עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אלכס הסביר לי פעם איפה הבעיה. עד היום לא הבנתי. 🙄
זה והמשפט "המתרגל עומד ליד הלוח וממלמל לעצמו מבלי שניתן להבינו כלל".המשפט הזה חוזר על עצמו הרבה במשובי הוראה של אלכס.
זה והמשפט "המתרגל עומד ליד הלוח וממלמל לעצמו מבלי שניתן להבינו כלל".
בעיקרון ההסבר נעוץ בזה שעל כל צעד שמתקדמים, הולכים אחורה, ולכן בעצם לא התקדמנו לשום מקום, אז גם אם נבצע את הפעולה מיליון פעם, היא שואפת להיראות כמו מעגל מצד אחד אבל מעוותת את עצמה מצד שני.
למשל בפרדוקס שבוא אם רוצים לעבור מרחק מסוים צריך לעבור חצי, ואז רבע, ואז שמינית, ואחד שש עשרית וכולי' ואף פעם לא מגיעים. מצד אחד מתקדמים, אבל מצד שני מקצרים את זמן ההתקדמות. ואז אומרים שלא משנה כמה זמן יעבור, לא נגיע, כשבעצם צריך להיאמר "לא משנה כמה זמן נבצע את הפעולה של חציה בחצי והתקדמות, לעולם לא נגיע", כי ברור שמתישהו נגיע.
אותו דבר פה: כל פעם שאתה כביכול מתקרב לצורה של עיגול על ידי הכנסת ריבועים, אתה מתרחק מעיגול על ידי יצירה של עוד שפיצים. ולכן שפיץ אחד כמו בריבוע, שרחוק מאוד מעיגול, לא שונה מ999999 שפיצים שקרובים מאוד לצורה של עיגול. כל פעם שאתה משאיף את הצורה להיראות כמו עיגול (ומבצע בעיקרון עבודה חיובית כדי להגיע לתוצאה הגיונית), אתה גם מבצע עבודה שלילית בכך שיצרת עוד שפיצים, והן עומדות ביחס ישיר. אף פעם לא נעלמים השפיצים, זו פשוט אשליה אופטית.
זה לפחות ההסבר שלי, והוא נשמע הגיוני (לי לפחות, אבל אולי אני לא מדייק).
הוא דיי התחמק שם מתשובה טובה.
זה ברור שיש טעות בהוכחה, אבל הוא התמקד בלהוכיח שההיקף שווה לשני פאי, במקום להראות על הטעות בהוכחה.