הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרשור הכפירה הגדול

המפץ הגדול הוא זה שיצר את אלוהים! ואלוהים את שאר הדברים.

יש תורה(שקיבלו בהר סיני)
יש נביאים(שנביאים כתבו,שמואל,יהושע וכו')
יש כתובים(ספרים,מגילות שנכתבו ע"י צדיקים,נביאים וכו')
אל תרצה לי על דברים שאתה לא מבין.
הוא קיבל את כל התורה במעמד סיני דיברתי על זה גם עם רב פעם אחת.
הספרים נכתבו בתקופות שונות.
ומי אמר לך שהם נכתבו על ידי צדיקים ונביאים? מזה גם כו'...?

youtube search > christoper hitchens\richard dawkings\sam harris\daniel dennet

כולם תותחים, חוץ מדניאל דנט שהוא משעמם קצת.
כריסטופר היצ'נס ז"ל הוא אגדה אמיתית

אמנון מול צ'אק.....גדול.

ולגבי אמונה, 2 האגורות שלי, בתור דתי "לייט" כזה אני יכול להגיד לך -

שמי שהבריות מבסוטות ממנו, ה' מבסוט ממנו וזה כתוב שחור על גבי לבן.
אז-
1. חיה ותן לחיות.
2. ואהבת לרעך כמוך.
3. תהיה בחור טוב.
4. כבד את מי שמאמין כמו שמי שלא מאמין חייב לכבד אותך (אחרת שלא ימכור לך שהוא מאמין)
5. ואתה תלך לגהנום ( אש וגופרית וכל הבלאגן, אני מזהיר אותך!) אם לא תשפוף מתחת למקביל , שמעת?!

• פותח/ת השרשור
שני סרטונים חשובים ביותר- ההיסטוריה של אלוהים. איך התפתחה האמונה באל יחיד, והאמונה באלים באופן כללי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
כשל לוגי חשוב ונפוץ שיש לדון בו: "אלוהי הפערים".

במשפט קצר אפשר לסכם את הטיעון הזה במשפט הבא: "אני לא יודע איך להסביר משהו, ועל כן זו הוכחה שיש אלוהים שגרם לאותו משהו." או ברטוריקה של מחזירים בתשובה שפונים אל תלמידיהם: "אז איך אתה מסביר את זה? הנה לך, קיבלת הסבר." ובכך מבצעים פנייה אל הרגש האנושי הבסיסי ששואף להבין ולמצוא תשובות.

ככל שהמדע יודע להסביר יותר ויותר דברים מצטמצם מקומו של אלוהים. ניל דגראסי מדבר על כך בסרטון קצר וממצה:

---------- התגובה התווספה ב 11:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:18 ----------

זאת התשובה הכי מוצלחת שלך?

בכל מקרה לדעתי לחשוב או שיש איש למעלה שמחליט על כולנו, או שאין כלום זו חשיבה מאוד מאוד צרה

אתה מודע לכך שקיום של משהו זה מצב בינארי, נכון?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למה אמונה צריכה להישען על משהו לוגי?
אם לא ניתן להסביר משהו באופן עובדתי או לוגי זה מפריך אותו?

אין שום טעם בקיום ללא אמונה, למה בכלל לשאוף למשהו, די מדכא אותי לחשוב שאני פה רק בשביל לאכול,לשתות להזדיין ולמות.

• פותח/ת השרשור
מה זה מצב בינארי?

או שמשהו קיים, או שלא. לא יכול להיות משהו "חצי קיים".

למה אמונה צריכה להישען על משהו לוגי?
אם לא ניתן להסביר משהו באופן עובדתי או לוגי זה מפריך אותו?

אין שום טעם בקיום ללא אמונה, למה בכלל לשאוף למשהו, די מדכא אותי לחשוב שאני פה רק בשביל לאכול,לשתות להזדיין ולמות.

למה צריך אמונות שלא נשענות על בסיס לוגי? אני מאמין שיש ערפדים, ואני רוצה לפגוש באחד מהם שיהפוך אותי גם כן לאחד ולזכות בחיי נצח.

או שמשהו קיים, או שלא. לא יכול להיות משהו "חצי קיים".

למה צריך אמונות שלא נשענות על בסיס לוגי? אני מאמין שיש ערפדים, ואני רוצה לפגוש באחד מהם שיהפוך אותי גם כן לאחד ולזכות בחיי נצח.

חס וחלילה צריך, אמונה מושתתת על עיקרון הלא צריך.
ערפד זה ייצור חי, פיקטיבי או לא זה לא העניין.

מלבד זאת, הרבה בני אנוש הם די צבועים, בצר להם הם פונים ליישויות קוסמיות.
אדם לא צריך להאמין הוא רוצה להאמין שיש עוד תוכן מעבר לאני חי ואז מת וזהו, אני עוד כלום בעולם.

הוכח מחקרית שיש קשר בין רמת האינטליגנציה לאמונה(אני יודע שאני יורה לעצמי ברגל פה,לא אכפת לי להיתפס כמטומטם אבל מאמין),ככל שאנשים "מדעיים" יותר הם נוטים לסמוך אך ורק על הברור להם (הלוגי) .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית