הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה על מערכות הוכחה בלוגיקה

קרמבו

משתמש משקיע
2,011
10
נק' מוניטין:
25,622
2,011
10
השאלה פונה לאנשים שעשו את קורס בלוגיקה ולא סתם זורקים תשובות לאוויר...

1. נתונה מערכת הוכחה ללוגיקה מסדר ראשון. המערכת נאותה אבל לא שלמה. האם יש שימוש למערכת כזאת ומדוע?

2.נתונה מערכת הוכחה ללוגיקה מסדר ראשון. המערכת שלמה אבל לא נאותה. האם יש שימוש למערכת כזאת ומדוע?

😣

זה לוגיקה מתמטית, אני לא רוצה להטעות אותך (ההגדרות אצלנו אחרות). חכה לאלכס #1 או לאלכס #2.
אבלללל אתה יודע מה ההגדרה של שניהם (נאותה/שלמה) ומה התפקיד של כל אחד מהם בחישוב פסוקים?

• פותח/ת השרשור
בגדול ההגדרה של מערכת שלמה זה

if e|= phi than e|- phi
כלומר כל מה שנכון ניתן להוכיח

של נאותה זה

if E|-phi than E|= phi

כלומר, כל מה שמוכיחים הוא נכון

אם אני זוכר נכון, כל מערכת נאותה מסדר שני (או יותר) היא בהכרח לא שלמה.

ושיזיינו את בר אילן עם המושגים המתמטיים בעברית.

לגבי לוגיקה מסדר ראשון, זה לא מעניין.

חחחח כן, עד שהבנתי שמתכוונים ל-sound ול-complete לקח לי זמן, אבל כתוב מסדר ראשון. אני לא מצליח לחשוב על מערכות שמלמדים מסדר ראשון (הילברט והקקי הרגיל) שהן לא אפקטיביות, כלומר גם נאותה וגם שלמה (נדמה לי שיש כאלה שהן נאותות ולא שלמות, אבל מי זוכר אחרי 10 שנים).

וזה then, יא דיסלקט.

• פותח/ת השרשור
נאותה = soundness
שלמה = completness

ולא עזרת לי... מדברים על מערכת מסדר ראשון.. :(

• פותח/ת השרשור
מה שהבאת זה לוגיקה מודלית ולוגיקה של ידע, אבל גם סבבה. בקשר לשאלה נראה לי שמצאתי תשובה.

סעיף א המערכת שימושית כי כל מה שניתן להוכיח הוא נכון, מהסאונדנס של המערכת, מצד שני בגלל שהיא לא שלמה אומר שלא כל מה שנכון ניתן להוכיח

סעיף ב' המערכת לא שימושית בגלל שהיא לא נאותה אז אי אפשר לדעת שמה שהוכחת הוא נכון, למרות שאתה אפריורית יודע שניתן להוכיח כל מה שנכון...

---------- התגובה התווספה ב 17:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:46 ----------

Than, then

טומטו טומאטו!

איך בכלל מתקיימות מערכות שלמות לא נאותות? יש דבר כזה בכלל בלוגיקה מסדר ראשון?

• פותח/ת השרשור
האמת שיצאתי טמבל בעצם. אתה יכול לקחת מערכת היסק כלשהי ולהוריד לה מהאקסיומות וליצור דברים אחרים... בקיצור כנראה שאני הדביל ולא המרצה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית