שמעת אי פעם בביולוגיה תשובה מדויקת, ל-"מה הסיכוי?". אין דבר כזה.אני באמת שואל, מה הסיכוי לקבל פסיכוזה מקנאביס? זה יכול להגרם מיידית?
וכן זה יכול. אבל רק למי שיש נטייה. שוב, כמו ריטלין או כל תרופה דומה.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שמעת אי פעם בביולוגיה תשובה מדויקת, ל-"מה הסיכוי?". אין דבר כזה.אני באמת שואל, מה הסיכוי לקבל פסיכוזה מקנאביס? זה יכול להגרם מיידית?
אני באמת שואל, מה הסיכוי לקבל פסיכוזה מקנאביס? זה יכול להגרם מיידית?
אתה טועה בהשוואה שאתה עושה בין מריחואנה לבין כל מוצר חוקי אחר שיכול להמכר בשוק החופשי.זו כן הנקודה, אתה אמרת שזה קל לגידול משמע חומר גלם זול מה שבדיוק ההפך נכון. אלכוהול וסיגריות זה חומר גלם הרבה יותר זול ממריחואנה. כנ"ל פלסטיק, כותנה וכל התחליפים הגאוניים שרשומים בתמונה למעלה.
מריחואנה באיכות גבוהה נדרש לגדל במקום סגור, סוג של חממה מיוחדת עם אור בעצימות הנכונה (ובזווית הנכונה). נדרש לספק לצמחים טמפרטורה אידאלית של X מעלות (אני לא התעמקתי בזה) ולרוב מביאים אנשים מקצועיים שמגדלים את זה.
יש לי שכן שמגדל מריחואנה לרופאים, הוא גם חולה סרטן הערמונית ומשתמש בזה בעצמו כדי להפיג את הכאבים. נכנסתי לסוג של חממה הזו שלו וראיתי כמה זה מורכב. הציוד לגידול עלה לו המון כסף והוא משלם למגדל איזה 1000 דולר בשבוע [ויש לו שם מלאי יחסית קטן לעומת תפוצה מטורפת כמו שאתה מדבר עליה].
בוא נגיד שתפסיק לדבר שטויות
---------- התגובה התווספה ב 04:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 04:39 ----------
ואם זה כן עוזר, אז זה בסדר?
אני מסכים איתך.אני חושב שמריחואנה היא הרבה פחות מהשד שעושים אותה והיא לא יותר מסוכנת מסיגריות ואלכוהול וצריך לעשות לה ליגילזציה אבל הנתונים בתמונה קצת לא מדויקים. לא ראיתי מחקר שמראה שמריחואנה מרפאה סרטן ולגבי גלאוקומה היא מורידה את הלחץ מהעין, דבר שיכול לעזור, אבל היא לא מרפאה את המחלה. בעישון למריחואנה יש גם סיכון לגרום לסרטנים בחלל הפה והריאות כמו לסיגריות, אומנם יש בה פחות חומרים מסרטנים אבל בכל זאת זה לא שזה בריא וללא סיכון. גם נהיגה תחת מריחואנה יכולה לגרום לתאונות...
משה, לגבי הגידול - זה מאוד פשוט. לא סתם קוראים לצמח weed, עשב... הוא גודל בצורה מאוד מהירה, יחסית מאוד עמיד. בגידול ביתי אפילו תחת מספר מסוים של נורות cfl אפשר להגיע לתוצאות בינוניות סבירות. מי שמגדל למטרות הפצה רציניות ויש לו את כל הציוד צריך רק לבדוק רמת חומציות מדי יום, לתסף בדשן ומים כשצריך וזהו כמעט. גידול חוץ עם השמש הארץ ישראלית אצלנו תתן את הספקטרום המלא וחוץ מבעית מזיקים שיש בגידול של כל צמח זה לא ביג דיל.
אני מסכים איתך.
אבל היא כן תורמת להחלמה מסרטן בכך שהיא מקלה את תהליך הריפוי. לאנשים שכן מעשנים יותר קל להמשיך בתהליך הקשה הזה מאשר אנשים שלא מעשנים (מהכרות אישית אפילו).
אין תרופה שמשתווה לה כיום במחלות קשות כמו סרטן, כאבים נוירופטים, קורהן וכו'.
בקשר לנהיגה,
גם נהיגה תחת אנטיהיסטמינים יכולה לגרום לתאונות.
תמונה לא משקפת, אני מכיר אישית אנשים שעישנו וחיו בסרט שיש להם כנפיים וקפצו מהחלון, לא חס אנשים שמתו בעקבות שימוש בסם מהסוג הזה וזה עוד רק לגבי השימוש עצמו, לגבי הסחירה וכל מה שקשור בדילרים ועסקאות -לא חסר גופות כתוצאה מכך.
אני חושב שמריחואנה היא הרבה פחות מהשד שעושים אותה והיא לא יותר מסוכנת מסיגריות ואלכוהול וצריך לעשות לה ליגילזציה אבל הנתונים בתמונה קצת לא מדויקים. לא ראיתי מחקר שמראה שמריחואנה מרפאה סרטן ולגבי גלאוקומה היא מורידה את הלחץ מהעין, דבר שיכול לעזור, אבל היא לא מרפאה את המחלה. בעישון למריחואנה יש גם סיכון לגרום לסרטנים בחלל הפה והריאות כמו לסיגריות, אומנם יש בה פחות חומרים מסרטנים אבל בכל זאת זה לא שזה בריא וללא סיכון. גם נהיגה תחת מריחואנה יכולה לגרום לתאונות...
.
בעת עישון נפלטים רעלים = "נזקי עישון", וזה לא משנה ממש מה תעשן.
בתור מי שחי בהולנד תקופה ומכיר בארץ את תופעת ה"סטלנים", הדבר הכי גרוע בקנאביס הוא החוקיות שלו, שכן המון נמשכים לעצם המעשה הנפשע וחציית הגבולות וכן "להיות סטלן" וכך אנשים קושרים את העישון חבל הדוק סביב אישיותם.
בהולנד, למשל, תוכל למצוא אנשים מכל קשת שפה ושם נהנים מג'וינט. הם לא רואים את עצמם כ"מעשנים" ולא רואים צורך להגדיר את עצמם ככאלה.
איפה שזה לא חוקי, אתה צריך להיות "מעשן" או "לא מעשן", הרי איך אני יוכל לדעת שלא "תלשין" עליי...
איך יודעים אם למישהו יש נטייה לפסיכוזה? יש דרך לאבחן את זה כדי למנוע את ההתעוררות?אתה לא מקבל פסיכוזה מקנאביס, הוא פשוט זרז אצל אנשים עם נטיה לפסיכוזה.
לא יודע. זו הטענה, לא אני טענתי אותה.זה מוכח?
כאשר הם לא פוגעים במישהו, זה ממש לא מפריע לי. הבעייה היא שאחוז לא קטן מאותם אנשים יקטינו את התפוקה שלהם ויהפכו ליותר תלויים מאשר בלתי תלויים.אי אפשר להגיד את זה על כל חוק. חוק יכול להיות מופעל אך ורק כדי לשמור על האינדיבידואל ועל רכושו.
למה זה מפריע לך אם מישהו מעשן מריחואנה או שותה 4 ליטר חלב בפרטיות של הבית שלו, כל עוד הוא לא פוגע באף אחד אחר?
לא יודע. זו הטענה, לא אני טענתי אותה.
אבל זה בכלל לא עניין מדעי, זו פשוט הטענה - שמאלכוהול "אין לאן להתקדם" (באותו "ז'אנר"), ושממריחואנה "יש לאן להתקדם" - וזה לכיוון הסמים הקשים. שלאלכוהול "אין חברים" בעולם הסמים, בניגוד למריחואנה.
שוב - לא יודע עד כמה זה נכון. נשמע הגיוני, אבל אני לא מבין בזה מספיק בשביל להגיד מה דעתי על כך. לי זה נשמע נכון אבל בעיקר בגלל שאלכוהול חוקי ומריחואנה לא. אבל תכלס אין לי מושג...
כאשר הם לא פוגעים במישהו, זה ממש לא מפריע לי. הבעייה היא שאחוז לא קטן מאותם אנשים יקטינו את התפוקה שלהם ויהפכו ליותר תלויים מאשר בלתי תלויים.
בהרואין למשל, מה שמפריע לי הוא שהם יפרצו לעסקים ויגנבו כסף בשביל לממן את זה. במריחואנה למשל, מה שמפריע לי זה שהם (או יותר נכון חלק מהם) יהפכו לסטלנים עצלנים שלא עובדים ולא מרוויחים כסף. מריחואנה כנראה לא תגרום להם לפרוץ לעסקים בלילות בשביל לממן את זה, אבל הם עדיין יוגדרו (או יתקרבו ללהיות מוגדרים) כתלויים ולא כבלתי תלויים.
כשמסתכלים על התמונה הגדולה, זה פוגע בכלכלה.
לא יודע. זו הטענה, לא אני טענתי אותה.
אבל זה בכלל לא עניין מדעי, זו פשוט הטענה - שמאלכוהול "אין לאן להתקדם" (באותו "ז'אנר"), ושממריחואנה "יש לאן להתקדם" - וזה לכיוון הסמים הקשים. שלאלכוהול "אין חברים" בעולם הסמים, בניגוד למריחואנה.
שוב - לא יודע עד כמה זה נכון. נשמע הגיוני, אבל אני לא מבין בזה מספיק בשביל להגיד מה דעתי על כך. לי זה נשמע נכון אבל בעיקר בגלל שאלכוהול חוקי ומריחואנה לא. אבל תכלס אין לי מושג...
כאשר הם לא פוגעים במישהו, זה ממש לא מפריע לי. הבעייה היא שאחוז לא קטן מאותם אנשים יקטינו את התפוקה שלהם ויהפכו ליותר תלויים מאשר בלתי תלויים.
בהרואין למשל, מה שמפריע לי הוא שהם יפרצו לעסקים ויגנבו כסף בשביל לממן את זה. במריחואנה למשל, מה שמפריע לי זה שהם (או יותר נכון חלק מהם) יהפכו לסטלנים עצלנים שלא עובדים ולא מרוויחים כסף. מריחואנה כנראה לא תגרום להם לפרוץ לעסקים בלילות בשביל לממן את זה, אבל הם עדיין יוגדרו (או יתקרבו ללהיות מוגדרים) כתלויים ולא כבלתי תלויים.
כשמסתכלים על התמונה הגדולה, זה פוגע בכלכלה.