הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נעליים

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך

yan

משתמש פעיל
796
62
נק' מוניטין:
228
796
62
איך לקנות נעליים- לפי תחושה או לעשות את הבדיקה לפי מבנה כף הרגל?

שמעתי מכמה חברים שנעליים שהתאימו להם גרמו להם לפציעות וקראתי בכל מיני מקומות שנעליים שבאות "לתקן" את הרגל גורמות לפציעות בשל מנח לא רגיל של הרגל.

מה דעתכם? האם להשקיע בבדיקה ולקנות נעליים על פיה? או לקנות על פי תחושה
תודה לעוזרים

---------- התגובה התווספה 25-12-2011 ב 00:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה 24-12-2011 ב 20:49 ----------

מישהו?

• פותח/ת השרשור
השאלה אם נכון לעשות כך. שמעתי לאחרונה בכל מיני מקומות שניסיון לתיקון הדריכה של הרגל גורם רק לפציעות מכיוון שהרגל מאמצת שרירים שהיא לא רגילה שהם תחת עומס

בתור אחד שעובד בחנות נעליים ויש לו קצת מושג בתחום, הנעליים המתקנות נועדות אך ורק למי שזקוק לתיקון מסוים. למשל יש נעל שמתאימה לכאלו עם פלטפוס, קריסה, וכל מני בעיות אחרות.
אז מין הסתם שלהכניס רגל ללא בעיה לנעל מתקנת יכול לגרום לכל מני בעיות אחרות.
בכל מקרה, התחושה שלך לא ממש אומרות פה משהו. אתה צריך להגיד מראש את הבעיה שלך למישהו שמבין והוא יתן לך דגם מיוחד שיתקן את הבעיה.

לגבי מה שאמרת למעלה, זה דווקא הפוך. כל הקטע של הנעל המתקנת הוא שיהיה לך בולמים (בדרך כלל) במקומות שהרגל צריכה אותן. זה אומר בעצם שהבולם יחליף את אותו חלק שלא מתפקד אצלך כראוי, "הבעיה".

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בתור אחד שעובד בחנות נעליים ויש לו קצת מושג בתחום, הנעליים המתקנות נועדות אך ורק למי שזקוק לתיקון מסוים. למשל יש נעל שמתאימה לכאלו עם פלטפוס, קריסה, וכל מני בעיות אחרות.
אז מין הסתם שלהכניס רגל ללא בעיה לנעל מתקנת יכול לגרום לכל מני בעיות אחרות.
בכל מקרה, התחושה שלך לא ממש אומרות פה משהו. אתה צריך להגיד מראש את הבעיה שלך למישהו שמבין והוא יתן לך דגם מיוחד שיתקן את הבעיה.

לגבי מה שאמרת למעלה, זה דווקא הפוך. כל הקטע של הנעל המתקנת הוא שיהיה לך בולמים (בדרך כלל) במקומות שהרגל צריכה אותן. זה אומר בעצם שהבולם יחליף את אותו חלק שלא מתפקד אצלך כראוי, "הבעיה".

אבל שנים לא תיקנתי את הקריסה שיש לי (פנימית) אני מפחד שעכשיו בחירה של נעל שתיתן לי תמיכה שם תעשה רק נזק . התחושה שלי מוצדקת?

חברה,מישהו יודע היכן אני יכול להשיג נעלי MERREL?
בדקתי במגה ספורט ויש להם רק דגם אחד,אני מחפש דגם כזה שמדמה הליכה יחפה,והוא עשויי מעור,TRUE GLOVE.

אבל שנים לא תיקנתי את הקריסה שיש לי (פנימית) אני מפחד שעכשיו בחירה של נעל שתיתן לי תמיכה שם תעשה רק נזק . התחושה שלי מוצדקת?
שמע, אולי עכשיו זה לא כל כך מפריע לך אבל בטווח הארוך אני מאמין שזה כן יפגע בך ויגביר את "חוזק" הקריסה. אני מציע שתיקח נעל מתקנת למרות זאת, כמובן שתיהיה לך נוחה. אתה גם יכול ללכת על מידרס ולהשים בכל נעל שתרצה.

חברה,מישהו יודע היכן אני יכול להשיג נעלי MERREL?
בדקתי במגה ספורט ויש להם רק דגם אחד,אני מחפש דגם כזה שמדמה הליכה יחפה,והוא עשויי מעור,TRUE GLOVE.
אם אתה מהצפון אתה יכול ללכת למחסני זול ספורט, יש שם כמה דגמים.

אתה עובד במחסני זול ספורט? אחלה חנות אני שם הרבה
קנייה אחרונה שלי שם הייתי 2600 שקל O:

PomFect,
איך אני יודע מלכתחילה אם אני זקוק לנעל מתקנת? האם אנליזת כף הרגל תקבע?

ומעבר לכך, אם נניח שעל קרקע טבעית עדיף להיות יחף. איך ריצה על כביש, מסילה בחד"כ וכו' משפיעות מבחינה זו ואיזו נעל עדיפה?

תודה.

PomFect,
איך אני יודע מלכתחילה אם אני זקוק לנעל מתקנת? האם אנליזת כף הרגל תקבע?

ומעבר לכך, אם נניח שעל קרקע טבעית עדיף להיות יחף. איך ריצה על כביש, מסילה בחד"כ וכו' משפיעות מבחינה זו ואיזו נעל עדיפה?

תודה.
קודם כל אתה תרגיש לא בנוח בנעליים רגילות. אנשים עם מספיק ידע בתחום יודעים לזהות לפי העין את גובה הקשת שיש לך ברגל ויודעים איזו נעל מתאימה בשבילך.

והיה יכול להיות טוב אם היינו יכולים לרוץ אך ורק יחפים אבל כמו שאנחנו יודעים תמיד יהיו לך את כל הסיבות למה לא לרוץ ככה. לכן חוץ מלרוץ בחול בים אין כל כך מה לרוץ יחפים.
יש כל מני דגמים שמתאימים למסלולים קשים יותר כמו מסילה וכביש, כשהסוליה של הנעל הרבה יותר עבה ותומכת.
בגדול אני ממליץ על ברוקס ומעדיף על סאקוני. האנדרנלין של ברוקס לא איכזב אותי אף פעם כשאני מוכר אותו לאנשים עם בעיות ברגליים. 😃

יש לך את הנעליים האלו שם?
אני מהמרכז,חיפשתי בכל החנויות ואין כלום,מאיביי זה יוצא בסביבות ה550 לא כולל מיסים.
השאלה אם מהארץ זה יותר משתלם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית