הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חרדים מתלוננים: תור בדרך לפטור מצה"ל

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
לא קלה הדרך אל הפטור מגיוס. חרדים שהגיעו ללשכת הגיוס בירושלים כדי להגיש את טופס בקשת הפטור משירות צבאי, נתקלו בעמדת קבלה אחת בלבד - שאילצה אותם להמתין למעלה משעה. "כשהגעתי היה תור של 150 בחורים ואברכים, התעכבתי כמעט שעה", סיפר אחד מהם

http://www.mako.co.il/news-military/security/Article-ced27f4a9392531018.htm

לא יודע אם לצחוק או לבכות...

"אסור לצעוק עליהם, זה כאילו הם עושים לנו טובה"

הוא בהמת הגא את המילים האלו מהפה שלו?

ציטוט:

"הבעיה הייתה שלא יכולנו להרים קול עליהם", אומר בחור הישיבה, "כשאתה נמצא שם, אתה בהרגשה כאילו הם עושים לך טובה ואתה צריך לברוח כמו גנב מהמקום".

👏

טפוי חבורה של משתמטים מסריחים...
אני ב"שרשרת חיול" שלי חיכיתי 8 שעות ועוד שלוש שנים של שירות והחראות האלה לא יחכו שעה?!
הייתי מביא אותם כל שבוע לחתום כמו שחותמים אבטלה...שיבואו כל יום ראשון ויחתמו במשך שלוש שנים.

בעזהי"ת

"שבעה דברים ציוה רבי עקיבא את רבי יהושע בנו ... ואל תגור בעיר שראשיה תלמידי חכמים ... דטרידי בגירסיה ולא במילי דציבורא" (אי שם בתלמוד הבבלי).

הקהילה החרדית כיום, אם בכלל ניתן לדבר עליה כקולקטיב אחד, חוזרת על אותן טעויות הרות אסון שנעשו בימי משטר הקפיטולציות של האימפריה העותומנית - עת לפחות כל הקהילות שהיו תחת האימפריה האוסטרו-הונגרית, יכלו - במקום רק להתפלל על זה כל היום - גם לקום ולהגר לפלשתינה, ולהנות מזכויות עדיפות, כאזרחי מעצמה אירופית. אבל לא: ישבו להם על סיר הבשר, וחיכו שמישהו אחר יעשה את העבודה. עד שבהמשך הדרך כבר רמס אותם המגף האימתני של הרייך השלישי.

כך כיום. במקום להכריז על גיוס המוני לצה"ל, עד כדי שבמקום שיהיה גדוד נח"ל חרדי - תהיה אוגדה, יש אפס מעש, אפס מחשבה לעתיד ואפס התמודדות. עיר שראשיה תלמידי חכמים. כל כך מטומטם והרה אסון, שבא לי לצרוח.

טפוי חבורה של משתמטים מסריחים...
אני ב"שרשרת חיול" שלי חיכיתי 8 שעות ועוד שלוש שנים של שירות והחראות האלה לא יחכו שעה?!
הייתי מביא אותם כל שבוע לחתום כמו שחותמים אבטלה...שיבואו כל יום ראשון ויחתמו במשך שלוש שנים.
רעיון מצוין

זו לא הפעם הראשונה שצה"ל לא יכול להשתמש בנשק שלו...
בלי קשר למקרה הספציפי הנ"ל, זו אוכלוסייה שראויה למוות. הם לעולם לא יתקדמו, לעולם לא יתרמו משהו לחברה (גם אם הם חושבים שתפילות זה עוזר - זה לא נכון) ותמיד יהיו נטל. אין הצדקה לחיים שלהם כאשר העקרונות המנחים בפעולותיהם תמיד היו ויהיו דת.

בלי קשר למקרה הספציפי הנ"ל, זו אוכלוסייה שראויה למוות. הם לעולם לא יתקדמו, לעולם לא יתרמו משהו לחברה (גם אם הם חושבים שתפילות זה עוזר - זה לא נכון) ותמיד יהיו נטל. אין הצדקה לחיים שלהם כאשר העקרונות המנחים בפעולותיהם תמיד היו ויהיו דת.

הופה, הימלר הצעיר בא לבקר את הפורום! האם כבר קבעת עם היידריך מה תעשו אחרי הוועידה בוונזה ביום שני הבא? אולי תחפצו ללכת לאיזה קונצרט של ברהמס???

כמה נפלא לאחל מוות לקבוצה שלמה של אנשים רק כי הם יותר חכמים ממך ומצליחים לחיות על חשבונך.

גם הגישה הגזענית והדוחה שלך לא תתרום שום דבר לחברה.
לא אתה זה שתקבע למי יש או אין הצדקה לחיים.

גועל נפש, חלאות אדם כמוך צריך להדיר ממחיה בחברה ולהעיף לבידוד תמידי.

גם הגישה הגזענית והדוחה שלך לא תתרום שום דבר לחברה.
לא אתה זה שתקבע למי יש או אין הצדקה לחיים.

גועל נפש, חלאות אדם כמוך צריך להדיר ממחיה בחברה ולהעיף לבידוד תמידי.
ואתה כן?

(בלי קשר לעובדה שמעולם לא טענתי את מה שרשמתי בצורה משפטית, אבל נשים את זה בצד).
כמה נפלא לאחל מוות לקבוצה שלמה של אנשים רק כי הם יותר חכמים ממך ומצליחים לחיות על חשבונך.
יש משהו במה שאתה אומר.
אבל במקרה שלהם זו לא חכמה אלא צורת התנהלות שגויה ופסולה מהיסוד.
ויודע מה, זה לא משנה לי האמת - מצידי שיהיו גאוני הדור. הקיום שלהם אינו מוצדק ולעולם לא יהיה כזה כל עוד כל פעולותיהם יהיו מושפעות מספר קדמוני כלשהו, או במילים אחרות - דת. כל עוד הם לעולם לא יתרמו משהו לחברה, ועוד מתוך עיקרון - אין צורך בהם.

הופה, הימלר הצעיר בא לבקר את הפורום! האם כבר קבעת עם היידריך מה תעשו אחרי הוועידה בוונזה ביום שני הבא? אולי תחפצו ללכת לאיזה קונצרט של ברהמס???
מה נעלבת כאילו אמרתי משהו לא נכון.
אעתיק גם לכאן את מה שרשמתי לcoldfire:
הקיום שלהם אינו מוצדק ולעולם לא יהיה כזה כל עוד כל פעולותיהם יהיו מושפעות מספר קדמוני כלשהו, או במילים אחרות - דת. כל עוד הם לעולם לא יתרמו משהו לחברה, ועוד מתוך עיקרון - אין צורך בהם.

האם אני טועה?
במידה וענית כן, האם אתה אובייקטיבי? (או שאתה מושפע מרגשות ותחושות "לאומניות"...)

מצטער, אבל לא יכול להיות שהתשובה שלך לשתי השאלות היא כן.

אמרת משהו מאוד לא נכון. בין זה שהם מושפעים מספר קדמוני כלשהו לזה שזו אוכלוסיה שראויה למות יש תהום עמוקה מאוד. מי קבע בדיוק את הקריטריונים של אוכלוסיה שראויה למות? אתה? כל מי שלא תורם לחברה ראוי למות? אם אתה לא יודע כמה הדיבור שלך מקביל בדיוק לשיח שהתרחש בגרמניה הנאצית (ובטעות גם שם דובר ביהודים, לצד הומואים, בני תערובת, פסחים, בעלי מום וכו') אז יש לך עוד הרבה ללמוד.

ביסט אני לא יודע אם אתה טיפש או שמישו הכניס אותך לטראנס שאתה לא יכול לצאת ממנו.
הם מושפעים לפי מה שאתה אומר מה"דת" אבל אתה מושפע ממשו הרבה יותר מטומטם חברה ותקשורת.

ביסט אני לא יודע אם אתה טיפש או שמישו הכניס אותך לטראנס שאתה לא יכול לצאת ממנו.
הם מושפעים לפי מה שאתה אומר מה"דת" אבל אתה מושפע ממשו הרבה יותר מטומטם חברה ותקשורת.
למה את רושם "דת" במרכאות? מה, הם לא מושפעים מזה?
ואשמח לקבל הסבר לצורה שבה אני מושפע מחברה ותקשורת.
(תוך כדי שאני שם בצד את העובדה שדת זה הרבה יותר מטומטם).

אמרת משהו מאוד לא נכון. בין זה שהם מושפעים מספר קדמוני כלשהו לזה שזו אוכלוסיה שראויה למות יש תהום עמוקה מאוד. מי קבע בדיוק את הקריטריונים של אוכלוסיה שראויה למות? אתה? כל מי שלא תורם לחברה ראוי למות? אם אתה לא יודע כמה הדיבור שלך מקביל בדיוק לשיח שהתרחש בגרמניה הנאצית (ובטעות גם שם דובר ביהודים, לצד הומואים, בני תערובת, פסחים, בעלי מום וכו') אז יש לך עוד הרבה ללמוד.
וואו וואו וואו
תעצור שנייה.
אני אמרתי את דעתי. לא אמרתי שמבחינה משפטית הם ראויים למוות. ואני לא אנסה להוכיח לך שע"פ הצורה בה מתנהלים הדברים כיום הם ראויים למוות באופן חוקי \ מוסכם \ משפטי. אמרתי מה דעתי - שהיא שונה ממה שמתנהל בפועל.
מבלי להכנס לעומק הדברים, מה שהיה בגרמניה הנאצית היה גזענות. זה דבר שאני שולל מיסודו מכיוון שזה פשוט לא נכון. זה לא נכון שבנאדם יהודי יתנהג בצורה X וערבי יתנהג בצורה Y. הגזע שלך לא מעיד על התכונות שלך - וזו עובדה.
אבל, כשאתה מדבר על תכונות - כמו למשל צורת חיים חרדית, שמתנגדת ושוללת מהיסוד דברים ברורים מאליו כמו לעבוד ולהתפרנס בכוחות עצמך - זה לא נקרא גזענות. אני לא שונא אותם כי הם לבושים בשחור לבן או כי הם יהודים או כי יש להם משקפיים. אני שונא אותם בגלל צורת הפעולה בה הם בוחרים לחיות.
לשאלותיך, אז מבחינתי הדבר הראשון שכל בן אדם צריך לדאוג לו הוא קיום בכוחות עצמו, ולא להשען על אחרים. זה מה שמניע את הכל. ברגע שלא יהיו אנשים כאלה, אף אחד לא יוכל להתפרנס.
עכשיו, כהמשך לדברים אלו - אני יודע שאתה יכול להגיד לי ש"היום זה כבר לא רלוונטי", אבל אני מבקש שתנסה להבין את הנקודה: בן אדם בעבר, שלא היה מכלכל את עצמו (לצורך העניין - מצליח לצוד X חזירי בר לפי הצורך), היה מת. יכול להיות, שבן אדם אחר שגר 2 קילומטר ממנו במערה אחרת כן היה מצליח לצוד את כמות חזירי הבר שהוא צריך. כלומר, אחד הצליח לכלכל את עצמו, והשני לא - ומת. זה מה יש. ככה זה עובד. אתה לא יכול להצדיק את הקיום שלך - אתה אמור למות.
כיום, אנחנו חיים בעולם מודרני יותר ויכולים להרשות לעצמינו למשל לפרנס אנשים עם פיגור וכו'. אבל זו לא דוגמה. זה לא שהם לא רוצים לעבוד... אבל חרדים הם לא כאלה, והם פשוט מסרבים לפרנס את עצמם, ולא כי הם לא יכולים. אני רוצה לראות אותם חיים בגישה הזו לפני העולם המודרני. הם פשוט היו מתים. ה"מדע עוכר ישראל" גרם למשוואה להתעוות לטובתם: המשוואה הטבעית אומרת שהזכות שלך לחיים תלויה בדבר אחד - היכולת שלך לכלכל את עצמך.
ואני ממש לא חושב שאני צריך לפרנס אותם כי לא בא להם לעבוד.
ואני ממש לא חושב שאני צריך להגן עליהם כי לא בא להם להתגייס לצבא.
במקרה יש להם אותנו, החילונים, הנאורים, שמכלכלים ומגינים עליהם. אבל בכל תסריט אחר הם היו מתים.
ועכשיו תכלס... את האנשים העובדים והמפרנסים במדינה החברה צריכה. זו עובדה. גלגל השיניים הזה לא היה זז בלי אנשים עובדים ומפרנסים. אבל האם החברה צריכה את החרדים? האם יקרה משהו רע במידה והם פשוט לא יהיו?

ניחשת נכון, התשובות הנכונות הן לא.

מצטער על החפירה, אבל אנשים חייבים להבין שיש כאן אוכלוסייה שלמה שהיא בכלל לא קטנה - שבכלל לא הצדיקה (וכנראה שגם לא תצדיק) את הזכות שלהם לחיים.
הקיום שלך מוצדק? תצדיק אותו בבקשה.
ראה את התגובה למר לטיסימוס.

חבר'ה, תכלס, אתם יודעים שאין מה להצטדק ולהגן עליהם. הם החלאות והאנשים הכי מנוולים שיש במדינה הזו - וזה יהיה שקר להגיד שלא. וגם אתם יודעים את זה, אבל אולי בוחרים להגיד דברים אחרים עקב רגשות כאלה ואחרים. במידה ותוציאו רגשות מהמשוואה - אתם תקבלו בשמחה את העובדה שעד עכשיו לא אמרתי אפילו דבר אחד שאינו נכון, ולמעשה אמרתי את מה שהרבה אחרים רוצים להגיד אבל מפחדים.

PEACE

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית