לוחמים ביחידות עילית: 'בשביל מה היה כל הסיכון שלנו?'

זה רלוונטי לתשובה שלך, כי אתה מחליט על דעת עצמך דברים מפגרים.
"אתה מורעל שייטת שמשחק אותה טוב למות בעד ארצנו"
ברור

ברור

סלח לי אבל רוב הפורום הזה מורכב מילדים - ואני אהיה בוטה קצת- שלא צמח להם עדיין שיער בביצים, עוד לא עשו צבא, עוד אין להם ילדים, עוד לא מצאו אפילו עבודה,אין להם אפילו אישור הצבעה.

ושלא נדבר על כמות המשתמטים שאני קורא פה.
ולמרות הכל ללא השכלה פוליטית, מרשים לעצמם לזרוק שטויות לאוויר ללא גיבוי אמיתי.
אין לי בעיה עם אג'נדה מנוגדת אבל שתהיה הגיונית משהו.

ברור

אבל אתה שם לב ששאלת אותי שתי שאלות שונות, ואז סילפת את התשובות שנתתי?
אם אין בינינו מחלוקת שמה שרואים מכאן לא רואים משם, אני לא מבין על מה הויכוח. אם עסקת שליט הייתה גרועה או טובה? התשובה הכי מדויקת שיכולה להיות כנראה זה: It is as good as it gets.

ברשותך, אני אקח אותך לסיטואציה קצת קשה. נניח שאתה במקום גלעד, אוקיי? ונניח שאחד השובים שלך הפך אותך ל - cum bucket שלו. אתה נגד העסקה לשחרר אותך?
ובקשר להודעה שציטטת אותי - מה מטומטם בה? הדבר היחיד שאולי לא נכון בה זה המשפט האחרון, שגם אותו סייגתי ב"אני לא בטוח", ומכאן שפשוט הבעתי בו דעה.
אתה לא יכול להסתכל על גלעד כאילו הוא אתה
ועם כל הכבוד
אני מסרב להמשיך את הויכוח עם מישהו שטען שלוחמי עילית הם לוחמים רק כדי שירדו להם בסופש"ים -_-
נניח לרגע שאתה צודק ולצורך הפשטות נניח שרק משוחרר 1 מתוך ה1000 יחזור לפעילותו מקודם , יחדור לשטח ישראל ויקפח חייהם של 2 אנשים. על פי מה שאתה אומר, ברגע זה העסקה הפסיקה להיות "כדאית". אבל לא מספיק לקשור בין שחרור המחבלים למוות של 2 נפשות. עליך להוכיח שבמידה ולא היו משתחררים האסירים, 2 האנשים שנרצחו , כביכול כתוצאה מהשחרור, לא היו נרצחים (למשל ע"י פעילי טרור אחרים). זה כמובן בלתי אפשרי.

במילים אחרות , החאמס לא יקום ולא יפול על 1000 האסירים ששוחררו.

זה אומר בכל זאת שצריך לשחרר אותם?
זאת אימרה לא רלוונטית כי זה כמו לומר שמחייל אחד חטוף,צה"ל לא יקום ולא יפול...

הסרטון הזה לדעתי אומר הכל,אין סיבה באמת שהפעם זה יהיה שונה

---------- התגובה התווספה ב 00:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:30 ----------

אם אתה מסתכל על זה ככה אז גם יחס של 1:1 לא שווה אם האחד של החמאס יעשה פיגוע באוטובוס ויהרוג 30 אנשים, לא?
אז מה זה משנה 1 או 1000?

כל האסירים נדרשו לחתום על מסמך שבו הם מצהירים כי אינם יחזרו לפעילות טרור - עכשיו לא שאני תמים ומאמין באמת שהם לא יחזרו לטרור, אך מי שמבין קצת יודע שהחתמת המשוחררים על המסמך נעשית כגושפנקא למעקב אחריהם וחיסולם הממוקד במידה ויחזרו לטרור.
השב"כ התחייב שהוא מסוגל לחזר אחריהם, כמובן שהוא לא ינחל 100% הצלחה, אבל צרך לזכור כי:
א. לא כל ה1000 הינם עם דם על הידיים - חלק לא מבוטל מדובר בנשים וגברים שסייעו (לא שזה לא חמור אבל פחות).
ב.חלקם מבוגרים מדיי להמשיך בפעילות טרור.

ועוד משהו, האם בזמן ששליט היה בשבי החמאס והאסירים היו כלואים, האם לא התרחשו פיגועים?
1. קאסמים ללא הרף.
2.הפיגוע בישוב איתמר - הרצח המזעזע של 5 בני המשפחה כולל התינוק המסכן!

וזה רק שניים בשלוף...
החמאס יסתדר גם בלי ה1000 משוחררים אז צאו מהסרטים שלכם שזה ממש משנה את פני העתיד.

לעזאזל,זה נורא מרגיז אותי לראות את הטענה הטיפשית הזאת שהחמאס לא יפול מ1000 משוחררים.
צה"ל,יפול מחייל אחד בשבי? לא! אבל זאת לא הנק' שאנחנו מנסים להעביר פה!
ומה הקשר לעזאזל שהיו פיגועים? אתה צריך שיהיו עוד פיגועים בכל זאת כי כבר "היו" כאלה,נו באמת.אני מצפה לדברים קצת יותר רציניים פה

---------- התגובה התווספה ב 00:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:33 ----------

סלח לי אבל רוב הפורום הזה מורכב מילדים - ואני אהיה בוטה קצת- שלא צמח להם עדיין שיער בביצים, עוד לא עשו צבא, עוד אין להם ילדים, עוד לא מצאו אפילו עבודה,אין להם אפילו אישור הצבעה.

ושלא נדבר על כמות המשתמטים שאני קורא פה.
ולמרות הכל ללא השכלה פוליטית, מרשים לעצמם לזרוק שטויות לאוויר ללא גיבוי אמיתי.
אין לי בעיה עם אג'נדה מנוגדת אבל שתהיה הגיונית משהו.

צודק אין לנו שיער על הביצים אתה צודק.
אז בוא נלך לפי הטענה שלך ונשחרר גם 100000 מחבלים כי לחמאס כבר יש 200000 אז מה זה משנה זה לא שהוא יקרוס -_-

---------- התגובה התווספה ב 00:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:35 ----------

אני הייתי רוצה שישחררו אותי גם תמורת השמדה של ישראל כולה. וכך גם אתה, אתה פשוט לא מסוגל להודות בזה כמו כל זייני השכל היענו לוחמי שייטת.

מה הכוונה ביענו לוחמי שייטת? אתה לא מאמין שלוחם כתב את זה?ולא בקטע של לבוא לבקר..אפשר לדעת איפה שירתת? סתם מעניין אותי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ועם כל הכבוד
אני מסרב להמשיך את הויכוח עם מישהו שטען שלוחמי עילית הם לוחמים רק כדי שירדו להם בסופש"ים -_-

http://www.youtube.com/watch?v=TEMa5cvxRHw

גם אני מסרב להמשיך את הדיון עם מי שמסלף את דבריי. לא אמרתי שכל לוחמי עילית הולכים להיות לוחמי עילית כדי שירדו להם בסופ"שים. אמרתי שמי שיוצא בהצהרות מטומטמות כאלו שהוא לא יכול לעמוד מאחוריהן (ואני לא מתכוון אליך, כמובן, אלא לאותו ד')הוא בדיוק מסוג הילדים המושפעים מהסרטים.

ואם כל הכבוד

http://www.youtube.com/watch?v=TEMa5cvxRHw

---------- התגובה התווספה ב 00:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:30 ----------

לעזאזל,זה נורא מרגיז אותי לראות את הטענה הטיפשית הזאת שהחמאס לא יפול מ1000 משוחררים.
צה"ל,יפול מחייל אחד בשבי? לא! אבל זאת לא הנק' שאנחנו מנסים להעביר פה!
ומה הקשר לעזאזל שהיו פיגועים? אתה צריך שיהיו עוד פיגועים בכל זאת כי כבר "היו" כאלה,נו באמת.אני מצפה לדברים קצת יותר רציניים פה

אתה מפספס את כל הנקודה כי אתה נטפל לקטנות ולא רואה את התמונה הגדולה.
צה"ל לא יפול מחייל אחד בשבי, אף אחד לא שחרר את גלעד בשביל שצה"ל ימשיך לתפקד! ולכן לא ברור לי מה הקשר?
אתם מוכרים שוב ושוב את אותה המנטרה לפיה שחרור האסירים יגרום לפיגועים ולאובדן בנפש ולכן הוא אינו משתלם!
אז בתגובה לכך אמרתי לך שזה לא מה שימנע או שישנה את מאזן הפיגועים ולכן זה לא שיקול!

בוא תסביר לי במילים הפשוטות שלך את המנטרה שלך למה לא צריך לשחחר 1000 אסירים עבור חייל אחד שלנו? ושלא תכלול שטויות כמו שיקום תשתית הטרור וכאלה כי כפי שהסברתי לך ה1000 האלה (שרובם בכלל לא חוזרים לטרור) לא ישנו שום דבר.

ועוד משהו, זה לא חוכמה להתייחס לחצי תגובה תתייחס גם לנקודה שהשב"כ הבטיח מעקב אחריהם וחיסולם הממוקד במידה ויחזרו לעסוק בטרור?

ראיתי עכשיו את הסרטון שפירסמת, עכשיו אני מבין מאיפה אתה מביא את הדברים שאתה מביא.
יש המון דברים בסרטון שהותאמו להצגת טענתו של הדובר בסרטון.
הרבה דברים השתנו מאז, יש שם ערבוב של מחבלים מגופים שונים.
הדובר שכח לציין כמה מהם חוסלו - ראה השייח אחמד יאסין -
רוב הפיגועים המדוברים בוצעו בין השנים 93-99 זמן האינתיפדה והפיגועים באוטובסים ומקומות ציבוריים.
מאז ועד היום לא ראינו ירד במאות אחוזים כמות פיגועי ההתאבדות.

נורא חוכמה לספק רק חלק מהמידע.

נערך לאחרונה:
גם אני מסרב להמשיך את הדיון עם מי שמסלף את דבריי. לא אמרתי שכל לוחמי עילית הולכים להיות לוחמי עילית כדי שירדו להם בסופ"שים. אמרתי שמי שיוצא בהצהרות מטומטמות כאלו שהוא לא יכול לעמוד מאחוריהן (ואני לא מתכוון אליך, כמובן, אלא לאותו ד')הוא בדיוק מסוג הילדים המושפעים מהסרטים.
לדעתי חיילי הלוחמה בטרור ביחידות עילית שעושים מבצעים מסכנים במוות יום יומי.
היו סיפורי גבורה על חייל שנשכב על רימון כדי להציל את חבריו ליחידה.
אני חושב שיש אנשים שבאמת חשוב להם לשמור על הבית ואני לא חושב שזה זיון שכל
אתה מפספס את כל הנקודה כי אתה נטפל לקטנות ולא רואה את התמונה הגדולה.
צה"ל לא יפול מחייל אחד בשבי, אף אחד לא שחרר את גלעד בשביל שצה"ל ימשיך לתפקד! ולכן לא ברור לי מה הקשר?
אתם מוכרים שוב ושוב את אותה המנטרה לפיה שחרור האסירים יגרום לפיגועים ולאובדן בנפש ולכן הוא אינו משתלם!
אז בתגובה לכך אמרתי לך שזה לא מה שימנע או שישנה את מאזן הפיגועים ולכן זה לא שיקול!

בוא תסביר לי במילים הפשוטות שלך את המנטרה שלך למה לא צריך לשחחר 1000 אסירים עבור חייל אחד שלנו? ושלא תכלול שטויות כמו שיקום תשתית הטרור וכאלה כי כפי שהסברתי לך ה1000 האלה (שרובם בכלל לא חוזרים לטרור) לא ישנו שום דבר.

ועוד משהו, זה לא חוכמה להתייחס לחצי תגובה תתייחס גם לנקודה שהשב"כ הבטיח מעקב אחריהם וחיסולם הממוקד במידה ויחזרו לעסוק בטרור?

כי הבעיה שאתה לא משחרר פה רק אנשים שמוכנים לעשות פיגועים (וזה כן יכול לשנות את מאזן הפיגועים,כי כעת יש יותר אנשים שיכולים לעשות פיגוע,כאשר אחד יצליח,ויעשה נזק זה כבר לא ישתלם).אתה משחרר פה גם מוחות טרור,כואב לומר את זה אבל דיי חכמים,אנשים שסוחפים
ואתה מראה גם שישראל תתכופף בסופו של דבר.הרבה מאוד ערבים עכשיו אמרו שהלוואי שיהיו עוד 5 גלעד.,ובנינו אני לא חושב שיהיה בעיה לחטוף עוד חייל או אזרח.

אני לא מתייחס לזה שהשבכ הבטיח מעקב,בגלל שזה לא שעד עכשיו הם לא מבטיחים שהם ישמרו עלייך מפני פיגועים וטרור.הם מצליחים ואני מעריך את העבודה שלהם מאוד!לדעתי הם גיבורים ולוחמים לכל דבר!אבל הם לא יכולים לסקל 100% מהפיגועים,ואני גם לא מצפה מהם לזה.זה בלתי אפשרי
במוקדם או במאוחר אנשים יחזרו לטרור,וגם אם השבכ הבטיח.עכשיו כוח ניכר מהשבכ מתעסק ב1000 המשוחררים האלו,מה שלוקח כוח שבכי שיתעסק בדברים אחרים (אלא אם כן יתחילו עם גיוס +מסלול מזורז ומוגבר לשבכ).
אני לא אשקר ששמחתי לראות את גלעד מחבק את ההורים שלו,באמת חימם את הלב
אני פשוט חושב שהתוצאות יהיו קשות

מה הכוונה ביענו לוחמי שייטת? אתה לא מאמין שלוחם כתב את זה?ולא בקטע של לבוא לבקר..אפשר לדעת איפה שירתת? סתם מעניין אותי

לא שזה משנה משהו, אבל לא, אני לא מאמין שלוחם אמיתי כתב את זה.

צבא זה צבא ומלחמה זה מלחמה זה לא משנה אם מישהו היה במקומו הוא חייל ואין שום הבדל הוא ואלפים שמתו בישביל המדינה הזו אפחת לא מבטיח לך שיהיה הפי לנד מישהו שזה לא מתאים לו שלא ילך לצבא ,לשחחר את גלעד זו החלטה מטומטמת .

צבא זה צבא ומלחמה זה מלחמה זה לא משנה אם מישהו היה במקומו הוא חייל ואין שום הבדל הוא ואלפים שמתו בישביל המדינה הזו אפחת לא מבטיח לך שיהיה הפי לנד מישהו שזה לא מתאים לו שלא ילך לצבא ,לשחחר את גלעד זו החלטה מטומטמת .
גלעד נחטף במלחמה?
יש לך זכות בחירה לא ללכת לצבא?
מי שמטומטם זה לא ההחלטה.

גלעד הוא חייל(לפחות היה)והמטרה של חייל להגן על האזרחים על המדינה שלו גם במחיר של חיים ,אף אחד לא מבטיח שתחזור בחיים אחרי צבא,אני רוצה לראות מי יהיה שמח מתי שהבן שלו יתפוצץ בבית קפה בגלל המחבלים.
מי שלא רוצה קרבי או ללכת לצבא יש מספיק דרכים איך לעשות את זה...

נערך לאחרונה:
גלעד הוא חייל(לפחות היה)והמטרה של חייל להגן על האזרחים על המדינה שלו גם במחיר של חיים ,אף אחד לא מבטיח שתחזור בחיים אחרי צבא,אני רוצה לראות מי יהיה שמח מתי שהבן שלו יתפוצץ בבית קפה בגלל המחבלים.
מי שלא רוצה קרבי או ללכת לצבא יש מספיק דרכים איך לעשות את זה...
אז אתה משוכנע שכל מי שקרבי עשה את ההחלטה הזאת אוטומטית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית