הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התפנות מהבקו"ם.

PokerAss

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
17
11
0
שלום לכולם,
עקב טעות מצערת שובצתי לתפקיד שלא ממש עולה על רוחי, בעודי משובץ לתפקיד הנ"ל קיבלתי תפקיד שאני כן רוצה אך מיטב לא ממש "מוכנים" לשנות את השיבוץ, וזאת למרות פניות חוזרות ונשנות מאותו חיל שממנו קיבלתי את התפקיד "הנשגב" - אשכרה ליפול בין הכסאות (יותר גרוע מכשל בסקוואט).
שלחתי עשרות פקסים למדורים שונים ומקומות שונים (ביניהם מדור קורסים, לשכת מפקד מיטב, אכ"א ואפילו נציב קבילות חיילים).
לפני שכל האופציות הפחות בעיתיות נחסמות בפני רציתי להבין איך מתנהל הסיכוי האחרון - פגישת קציון מיון ואם לא יצלח הדבר לאחר קצין המיון, אי התפנות מהבקו"ם.

רציתי לשאול איך הפרוצדורה הזאת מתבצעת?
האם עלי לעבור שרשרת חיול ולאחר מכן אני נפגש עם קצין מיון ובאם תשובתו שלילית אני מודיע שאני לא מוכן להתפנות? או שמא אני עושה זאת בצורה אחרת.
האם עלי ישירות לאחר ירידה מהאוטובוס לדרוש להפגש עם קצין מיון? ולאחר מכן אם תשובתו שלילית לא להתפנות?

אם לא ממש בא לכם לענות על כל השאלות, פשוט ספרו בקצרה איך התהליך של אי-התפנות מתבצע.

לפרוטוקול- יש לי נתוני איכות מצויינים, מוינתי לקורס טייס וחובלים (קיבלתי גיבושים לשניהם) אך בגלל בעיה רפואית נשללתי מכך.

תודה רבה למגיבים.😃

אתה תראה קצין מיון רק אם תשובץ ל"חיל כללי" וזה יהיה בכלל אחרי הטירונות. אם יש לך ייעוד יקחו אותך מהבקום הישר אל בסיס הטירונות של ייעודך, אם זה ייעוד שדורש טירונות 02 בלי קורס או משהו אתה בסוף הטירונות תקבל את ההצבה שלך ומתי אתה צריך להיות שם אם זה ייעוד שכולל טירונות אתה תלך לשם ישך אחרי השרשרת חיול, בכל מקרה- לא תראה קצין מיון...

תעבור שרשרת חיול ואל תעלה על האוטובוס אם הוא לא נוסע לאן שאתה צריך אבל תבדוק טוב טוב לפניי שלא יעבדו עלייך ויגידו כן הוא נוסע לשם או משהו בסגנון אל תדאג שם יפתרו את כל הבעיות שלך, החיילים בבקום צריכים רק להפטר ממך פחות בעיות להם, וכשאומרים לך אל תדאג תתחיל לדאוג 😃

עברתי את זה לפני חודש. בוא תראה מה יהיה:
אתה תגיע ללשכה, תעלה לאוטובוס, בכי, דמעות, אמא עושה פאדיחות וכולי..תגיע לבקו"ם ושם תתחיל את כל השרשרת חיול (זריקות, מדים, אוכל וכו'. ייקח בערך כל היום, ופה בעצם תתחיל להבין למה צה"ל הוא גוף כל כך מטומטם).
אחרי שתקבל את כל הדברים הנ"ל אתה תגיע לקצין מיון (אתה תגיע אליו בכל מקרה, גם אם כבר שובצת וגם אם לא..).
עכשיו, יש לך שני אפשרויות- או להתפנות, זאת אומרת שאתה מסכים לתפקיד שקיבלת בקצין מיון. או לסרב, זאת אומרת שאתה מעכשיו סרבן והם יתחילו להתנהג כלפייך בהתאם.
בוא נצא מנקודת הנחה שאמרת לקצין מיון שזה או התפקיד שאתה רוצה או שאתה לא מתפנה:
הקצין מיון ינסה לשכנע אותך בכל כוחו שאתה עושה טעות מאוד מאוד מרה, ושתשב ישר בכלא, שאחרי הכלא אף אחד לא ירצה אותך, ושזה תיק במשטרה ואנערף מה הוא עוד יגיד לך כדי שתתחיל לשקשק.
אבל בתכלס- שקר !
לא משנה מה יגידו לך אל תאמין ! תגיד לו שאתה מבין את מה שהוא מסביר לך, אבל שאתה לא מוכן להתפנות ולבזבז 3 שנים מחייך בתפקיד שאתה חושב שלא מתאים לך בכלל.
חשוב לי לציין שאתה חייב ממש ללקק לקצין מיון כל פעם מחדש, כי אתה לא מבין איזה כוח יש להם בידיים לגביי החלוקת תפקידים. ראיתי כבר כמה אנשים שכל פעם מחדש דיברו לקצין מיון כאילו זה חבר שלהם מהשכונה והם עד היום יושבים בכלא רק בגלל ש"מי הוא בכלל הקצין מיון המזד**ן הזה שאני צריך לכבד אותו"- DONT BE THAT GUY !
שמע אחי, בתכלס אני לא רוצה לשקר לך, אבל אם צה"ל יעמוד על שלו ולא ייתן לך ישר את התפקיד שאתה רוצה, ובכל זאת לא תתפנה אתה תגיע למעצר המפורסם של הבקו"ם וזה באמת משהו שלא כל אחד מצליח לעבור..
אתה תקבל שם תנאים מינימאלים, זאת אומרת בלי פלאפונים, בלי סיגריות, אתה תקוע בתוך מתחם סגור (ממש סגור עם סורגים שמקיפים אותו כמו בכלא), עומד כל היום בשמש, המפקדים כל היום צורחים עלייך ומקללים את אמא שלך, אתה ישן בתוך תא עם דלת פלדה שיש בה חריץ קטן כדי שיוכלו לצעוק עליך עוד קצת, בחדר עצמו יש פתח אוורור קטן בשביל אנשים אסמטים, באמצע הלילה יעירו אותך כי יטענו שהחברה בתא שלך עשו רעש למרות שכולם סתמו את הפה, ולוקחים לך את השרוכים מהנעליים ואת החגורה כדי שלא תנסה להתאבד (!!) וכו'..
אתה תהייה במעצר 48 שעות ואז הם אמורים להעלות אותך למשפט עם קצין מיון שרוב הסיכויים שיגידו לך שאתה נשלח לכלא, חשוב לציין שכל פעם שאתה מגיע איכשהו לקצין מיון תסביר לו מחדש לאן אתה רוצה להגיע ולמה. תהייה פרטן, והכי חשוב- תפגין כבוד (אלא אם כן תחליט שאתה כן מקבל את התפקיד שהם שיבצו לך).
במידה ותגיד שלא, תשלח לכלא לכמה ימים (יכול להיות יומיים ויכול להיות שבועיים).
אחרי שתחזור שוב לבקו"ם תגיע לקצין מיון ועוד הפעם כל התהליך מההתחלה עד שמישהו ישבר (או אתה או צה"ל).
הקטע פה זה לא להישבר. לי לקח בערך שבועיים-שלוש של תירטורים ובלאגנים וכלא וסבל ומה שאתה לא יכול להעלות על דעתך..אבל מה שחשוב זה שבסוף קיבלתי את התפקיד שרציתי.
תוך כדי התהליך המעצבן הזה ינסו לשכנע אותך כל פעם מחדש שאתה עושה טעות קשה ושאין דרך חזרה, והמפקדים ישבעו לך בילדים שלהם שאתה תשלם על זה ולא תקבל את מה שאתה רוצה וכו'. שוב- הכל שקרים, זה פשוט תלוי בכמה אתה רוצה את התפקיד הזה וכמה אתה חזק מנטלית. הכי חשוב שלא תישבר בסוף, ובסוף אתה תקבל את מה שאתה רוצה. אני יכול להגיד לך שהייתי עם עוד 3 חברים שגם סירבו להתפנות מסיבות שונות, והיו כאלה שנישברו אחרי כמה דקות, והיו כאלה שנישברו אחרי כמה ימים. בסוף אני ואלה שלא נישברו קיבלו את מה שרצו.
ויכול להיות שאיך שתגיע לקצין מיון ותגיד לו את התפקיד שאתה רוצה הוא יאמר לך שיש מקום והתמזל מזלך וכל החפירה הזאת היא לחינם 😃
קיצר, שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה למגיבים, עזרתם לי מאוד.

בנימה אחרת, התמזל מזלי וכרגע אין לי שיבוץ כלל (עדיין יש לי את התפקיד שאני רוצה - בחיל אחר) משמע שכרגע צריך שהחיל שממנו קיבלתי את ההצעה ישלח שוב בקשה להציב אותי בקורס הנ"ל.
נקווה שיהיה במזל - מחר יש דיון בקשות מיוחדות עם הפניה שלי ונקווה שבגלל שהורידו אותי מהשיבוץ הנוכחי אני אקבל את מה שאני רוצה ביתר קלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית