שרשור הכפירה הגדול

חרדים שנולדו להורים חרדים ופשוט עשו מה שהם והחברה החרדית אמרו להם בלי לשאול שאלות, חיפשו את האמת?

רק אני לא מצליח להבין איפה מתבצע כאן "חיפוש"?

חרדים שנולדו להורים חרדים ופשוט עשו מה שהם והחברה החרדית אמרו להם בלי לשאול שאלות, חיפשו את האמת?

רק אני לא מצליח להבין איפה מתבצע כאן "חיפוש"?

זה כי אתה לא מבין שאין מה לחפש את האמת כשמצאת אותה.

כמה שטויות אתם מדברים אני יכול להוכיח לכל אחד ואחד ממכם שאתם מאמינים בבורא ומכירים בו אבל לא נוח לכם לחיות בדרך הזאת , הרבה יותר קשה שאומרים אסור אסור אסור , הרבה יותר קל שהכל מותר .

שדר"כ עובדות בשטח עדיף שיגידו לנו מה מותר מה אסור ושיהיה גבולות מאשר שהכל יהיה מותר - לדוגמא שני ילדים בני 13 , לאחד מותר הכל ולשני יש גבולות אסור לו לצאת אחרי 10 בלילה מהבית ואסור לו להסתובב ברחובות וכדו' , על מי יגידו שהוא מסכן ? על הילד שאסור לו בשורה תחתנונה מה עדיף ומה יותר טוב ? שיהיה גבולות ויגידו שאסור , האסור זה במטרה לשמור עלינו ואותו דבר הדברים שאסורים עלינו בתורה זה בשורה התחתונה עבורנו .

פשוט נוח לכם לחיות ככה שהכל מותר ...

כמה שטויות אתם מדברים אני יכול להוכיח לכל אחד ואחד ממכם שאתם מאמינים בבורא ומכירים בו אבל לא נוח לכם לחיות בדרך הזאת , הרבה יותר קשה שאומרים אסור אסור אסור , הרבה יותר קל שהכל מותר .

שדר"כ עובדות בשטח עדיף שיגידו לנו מה מותר מה אסור ושיהיה גבולות מאשר שהכל יהיה מותר - לדוגמא שני ילדים בני 13 , לאחד מותר הכל ולשני יש גבולות אסור לו לצאת אחרי 10 בלילה מהבית ואסור לו להסתובב ברחובות וכדו' , על מי יגידו שהוא מסכן ? על הילד שאסור לו בשורה תחתנונה מה עדיף ומה יותר טוב ? שיהיה גבולות ויגידו שאסור , האסור זה במטרה לשמור עלינו ואותו דבר הדברים שאסורים עלינו בתורה זה בשורה התחתונה עבורנו .

תוכיח שאני מאמין באלוהים.
דווקא הרבה יותר קל כשמגבילים אותך מאשר להיות עצמאי ובלי הגבלות.
אם היה כל כך קל להיות בלי גבולות, לא היו כמעט עובדים שכירים וכולם היו פותחים עסקים משלהם. מסתבר שזה לא כל כך קל, לכן יותר קל להיות תחת הגבלות מסוימות ולעבוד כשכיר. זה בדרך כלל נוח יותר.
המוסר והערכים בימינו מתקדמים הרבה יותר ממה שהיה רשום בתורה לפני אלפי שנים. אז זה היה עדכני, היום הם כבר עתיקים מידי.

פשוט נוח לך לחיות בלי לחשוב ושמחליטים בשבילך מה לעשות. ואם חלילה תחליט לפתח יכולת חשיבה ידכאו אותה ביד רמה. אני פשוט מעריך את היכולת השכלית שאלוהים נתן לי ולכן לא מוכן ללכת אחרי דבריו של רב מצויץ בלי להשתמש בכלים שנתן לי הבורא.
ואגב, עולם הרוח החילוני מוגדר בגבולות הרבה יותר מאשר הדתי.

עבודה לא קשורה לאורח חיים , הרבה יותר קל ונוח לטייל בשבת מאשר לא להדליק מוצר חשמלי בשבת ועוד כל מיני הלכות כאלה ואחרות .

ולגבי הזמן של התורה , הקב"ה הביא לנו את התורה וידע מי יהיה בעתיד והחוקים שלו תפסים גם להיום , אין כזה דבר שהתורה לא מתאימה לזמן מסויים ...

ולגבייך בוא ננהל דיון פתוח , איך אתה חושב נוצר העולם ? יצירה כלכך מופלאה אם זה החיות ואם זה בני האדם , שגוף האדם בנוי בצורה כלכך מושלמת אם זה אישה נכנסת להריון הגוף יודע להפריש חלב מהציצי ורק אחרי 9 חודשים הנרתיק נפתח בשביל ללדת , כל מערכת הנשימה של האדם ועוד ועוד .

עבודה לא קשורה לאורח חיים , הרבה יותר קל ונוח לטייל בשבת מאשר לא להדליק מוצר חשמלי בשבת ועוד כל מיני הלכות כאלה ואחרות .

ולגבי הזמן של התורה , הקב"ה הביא לנו את התורה וידע מי יהיה בעתיד והחוקים שלו תפסים גם להיום , אין כזה דבר שהתורה לא מתאימה לזמן מסויים ...

ולגבייך בוא ננהל דיון פתוח , איך אתה חושב נוצר העולם ? יצירה כלכך מופלאה אם זה החיות ואם זה בני האדם , שגוף האדם בנוי בצורה כלכך מושלמת אם זה אישה נכנסת להריון הגוף יודע להפריש חלב מהציצי ורק אחרי 9 חודשים הנרתיק נפתח בשביל ללדת , כל מערכת הנשימה של האדם ועוד ועוד .

אני בטוח שאתה יודע את התשובה לשאלה הזו.

לא הבנתי מה רשמת , מה קשור רבנים ? אם אתה יודע לקרוא את התורה ולפרש אותה כמו שצריך אז אתה לא צריך רב , אבל סביר להניח שאתה לא יודע (בלי לפגוע בכבודך) אז רב בסה"כ מפרש לך משו שאתה לא יודע .
לדוגמא - קיבלת דואר מאובמה , הדואר מגיע באנגלית ובוא נניח שאתה לא יודע אנגלית , אתה רואה מכתב מאובמה כולך מתרגש כולך פרפרים כולך בטירוף , אתה תגיד לעצמך טוב לי ככה אני לא יודע אנגלית לא משנה ותזרוק את המכתב או תחפש מישו שיודע אנגלית ותבקש מימנו שיפרש לך את המכתב ? כנ"ל התורה , רק שפה יש הבדל , לא אובמה איזה אהבל גוי , מלך מלכי המלכים הביא לנו ספר תורה , ספר הוראה איך לחיות , אנחנו לא מבינים את הכתב , אז נשים אותו בצד ונמשיך לחיות או נחפש מישו שיפרש לנו אותו ויסביר לנו ?

ודרך אגב אני בן 21 הייתי 21 חילוני גמור גם כיום אני חילוני (מנסה להתחזק זה לא קל ) עברתי בחיים הכל מהכל עשיתי דברים שאני אפילו מתבייש להגיד אותם , המשפחה שלי לא קשורה לדת וחלקם נגד הדת , זה ממש לא שנוח לי שאומרים לי או שנולדתי למשפחה כזאת או משו כזה ...

1. נכון
2. קשקוש
3. ספיידרמן ברא את העולם

אני יודע , השאלה אם אתם יודעים , שאלתי אותכם נראה מה התשובה שלכם , התשובה שלי אחת וברורה בורא עולם

אני יודע , השאלה אם אתם יודעים , שאלתי אותכם נראה מה התשובה שלכם , התשובה שלי אחת וברורה בורא עולם
זו התשובה שלך כי לא למדת לחשוב. אבל גם אם זו התשובה שלך, בורא עולם מצטייר ככשלון לא קטן. לא חבל שאתה מבזה אותו ככה?

מה קושר לא למדתי לחשוב ? ואיך בדיוק אני מבזה אותו ?
אמרתי אם תבואו בקטע רציני אני יוכיח לכם אתם באים בקטע של צחוק של ספיידרמן ולא ראש פתוח שלחשוב בהיגיון ולשמוע את האמת אז סבבה לא חייבים ... אני לא מכירח אף אחד ולא כופה על אף אחד שום דבר .

מה קושר לא למדתי לחשוב ? ואיך בדיוק אני מבזה אותו ?
אמרתי אם תבואו בקטע רציני אני יוכיח לכם אתם באים בקטע של צחוק של ספיידרמן ולא ראש פתוח שלחשוב בהיגיון ולשמוע את האמת אז סבבה לא חייבים ... אני לא מכירח אף אחד ולא כופה על אף אחד שום דבר .

אתה צוחק? אתה טענת שהעולם מופלא ולכן יש אלוהים. אבל מה עם כל הנשים שמולידות ילדים שמתים בלידה ומתות בעצמן? וכאלה שמפילות? וכאלה שלא נפתח להם וצריכות ניתוח קיסרי? ואיך כל כך הרבה אנשים מתים ממחלות אם העולם מושלם? ולמה השיניים שלך נשברות למרות שאתה פאר היצירה (אני מזכיר לך שאלוהים יצר גם את מה שאתה אוכל, ככה שהוא היה יכול לתכנן את זה טוב יותר)? ולמה לעזאזל המדע, שהוא חילוני למהדרין, היה צריך לגלות את הפניצלין בשביל שאנשים יפסיקו למות בגיל 35? איפה התורה הקדושה מדברת על חשמל (שגילה אותו בכלל נוצרי, טפו)? ולמה היו כל כך הרבה מגפות?
אם תסתכל בעין לא מזוינת ב"תורה הקדושה" על העולם תגלה שהוא רחוק מלהיות מושלם. מה שאומר שהבורא שלו כישלון לא קטן בעצמו. אם אתה אומר שהעולם מעיד על בורא עולם אתה מבזה את בורא עולם. עדיף לך כבר לומר שאלוהים המושלם לא ברא את העולם אלא יש משהו שמתווך בין העולם לבינו.

יש דבר שנקרא לא להיכנס לחשבונות שמיים , דבר שני רוב הנשים מתות בלידה או לא ? דבר שני מאיפה אתה יודע מה האנשים האלה עשו ? אולי הם לא הלכו אחרי התורה הקדושה והביאו על עצמם את העונש הזה ?

יש דבר נאמר שכל אחד מאיתנו מבקש חיים , אחד מבקש חיים טובים בזה שהוא רוצה אוטו חדש או עבודה או בחורה או ילד או כל דבר , שאתה מבקש כזה דבר הבקשה בוא נאמר עולה למעלה , הקב"ה מקבל עכשיו פניה נגיד מבנאדם שמבקש בריאות , מסתכל בודק אומר אוקיי עושה מעשים טובים ? רואה שלא .. פגע באנשים ? רואה שכן .. שומר שבת ? רואה שלא .. מניח תפילין ? רואה שלא .. אותו בנאדם מצער את הקב"ה איזה סיבה יש לקב"ה לתת לו חיים ובריאות אם אותו אדם מצער ופוגע בקב"ה ? למזלנו הקב"ה אל רחום וחנון והוא אבא שבשמיים שנותן לנו זמן ומחכה שנחזור בתשובה ולא מעניש אותנו על כל עבירה שאנחנו עושים .. הוא מוחל וסולח ומחכה לנו . אבל אתה מדבר כאילו אם יש קב"ה אז איך יש רוע בעולם , אז רק שתדע שרק שמתי שיש רוע יודעים שיש טוב ....

מדוזה אתה לא חושב שאתה מעליב את אלוהים עם כינוי שהמציאו עובדי אלילים?

יש דבר שנקרא לא להיכנס לחשבונות שמיים , דבר שני רוב הנשים מתות בלידה או לא ? דבר שני מאיפה אתה יודע מה האנשים האלה עשו ? אולי הם לא הלכו אחרי התורה הקדושה והביאו על עצמם את העונש הזה ?

יש דבר נאמר שכל אחד מאיתנו מבקש חיים , אחד מבקש חיים טובים בזה שהוא רוצה אוטו חדש או עבודה או בחורה או ילד או כל דבר , שאתה מבקש כזה דבר הבקשה בוא נאמר עולה למעלה , הקב"ה מקבל עכשיו פניה נגיד מבנאדם שמבקש בריאות , מסתכל בודק אומר אוקיי עושה מעשים טובים ? רואה שלא .. פגע באנשים ? רואה שכן .. שומר שבת ? רואה שלא .. מניח תפילין ? רואה שלא .. אותו בנאדם מצער את הקב"ה איזה סיבה יש לקב"ה לתת לו חיים ובריאות אם אותו אדם מצער ופוגע בקב"ה ? למזלנו הקב"ה אל רחום וחנון והוא אבא שבשמיים שנותן לנו זמן ומחכה שנחזור בתשובה ולא מעניש אותנו על כל עבירה שאנחנו עושים .. הוא מוחל וסולח ומחכה לנו . אבל אתה מדבר כאילו אם יש קב"ה אז איך יש רוע בעולם , אז רק שתדע שרק שמתי שיש רוע יודעים שיש טוב ....

מה זה מקבל פנייה? הוא פקיד? אתה חושב שהוא חושב כמוך ועושה חשבונות שפגעו בו? אז כל ה-6 מיליון יהודים שהוא הרג בקצת יותר מ-5 שנים זה היה כי הם עצבנו אותו? מה הוא ילד fxp? אתה יודע מה הוא עשה לרבי עקיבא, איזה מוות אכזר הוא נתן לו? זה כי רבי עקיבא העליב אותו?
אתה סתם מעליב את אלוהים. אני מקווה שהוא יסלח לך!

אתם בקטע של לסתור כל מה שאני אומר במקום להקשיב וללמוד אז לא משנה שיהיה לכם בכיף ... אני מצאתי את הדרך שלי טוב לכם בדרך שלכם תעשו מה שאתם מבינים ...

סתם לידע כללי ב"ה שיהיה לכם ילד הוא יעבור ברית ? יעלה לתורה ? שתתחתנו יהיה רב ?

אלוהים כנראה גם עובד על פי איזשהו מודל הסתברותי, מכיוון שלא כל מי שיולדות מתות בלידה, אלא רק אחוזים קטנים.

אני ממתין שתוכיח שספיידרמן לא ברא את העולם, זה צריך להיות כל כך פשוט בשבילך. כמו כן , ספיידרמן לא מתיימר לברוא עולם מושלם כמו האלוהים שלך. משמע, הוא גם לא משקר לנו בפרצוף.

אתם בקטע של לסתור כל מה שאני אומר במקום להקשיב וללמוד אז לא משנה שיהיה לכם בכיף ... אני מצאתי את הדרך שלי טוב לכם בדרך שלכם תעשו מה שאתם מבינים ...

סתם לידע כללי ב"ה שיהיה לכם ילד הוא יעבור ברית ? יעלה לתורה ? שתתחתנו יהיה רב ?

בוודאי שעדיף לסתור כל שטות שאתה רושם מאשר להקשיב וללמוד ממנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית