הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ PCT ודימום מהאף.

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך

SPF

משתמש כבוד
4,145
744
נק' מוניטין:
6,120
4,145
744
מישהו מכיר תופעה של דימום מהאף שנגרם ע"י לקיחת טמוקסיפן וכלומיד?
האם יש קשר?

לא. אבל יש קשר לחומרים ודימום מהאף. מכיוון שהם מגבירים את נפח הדם. ולפעמים זה גורם לכלי דם עדינים באף להתפוצץ. אחד התופעות לואי החמורות של טמוקסיפן לדוגמא היא קרישי דם. זה קורה ל % נמוך מאוד מהמשתמשים אז אין מה להיכנס לפאניקה.

אתה יכול להחליף את זה עם ארימידקס. 2.5 מג כל 2-3 או raloxifen אם אתה יכול להשיג. קח בחשבון שזה מייקר משמעותית את העניין עם בכלל תוכל להשיג אותם.

סוף סוף מישו רשם שנולבדקס גורם לקרישי דם!! לכן מישו שלוקח מינון גבוהה או לאורך זמן מומלץ לשלב אספירין.
וגם כמות גבוהה של אומגה 3 שהוא מדלל דם חלש..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סוף סוף מישו רשם שנולבדקס גורם לקרישי דם!! לכן מישו שלוקח מינון גבוהה או לאורך זמן מומלץ לשלב אספירין.
וגם כמות גבוהה של אומגה 3 שהוא מדלל דם חלש..
זאת תופעת לוואי מאוד נדירה. ומה זה מנון גבוה? לאורך כה זמן?

זה סיבוך מאוד נדיר וסביר שלא יקרה אצל אדם שמתאמן. אני מדבר על פקקת ברגליים.
מה גם שאומגה לא יעזור. ולא בטוח שגם אספירין. אני פשוט לא יודע את המנגנון של יצירת הקריש בעקבות התרופה. אבל אספירין רק מונע הצמטה.

+1 התופעה הזאת התגלתה רק אצל אחוז נמוך מאוד של נשים שקיבלו טמוקסיפן לטיפול בסרטן השד ונשים אלו היו בעלות עודף משקל ועם היסטוריה של עישון.

כן ידוע שתרופות עם סכנה לקרישה ועישון זה סיכון מאוד גבוהה לשבץ מוחי..
ואומגה הוא מדלל דם חלש לא כמו אספירין..
בכל מקרה אני חושב גם שצריך להבהיר לאנשים שנולבה זה לא סוכריות ושגם לו יש תופעות לוואי ושלוקחים רק מתי שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית