הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רב-קו בפקודה, סוף לנסיעות החופשיות באוטובוס

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
החל מיוני יצויידו החיילים ואנשי הקבע בכרטיס חכם שיוטען בהתאם למקום מגוריהם וכמות היציאות שלהם הביתה. "הצבא לא צריך לממן לחיילת נסיעה מחולון לסבתא בחיפה", אמרו בצבא על המהלך שאמור לחסוך 25 מיליון שקלים בשנה

עוד מהפך בצה"ל שלא ישמח את החיילים: אחרי שלקחו מהם את הרכבות ביום ראשון בבוקר, החליטו בצבא על שינוי דרמטי לגבי השימוש של חיילי הסדיר ואנשי הקבע באוטובוסים. מחודש יוני הם לא יוכלו עוד לנסוע בתחבורה הציבורית ללא הגבלה וייאלצו להשתמש בכרטיס חכם שייטען מראש בהתאם לכמות הנסיעות והמרחק מהבית לבסיס.

המהלך המדובר, שמאחוריו עומד סגן הרמטכ"ל האלוף יאיר נווה, אמור לחסוך לצבא 25 מיליון שקלים בשנה, אך יפגע בכיס הפרטי של החיילים. אם עד עכשיו הם היו יכולים לנסוע לכל מקום בארץ (חוץ מקו באר שבע-אילת) כשהם על מדים, מעתה הם יצויידו בכרטיס חכם ואישי, שנועד לוודא שהצבא לא מממן עבורם נסיעות שאינן הכרחיות במסגרת השירות.

איך זה יעבוד? כרטיסו של חייל המשרת בקריה בתל אביב וגר בחיפה יוטען בעשר נסיעות בשבוע בקו תל אביב-חיפה. לעומת זאת, חייל קרבי שיוצא בערך אחת לשבועיים הביתה, גר באשקלון ומשרת בשכם, יוטען ב-6 עד 7 נסיעות בחודש בקווי האוטובוס המקשרים בין שני היעדים.

בימים הקרובים צפויה להתקיים פגישה בין אנשי משרד התחבורה לנציגי הצבא במטרה לגבש את המתווה הסופי של כרטיס הנסיעה, באופן שייתן מענה גם לחיילים שמעת לעת יוצאים לקורסים בבסיסים מרוחקים, לטיפולים רפואיים ולמקרים חריגים נוספים. כמו כן, ייקבע בין הצדדים אחת לאיזו תקופה - חודש, רבעון, חציון או שנה - ימסרו החיילים את כרטיסי הרב-קו שלהם לטעינה מחודשת. בתום השירות הצבאי הכרטיס המגנטי צפוי להתבטל באופן אוטומטי.

ומה עם המילואימניקים?
עד לפני כעשור חילק צה"ל לחיילים כרטיסיות נסיעה מנייר, שאפשרו כמות מוגבלת של נסיעות. לאחר מכן עבר הצבא לשיטת הנסיעה החופשית כנגד הצגת כרטיס חוגר. בשנים האחרונות חיילים עורפיים היו מוגבלים לעד עשר נסיעות רכבת בשבוע, אך בפועל האכיפה של ההחלטה הייתה רופפת ביותר.

מי שלא יצטרכו להסתגל למציאות החדשה הם חיילי המילואים, שימשיכו בינתיים להשתמש בתחבורה הציבורית באמצעות שוברי נסיעה בודדים שיחולקו להם בצמוד לשליחת צו הגיוס. בחודשים הקרובים יימשכו בצבא הדיונים אם להפסיק את "שיטת השוברים" ובמקום זאת להעניק למילואימניקים החזרי נסיעות, מכיוון שגם כך רבים מהם מגיעים במכונית פרטית למילואים.

"עם כל הכבוד, הצבא לא צריך לממן נסיעה של חיילת עורפית שגרה בחולון ורוצה לבקר את סבתה בחיפה", הסביר ל-ynet גורם צבאי שאמון על הנושא, "לפני שנה ביצענו פיילוט שהצליח, וכיום

אנחנו נאלצים לשלם לחברות האוטובוסים מחיר גלובלי, לפי סקרים, שכידוע אינם מדויקים, שבוצעו בשנת 2000 ו-2008. צריך להפסיק לקרוא לנסיעות האלה נסיעות חינם כי הם לא".

תקציב הנסיעות בתחבורה הציבורית בצה"ל עומד כיום על 560 מיליון שקלים בשנה, מתוכם 130 מיליון שקלים הולכים לרכבת ישראל, שמקבלת כסף על כל נסיעה של חייל. באוטובוסים, לעומת זאת, כלל אין פיקוח על מאות המיליונים שמועברים לחברות השונות.

ביום ראשון הבא, ללא קשר למעבר לרב-קו, יבוטלו הנסיעות לחיילים ברכבת בימי ראשון בבוקר בין השעות 6:00 ל-9:00, מהצפון לתל אביב ולהפך. כחלופה יוצעו לחיילים אוטובוסים מתחנות הרכבת. זאת, לאור בקשת רכבת ישראל מצה"ל למנוע את הצפיפות בקרונות בשעות העומס של תחילת השבוע.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4175435,00.html

קטונתי מלתאר עד כמה שזו החלטה ביזיונית.

מזל שעד שהחרא הזה יכנס לתוקף (אם ואכן יהיו מספיק טיפשים לעשות את זה) תשאר לי רק שנה לשירות ואני אוכל לספר לצעירים על איך שפעם נסעתי בכל הארץ חינם באוטובוסים.

זהו... ימי השכונה בצבא לאט לאט נגמרים 🙄

תודה לאל שהקקה הזה נגמר!

כמו שיצא לי להכיר את הצבא, שום דבר לא באמת עובד בו כמו שצריך. לא חושב שגם זה יעבוד בצורה יעילה.

חבורה של מטומטמים, מה יקרה לכאלה שבמסגרת התפקיד שלהם מבצעים נסיעות?
חברים שלי מהבסיס מתזזים כל היום בין בסיסים בארץ בשביל התקנות של תקשורת. עכשיו זה יהיה על חשבונם?

צעדי ייעול לגוף שמבזבז מיליונים (אם לא מיליארדים) על שטויות הם חיוניים.

תכלס זה היה צריך להיעשות ממזמן בכל מקום ששואף ליעילות.
מצד שני, כל הזין לעבדים, אהמ. חיילים.

בעזהי"ת

א. תחילה לכל, להזכיר לכל הצעירים כאן שעד ממש לא מזמן, בכלל לא הייתה נסיעה חופשית בהצגת חוגר, אלא כל חייל היה מחזיק ברשותו כרטיסיות צה"ליות, ולא רק ג'ובניקים או משהו, אלא כולם כולל כולם, גם כשהיית יורד מ-18 יום מאיזה מוצב רותם או ריחן, ברצועת הביטחון.

ב. למרות זאת: אם היינו כיום עם רמטכ"ל מיתולוגי כמו רפול; אחד שעובר בבסיסים ומסוגל להוציא לחם חצי טרי שנזרק לפח, ולצוות להכין ממנו לחם מטוגן לכל היחידה; אחד שמתכופף עם כל הקצונה הבכירה לידו, ואוסף תרמילים, בשביל להוות דוגמה לחיילים; אם היינו במצב כזה, הצעד המדובר יכל להתקבל בהבנה. אבל לא במצב אחר. חיסכון צריך להתחיל בדוגמה אישית של הפיקוד הבכיר ושדרות הקצונה, לא בהנחתה על החפ"שים.

אוי לא, נגמרה החגיגה! חוזרים לתקופה שלי, שחילקו כרטיסיות לפי איפה שאתה גר!
מצד שני מה זה 25 מיליון שקל, זה אפילו לא מכסה את הציוד לפרויקט נחשל של איזה יחידה שקופה אי שם בהרי האטלס.

במקום לקצץ ככה בסדירניקים אפשר לקצץ בהרבה אנשי קבע... לא חסר אנשי קבע בדרגות נגד יחסית גבוהות שסמל ראשון בקבע לא יכול להחליף אותם...

חבורה של מטומטמים, מה יקרה לכאלה שבמסגרת התפקיד שלהם מבצעים נסיעות?
חברים שלי מהבסיס מתזזים כל היום בין בסיסים בארץ בשביל התקנות של תקשורת. עכשיו זה יהיה על חשבונם?

ברור שזה לא יהיה על חשבונם..כתוב שהם יעשו חישובים של כמה נוסעים ויתנו..
אם להם זה יותר יתנו יותר.

אגב אם זה חוסך כל כך הרבה כמו שהם מציינים אז למה לא?
עדיף לשלם יותר מיסים?
בסופו של דבר אתה משלם על הנסיעות בדרך כלשהי או ישיר או עקיף.. תבחר

המדינה הזאת מידרדרת מרגע לרגע... מזל שאני משוחרר.. ועוד הציעו לי לחתום קבע.. חחחחח צחקתי להם בפנים וגזרתי בשנאה את החוגר המסריח הזה..."ברוך שפטרנו מעונשו של זה"

ברור שזה לא יהיה על חשבונם..כתוב שהם יעשו חישובים של כמה נוסעים ויתנו..
אם להם זה יותר יתנו יותר.

אגב אם זה חוסך כל כך הרבה כמו שהם מציינים אז למה לא?
עדיף לשלם יותר מיסים?
בסופו של דבר אתה משלם על הנסיעות בדרך כלשהי או ישיר או עקיף.. תבחר
אחי
אתה לא מבין בכלל
אין לך מושג
כמה כסף מבזבזים על שטויות!!!

מה זה 25 מיליון שקל?! ראבק אנשים, אני מנהל למפקד שלי תיקי רכש, וסך כל התיקים שלו לת"ע הנוכחי מגיע לסכום הזה כמעט. ושתבינו - חצי מהתיקים האלה בכלל לא בפיקוח. מה זה אומר? זה אומר שהוא מגיש למשרד הביטחון אקסלים פיקטיביים של מוצרים שהוא בכלל לא מזמין, רק כדי שיאשרו לו את התיק. ברגע שיש לו את הכסף שוכב בחשבון הוא משתמש בו לפי דעתו.
אמנם הכסף משומש לדברים דחופים שצריכים מענה מיידי, אבל מי יודע אם הוא לא לוקח קצת לכיס? אתם לא מתארים לכם איזה בלאגן יש.

העיקר חוסכים על הסדירניקים שכל פעם מקבלים סטירה ומגישים את הלחי השניה.

צה"ל לא התקפל, זאת כנראה לא הייתה בכלל בתוכנית, אבל התקשורת כמו תמיד מנפחת ומגזימה וכשהיא רואה שהיא טועה, היא מאשימה גורמים אחרים.

רישום הנסיעות של החיילים זה צעד חכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית