ייעוץ קאמבק

BenchMaster

משתמש מתחיל
28
0
נק' מוניטין:
0
28
0
שלום אנשים יקרים
לפני כמה שנים הייתה תקופה ארוכה שהייתי מתאמן ואפילו הגעתי למשקלי עבודה נחמדים. האמת היא שלא התאמנתי בצורה יעילה וגם לא אכלתי לעניין, אז באופן כללי ההתקדמות לא הייתה מהירה והבנתי שרוב הכוח היה בעצם יכולות טבעיות (בדיוק הגוף הפעיל את ההתבגרות שלו).
בכל מקרה, עכשיו אני מתחיל לחזור לאימונים (ולצערנו הרב ירדתי בצורה דרסטית כ 20 קילו בבנץ', 10 קילו בפרס, 7.5 קילו בכפיפת מרפק... אפילו שלא רואים הבדל גדול מדי חיצונית) והפעם אני הולך בשיטת SS (סטארטינג סטרנגת' של מארק ריפטו)... ויש לי בעיה עם הסקוואט.

1. הבעיה היא שאין לי כלוב (וגם לא יהיה לי) ומה שיש לי בעצם זה ספסל של לחיצת חזה שאפשר להגביה אותו עד גבול מסוים, אבל עדיין אם אני רוצה להוציא משם את המוט בשביל סקוואט אני צריך להתחיל להתנועע ולהגיע למצב ששואף לישיבה ולעשות תנועות עקומות ברגליים וככה אני בעצם מאמץ את עצמי בצורה לא רגילה (תנסו פעם להרים מוט של סקוואט מישיבה כהתחלה לתרגיל).
עכשיו השאלה שלי היא מה עושים? אני לא יכול לקנות כלוב בשום אופן (אין מקום) וחדר כושר לא בא בחשבון. יש איזושהי פרוצדורה "קבילה" להתחיל סקוואט מהרצפה או מעמדה של ספסל בנץ' פרס?

2. עוד בעיה היא שהתקרה טיפ טיפה נמוכה וקצת קשה לעשות פרס בעמידה (אפשר רק במקומות מסוימים בחדר). האם זה קריטי לעשות את זה בעמידה ולא בישיבה? ואם כן, מדוע?

3. אשמח אם מישהו יסביר לי איך מומלץ לבצע חימום לפני כל תרגיל, והאם זה הכרחי לפני כל תרגיל ובכל אימון.

4. עוד מידעש אני צריך לדעת בתור חוזר בתשובה ;susss

תודה רבה לכולם וסוף שבוע נעים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שיטת SS לא בשבילך - אין מקום \ ציוד
יש מספיק אימונים שהם לא SS ותוכל להתקדם ולהתפתח מהם
חפש תוכניות אימונים בפורטל ותרכיב לך מהם אימון שיתאים לך

בהצלחה

אז אתה בעצם אומר לא לעשות סקוואט?

1. יש zarcher squats

זה מוגבל מבחינת התקדמות אבל אם אתה מתחיל אז תוכל להתקדם ככה

אם זה לא מוצא חן בעיניך , תתבסס על הדדליפט , פאבל טסאטסולין מתבסס בספר
שלו על הדדליפט כתרגיל מרכזי , זה תרגיל שאפשר לגדול ממנו יפה

3. החימום צריך להביא אותך למשקל העבודה שלך בצורה הדרגתית
זה בעיקר תלוי במשקל עבודה , חשוב לעשות חימום ספציפי לפני כל תרגיל

אם אתה עובד לחמישיות עם 100 קילו אתה יכול לעשות
מוט*8
30*5
55*3
70*2
85*1
3 סטים של עבודה

• פותח/ת השרשור
1. יש zarcher squats

זה מוגבל מבחינת התקדמות אבל אם אתה מתחיל אז תוכל להתקדם ככה

אם זה לא מוצא חן בעיניך , תתבסס על הדדליפט , פאבל טסאטסולין מתבסס בספר
שלו על הדדליפט כתרגיל מרכזי , זה תרגיל שאפשר לגדול ממנו יפה

3. החימום צריך להביא אותך למשקל העבודה שלך בצורה הדרגתית
זה בעיקר תלוי במשקל עבודה , חשוב לעשות חימום ספציפי לפני כל תרגיל

אם אתה עובד לחמישיות עם 100 קילו אתה יכול לעשות
מוט*8
30*5
55*3
70*2
85*1
3 סטים של עבודה

הסקוואט שהראת לי בסרטון ממש לא לעניין כי כל המשקל נופל על הידיים ואני לא אצליח להתקדם ככה.
אשמח לכתוב את השאלה שלי מחדש: אני רוצה לעשות סקוואט כאשר עמדת ההתחלה היא מישיבה, האם זה בסדר? האם זה אפשרי בכלל תכלס? (לא היה נוח לי בכלל אבל אולי זה סתם בגלל חוסר תרגול)

שאלה נוספת: כשאגיע למשקלים ממש כבדים בפרס - גם שם אצטרך סטנד גבוה (כמו הסטנד לסקוואט), לא?

כשאתה אומר שאתה מתחיל מישיבה, אתה מתכוון שפיפה, כלומר המצב הכי נמוך אליו מגיעים בסקווט, בשיא השלב האקצנטרי?אם כן, זה לא נורא, רק קשה יותר וגוזל משאבים אנרגטיים רבים, פשוט תעשה חזרה או 2 פחות בכל סט ככה(אתה מתחיל בלי באונס וזה הקושי פה). אם הכוונה היא מישיבה על התחת אז זה טירוף ולא תצליח להתקדם ככה בכלל. יש אופציה לבקש מ2 אנשים להרכיב פלטות בצורה מסונכרנת אחרי שכבר קמת עם משקל נמוך? אם כן זו גם אפשרות.

אני לא יודע לגבי הפרס, לא מומחה ללחיצות. יש על זה מאמרים באתר ״ קילוגרם״ , אני מאמין. בטוח מדובר שם על למה בעמידה.

נערך לאחרונה:
ואם הפרס בעמידה אז אני גם צריך מעמד בשביל זה, לא?

גם פה אתה יכול לבקש מאנשים שיעמיסו על המוט משקולות בצורה מסונכרנת ברגע שלקחת מוט עם משקל קל שאתה מסוגל להרים. פרס זה ממילא תרגיל שמשקל העבודה בו הוא די נמוך וזו נראית לי בעיה יותר פשוטה מהסקווט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גם פה אתה יכול לבקש מאנשים שיעמיסו על המוט משקולות בצורה מסונכרת ברגע שלקחת מוט עם משקל קל שאתה מסוגל להרים. פרס זה ממילא תרגיל שמשקל העבודה בו הוא די נמוך וזו נראית לי בעיה יותר פשוטה מהסקווט.

זה נכון, אבל עכשיו השאלה שלי היא אחרת: האם בפרס עמדת ההתחלה צריכה להיות מסטנד, או שאני בעצם צריך לעשות סוג של דדליפט, ואז סוג של קפיצת "קלין" ולהעלות את המוט לעמדה שלו? (כמו שהייתי עושה עד עכשיו, אתה יודע.. משקלים קלים)
אני מדבר על הטכניקה הנדרשת בתוכנית ss

בקשר לסקוואט אתה יכול לעשות פרונט סקוואט מפוואר קלין... זה לא אידיאלי אבל בהתחשב במצב הקיים אני לא רואה אופציה יותר טובה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית