הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על הגיוס

• פותח/ת השרשור Divon
  • פורסם בתאריך

Divon

משתמש פעיל
476
2
נק' מוניטין:
30
476
2
ב12.3 אני מתגייס
ותאמת, אין לי מושג איך יהיה בהתחלה
אני מגיע לתל השומר, עולה על אוטובוס שלוקח אותי לאיזה חור בדרום? (אני יהיה בגיבעתי)
ואז מה? ישר טירונות?
גם שמה המפקדים יתייחסו עלי כמו לתולעת כמו בגיבושים?
כול היום אימונים?

איך זה יהיה בהתחלה?

תגיע לתל השומר, תקבל ציוד בבקו"ם ואם זה כמו שהיה פעם תישאר שם לילה אחד לישון. לא עושים שום דבר בבקום חוץ מלעמוד, ללכת בקבוצה ולבזבז זמן. למחרת נוסעים לבסיס הטירונות, מתחלקים לקבוצות ומתחילים בטרום טירונות. בטרום טירונות לא עושים יותר מידי וזה די כיף אפילו. אחרי כשבועיים של טרום טירונות יוצאים לגיבוש יחט"יות (מי שרוצה).
היחס בבקו"ם וגם בטרום טירונות אמור להיות בסדר גמור ולא אמורים לעשות ממכם סמרטוטים. טרום טירונות זה הרבה צחוקים, בבקום אל תתייחס יותר מידי למה שיהיה כי זה לא משנה שום דבר. בסוף הטרום טירונות מתחלקים לפי פלוגות וכל אחד הולך לאן שהוא מיועד.

בעזהי"ת

קציעות זה באמת חור, אבל חכה חכה להר קרן...
ברכות על הגיוס לקרבי, וכבוד.
🙌

בעזהי"ת

הר קרן זה עוד בסדר. יש מקומות הרבה יותר גרועים 😃
יש שם עדיין אוכל טוב?

בהחלט יש חורים הרבה יותר גרועים מזה. אני זוכר איך בעת הירידה בקו לבנון, ליוויתי בתחילה משאית ריאו מזרעית ועד צומת פלוגות (והכל עם קסדה), ואז מלווה נושא נגמש"ים לאיזה באמת סוף העולם שמאלה שכבר לא קיים היום, בשם חצצון. הקטע היה, שבדרך נשברה דוושת הגז של המשאית, אז ברוב תושייה חיברו במקום זאת חוט בלאי, שמשיכה שלו הייתה נותנת גז. וכך בששון ובשמחה מטומטמים, אנחנו נוסעים לנו למשך כמה עשרות קילומטרים בכל מיני חצי כבישים מפוקפקים, ובהמשך דרכי עפר, תהום מכאן ותהום מכאן, והנהג מושך בחוטים ומסובב ת'הגה... בנוגע להר קרן, היות וסיימתי שירות סדיר בדיוק בתחילת המילניום הנוכחי, אז אני חושש שאין ברירה אלא להמתין בסבלנות עד ש-Divon יבוא ויספר.

• פותח/ת השרשור
הנכד שלי! חח קח בקלות ואל תתרגש מהיחס, זה הכל הצגה.
נכד שלך?
אנחנו בסך הכול כמעט שכנים חחח (אם את באמת גר בנתניה)

בכול מקרה,
אחרי הבקום, אני נוסע לאיזהשהו חור לטרום טירונות של שבועיים, שלא עושים כלום? אין מד"ס ודברים בסיגנון?
ובטירונות (אחרי שבועיים), קורעים לי תצורה כול יום באימונים?

נכד שלך?

בכול מקרה,
אחרי הבקום, אני נוסע לאיזהשהו חור לטרום טירונות של שבועיים, שלא עושים כלום? אין מד"ס ודברים בסיגנון?

עושים דברים בטרום טירונות, לא משהו קשה פיסית (למעט הגיבוש) או נפשית. זה בעצם תהליך המעבר שלך מאזרחות לחייל בצבא, קצת קשה לגייס בן אדם ומהיום הראשון לקרוע אותו לגמרי.
בטירונות כבר יהיה סיפור אחר, אבל תזכור שבכל דבר יש סרגל מאמצים. לא תתחיל טירונות עם מסע 90 קילומטר, אלא מתחילים ממסע 3. כך גם בתרגילים, אימונים, ריצות וכו'. מעלים את הרף לאט לאט וכמובן עובדים קשה למשך כל הדרך. גם תלוי לאיזה פלוגה תגיע בטירונות שלך.

ה12.3 זה תאריך כללי עדיין , לי ,לך ולעוד איזה 4000 ילד בארץ יש את התאריך גיוס הזה , אף אחד עוד לא יודע לאן הוא משובץ , זה בטח יתפרסם בחודש הקרוב

נערך לאחרונה:
עדיין יש בבקום את הדבר המפגר הזה ששומרים בלילה מחוץ לאוהל?

אגב, האני היחידי שחושב שבבקום אין אוכל כזה טוב כמו שמספרים?

נכד שלך?

בכול מקרה,
מחזור אחד מעליך = ילד
2 מחזורים מעליך = נכד
זה סתם בצחוק אתה יודע..
כשמרץ 13 יהיו הילדים שלך אתה תבין 😃

בעזהי"ת

מה הם מרץ 13 בשבילי אם אני מרץ 03? :-D
אני מבחינתם מאובן?

הם סמל וקבוצת חיילים שהוצאו מאימון מתקדם לאבטח את היישוב.
חברה טובים, עם ציוד הרבה יותר טוב ממה שהיה כשאני הייתי שם.
צה"ל מתקדם.
הם מגדוד רותם, פלוגת נובמבר 03.
גם אני הייתי ברותם, לפני שעברנו לטירונות-יחידה; רז שגיא, שהיה אחר-כך המג"ד, היה המ"פ שלי.
הם לא שמעו על רז, ושואלים אותי מאיזה מחזור אני. בלי לחשוב אני אומר "נובמבר שבע".
הם אומרים: "נובמבר תשעים ושבע? כבוווד…"
אני מתקן: שמונים ושבע.
מסתכלים עלי כמו על דינוזאור.
כשהם חושבים שאנחנו לא שומעים, הם קוראים לנו "הזקנים".

(כותב: מכר אינטרנט ותיק מפורום אמנויות לחימה בתפוז).

http://www.good-hands.org/notes/?p=5883

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית