משטרה צבאית

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
בסופו של דבר התגייסתי למשטרה צבאית עקב זה שהורידו לי פרופיל ל 64 :/ בגללל בעיות בגב ...
אני כבר שבוע שני בטירונות ובתכלס אני מחפש בעיקר יציאות הבנתי שמדכ עושה 2-2.
מישהו היה פה במשטרה צבאית (מדכים) איך השירות שמה?
ואגב החלטתי לשרת במקום הכי קרבי שיכול להיות יחסית לפרופיל שלי

נערך לאחרונה:
הכי קרבי בתכלס זה להיות מ"צ מעברים, אבל זה שירות חרא ויציאות תחת.

• פותח/ת השרשור
כה אני יודע אבל אין אפשרות לעבור לשמה כי זה 2 דברים שונים אני בפלוגת שוטרים ומעברים זה משהו אחר

תברח משם כמה שיותר מהר זה לסבול שירות שלם ליהיות מדכ או כל דבר שיש לו כומתה כחולה

בת שלי הגדולה הרגע סיימה שרות במשטרה צבאית במעברים ברמללא

אמרתי לך שתגיע לשם 🙄

אני יכול להבין את התסכול
כשהייתי בטירונות חשבתי ללכת למדכים בגלל היצאיות
רק שתדע שתה יכול להיות גם מד"כ במעצרים בבסיסים ולא רק בכלא 4 או כלא 6
להיות מד"כ בכלא 4 זה די קריעת תחת, אני הייתי בלש אז הייתי הולך לשם הרבה כשהיינו מלווים לשם עצורים.
בבסיס שלי שהוא היה בענתות שזה ליד ירושלים, ראיתי מה המדכים עושים שם במתקן מעצר. זה די בית זונות בסך הכל. במיוחד אם אתה סמל ויש לך מספיק חיילים ולא חסר, אתה יכול לעשות יציאות של 2-5
יש מן הסתם הרבה פחות עצורים לעומת כלא 4 או 6. במעצר יש לך גג גג 20 וזה גם הרבה מאוד.

איזה עוד קורסים נפתחים לך?
עצה שלי?
שמע זה חיל די מסריח. בלי קשר עכשיו "מ.צ" וכאלה.
הוא מסריח כי כשאני הייתי חייל כל הבכירים ביחידה הזו חשבו שזה מינימום סיירת ויש מלא סינג'ורים וכל מני דברים מעצבנים לאללה.
הדרך הכי טובה להברוח מכל הדברים האלה זה לעשות קורס או חוקר או בלש ולהגיע למצ"ח.
אתה בחור גדול ככה שיש לך סיכוי טוב להתקבל לקורס בילוש.
זה קורס יחסית בדיחה אבל הם בדרך כלל מנסים לקחת את "הגדולים" מהטירונות.
משם יש לך אופציה להיות לוכד עריקים.
או בלש מצ"ח.
במצ"ח כבלש יש עוד מקומות כמו ימל"מ אם זה מעניין אותך אני יכול לספר לך קצת מה עושים מה יציאות וכו.

אמרתי לך שתגיע לשם 🙄

אני יכול להבין את התסכול
להיות מד"כ בכלא 4 זה די קריעת תחת, אני הייתי בלש אז הייתי הולך לשם הרבה כשהיינו מלווים לשם עצורים.
בבסיס שלי שהוא היה בענתות שזה ליד ירושלים, ראיתי מה המדכים עושים שם במתקן מעצר. זה די בית זונות בסך הכל. במיוחד אם אתה סמל ויש לך מספיק חיילים ולא חסר, אתה יכול לעשות יציאות של 2-5
יש מן הסתם הרבה פחות עצורים לעומת כלא 4 או 6. במעצר יש לך גג גג 20 וזה גם הרבה מאוד.

עצה שלי?
הוא מסריח כי כשאני הייתי חייל כל הבכירים ביחידה הזו חשבו שזה מינימום סיירת ויש מלא סינג'ורים וכל מני דברים מעצבנים לאללה.
או בלש מצ"ח.
במצ"ח כבלש יש עוד מקומות כמו ימל"מ אם זה מעניין אותך אני יכול לספר לך קצת מה עושים מה יציאות וכו.

אתה מתכוון לרכז מודיעין של הכלא?
מה זה בלש?

אמרתי לך שתגיע לשם 🙄

אני יכול להבין את התסכול

עצה שלי?
או בלש מצ"ח.

אפשר לדעת מה הקשר בין בחור גדול או לא גדול לבין קורס בילוש? לפי מה שאני יודע ( ואני לא יודע הרבה) אז התפקיד שם הוא יותר לאסוף מידע על העריקים, כתובת, פעילות ועוד....

נכון, אבל חלק מהתפקיד זה ללכת לבית שלו באמצע הלילה... ושמע, יש משפחות לא נחמדות בלשון המעטה.
הייתי בכמה מבצעים, כשהיו להם מבצעים גדולים הביאו גם בלשים ממצ"ח.
בוא נגיד שיש עדיפות שיהיה לך בצוות לפחות מישהו אחד חסון למקרה הצורך.
ברור שהכוונה בגדול זה לא מינימום מפתח גוף, וברור שלא כל אחד שהולך לקרוס הוא "גדול", אבל זה אולי יכול לעזור לו קצת.

בלש זה תפקיד יחסית חדש.
אני התגייסתי ב2006, ואני חושב שהוא נפתח ב2004 או משהו כזה.

בוא נגיד ככה. רכז מודיעין זה האדם שהתפקיד שלו זה להשיג את המידע ולאסוף מודיעין על החייל שחשוד שמבצע את העבירה, והצוות בילוש הולך כדי לעכב אותו לחקירה, לבצע חיפוש, לעשות מעצרים, במקרים מסויימים מעקבים, תצפיות.

אחלה תפקיד חפשנות לא נורמאלית (התפקיד עצמו אולי לא כל כך "אחלה" אבל המסביב זה יכול להיות כיף לא נורמאלי)
נראה לי אם אני אכתוב מה עשינו בתפקיד ומישהו בכיר בצבא יקרא את זה יבטלו את התקן לתפקיד הזה 🤡

לוכד עריקים- תפקיד שנשמע מעניין ( למי שלא מורעל על הצבא, כמוני). איך התנאים שם? ימי חופש?

חח אגב אם באלך תכתוב לי מה עשיתם בתפקיד.... גם בפרטי אם אתה רוצה.

לוכד עריקים- תפקיד שנשמע מעניין ( למי שלא מורעל על הצבא, כמוני). איך התנאים שם? ימי חופש?

חח אגב אם באלך תכתוב לי מה עשיתם בתפקיד.... גם בפרטי אם אתה רוצה.

מה מעניין בלהיות הדמות השנואה ביותר אולי אפילו בעולם.

מה מעניין בלהיות הדמות השנואה ביותר אולי אפילו בעולם.

מעניין. שמע, אני בכלל בהתחלה חשבתי על להשתמט או על לעשות ג'וב מסריח אבל עכשיו אני חושב על זה אחרת. צריך לעשות צבא- זה כן. ומי שלא עושה- לא בסדר, כל עוד אני חייב לעשות, אבא שלי עשה והחברים שלי יעשו.

שמע לו בגה.

כן, יש את הצד הזה גם.
לא היו חסרים מקרים ש"ירדו" עלי בגלל זה.
אתה יודע מה? על הזין שלי?

קודם כל נתחיל מזה שיש חרא בצבא בכמויות שלא נדע. אני לא מדבר איתך על החייל שעישן ג'וינט בסופש.
אנשים שגונבים נשקים, רימונים. אחרי זה אם זה לא מגיע לאיזה ערבי, זה יגיע לחייל של אבוטבול שיפספס ושיפגע באמא עם הבן שלה.
אז מאותו חרא ידעתי להתעלם.

וכן, זה גם היה מגיע מסתם חיילים שלא ידעו מה אני בכלל עושה.
אבל זה לא הציק לי. בסך הכל עשיתי דברים שאף אחד מהם לא עשה בשירות שלו.
בין אם זה לשרת על אזרחי, או בין אם זה לטייל בהמון מקומות ובסיסים בארץ, לפגוש אנשים שלא היית פוגש במקרים אחרים, לאכול בכל מני חורים כמו חומוס תומר בבקעת הירדן, להיות בסיטואציות הזויות כמו שאתה בפעילות עם המשטרה בשכונה בירושלים שכולם שם אתיופים סוחרי סמים, וצועקים לך (שמו אותי על הספסל לתצפת) "יא מלשין אנחנו יודעים מי אתה נזיין אותך". וואלה בדיעבד כל הסיטואציות האלה מצחיקות אותי לאללה.

תאמין לי, אני בטוח שכמה מאלה שאמרו לי "פחח מ"צ" וחשבו שאני מחלק דוחות על גילוח, לא היו מתנגדים גם לקנות בגד ים ב10 שקל ולחתוך לשחות באגמים ליד מבוא ביתר בזמן שאתה אמור "לחפש" שם נשק שהלך לאיבוד.

אני יכול להגיד לך שהתגייסתי כבן אדם הכי ממורמר והכי "בית" שיש. אבל בסופו של דבר את כמות הצחוקים והרגעים ההזוים שהיו לי, לא חושב שהייתי חווה את זה בתפקיד אחר או בחיל אחר.

המבורגר
בגדול זה מתחיל משבת ל2
סוגר שבת, יוצא שבת
אני לא יודע כל כך איך זה הולך אצל לוכדי עריקים
אצלי במצ"ח זה היה שבת ל2
עם הזמן עלה לשבת ל3
ועלה לשבת ל4
בגדול יש לך אפטר\יום חופש אחרי שבת...

אם אתה גר קרוב ואתה חייב להיות בבית בגלל משהו בערב אז כן אפשר לצאת לחזור בבוקר פעם ב.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית