הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים Effect of Different Pushing Speeds on Bench Press.

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
Int J Sports Med. 2012 Feb 8. [Epub ahead of print]
Effect of Different Pushing Speeds on Bench Press.
Padulo J, Mignogna P, Mignardi S, Tonni F, D'Ottavio S.
Source

Faculty of Medicine and Surgery, University of Rome, Italy.
Abstract

The purpose of this study was to investigate the effect on muscular strength after a 3-week training with the bench-press at a fixed pushing of 80-100% maximal speed (FPS) and self-selected pushing speed (SPS). 20 resistance-trained subjects were divided at random in 2 groups differing only regarding the pushing speed: in the FPS group (n=10) it was equal to 80-100% of the maximal speed while in the SPS group (n=10) the pushing speed was self-selected. Both groups were trained twice a week for 3 weeks with a load equal to 85% of 1RM and monitored with the encoder. Before and after the training we measured pushing speed and maximum load. Significant differences between and within the 2 groups were pointed out using a 2-way ANOVA for repeated measures. After 3 weeks a significant improvement was shown especially in the FPS group: the maximum load improved by 10.20% and the maximal speed by 2.22%, while in the SPS group the effect was <1%. This study shows that a high velocity training is required to increase the muscle strength further in subjects with a long training experience and this is possible by measuring the individual performance speed for each load.

© Georg Thieme Verlag KG Stuttgart · New York.

😵‍💫🥊😵‍💫🥊

זה אומר שדחיקה במהירות תביא יותר תוצאות מאשר דחיקה איטית ומבוקרת?

• פותח/ת השרשור
השאלה כמה מהיר ובשביל זה צריך לקרוא את המלא. זה גם דיי הגיוני שדחיקה איטית מידי תבזבז יותר אנרגיה ותביא לירידה ביכולת - לכן, צריך למצוא את האיזון.

אז אני מאמין שזה תקף גם לכל תרגיל אחר ולא דווקא רק לבנץ פרס, הרי זה אותו עקרון לא?

שיקולים תקציביים לתת לאנשים להרים משהו ב"מהירויות שונות" ב 85% מ 1RM? אתה בטוח שהחוקרים יודעים מה זה 85% מ-1RM?

• פותח/ת השרשור
שיקולים תקציביים לתת לאנשים להרים משהו ב"מהירויות שונות" ב 85% מ 1RM? אתה בטוח שהחוקרים יודעים מה זה 85% מ-1RM?
מה הבעיה להרים משקלים ב 85% מ RM1? חשבתי שהתכוונת למספר הפעמים שהם הגיעו לחד"כ ומשך המחקר.

מה הבעיה להרים משקלים ב 85% מ RM1? חשבתי שהתכוונת למספר הפעמים שהם הגיעו לחד"כ ומשך המחקר.

כשאתה מרים 85% מ-1RM זה בערך משקלים של 5RM. אין שום סיכוי בעולם שיש לך שליטה כלשהי על המהירות. כך שיש שתי אפשרויות:

1. אלה שנתנו להם "לבחור מהירות" הרימו לאט בכוונה והצליחו משמעותית פחות חזרות, ואז ברור שזה מפגר.
2. אין לאף אחד מהם שמץ של מושג מה ה-1RM שלהם וכל מה שכתוב כאן בולשיט אחד גדול.

• פותח/ת השרשור
כשאתה מרים 85% מ-1RM זה בערך משקלים של 5RM. אין שום סיכוי בעולם שיש לך שליטה כלשהי על המהירות. כך שיש שתי אפשרויות:

1. אלה שנתנו להם "לבחור מהירות" הרימו לאט בכוונה והצליחו משמעותית פחות חזרות, ואז ברור שזה מפגר.
2. אין לאף אחד מהם שמץ של מושג מה ה-1RM שלהם וכל מה שכתוב כאן בולשיט אחד גדול.
השאלה הנשאלת היא כמה חזרות הם עשו. זה שהם עבדו ב 85% מ RM1 לא אומר שהם עבדו במקסימום יכולת לכשל או קרוב לכך; יכול מאוד להיות שהם עשו פשוט חזרה אחת עם 85% יכולת.

נראה לי שכולכם פיספסתם פה משהו מהותי.
הם בדקו כח מתפרץ בכלל (כח*מהירות), והשיפור אכן היה בכוח מתפרץ(הגיוני). המצחיק הוא שהם הסיקו שהם השתפרו בכוח. וזה קשקוש. אם אתה רוצה לבדוק כח בלבד צריך להגיע למאמץ איזומטרי מרבי או לפחות לעבוד עם 1RM חדש במהירות קבועה (למשל באיזוקינטי). אי אפשר לבדוק כח בלבד כשאתה עובד איזוטוני ב5RM. בקיצור, כדי להסיק מסקנה על כח, צריך לבודד את אלמנט המהירות. הם לא עשו את זה. יש להם בעיה קשה בהגדרות.
אבל זאת הפקולטה לכירורגיה. לא ציפיתי לכלום.

השאלה הנשאלת היא כמה חזרות הם עשו. זה שהם עבדו ב 85% מ RM1 לא אומר שהם עבדו במקסימום יכולת לכשל או קרוב לכך; יכול מאוד להיות שהם עשו פשוט חזרה אחת עם 85% יכולת.

נכון, אז אין פה שליטה במהירות בקבוצה שקובעים לה מהירויות. הקבוצה הזאת פשוט מרימה באופן רגיל 85%, והקבוצה השניה כנראה הרימה בכוונה באופן איטי. זה די ברור שמי שמוריד את המהירות בכוונה הוא דביל והוא יעשה פחות חזרות. התוצאות לא מפתיעות במיוחד.

נראה לי שכולכם פיספסתם פה משהו מהותי.
הם בדקו כח מתפרץ בכלל (כח*מהירות), והשיפור אכן היה בכוח מתפרץ(הגיוני). המצחיק הוא שהם הסיקו שהם השתפרו בכוח. וזה קשקוש. אם אתה רוצה לבדוק כח בלבד צריך להגיע למאמץ איזומטרי מרבי או לפחות לעבוד עם 1RM חדש במהירות קבועה (למשל באיזוקינטי). אי אפשר לבדוק כח בלבד כשאתה עובד איזוטוני ב5RM. בקיצור, כדי להסיק מסקנה על כח, צריך לבודד את אלמנט המהירות. הם לא עשו את זה. יש להם בעיה קשה בהגדרות.
אבל זאת הפקולטה לכירורגיה. לא ציפיתי לכלום.

ברור שאפשר. אם ה-1RM עלה, אז הכוח שאתה מסוגל לייצר עלה.

זה לא הכח שאתה מסוגל לייצר. זה ההספק. השיפור יכול לקרות בגלל שיפור במהירות.
כח מקסימלי נבדק במהירות 0. או בהשוואה בין עומסים במהירות קבועה (איזוקינטי).

זה לא הכח שאתה מסוגל לייצר. זה ההספק. השיפור יכול לקרות בגלל שיפור במהירות.
כח מקסימלי נבדק במהירות 0. או בהשוואה בין עומסים במהירות קבועה (איזוקינטי).

מדובר על 1RM. המהירות כאן היא לא פקטור משמעותי. אם המשקל שאתה לוחץ גדל, אתה בהכרח מפעיל יותר כוח כדי להזיז אותו.

אז לפי מה שאתה אומר בWL המהירות לא משחקת תפקיד? הרי זה 1RM. אני מסכים שהיא פחות משחקת תפקיד מאשר 5RM- זה נכון. אבל אני לא בטוח שזה "בהכרח". אפילו אם זה יותר הגיוני מבחינה ביופיזיקלית ומטאבולית.
בקיצור, אני מסכים איתך ש1RM משקף טוב יותר את הכח ולכן צריך לבדוק אותו. אבל אני לא מסכים איתך כשזה הגולד סטנדרט. אם אתה כבר מריץ מחקר, אז תבדוק כח כמו שצריך. תבודד אותו. זה לא כזה בעיה לבדוק איזומטרי מקסימלי או מאמץ מקסימלי איזוקינטי. למה לעבוד כמו לפני 500 שנה ולא להפריד בין הדברים?

אז לפי מה שאתה אומר בWL המהירות לא משחקת תפקיד? הרי זה 1RM. אני מסכים שהיא פחות משחקת תפקיד מאשר 5RM- זה נכון. אבל אני לא בטוח שזה "בהכרח". אפילו אם זה יותר הגיוני מבחינה ביופיזיקלית ומטאבולית.
בקיצור, אני מסכים איתך ש1RM משקף טוב יותר את הכח ולכן צריך לעבוד בו. אבל אני לא מסכים איתך כשזה הגולד סטנדרט. אם אתה כבר מריץ מחקר, אז תבדוק כח כמו שצריך. תבודד אותו. זה לא כזה בעיה לבדוק איזומטרי מקסימלי או מאמץ מקסימלי איזוקינטי. למה לעבוד כמו לפני 500 שנה ולא להפריד בין הדברים?

אנחנו מדברים על בנץ' פרס (או כל תנועה איטית אחרת), לא על הרמות אולימפיות. למרות שגם במקרה של הרמות אולימפיות, אצל משקולן מנוסה אפשר לטעון שה-1RM שלו עלה רק כי הכוח שלו עלה (או שיפור קטן בטכניקה).

לא אמרתי שזה הגולד סטנדרט. מן הסתם לא תמדוד ככה את הכוח המקסימלי שהשריר מסוגל לייצר. אני רק אומר שאם ה-1RM עלה, זה כן מדד לכך שהכוח עלה, רק שאתה לא יודע בכמה בדיוק.
מצד שני, מה נותן לך המדד במצב איזומטרי? באיזו נקודה של הבנץ' תמדוד כמה כוח הבן אדם מסוגל לייצר? או שתבדוק כל שריר בנפקד בתנועות מבודדות? מה זה יגיד לך?

איזומטרי זה לא כל כך פרקטי כי צריך למדוד בכמה מקומות. לכן יש מכשירים איזוקינטים. אז למה לא להשתמש בהם?
בכל מקרה, לעבוד ב5RM ולדבר על כח זה טמטום מוחלט.
אז או שתעבדו ב1RM או שתבדקו זויות שונות באיזומטרי או שתעשו את זה באיזוקינטי. עצם זה שהם בחרו בשיטה הכי מטופשת והסיקו מסקנה מאוד מטופשת אומרת שאין להם קשר לתחום.
בקיצור, אנחנו מסכימים. רק שבאמת אכפת לי בכמה הכוח עלה והשיטה שלך לא עושה את זה (למרות שהיא טובה יותר משלהם). בקיצור הכל עניין של כסף והשקעה. אבל לפחות צריך לדעת א' ב' של התחום לפני שאתה עושה מחקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית