה ממש לא עוזר לי בצבא)

אבל לפי התגובות שלך הבנתי שאין כול כך עם מי לדבר..

אני אמרתי לו מה שיהיה לו בצבא.
התפיסה שלי פגומה? ממש לא. אמרתי אי פעם שאני מאמין שאלו דברים נכונים? ממש לא.
ככה יהיה לו בצבא, אני מעדיף לעזור לו להכין את עצמו לזה, ושלא יחיה באשליה שצריך לרוץ שעה וזה פתאום יעזור לו בצבא (לפני צבא הייתי מתאמן על ריצות של 10 קילומטר+, וזה ממש לא עוזר לי בצבא)

אבל לפי התגובות שלך הבנתי שאין כול כך עם מי לדבר..
לא הצגת את הגישה הצבאית, הצגת את הגישה שלך. אתה אמרת "אתה יכול יותר" וכו' וכו'
אה ו... כן, ריצות של 10 ק"מ לא עוזרות לצבא, נכון. ספרינטים כן. כי זה מה שעושים בצבא - עושים מסעות של ספרינטים ל50 קילומטר. ושבועות מלחמה בספרינט של 90 קילומטר. זה גם משנה כמה מהר הספרינט שלך, בוודאי. כי אם הוא לא יהיה מהיר אתה לא תהיה ראשון במד"סים של ה200X5 - אוי לא!

ההפך. זאת הגישה של הצבא, לא הגישה שלי.
מניסיון, ריצות של 10 קילומטר לא עוזרות במסעות של 50 קילומטר (בעצם לא בדיוק מניסיון, המסע האחרון שהיה לי, היה ביום רביעי בלילה, 33+4)
ומה הקשר 90 קילומטר לבין שבוע מלחמה? לאיפה שהוא שואף להגיע, אין שבוע מלחמה, בדיוק כמו שלי לא היה ולא יהיה. (הוא יודע איפה אני נמצא)

בצבא, ברוב המקומות, מתחילים מ0. תאמין או לא, גם סיירות.
כשהגעתי לצבא, ירד לי הכושר, מה לעשות ככה זה. האימונים בעיקר על ריצות קצרות ואינטרוואלים.

לא הצגת את הגישה הצבאית, הצגת את הגישה שלך.

הגישה שאתה מציג היא הגישה הצבאית הקלאסית

😵

ומה הקשר לעזאזל בין מסעות ושבוע מלחמה לספרינטים או לריצות בכלל? מן הסתם שזה יישמע טיפשי להתכונן לשבועות האלו בעזרת ספרינטים, אבל באותה מידה זה נשמע טיפשי להתכונן לשבועות האלו בריצות ארוכות. מה גם שב-2 המקרים עדיין ספרינטים יהיו יותר רלוונטים כי דילוגים נעשים בספרינט (טוב, בתיאוריה לפחות) ופערים במסע מצטמצמים בספרינט. אז לפחות שלא יתעייף.

😵

ומה הקשר לעזאזל בין מסעות ושבוע מלחמה לספרינטים או לריצות בכלל? מן הסתם שזה יישמע טיפשי להתכונן לשבועות האלו בעזרת ספרינטים, אבל באותה מידה זה נשמע טיפשי להתכונן לשבועות האלו בריצות ארוכות. מה גם שב-2 המקרים עדיין ספרינטים יהיו יותר רלוונטים כי דילוגים נעשים בספרינט (טוב, בתיאוריה לפחות) ופערים במסע מצטמצמים בספרינט. אז לפחות שלא יתעייף.

ההפך. זאת הגישה של הצבא, לא הגישה שלי.
מניסיון, ריצות של 10 קילומטר לא עוזרות במסעות של 50 קילומטר (בעצם לא בדיוק מניסיון, המסע האחרון שהיה לי, היה ביום רביעי בלילה, 33+4)
ומה הקשר 90 קילומטר לבין שבוע מלחמה? לאיפה שהוא שואף להגיע, אין שבוע מלחמה, בדיוק כמו שלי לא היה ולא יהיה. (הוא יודע איפה אני נמצא)

בצבא, ברוב המקומות, מתחילים מ0. תאמין או לא, גם סיירות.
כשהגעתי לצבא, ירד לי הכושר, מה לעשות ככה זה. האימונים בעיקר על ריצות קצרות ואינטרוואלים.

חחחחח
עזבו, אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל. אין לכם מושג על מה אתם מדברים.
באופן חד משמעי, אתם לא נשמעים יותר טוב מאף ליצן חדר כושר שמסביר למה פשיטות ברכיים יותר טובות מסקוואט.

ושוב אני יחזור על מה שאמרתי - כנראה שאין עם מי לדבר.
שבוע טוב (יותר נכון שבועיים), אני חוזר לבסיס.

בוודאי שאין עם מי לדבר, כי אתה נותן הרצאות על תחום שאין לך חצי דבר בו, ולהסביר לך את כל היסודות של הסיבולת (ריצה בפרט) זה לא משהו שיש לי כוח אליו, וזה לא שונה מלהתווכח עם מאמן וינגייט בחדר כושר שסקוואט יותר טוב מפשיטת ברכיים.
על אחת כמה וכמה, שאם אתה תריץ חיפוש על ההודעות שלי אתה תמצא שהסברתי את הדברים האלו בפורום הרבה יותר מפעם אחת, להרבה יותר מבן אדם אחד.

גם התגובה הראשונית שלי שראיתי את הלוג הזה הייתה שהוא מבזבז את זמנו באימונים מיותרים...
הגעתי להנדסה קרבית בן אדם שמן שלא רץ בחיים שלו יותר מ100 מטר וסיימתי את המסלול במלואו בלי שום פער...כל המסעות וכל הריצות וכל האימונים על הצד הטוב ביותר,בצבא בונים את הכושר שלך מ0....מד"ס ראשון 500 מטר....
למרות זאת בן אדם מאומן מפחית את הקושי שיהיה לו במסלול,אבל לא בהכרח משפר את הצלחתו.
באמת שזה רק רבאק ולדעת לאכול חרא,ככה משלימים מסלול צבאי.
בהצלחה!

גם התגובה הראשונית שלי שראיתי את הלוג הזה הייתה שהוא מבזבז את זמנו באימונים מיותרים...
הגעתי להנדסה קרבית בן אדם שמן שלא רץ בחיים שלו יותר מ100 מטר וסיימתי את המסלול במלואו בלי שום פער...כל המסעות וכל הריצות וכל האימונים על הצד הטוב ביותר,בצבא בונים את הכושר שלך מ0....מד"ס ראשון 500 מטר....
למרות זאת בן אדם מאומן מפחית את הקושי שיהיה לו במסלול,אבל לא בהכרח משפר את הצלחתו.
באמת שזה רק רבאק ולדעת לאכול חרא,ככה משלימים מסלול צבאי.
בהצלחה!

יכול להיות שאני הולך להתגייס להנדסה קרבית השנה, אתה יכול אולי לפרט קצת איך שם?

בוודאי שאין עם מי לדבר, כי אתה נותן הרצאות על תחום שאין לך חצי דבר בו, ולהסביר לך את כל היסודות של הסיבולת (ריצה בפרט) זה לא משהו שיש לי כוח אליו, וזה לא שונה מלהתווכח עם מאמן וינגייט בחדר כושר שסקוואט יותר טוב מפשיטת ברכיים.
על אחת כמה וכמה, שאם אתה תריץ חיפוש על ההודעות שלי אתה תמצא שהסברתי את הדברים האלו בפורום הרבה יותר מפעם אחת, להרבה יותר מבן אדם אחד.

רק שהוא לא מדבר בכלל על תחום הסיבולת בכלליות, אלא על הכושר בצבא.

רק שהוא לא מדבר בכלל על תחום הסיבולת בכלליות, אלא על הכושר בצבא.
אה, למה לא אמרת?! בצבא יש כושר אחר לגמרי, אין לו שום קשר לריצה או לשום ענף ספורט שאנחנו מכירים. זה נקרא כושר קרבי (ויש דבר כזה!), וזה ענף בפני עצמו שלא מושפע משום יכולת בשום ענף ספורט אחר! אנשים בצבא מתפקדים ומושפעים מאימונים ומאמצים בצורה אחרת מבאזרחות, זה הרי ברור. גאוני, איך לא שמתי לב שהוא מדבר על הכושר של הצבא. טעות שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית