הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות על קורס קריאה מהירה

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
1. מישהו התנסה בזה?
2. זה עובד?
3. זה הורס את ההנאה בקריאת ספרות יפה?
4. יש קורס טוב שאפשר למצוא ברשת? ראיתי ביוטיוב כמה דברים, רק אני לא בטוח לגבי טיבם.

לא התנסתי אישית אבל קראתי על זה, יש אתר שאתה יכול למצוא הסבר מפורט שם וגם פורום אז אני מניח שיש שם תגובות. כתוב בגוגל: 4 שעות עבודה בשבוע באנגלית.

1. מישהו התנסה בזה?
2. זה עובד?
3. זה הורס את ההנאה בקריאת ספרות יפה?
4. יש קורס טוב שאפשר למצוא ברשת? ראיתי ביוטיוב כמה דברים, רק אני לא בטוח לגבי טיבם.

1. כן, למרות שאני למדתי את זה מספרים.
2. זה עובד, למעט בספרות מקצועית ובספרות עמוסה בפרטים.
3. בהחלט, למעשה זו הייתה הסיבה שהפסקתי עם זה, גם כי חלק נכבד מהקריאה זה היחס שאתה מפתח עם הספר לאורך הזמן שאתה קורא אותו. אז קראתי את "חולית" תוך שעתיים. לא פיתחתי אליו שום יחס ואחרי שבועיים לא זכרתי חצי ממנו.
4. יש ספרים ללימוד עצמי. הספר הידוע ביותר הוא:
http://www.amazon.com/Breakthrough-...019X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1329643501&sr=8-1
שזו שיטת אוולין ווד (שגם מלמדים בארץ בקורסים).

לפני שאתה בכלל ניגש לזה תבדוק את מהירות הקריאה שלך. כי הקורסים האלה נועדו בעיקר לאנשים שקוראים מאוד לאט (250-300 מילים בדקה) כי הם נוהגים "להגות" את המילים. אם אתה בטווח ה-700 מילים לדקה זה ישפר לך את הקריאה אבל לא יכפיל (או ישלש) אותה.

זה בדיוק אותו רעיון של כל קריאה מהירה רק עם "גימיק" של קריאה תלת-ממדית.
הרעיון שעומד מאחורי כל הספרים האלה זה ש: 1. אנשים נוהגים להגות את המילים ולכן הם קוראים במהירות שהם מדברים; 2. אנשים נוהגים לקרוא משפט ברצף (מימין לשמאל או משמאל לימין), בעוד שהמוח מסוגל לייצר "תמונה" של שורה ולהרכיב את המשפט בעצמו, ככה שמספיק לך לקלוט את כל המשפט במכה. בשביל זה הם מנסים לפתח יכולת קוגניטיבית שהמוח לא יתייחס רק למילה ספציפית ולכל האיזור שמסביבה כרעש לבן, אלא כמצבור של מילים. מה שקורה בסופו של דבר כשאתה מתרגל לסוג כזה של קריאה זה שאתה עובר משפט משפט באמצע, כלומר לא מימין לשמאל אלא מלמטה למעלה.
אם אתה שואל אותי, היכולת הקוגניטיבית הזאת אכן נלמדת אבל ערכים אחרים שמוצמדים לקריאה (שמשפיעים על ההבנה של הטקסט) הולכים לאיבוד בקריאה כזאת.

חוצמזה, "לעזור ל-2 ההמיספרות במוח לתקשר טוב יותר זו עם זו?" בחייך, זה ניסוח שעובד רק על לא מדענים 😛

• פותח/ת השרשור
LOL

---------- התגובה התווספה ב 12:10 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:09 ----------

מהירות הקריאה הנוכחית שלי היא סדר גודל של עמוד לדקה. לא יודע כמה מהר או איטי זה נחשב...

רק אני קראתי את זה כ"שאלות על קורסק"?

battle-of-kursk-pictures-ww2-001.jpg

1. כן, למרות שאני למדתי את זה מספרים.
2. זה עובד, למעט בספרות מקצועית ובספרות עמוסה בפרטים.
3. בהחלט, למעשה זו הייתה הסיבה שהפסקתי עם זה, גם כי חלק נכבד מהקריאה זה היחס שאתה מפתח עם הספר לאורך הזמן שאתה קורא אותו. אז קראתי את "חולית" תוך שעתיים. לא פיתחתי אליו שום יחס ואחרי שבועיים לא זכרתי חצי ממנו.
4. יש ספרים ללימוד עצמי. הספר הידוע ביותר הוא:
http://www.amazon.com/Breakthrough-...019X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1329643501&sr=8-1
שזו שיטת אוולין ווד (שגם מלמדים בארץ בקורסים).

לפני שאתה בכלל ניגש לזה תבדוק את מהירות הקריאה שלך. כי הקורסים האלה נועדו בעיקר לאנשים שקוראים מאוד לאט (250-300 מילים בדקה) כי הם נוהגים "להגות" את המילים. אם אתה בטווח ה-700 מילים לדקה זה ישפר לך את הקריאה אבל לא יכפיל (או ישלש) אותה.
לגבי הספר Breakthrough Rapid Reading אתה אומר שהספר שווה קניה למה אני באמת אחד שקורא לאט ברמה של אפילו 200 מילים בדקה הוא עוזר אתה חושב?

היה לנו בתיכון, זה בולשיט לדעתי, כל פעם שאתה מנסה את זה על טקסט לא פשוט אתה צריך לחזור עליו 7 פעמים, ככה שלקרוא לאט ולהבין זה יותר מהר

לטקסטים קלים או לעבור על המון חומר יכול לעזור - אתה קורא לאט את המשפטים הראשונים בכל פסקה ואת הדברים החשובים קורא לאט ועל השאר מרפרף

אם זה חינם ויש לך זמן תלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית