נק' מוניטין:
10,325
- 5,583
- 318
וואו איזה תותח! המתח זה עם 40 קילו ?! כבוד על הבנ׳ץ!!!
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
וואו איזה תותח! המתח זה עם 40 קילו ?! כבוד על הבנ׳ץ!!!
תראה, הריצה של אתמול הייתה מאוד חריגה בקושי שלה. ב2 ריצות שקדמו לה הסתדרתי מעולה ככה שאני חושב שזה פונקציה של התאוששות מהאימון הקודם\תזונה.
בנוגע לשאר הריצות- אני רץ בקצב 11.5 שהוא די גבוהה כמו שאתה בטח ידוע, ככה שהקצב מאתגר וזה נ בכוונה. אני משוכנע שאם אני ארד לקצב 10 (6 דק"מ) אני אוכל כבר עכשיו להרביץ ריצות של 8 ק"מ לפחות בלי להתאמץ יותר מדי. הבעיה היא שהקצב איטי לי מדי, ואני לא מרגיש שאני רץ אלא הולך מאוד מהר. (אולי בגלל שאני יחסית גבוהה- 185~). אני עכשיו עושה חושבים עם עצמי מה עדיף- לרוץ בקצב מאתגר ולהגיע ל10 ב51 דקות, או לקחת את העניין באיזי ולהגיע ל10 בשעה. ההבדל של הכמעט 10 דקות נשמע מאוד קריטי, אבל מצד שני- אתה הסנסאי- לדעתך עדיף להוריד את הקצב ל10~ ולהמשיך עד ל30 ומשם להתחיל לשפר זמנים לאט לאט?
היה היום אימון כוח על הפנים- גם המכון היה מפוצץ, גם הייתי חלש מאוד וגם הייתי מאוד לחוץ בזמנים.
בנצ' בסמית'- 130 5-6-6
מקבילים 30 8-8-8
מתח 40 6-6-6
חתירה 80 8-8-8
פרס 52 8-8-6
סקוואט (קליל) 70 6-6
פשיטות וכפיפות ברכיים פימפומים
החלטתי לשנות קצת את אימוני הרגליים- אני אעשה כל אימון רגליים תרגיל בסיסי שהוא MUST (דדליפט\סקוואט) ועוד 2 תרגילים שיהיו פימפומים לנשמה. (מכרעיים\לג פרס\פשיטת ברכיים\כפיפת ברכיים)
כלומר מחר אני אעשה דדליפט, אולי לג פרס ולאנג'ים
לדעתי קודם כל ריצה בחוץ, לא על הליכון. מעבר לנושא המנטלי שבאמת שאין לי מושג איך אתה יכול לסבול הליכון, בא לי למות כשאני רץ שם אפילו 5 ק"מ, פשוט אין תחליף אמיתי לריצה בחוץ כשלא מדובר על אצני עילית...תראה, הריצה של אתמול הייתה מאוד חריגה בקושי שלה. ב2 ריצות שקדמו לה הסתדרתי מעולה ככה שאני חושב שזה פונקציה של התאוששות מהאימון הקודם\תזונה.
בנוגע לשאר הריצות- אני רץ בקצב 11.5 שהוא די גבוהה כמו שאתה בטח ידוע, ככה שהקצב מאתגר וזה נ בכוונה. אני משוכנע שאם אני ארד לקצב 10 (6 דק"מ) אני אוכל כבר עכשיולהרביץ ריצות של 8 ק"מ לפחות בלי להתאמץ יותר מדי. הבעיה היא שהקצב איטי לי מדי, ואני לא מרגיש שאני רץ אלא הולך מאוד מהר. (אולי בגלל שאני יחסית גבוהה- 185~). אני עכשיו עושה חושבים עם עצמי מה עדיף- לרוץ בקצב מאתגר ולהגיע ל10 ב51 דקות, או לקחת את העניין באיזי ולהגיע ל10 בשעה. ההבדל של הכמעט 10 דקות נשמע מאוד קריטי, אבל מצד שני- אתה הסנסאי- לדעתך עדיף להוריד את הקצב ל10~ ולהמשיך עד ל30 ומשם להתחיל לשפר זמנים לאט לאט?
היה היום אימון כוח על הפנים- גם המכון היה מפוצץ, גם הייתי חלש מאוד וגם הייתי מאוד לחוץ בזמנים.
בנצ' בסמית'- 130 5-6-6
מקבילים 30 8-8-8
מתח 40 6-6-6
חתירה 80 8-8-8
פרס 52 8-8-6
סקוואט (קליל) 70 6-6
פשיטות וכפיפות ברכיים פימפומים
החלטתי לשנות קצת את אימוני הרגליים- אני אעשה כל אימון רגליים תרגיל בסיסי שהוא MUST (דדליפט\סקוואט) ועוד 2 תרגילים שיהיו פימפומים לנשמה. (מכרעיים\לג פרס\פשיטת ברכיים\כפיפת ברכיים)
כלומר מחר אני אעשה דדליפט, אולי לג פרס ולאנג'ים
וספורט זה קשהלרוץ עכשיו בחוץ זה סיוט עם הלחות הזאת...
כן תודה 155 קילו על 66 ! ואני בדיוק כמו אבל הפוך, הרגליים והמשיכות אצלי תמיד היו הקטע הממש חזק והלחיצות נקודה ממש חלשהכן המתח זה עם 2 פלטות של 20 קשורות עליי, אני מקווה בזמן הקרוב לשפר את המקבילים בהתאם. בנוגע לבנצ'- תודה רבה. אבל קצת עצוב לחשוב שהידיים שלי יותר חזקות מהרגליים ולא בקצת. נקווה גם בזה לטפל איכשהו. ד"א ראיתי שגם אתה לא פראייר בכלל- דדליפט של 150 על משקל גוף של 66 לא בא ברגל בכלל. (סתם שתהיה לך נקודה להשוואה- עם כמה שהבנצ' שלי טוב השיא שלי בדדליפט הוא 140 איכשהו)
וספורט זה קשה
לרוץ עכשיו בחוץ זה סיוט עם הלחות הזאת...
כן תודה 155 קילו על 66 ! ואני בדיוק כמו אבל הפוך, הרגליים והמשיכות אצלי תמיד היו הקטע הממש חזק והלחיצות נקודה ממש חלשה
לדעתי קודם כל ריצה בחוץ, לא על הליכון. מעבר לנושא המנטלי שבאמת שאין לי מושג איך אתה יכול לסבול הליכון, בא לי למות כשאני רץ שם אפילו 5 ק"מ, פשוט אין תחליף אמיתי לריצה בחוץ כשלא מדובר על אצני עילית...
וכן, קצב 6 דק"מ לטפס צ'יק צ'ק ל30 קילומטר בשבוע ומשם להתקדם לאיזה כיוון שאתה רוצה. חייב בסיס. אם אתה יכול לרוץ 5 ק"מ על 10 או 11 או 12 קמ"ש זה פשוט לא רלוונטי.
כמה שעשית, שבוע ראשון בחוץ תוריד קילומטר שניים רק בשביל לתת הפוגה קלה להסתגל לתנאים בחוץ, שבוע אחרי תחזור לקילומטראז' המקורי ותמשיך להתקדם כרגיל. גם זה רק בהנחה שיש לך זמן לזה. אם אתה לחוץ תמשיך כרגיל פשוט בחוץ. אל תפחד מעליות או ירידות, תרוץ במאמץ קבוע (=בעליות המהירות האבסולוטית יורדת, ובירידות עולה. המאמץ קבוע). כשאתה תוכל לרוץ עליות תלולות במאמץ קל (לא משנה הקצב, כל עוד זו לא הליכה), אתה תדע שאתה על דרך המלך.אני חושב שאני אתחיל בקרוב באמת ריצות בחוץ. השאלה היא האם להמשיך בקילומטראז' הרגיל או להוריד קצת? (בכל זאת גם יהיה יותר קשה מן הסתם וגם יש הרבה, אבל הרבה עליות פה ואני מפחד שזה יפגע לי ברגליים שבמילא רגישות משהו)
כמה שעשית, שבוע ראשון בחוץ תוריד קילומטר שניים רק בשביל לתת הפוגה קלה להסתגל לתנאים בחוץ, שבוע אחרי תחזור לקילומטראז' המקורי ותמשיך להתקדם כרגיל. גם זה רק בהנחה שיש לך זמן לזה. אם אתה לחוץ תמשיך כרגיל פשוט בחוץ. אל תפחד מעליות או ירידות, תרוץ במאמץ קבוע (=בעליות המהירות האבסולוטית יורדת, ובירידות עולה. המאמץ קבוע). כשאתה תוכל לרוץ עליות תלולות במאמץ קל (לא משנה הקצב, כל עוד זו לא הליכה), אתה תדע שאתה על דרך המלך.
בריצה בחוץ אין לך הליכון שקובע את הקצב ומאוד נפוץ לפחד לרוץ לאט מידי. כל עוד אתה לא מעבר ל7 דק"מ ומתקדם בקילומטראז' הכל טוב. אם אתה יכול, תתייצב על 6 דק"מ.
אם זה משנה לך אז בתקופה שרצתי חצי מרתון בקידומת שעה וחצי הייתי רץ בערך 25 ק"מ בשבוע (מתוך ~85) על 7:30 דק"מ. חוץ מ10 ק"מ של אימון איכות, כל שאר הקילומטרים היו 5:35-6:10. וזה לא שאני איזה פריק ריצה. אני ממש, אבל ממש רחוק מלהיות מוכשר בריצה. אפילו נקודת הפתיחה שלי הייתה ילד שמן שהתחיל להתאמן בגיל 16 במשקל קרוב למאה קילו.
בקיצור... אין חדש תחת השמש, אתה כבר יודע את הקווים המנחים
דווקא כשאתה גר בהרי ירושלים ריצת ערב זה חתיכת תענוג. האוויר מדהים.
כן, אני גר ליד הים, בהחלט החיסרון היחידי - לחות :(
מה לא הייתי נותן בשביל האפשרות לתת ריצות על החוף כל בוקר, עזוב אתה לא רציני 🤡
האימון היום:
500 מטר חימום
5000 עבודה היה סביר
500 שיחרור
אני מאוד מסכים שצריך לרוץ לאט, אבל למי שרץ חצי מרתון בקצב ~4:40, ריצה בקצב 7:30 היא איטית מדי ולא יעילה ביו-מכנית, לא צריך לרוץ יותר לאט מקצב 6:30.אם זה משנה לך אז בתקופה שרצתי חצי מרתון בקידומת שעה וחצי הייתי רץ בערך 25 ק"מ בשבוע (מתוך ~85) על 7:30 דק"מ.
לא התעמקתי בטבלה (עמך הסליחה, ראיתי אינספור כאלה), אבל אם היא אומרת את מה שאתה אומר - אני פשוט לא מסכים עם זה, כאשר לא מדובר באצנים ברמה מאוד גבוהה \ מאוד מנוסים.אני מאוד מסכים שצריך לרוץ לאט, אבל למי שרץ חצי מרתון בקצב ~4:40, ריצה בקצב 7:30 היא איטית מדי ולא יעילה ביו-מכנית, לא צריך לרוץ יותר לאט מקצב 6:30.
לינק שקצת מסביר את נושא הקצבים - http://home.trainingpeaks.com/articles/running/using-pace-zone-index.aspx