הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוחמים ביחידות עילית: 'בשביל מה היה כל הסיכון שלנו?'

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
'שואלים בשביל מה היה כל הסיכון שלנו'
לוחם ביחידת עילית הלוכדת מחבלים מבוקשים במבצעים מסוכנים מורכבים וחשאיים בכל שבוע, מספר על תחושות קשות אחרי עסקת השחרור.
פרסום ראשון: 23/10/11, 22:10
שמעון כהן

"החבר'ה אצלנו מרגישים מתוסכלים. כמעט כל לילה הסתכנו כדי לתפוס את המחבלים האלה ועכשיו משחררים אותם", אומר לערוץ 7 ד', לוחם באחת מיחידות העילית של צה"ל הפועלות ברחבי יהודה ושומרון.

היחידה של ד' מתמחה במעקב אחרי מחבלים מבוקשים ולכידתם. רובן המוחלט של הפעולות אינן מגיעות לידיעת הציבור, אם כי באחרונה לכדה היחידה חוליית טרור שביצעה את אחד ממעשי הטרור המזוויעים ביותר של השנים האחרונות ומעט מדרכי פעולתה נחשפו בתקשורת.

לדבריו של ד' התחושה ביחידה בעקבות עסקת שליט אינה קלה. ביחידה מגלגלים על לשונם את שמותיהם של המחבלים ואת הפיגועים שביצעו ונזכרים בסכנות החיים שלתוכן נכנסו כדי ללכוד אותם, חלקם בבתיהם מתוך מיטותיהם וחלקן תוך כדי קרבות שלא כולם הגיעו לידיעת הציבור. "לא כל כך נעים לומר את זה בקול, אבל שואלים בשביל מה היה כל הסיכון הזה?", הוא מספר.

"תשמע, אלה לא איזה זורקי בקת"בים או מיידי אבנים או איזה סייענים. אלה אשכרה רוצחים. אנחנו מכירים אותם והשחרור הזה שלהם מתסכל", הוא מוסיף.

ולשאלת הטענה ולפיה דווקא העסקה על מחירה הכבד מוכיחה ללוחמים שישראל תעמוד מאחורי כל אחד מהם אם ייפול בקרב, הוא אומר "זה שטויות", וקובע נחרצות: "שלא ישחררו עבורי מחבלים". לדבריו הלך רוח זה חורז את דעתם של כל או כמעט כל הלוחמים ביחידה שלו ולהערכתו גם ביחידות מקבילות. "כולם אצלנו אומרים שלא ישחררו עלינו מחבלים אם ניפול בשבי", וכשאני דוחק בו יותר שידמיין את מציאות החיים בשבי שנים רבות ושואל אם הוא עומד בכזו נחרצות אחרי הדברים שלו, ד' נותן בי מבט חודר ולא מוסיף מילה מעבר ל"אני רציני איתך. עזוב, כולם חושבים ככה" בקול שקט ומוריד ראש.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/227556

כמובן שלחייל "שכתב" (אולי זו ציפי ליבני) את זה אין בעיה לומר שלא ישחחרו בעבורו אסירים
שהרי הוא בצד השני של המתרס ולכן קל לומר אל תשחררו בשבילי,מי שלא נחטף לא יכול להביע דעה כזו.
אני מרשה לו לומר משפט כה מטומטם רק אחרי שיחטפו אותו...

הרוב המכריע של העם בעד העסקה וזה כולל אלופים,חיילים ביחידות קרביות ומובחרות ועוד...
כך שמה שבעצם מוצג פה פעם אחר פעם הוא מה שנקרא בלעז :Minority report

מובן כי הם (החיילים) מסכנים את חייהם ללכידת פושעים שכאלה ואחת הסיבות לכך היא גם למטרות מיקוח.
כן,בדיוק כך - למטרות מיקוח - .

וחוצ-מזה תמיד יהיו אנשים שיתנגדו, אז? כל עוד הרב במדינה השלים עם המחיר והחליט,שהמיעוט יבלום.
אתמול הראו בחדשות סקר ובו רוב הישראלים אומרים שחמאס הרוויחה בגדול מהעסקה אך למרות הכל מרוצים שהיא נחתמה, עוד הראו כי הישראלים מודעים לעובדה כי תשתית החמאס תשוקם בעקבות השחרור המסיבי אך ציינו כי המחיר שווה ונתמודד עם הבאות.

קיצור זה ממש כמו ויכוח תאולוגי, אין בעצם על מה.

נערך לאחרונה:
ד' הזה הוא עוד ילד מושפע שראה יותר מדי רמבו/ג'ק באואר. נראה אותו אומר את זה אחרי שהוא באמת נשבה.

משה פה הימין מיעוט והרוב ינסה להוציא אותך ילד/טיפש/לא מבין/תמים/הדיוט
אני הפסקתי להגיב פה בנושאים פוליטיים. אין טעם..

אני לא מבין, החיילים בצה"ל לא מודעים לכך שהם רכוש צבאי, והם מסתכנים כי צה"ל מוצא לנכון לסכן אותם ולא כי מישהו מתחשב בדעה שלהם?

משה פה הימין מיעוט והרוב ינסה להוציא אותך ילד/טיפש/לא מבין/תמים/הדיוט
אני הפסקתי להגיב פה בנושאים פוליטיים. אין טעם..

קבעת כי משה ימיני? שאלת אותו? ואולי הוא רק מביא דעה לדיון?

אני אישית לא שמאלני ולא ימיני אני במרכז.
אני כן בעד א"י השלמה ואי הפסקת הבנייה בהתנחלויות ועוד אג'נדות שמזוהות עם הימין, אבל אני בטח ובטח לא בעד טימטום (אני לא מדבר עליך, אלא על הכותב),כותב שלא מבין למה צה"ל שלח אותו לתפוס מחבלים, הוא כנראה 'ילד/טיפש/לא מבין/תמים/הדיוט'.

אתה יכול להגיב בנושאים פוליטיים ככל שתרצה, עצם העובדה שהרוב לא מקבל את האג'נדה שלך לא אומר שאין טעם או שהרוב לא מבין, הם פשוט לא מסכימים איתך, SO WHAT?

גם אם כולם פה יגידו שהשקפותיי הפוליטיות מעוותות,אני רואה אותם נכונות ולכן אמשיך להגיב.
זה לא ויכוח זה דיון!

אני לא מבין, החיילים בצה"ל לא מודעים לכך שהם רכוש צבאי, והם מסתכנים כי צה"ל מוצא לנכון לסכן אותם ולא כי מישהו מתחשב בדעה שלהם?

מסכים.
חיילים לא צריכים לחשוב אלא להילחם, זה לא מעניין אף אחד מה דעתם.

אתה כ"כ צודק. בדיוק על זה הצבא מתבסס. ילדים בני 18 שלא חושבים.

אין לי בעיה עם עליהום של חשיבה צבאית, אבל זה לא ממש נכון. מצד אחד צבא (כל גוף לחימה שהוא) לא יכול להיות מורכב משורה של אינדיבידואלים שעושים מה שבראש שלהם. מצד שני, זה לא שהחשיבה אינה קיימת, היא מושהית, ואכן מצפים ממך כחייל לזהות מקרים שבהם ניתנות פקודות בלתי חוקיות בעליל, דבר שמצריך חשיבה. כל הדמות של חייל כרובוט מפגר יותר רומנטית ושייכת לסרטים הוליוודיים מאשר מציאותית.

אין לי בעיה עם עליהום של חשיבה צבאית, אבל זה לא ממש נכון. מצד אחד צבא (כל גוף לחימה שהוא) לא יכול להיות מורכב משורה של אינדיבידואלים שעושים מה שבראש שלהם. מצד שני, זה לא שהחשיבה אינה קיימת, היא מושהית, ואכן מצפים ממך כחייל לזהות מקרים שבהם ניתנות פקודות בלתי חוקיות בעליל, דבר שמצריך חשיבה. כל הדמות של חייל כרובוט מפגר יותר רומנטית ושייכת לסרטים הוליוודיים מאשר מציאותית.

אבל זו בדיוק הבעיה - החיילים האלה חושבים שהולך לצאת מהם ג'ק באואר, ומדברים בכזו נחרצות על סיטואציות שאין להם מושג בהן, כמו שבי, ויוצאים בהכרזות שלא יחזיקו מים.
תוסיף לזה את הראיה הילדותית שלוחם זה גברי והצ'וצ'יות יעמדו בתור למצ1ץ לי בסופ"שים, ואת הפקידה הכוסית בלשכת הגיוס שלא נעים להגיד לה שלא בא לי על קרבי, והחשיבה הלכה לאיבוד.
ד"א - אני לא בטוח שזיהוי פקודה בלתי חוקית דורשת חשיבה, זה סה"כ אלגוריתם די פשוט.

אותם לוחמים טיפשים שהם לא מחסלים ומפברקים את הדוחות
מה הם חשבו שיעשו עם המחבלים ?

אבל זו בדיוק הבעיה - החיילים האלה חושבים שהולך לצאת מהם ג'ק באואר, ומדברים בכזו נחרצות על סיטואציות שאין להם מושג בהן, כמו שבי, ויוצאים בהכרזות שלא יחזיקו מים.
תוסיף לזה את הראיה הילדותית שלוחם זה גברי והצ'וצ'יות יעמדו בתור למצ1ץ לי בסופ"שים, ואת הפקידה הכוסית בלשכת הגיוס שלא נעים להגיד לה שלא בא לי על קרבי, והחשיבה הלכה לאיבוד.
ד"א - אני לא בטוח שזיהוי פקודה בלתי חוקית דורשת חשיבה, זה סה"כ אלגוריתם די פשוט.

זה דווקא רחוק מלהיות אלגוריתם די פשוט, כי הוא נשען על ערכי מוסר לא יציבים. סרבת פקודה באופן לא חוקי, אתה בצרות; ביצעת פקודה בלתי חוקית בעליל, אתה בצרות.
ולגבי הרטוריקה, הרי ברור שמדובר לרוב בילדים קטנים שנמצאים או לפני גיוס, או שאיכשהו הצליחו להישאר ילדים קטנים גם כשהם ראו את המ"פ שלהם מקבל כדור בראש בסיור "שגרתי" בעזה. לאנשים האלה גם בדרך כלל לא מובן שחייל הוא רכוש הצבא, לא מאוד שונה מהצורה שטנק הוא רכוש הצבא. אני לא חושב שזה קשור לחוסר חשיבה, אולי לחשיבה שמושתתת על אתוס ציבורי דפוק מיסודו.

אותו החייל שרשם את זה משרת ביחידת דובדבן. ואני מסכים איתו לגמרי.
מדינה של פריירים אנחנו, זה מה שקורה שהציבור מחליט את מי לשחרר ואת מי לא.

אותו החייל שרשם את זה משרת ביחידת דובדבן. ואני מסכים איתו לגמרי.
מדינה של פריירים אנחנו, זה מה שקורה שהציבור מחליט את מי לשחרר ואת מי לא.

מה זה הציבור מחליט? אתה לא חלק מהציבור? אתה חושב שאם הדעה שלך היא שונה מהשאר אז אתה נבדל מהציבור?!
תדע לך שאם זה היה תלוי 'בציבור' כבר מזמן היו משחררים את ברגותי תמורת שליט (דרישתו המקורית של החמאס).

ולפי הדג נחש - "אנחנו בטח,בטח,בטח אנחנו בטח לא פראיירים."

לא מעניין אותי מה הדג נחש שר. זה שהם שרים שאנחנו לא פראיירים שווה לתחת, כי זה מה שאנחנו !
השיחרור של גלעד שליט הוא מקרה קלאסי לאספסוף של ימי רומא הגדולה. כשרוב הציבור רוצה, הוא מקבל. ביבי פשוט חלש, ואם זה היה תלוי בוא הוא לא היה חושב לשניה לשחרר את כל האסירים הללו.
לא סתם יש ממשלה, כדי שהיא תעשה את ההחלטות בשבילנו, ולא אנחנו בשביל הממשלה.

לא מעניין אותי מה הדג נחש שר. זה שהם שרים שאנחנו לא פראיירים שווה לתחת, כי זה מה שאנחנו !
השיחרור של גלעד שליט הוא מקרה קלאסי לאספסוף של ימי רומא הגדולה. כשרוב הציבור רוצה, הוא מקבל. ביבי פשוט חלש, ואם זה היה תלוי בוא הוא לא היה חושב לשניה לשחרר את כל האסירים הללו.

אז כנראה שאתה לא יודע מהי דמוקקרטיה חביבי ..

תסלח לי, אבל אתה פשוט יורה מהמותן.
מה זה "בשביל זה יש ממשלה כדי שתעשה החלטות בשבילנו"?
להזכירך הממשלה נבחרת ע"י העם ובכדי לשרת את האינטרסים של העם!
אתה אולי רוצה לחיות במשטרים אפלים כגון: חוסיין,קדאפי ודומיו כדי שהם יחליטו בשבילך מה טוב לך, אבל לא אני.
אז שיחליטו מחר שאינטרנט זה רע, כי הם עושים את ההחלטות בשבילנו.

נניח רגע בצד את החצי אמת שביבי חלש וששחרור גלעד שליט היה אינטרס אישי של ביבי, למען השקטת המחאה הציבורית עקב המדיניות הכלכלית הלוקה בחסר שלו וכמובן למען קדנציה נוספת.
אני בטוח שעוד נראה פרסומות רבות שיזכירו לנו את שביבי עשה במירוץ הבא לבחירות שלו.

אתה יכול לדמיין את ההורים שלך 5 שנים יודעים שאתה חי ולא יכולים אפילו להגיד לך שלום?
אתה יכול לדמיין את עצמך חי 5 שנים בריבוע 4X4, ללא תנאים סניטריים נורמליים, ללא אוכל,
אתם פה מדברים על חיטוב,מסה החיים הטובים.

תחשוב שיחטפו אותך יום אחד ולאף אחד פשוט לא יהיה אכפת (כפי שנובע מהמכתב),כי כולם יחשבו שזה לא פייר לשחרר מחבלים עבורך, ואתה תירקב לך לאיטך בתוך הצינוק שבו אתה כלוא,ללא אור שמש. ההורים שלך יאכלו את עצמם ותחינותיהם ייפלו על אוזניים ערלות!

סלח לי אבל מי שאין לו ילדים, יהיה לו קשה מאד להבין זאת!
כאשר אתה כהורה נותן את ילדך להגנה על המולדת אתה מצפה שהיא תחזיר לך באותה מטבע.

אם ככה יראה הרוב במדינה, אני עוזב את הארץ!

זה קצת מזכיר איזה סרטון שמשה פרסם (הילדה הסינית), ככה זה שלאף אחד לא אכפת!!

מוקדש לLOU-BEGA ותומכיו. מתנגדי העיסקה לשחרור שליט לא התנגדו להשבת החייל השבוי-דבר חיובי ביותר, הם התנגדו למחיר האסטרונומי ששולם עבורו-דבר שלילי עם השפעה קולקטיבית לטווח ארוך/קצר/מי יודע...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית