ייעוץ האסטר הארוך ביותר

יניב ב

משתמש מתחיל
252
2
נק' מוניטין:
9
252
2
רציתי לדעת מהו האסטר טסט הארוך ביותר. מיכוון שטסט אנדקנאוט ( נבידו) לוקחים כול 3 חודשים!!. ופה מדובר על אנשים שמזריקים פעם - פעמיים בשבוע. היתכן הבדל כזה גדול?

אנדקנואט הוא הארוך ביותר עם זמן מחצית חיים של בערך 18 יום מזריקים אותו כל שלושה חודשים רק במתן טיפול הורמונלי.

הווו לא לא לא הבנת נכון זמן מחצית החיים הוא כ 18 יום זאת אומרת שאם הזרקת 250 מג לאחר 18 יום יש בדם כ 125מג לאחר עוד 18 יום 62.5 עכשיו הבנת מדוע מזריקים ניבדו כל שלושה חודשים?

הווו לא לא לא הבנת נכון זמן מחצית החיים הוא כ 18 יום זאת אומרת שאם הזרקת 250 מג לאחר 18 יום יש בדם כ 125מג לאחר עוד 18 יום 62.5 עכשיו הבנת מדוע מזריקים ניבדו כל שלושה חודשים?

זה מה שEMZ הסביר לי פעם לגבי מחצית החיים:

תיקון קטן: זה לא פעילים, זה בזרם הדם בצורה הלא מפורקת של התרופה וזה חצי מהכמות שנספגה לדם ולא חצי מ 20 מ"ג (אלא אם הזרקת לוריד, בקיצור- ביואבילביליטי).
או בקיצור, יכולה להיות תרופה שהיא בצורה לא מפורקת אבל לא כל מולק' שלה פעילה וכן יכולה להיות תרופה שנספגת ב99 אחוז וכזאת שנספגת ב20 אחוז.

אז השאלה שלי היא האם בעצם הזרקה לשריר נחשבת אותו הדבר כמו הזרקה לוריד, מה שמחייב שמחצית זמן החיים יהווה בהכרח מחצית מהכמות הכללית בצורתו הפעילה?

לא כל כך הבנתי את השאלה שלך. האסטר הוא מה שאחרי לקצב השחרור למחזור הדם יש לו משקל מולקולרי כך שהוא תופס מהכמות בפועל של החומר ב 100מג טסט אנטט יש לערך 55מג טסט בפועל. לגבי הזרקה לוריד לשריר לא הבנתי מה הכוונה. מה שEMZ הסביר שם זה יותר קשור לתרופות אורליות ככה משתמע מדבריו לפחות.

לא כל כך הבנתי את השאלה שלך. האסטר הוא מה שאחרי לקצב השחרור למחזור הדם יש לו משקל מולקולרי כך שהוא תופס מהכמות בפועל של החומר ב 100מג טסט אנטט יש לערך 55מג טסט בפועל. לגבי הזרקה לוריד לשריר לא הבנתי מה הכוונה. מה שEMZ הסביר שם זה יותר קשור לתרופות אורליות ככה משתמע מדבריו לפחות.

ברור לי מה זה אסטר - מולקולת פחמן שיושבות על המולקולה של החומר ואחראיות לשחרור המושהה של החומר, יותר מולקולות פחמן= אסטר ארוך יותר (קראתי את הדוג' שלך עם התפוז).

אני דיברתי על זמן מחצית החיים, EMZ הסביר שזמן מחצית החיים לא מחייב שחצי מהחומר יהיה פעיל לאחר מחצית מהזמן אבל הוא סייג את זה רק לתרופות אוראליות, אז רציתי רק לוודא שהבנתי נכון.
כל חומר בהזרקה שכביכול לא עובר את השלב ה-I בכבד (נראה לי שזה קשור) מחצית זמן החיים שלו הוא בדיוק חצי מהחומר המוזרק,בניגוד לאוראלי?
כלומר - 250 מ"ג טסט בזריקה עם אסטר שמחצית זמן החיים שלו הוא 18 שעות, זה אומר בעצם שכעבור 18 שעות יהיה בדיוק 125 מ"ג מהחומר .
בניגוד לאוראלי שבו אם תיקח סתם לדוג' 30מ"ג די-בול שזמן מחצית החיים שלו הוא סביב 4.5 שע'.
אז באוראלי זה לא מחייב שאחרי 4.5 שע' ישארו 15 מ"ג של החומר בזרם הדם באופן פעיל.

מה שאני רוצה זה שתאשר לי שהבנתי נכון, או תשלול.

אגב, מה משקלה של מולקולת פחמן אחת?

התשובה לשאלה שלך היא כן. מכיוון שהביואביליות בצורת הזרקה היא נחשבת 100 אחוז. היא קצת פחות אבל זה זניח.
אני דברתי על פר אוס.

ברור לי מה זה אסטר - מולקולת פחמן שיושבות על המולקולה של החומר ואחראיות לשחרור המושהה של החומר, יותר מולקולות פחמן= אסטר ארוך יותר (קראתי את הדוג' שלך עם התפוז).

אני דיברתי על זמן מחצית החיים, EMZ הסביר שזמן מחצית החיים לא מחייב שחצי מהחומר יהיה פעיל לאחר מחצית מהזמן אבל הוא סייג את זה רק לתרופות אוראליות, אז רציתי רק לוודא שהבנתי נכון.
כל חומר בהזרקה שכביכול לא עובר את השלב ה-I בכבד (נראה לי שזה קשור) מחצית זמן החיים שלו הוא בדיוק חצי מהחומר המוזרק,בניגוד לאוראלי?
כלומר - 250 מ"ג טסט בזריקה עם אסטר שמחצית זמן החיים שלו הוא 18 שעות, זה אומר בעצם שכעבור 18 שעות יהיה בדיוק 125 מ"ג מהחומר .
בניגוד לאוראלי שבו אם תיקח סתם לדוג' 30מ"ג די-בול שזמן מחצית החיים שלו הוא סביב 4.5 שע'.
אז באוראלי זה לא מחייב שאחרי 4.5 שע' ישארו 15 מ"ג של החומר בזרם הדם באופן פעיל.

מה שאני רוצה זה שתאשר לי שהבנתי נכון, או תשלול.

אגב, מה משקלה של מולקולת פחמן אחת?
כן זה נכון. בתרופות אורליות לא בהכרח כל החומר נספג או בכלל יכול להיות מצב שהוא כלל לא נספג. לגבי זריקות הזמינות היא מלאה. אבל אז יש גורמים אחרים כגון רמות חלבונים נשאים שמנטרלים את פעילו ההורמון אפרגולציה של קולטנים וכו. משקלה של מולקולת פחמן אחת היא קטנה מאוד למה זה רלוונטי בכלל?. דרך אגב נושא האסטרים הוא טיפה יותר מורכב מ"שרשרת של פחמנים" אבל גם זה לא רלוונטי חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית