הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם אומרים על מה שרשום בתמונה ?

Chicago

משתמש משקיע
2,614
147
נק' מוניטין:
1,611
2,614
147
25a5af6.jpg

עד היום לא הבנתי מה ההגדרה של סם במדינה.

לפני שאביע את דעתי על הנושא,
ממריחואנה 0 הרוגים בכל ההיסטוריה? זה הכי מנותק מהמציאות שלהם?
אלכוהול זה ללא ספק סם הרבה יותר גרוע ומסוכן ממריחואנה.
ההסברים:
המריחואנה לא חוקית בישראל משתי סיבות עיקריות:
1. כי ה"המשכיות" (כלומר, השלב הבא - הדבר הבא אליו אתה "נגרר", אם בכלל) של הסם הזה היא סמים קשים. בניגוד לאלכוהול.
2. כי באמריקה זה מוגדר כסם וזה לא חוקי - ישראל לא תתיר משהו כזה משמעותי כאן בזמן שבארה"ב זה אסור.

באמריקה זה לא חוקי משתי סיבות עיקריות:
1. באמריקה, זה היה נחשב לסם שמזוהה עם המקסיקנים שהיגרו אליהם. הם נלחמו (ונלחמים) בכך, והגראס באמריקה היה נחשב ל"בריונות" וה"לכלוך" המקסיקניים.
2. זה הופך אותך לעצלן שדוחה הכל למחר. וזה, מוריד את התפוקה הכלכלית שלך. ארה"ב לא מעוניינת בהורדת התפוקה הכלכלית של הפרט ו\או הכלל, ולכן הגראס אסור.

ועכשיו, לדעתי:
אם אלכוהול זה חוקי - מריחואנה חייבת להיות חוקית, מהסיבה הפשוטה שאלכוהול הרבה-הרבה יותר גרוע ממריחואנה.
אבל, לדעתי - צריך לאסור את כל הסמים הללו - הם גורמים לחברה נזק (או עושים אותה פחות תועלתנית) ותכלס, לא באמת צריך סמים בשביל ליהנות. יש אינספור אנשים שנהנים מדי יום גם בלי אלכוהול \ מריחואנה \ וואטאבר.
כל עוד אין לסם כלשהו מטרה מוצדקת (ולא, הנאה היא לא מטרה מוצדקת מבחינתי), והוא גורם לנזקים ישירים (חברתיים \ כלכליים \ בריאותיים), אני לא רואה סיבה שיהיה חוקי.
יותר נכון לומר, שהייתי מעדיף שמריחואנה תהיה חוקית אבל עם הגבלה, לצורך העניין נגיד פעם בשלושה שבועות או משהו כזה, אבל בגלל שאין אפשרות לאכוף את זה אני מעדיף שלא יהיה חוקי בכלל מאשר שכן יהיה חוקי.

נערך לאחרונה:
כן, כי הוצאה של דברים כאלה מחוץ לחוק תמיד עוזרת להקטין את הצריכה שלהם ;maeq

לפני שאביע את דעתי על הנושא,
ממריחואנה 0 הרוגים בכל ההיסטוריה? זה הכי מנותק מהמציאות שלהם?
אלכוהול זה ללא ספק סם הרבה יותר גרוע ומסוכן ממריחואנה.
ההסברים:
המריחואנה לא חוקית בישראל משתי סיבות עיקריות:
1. כי ה"המשכיות" (כלומר, השלב הבא - הדבר הבא אליו אתה "נגרר", אם בכלל) של הסם הזה היא סמים קשים. בניגוד לאלכוהול.
2. כי באמריקה זה מוגדר כסם וזה לא חוקי - ישראל לא תתיר משהו כזה משמעותי כאן בזמן שבארה"ב זה אסור.

באמריקה זה לא חוקי משתי סיבות עיקריות:
1. באמריקה, זה היה נחשב לסם שמזוהה עם המקסיקנים שהיגרו אליהם. הם נלחמו (ונלחמים) בכך, והגראס באמריקה היה נחשב ל"בריונות" וה"לכלוך" המקסיקניים.
2. זה הופך אותך לעצלן שדוחה הכל למחר. וזה, מוריד את התפוקה הכלכלית שלך. ארה"ב לא מעוניינת בהורדת התפוקה הכלכלית של הפרט ו\או הכלל, ולכן הגראס אסור.

ועכשיו, לדעתי:
אם אלכוהול זה חוקי - מריחואנה חייבת להיות חוקית, מהסיבה הפשוטה שאלכוהול הרבה-הרבה יותר גרוע ממריחואנה.
אבל, לדעתי - צריך לאסור את כל הסמים הללו - הם גורמים לחברה נזק (או עושים אותה פחות תועלתנית) ותכלס, לא באמת צריך סמים בשביל ליהנות. יש אינספור אנשים שנהנים מדי יום גם בלי אלכוהול \ מריחואנה \ וואטאבר.
כל עוד אין לסם כלשהו מטרה מוצדקת (ולא, הנאה היא לא מטרה מוצדקת מבחינתי), והוא גורם לנזקים ישירים (חברתיים \ כלכליים \ בריאותיים), אני לא רואה סיבה שיהיה חוקי.
יותר נכון לומר, שהייתי מעדיף שמריחואנה תהיה חוקית אבל עם הגבלה, לצורך העניין נגיד פעם בשלושה שבועות או משהו כזה, אבל בגלל שאין אפשרות לאכוף את זה אני מעדיף שלא יהיה חוקי בכלל מאשר שכן יהיה חוקי.

ואני חושב שצריך לאסור התערבות בחייהם של אחרים.

התשובה למה שניהם חוקים והשני לא - כי מריחואנה ברובו לא ממכר, לעומת השניים האחרים. התמכרות = מיסים לממשלה ע"י צריכה של צרכנים חסרי שכל ועמוד שידרה כדרך קבע. אני נגד סיגריות, אבל בעד אלכוהול פה ושם - מה שנקרא social drinkers.
בכל מקרה, מריחואנה יכול, עם הזמן, להרוס ניורונים - בעיקר באזור המוח. ניורון שמת - לא יכול לשחזר את עצמו.

התשובה למה שניהם חוקים והשני לא - כי מריחואנה ברובו לא ממכר, לעומת השניים האחרים. התמכרות = מיסים לממשלה ע"י צריכה של צרכנים חסרי שכל ועמוד שידרה כדרך קבע. אני נגד סיגריות, אבל בעד אלכוהול פה ושם - מה שנקרא social drinkers.
בכל מקרה, מריחואנה יכול, עם הזמן, להרוס ניורונים - בעיקר באזור המוח. ניורון שמת - לא יכול לשחזר את עצמו.

מה זאת אומרת "עם הזמן"? ובאיזו כמות צריכה?

ואני חושב שצריך לאסור התערבות בחייהם של אחרים.
אפשר להגיד את זה על כל חוק \ רעיון לחוק.
השאלה עד כמה רחוק אתה לוקח את זה.
בהנחה שאתה לא בעד אנארכיה, מתישהו תצטרך "להתפשר" על התערבות כזו או אחרת בחייהם של אחרים.

יש פה עניין כלכלי חזק מאוד. מריחואנה זה פשוט לא רווחי. אלכוהול וסיגריות כן.

מריחואנה זה לא רווחי? עישנת קצת לפני שכתבת את הפוסט הזה?

ברור שיש רווח אבל לא כמו שתעשיית הסיגריות והאלכוהול מגלגלת.
זה צמח שקל יחסית לגדל אותו.
אני מדבר בהנחה וזה חוקי וכל אחד יוכל לגדל בבית.

ברור שיש רווח אבל לא כמו שתעשיית הסיגריות והאלכוהול מגלגלת.
זה צמח שקל יחסית לגדל אותו.
אני מדבר בהנחה וזה חוקי וכל אחד יוכל לגדל בבית.
מריחואנה ממש לא קל לגדל, אתה לא שם את זה בחצר שלך ומשקה מים, זה הרבה מעבר לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית