הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין

דניאל29

משתמש מתחיל
97
0
נק' מוניטין:
325
97
0
הי,
האם קריאטין יכול להיות יעיל לבחורה שמתאמנת?
אשמח למעט הסבר על יעלותו ...
תודה:)

כמובן. קריאטין יעיל לכל אחד/ת. היעילות: מעלה בכוח, ובעקיפין במסת השריר (מרימים יותר משקל באימונים = מביאים גירוי גדול יותר לשריר ואם נמצאים במאזן קלורי חיובי עם תוכנית אימונים יעילה, עולים יותר במסת השריר).
יש גם עדויות להתאוששות טובה יותר בין האימונים. החסרון הגדול, זה מעלה בנוזלים. חלק מהאנשים יעלו 2 ק"ג, חלק יתנפחו כמו בלון ויראו עליהם בצורה משמעותית ויעלו בין 5-7 ק"ג. תלוי מאוד, אבל עד שלא מנסים לא יודעים. ההמלצה היא קריאטין מונוהיידרט טהור, 5 גרם ביום (כפית שטוחה). עדיף לשתות אותו עם שייק חלבון או משקה אחר [לא מים], בגלל שהמרקם שלו לא ממש סימפטי (כמו לשתות חול).

• פותח/ת השרשור
וואלה יפה.. אבל להעלות במשקל זה לא טוב.. אני גם ככה נלחמת להרויד אותו מבלי לפגוע בעלית משקלים.
כמה זמן נקרא נסיון, כדי לבחון השפעה?

ואם אפשר לשאול, אם שותים חלבון- שייק, המסת שריר עולה ? או שהוא רק עוזר לבנות את השריר?(אותו דבר?)

---------- התגובה התווספה ב 23:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:06 ----------

נ.ב. הצטברות נוזלים- זה לא מסוכן?..

וואלה יפה.. אבל להעלות במשקל זה לא טוב.. אני גם ככה נלחמת להרויד אותו מבלי לפגוע בעלית משקלים.
אם את נמצאת בחיטוב אין הרבה טעם לקחת קריאטין.

כמה זמן נקרא נסיון, כדי לבחון השפעה?
קריאטין נאגר במלואו לאחר כ 30-35 ימים של נטילה יומית (5 גרם ביום).

ואם אפשר לשאול, אם שותים חלבון- שייק, המסת שריר עולה ? או שהוא רק עוזר לבנות את השריר?(אותו דבר?)
שייק חלבון = קוטג' = טונה. אין שום קשר בין שייק חלבון להעלאה במסת השריר. עולים במסת השריר כאשר אוכלים יותר קלוריות ממה שהגוף דורש ביום. כתוצאה מכך, יש לגוף יותר קלוריות לתחזק את עצמו, להתאושש מהאימון ובסופו של דבר לבנות עוד מסת שריר. חלבונים הם חלק בלתי נפרד מעלייה במסת השריר וצריכתם צריכה להיות בין 1.8-3.5 גרם לק"ג משקל ביום, תלוי בתקופת האימונים, מטרה, צריכת הפחמימות ועוד כל מיני משתנים. לרוב הממוצע יעמוד על כ-2 גרם חלבון לק"ג משקל במידה ורוצים לעלות במסת השריר או לשמר את השריר (לדוגמה במהלך חיטוב).

---------- התגובה התווספה ב 23:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:06 ----------

נ.ב. הצטברות נוזלים- זה לא מסוכן?..
נוזלים זה לא מסוכן. הנוזלים נאגרים בתא השריר. בתאי השריר במילא יש יחסית הרבה נוזלים כי כל 1 גרם גליקוגן (מאגרי הפחמימה בשריר ובכבד) גוררים איתכם כ-3 גרם מים; יש כ-400 גרם גליקוגן = 1200 גרם מים (1.2 ק"ג). כמובן שזה לא מדוייק ולרוב יש יותר/פחות נוזלים וקשה לדעת כמה יש בדיוק. בכל מקרה, זה לא מסוכן לבן אדם בריא ללא כל מחלות עבר או הווה שרוצה לשמור על הכוח או לעלות בכוח ובסופו של דבר במסת השריר. בחיטוב כמובן, קשה עד בלתי אפשרי לעלות במסת השריר והמטרה הראשית היא לשמר את המסה ולא לעלות.

• פותח/ת השרשור
משה תודה רבה ,אבל לא הבנתי למה בעצם יהיה מיותר לקחת קריאטין בחיטוב? הרעיון הוא להעלות משקלים..גם בחיטוב..

2. אז לא משנה כמה כמות חלבון או איזה אבקה אדחוף לגוף..אני רק אשמור על המסת שריר?

היי דניאל

אני הייתי מליץ לך לקחת קריאטין במשך חודש (5מ"ג ליום ,מומס עם כפית של סוכר ענבים,לשיפור הספיגה) זאת בתנאי שאת מתאמנת לפחות 3-4 פעמים בשבוע ושומרת על תפריט מאוזן עשיר בחלבון . . . .

לאחר חודש להפסיק את הקריאטין ולעלות במשך וכמות האימונים האירובים ,יחד עם שמירה על תפריט קלורי מאוזן (עם פחות קלוריות ,בסביבות 200) וכך תוכלי לראות תוצאות טובות בחיטוב . . ..

הסיבה העיקרית שלא מומלץ לצרוך קריאטין בחיטוב היא שהוא גורם בד"כ להראות נפוח יותר וזה בניגוד למה שאנשים רוצים לראות שעושים חיטוב,גוף רזה ושרירי יותר

• פותח/ת השרשור
הי,

..הבהרה-אז זה כולה לקחת את זה לחודש.. וזהו?
טנקס 😃

משה תודה רבה ,אבל לא הבנתי למה בעצם יהיה מיותר לקחת קריאטין בחיטוב? הרעיון הוא להעלות משקלים..גם בחיטוב..

2. אז לא משנה כמה כמות חלבון או איזה אבקה אדחוף לגוף..אני רק אשמור על המסת שריר?
1. בחיטוב לא עולים במשקל ואם עולים אז רק בהתחלה, מכיוון שאת מתאמנת מתחילה (או כל מתאמן מתחיל יכול לעלות מעט במשקלים בחיטוב), אבל לאורך זמן זה לא מומלץ והגוף גם לא יתן לך לעלות במשקלים לאורך זמן. הסיבה היא שאת במאזן קלורי שלילי = התאוששות לא טובה של הגוף = אפשרות להפצע. לכן, הייתי משאיר את הקריאטין בצד לרגע זה ולוקח אותו כשאת במאזן קלורי נטראלי/חיובי = העלאה במסת השריר/עלייה נטו בכוח.

2. שמירה על מסת השריר תלוייה בכמות החלבון שאת אוכלת ביום, יחד עם אילו אימונים את עושה ומה המאזן הקלורי הכללי של שלך על פני היום ביחס לנתונים הפיזיולוגים שלך.

היי דניאל

אני הייתי מליץ לך לקחת קריאטין במשך חודש (5מ"ג ליום ,מומס עם כפית של סוכר ענבים,לשיפור הספיגה) זאת בתנאי שאת מתאמנת לפחות 3-4 פעמים בשבוע ושומרת על תפריט מאוזן עשיר בחלבון . . . .

לאחר חודש להפסיק את הקריאטין ולעלות במשך וכמות האימונים האירובים ,יחד עם שמירה על תפריט קלורי מאוזן (עם פחות קלוריות ,בסביבות 200) וכך תוכלי לראות תוצאות טובות בחיטוב . . ..

הסיבה העיקרית שלא מומלץ לצרוך קריאטין בחיטוב היא שהוא גורם בד"כ להראות נפוח יותר וזה בניגוד למה שאנשים רוצים לראות שעושים חיטוב,גוף רזה ושרירי יותר

אני מבקש להפסיק להטעות משתמשים בפורום ולא להגיב על דברין שאינך בקיא בהם.

הי,

..הבהרה-אז זה כולה לקחת את זה לחודש.. וזהו?
טנקס
smile.gif
צריך לקחת קריאטין כל זמן שרוצים. ברגע שתפסיקי לקחת את זה אחרי חודש, הריווין בשריר ירד למצב הקודם תוך מספר ימים ובעצם לא עשית כאן כלום. אין תועלת לקחת קריאטין רק לחודש, חודשיים או אפילו רק ל-3 חודשים. נדרש לקחת קריאטין למשך תקופה דיי ארוכה כדי לקבל תוצאות משמעותיות (ואין סכנה על פני צריכה ממשוכת = שנים).

Back
למעלה תחתית