עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
נוזלים זה לא מסוכן. הנוזלים נאגרים בתא השריר. בתאי השריר במילא יש יחסית הרבה נוזלים כי כל 1 גרם גליקוגן (מאגרי הפחמימה בשריר ובכבד) גוררים איתכם כ-3 גרם מים; יש כ-400 גרם גליקוגן = 1200 גרם מים (1.2 ק"ג). כמובן שזה לא מדוייק ולרוב יש יותר/פחות נוזלים וקשה לדעת כמה יש בדיוק. בכל מקרה, זה לא מסוכן לבן אדם בריא ללא כל מחלות עבר או הווה שרוצה לשמור על הכוח או לעלות בכוח ובסופו של דבר במסת השריר. בחיטוב כמובן, קשה עד בלתי אפשרי לעלות במסת השריר והמטרה הראשית היא לשמר את המסה ולא לעלות.וואלה יפה.. אבל להעלות במשקל זה לא טוב.. אני גם ככה נלחמת להרויד אותו מבלי לפגוע בעלית משקלים.
אם את נמצאת בחיטוב אין הרבה טעם לקחת קריאטין.
כמה זמן נקרא נסיון, כדי לבחון השפעה?
קריאטין נאגר במלואו לאחר כ 30-35 ימים של נטילה יומית (5 גרם ביום).
ואם אפשר לשאול, אם שותים חלבון- שייק, המסת שריר עולה ? או שהוא רק עוזר לבנות את השריר?(אותו דבר?)
שייק חלבון = קוטג' = טונה. אין שום קשר בין שייק חלבון להעלאה במסת השריר. עולים במסת השריר כאשר אוכלים יותר קלוריות ממה שהגוף דורש ביום. כתוצאה מכך, יש לגוף יותר קלוריות לתחזק את עצמו, להתאושש מהאימון ובסופו של דבר לבנות עוד מסת שריר. חלבונים הם חלק בלתי נפרד מעלייה במסת השריר וצריכתם צריכה להיות בין 1.8-3.5 גרם לק"ג משקל ביום, תלוי בתקופת האימונים, מטרה, צריכת הפחמימות ועוד כל מיני משתנים. לרוב הממוצע יעמוד על כ-2 גרם חלבון לק"ג משקל במידה ורוצים לעלות במסת השריר או לשמר את השריר (לדוגמה במהלך חיטוב).
---------- התגובה התווספה ב 23:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:06 ----------
נ.ב. הצטברות נוזלים- זה לא מסוכן?..
1. בחיטוב לא עולים במשקל ואם עולים אז רק בהתחלה, מכיוון שאת מתאמנת מתחילה (או כל מתאמן מתחיל יכול לעלות מעט במשקלים בחיטוב), אבל לאורך זמן זה לא מומלץ והגוף גם לא יתן לך לעלות במשקלים לאורך זמן. הסיבה היא שאת במאזן קלורי שלילי = התאוששות לא טובה של הגוף = אפשרות להפצע. לכן, הייתי משאיר את הקריאטין בצד לרגע זה ולוקח אותו כשאת במאזן קלורי נטראלי/חיובי = העלאה במסת השריר/עלייה נטו בכוח.משה תודה רבה ,אבל לא הבנתי למה בעצם יהיה מיותר לקחת קריאטין בחיטוב? הרעיון הוא להעלות משקלים..גם בחיטוב..
2. אז לא משנה כמה כמות חלבון או איזה אבקה אדחוף לגוף..אני רק אשמור על המסת שריר?
היי דניאל
אני הייתי מליץ לך לקחת קריאטין במשך חודש (5מ"ג ליום ,מומס עם כפית של סוכר ענבים,לשיפור הספיגה) זאת בתנאי שאת מתאמנת לפחות 3-4 פעמים בשבוע ושומרת על תפריט מאוזן עשיר בחלבון . . . .
לאחר חודש להפסיק את הקריאטין ולעלות במשך וכמות האימונים האירובים ,יחד עם שמירה על תפריט קלורי מאוזן (עם פחות קלוריות ,בסביבות 200) וכך תוכלי לראות תוצאות טובות בחיטוב . . ..
הסיבה העיקרית שלא מומלץ לצרוך קריאטין בחיטוב היא שהוא גורם בד"כ להראות נפוח יותר וזה בניגוד למה שאנשים רוצים לראות שעושים חיטוב,גוף רזה ושרירי יותר
צריך לקחת קריאטין כל זמן שרוצים. ברגע שתפסיקי לקחת את זה אחרי חודש, הריווין בשריר ירד למצב הקודם תוך מספר ימים ובעצם לא עשית כאן כלום. אין תועלת לקחת קריאטין רק לחודש, חודשיים או אפילו רק ל-3 חודשים. נדרש לקחת קריאטין למשך תקופה דיי ארוכה כדי לקבל תוצאות משמעותיות (ואין סכנה על פני צריכה ממשוכת = שנים).הי,
..הבהרה-אז זה כולה לקחת את זה לחודש.. וזהו?
טנקס![]()