הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מכור למלח

• פותח/ת השרשור plock88
  • פורסם בתאריך

plock88

משתמש פעיל
681
2
נק' מוניטין:
181
681
2
גרייט שייפ
אני כבר הרבה זמן שם לב שלכל מאכל שאני אוכל אני מוסיף מלח (כמובן בארוחות צהריים וערב)
לכל סוג בשר,כל פחמימה וכל דבר אחר מלבד מאכל מתוק אני כל דקה-שתיים במהלך הארוחה אני מפזר מלח..זה נהיה סוג של הרגל , כי אני פשוט "מכור" לטעם המלוח של המאכל.

אני מודה שנושא הפוסט הזה די מפגר אבל אני חייב טיפים וכל סוג של עזרה שיכול לצמצם אצלי את התופעה. אני מנסה להימנע,אני יודע שזה "הכל בראש", אבל בכל זאת זה לא הולך.
טיפים , הצעות וכל דבר אחר יתקבל בברכה,תודה!

אין בעיה עם מלח, צריכים לקצץ בזה רק לפני תחרות כשעולים לבמה כי זה סופח נוזלים.
אם אתה בחיטוב אז להפך, עדיף תאכל אוכל עם טעם במקום להמנע גם מזה.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם זה בחיטוב? כי התחלתי לפני שבוע , וטיפה דאגתי ליישם פחות מההרגלים שלי במסה במהלך החיטוב .
ועקרונית, EMZ - אני צריך לדאוג כרגע או באיזה שהוא שלב מעודף מלח ? (בגיל מסויים זה כבר מתחיל להשפיע כל ההרגלים האלו לא?,אני חותר לנושא של "קשר בין עודף מלח ללחץ דם")

כל עוד הכליות שלך מתפקדות באופן תקין ואתה לא סובל מיתר ל"ד, זה לא אמור להדאיג אותך.

גם אני בדיוק נתקלתי בשאלה ולמיטב הבנתי, בבלוג (TrackYourPlaque) דר. דייוויס טוען שאין בעיה עם מלח גם בכמויות גדולות ואם כבר בכמויות אז מלח שולחן (שמועשר ביוד).

נתרן עוזר לעלייה במסת השריר (כמה מסמכים מפאבמד), אבל זה מעלה בנוזלים לכן תלוי באדם.
כמובן שאם יש בעיות בריאותיות כאלו ואחרות, מלח זו לא אופציה וכדאי להמעיט ( כמו ש EMZ ציין כאן).
בגדול, אין בעיה עם 3000-4000 מ"ג נתרן ביום, אם מגיעים ל 10,000 מ"ג בלי סיבה אמיתית, זה כבר כנראה בעיה.

• פותח/ת השרשור
אוקי,תודה משה.
אני כרגע בחיטוב,אני פשוט אוהב מאכלים מלוחים ,במיוחד בשר והפחמימות בארוחות הצהריים.
אני לא מאמין שאני מפזר במהלך היום כמויות אדירות של מלח,אבל אני אנסה לצמצמם את התופעה רק לארוחות הצהריים. ואין לי לפי מה שידוע לי בעיות בריאותיות כאלו ואחרות מהבדיקות האחרונות שנעשו השנה. ככה שאין דאגה מהכיוון הזה.

אני מציע לך להקפיד גם לשתות הרבה עם אתה צורך כמויות גדולות של נתרן. כי נתרן גם מיבש מאוד. ואולי שווה לך לעבור למלח דל נתרן.

נתרן עוזר לעלייה במסת השריר (כמה מסמכים מפאבמד), אבל זה מעלה בנוזלים לכן תלוי באדם.
כמובן שאם יש בעיות בריאותיות כאלו ואחרות, מלח זו לא אופציה וכדאי להמעיט ( כמו ש EMZ ציין כאן).
בגדול, אין בעיה עם 3000-4000 מ"ג נתרן ביום, אם מגיעים ל 10,000 מ"ג בלי סיבה אמיתית, זה כבר כנראה בעיה.
מלח מעלה במסת השריר? 😲
יש מצב ללינק למסמכים הללו?

מלח מעלה במסת השריר? 😲
יש מצב ללינק למסמכים הללו?
רואים אתה לא יודע מה תפקידו של מלח בגוף..מלח תורם ליכולת השריר להתכווץ ככל שאת יכול לקווץ שריר טוב יותר כך אתה יכול להעמיס עליו יותר יותר עומס=יותר מסה.

רואים אתה לא יודע מה תפקידו של מלח בגוף..מלח תורם ליכולת השריר להתכווץ ככל שאת יכול לקווץ שריר טוב יותר כך אתה יכול להעמיס עליו יותר יותר עומס=יותר מסה.

טוב לדעת... דווקא הייתי נמנע מסיבה כלשהיא ממלח באוכל שלי. לא הרגשתי כל כך צורך, אבל אולי עדיף להתחיל להוסיף קצת 😃

איך נתרן גורם לייבוש?
קודם כל מדובר על כמויות גבוהות אבל עצם זה שנתרן סופח נוזלים הוא גם מייבש (לא כמו שפחמימות סופחות נוזלים) אני לא יודע עם הפורום זה המקום אבל אני יכול לתת לך הסבר כימי עם אתה רוצה בפרטי. כדי לא לשגע פה את כל החברה פה.

קודם כל מדובר על כמויות גבוהות אבל עצם זה שנתרן סופח נוזלים הוא גם מייבש (לא כמו שפחמימות סופחות נוזלים) אני לא יודע עם הפורום זה המקום אבל אני יכול לתת לך הסבר כימי עם אתה רוצה בפרטי. כדי לא לשגע פה את כל החברה פה.
שגע שגע. בשביל זה יש פורום.

בבסיס. כאשר NaCl או כל מומס אחר מוכנס למים מופעלים כוחות יון דיפול (צד חיובי של המולקולה לכיוון האניון וצד שלילי של המולקולה לכיוון הקטיון) כאשר אתה צורך כמות גדולה של מלח הריכוז שלו בדם עולה.מה שגורם למים לצאת מתוך הרקמות על מנת לדלל את ריכוז המלח ובסופו של דבר להגיע לכליות על מנת לפנות את עודפי המלח. לדוגמא מי מלח או מי ים הם יותר היפרטונים מסרום הדם. לפיכך כאשר עודף המלח מפונה ע"י הכליות המים אשר שימשו לדילול ריכוז המלח מפונים יחד עם עודף המלח.התהליך הזה יכול לגרום להתיבשות. ותצרוך ממש המון מלח אתה יכול גם לפתח מצבים של בצקות.

סייגים:
למלח (אלקטרוליט) תפקיד חשוב בוויסות הנוזלים בתוך התא ומחוץ לתא.
מחסור במלח גם כן יכול לגרום להתיבשות.
חשוב להולכה עיצבית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית