מה אתם אומרים על מה שרשום בתמונה ?

אני באמת שואל, מה הסיכוי לקבל פסיכוזה מקנאביס? זה יכול להגרם מיידית?
שמעת אי פעם בביולוגיה תשובה מדויקת, ל-"מה הסיכוי?". אין דבר כזה.
וכן זה יכול. אבל רק למי שיש נטייה. שוב, כמו ריטלין או כל תרופה דומה.

• פותח/ת השרשור

אם יש לך בעיות נפשיות או למשפחה בעבר היו בעיות נפשיות ואתה משתמש בקנביס אז הסיכויים שלך יותר גבוהיים ...

למרות הסיכון הוא נמוך, הוא עדיין משמעותי. באופן כללי, אחד מכל 100 בני אדם יש סיכוי לפתח מחלה פסיכוטית חמורה, אך הסיכון עולה ל 1.4 ב 100 אם הם עישנו חשיש פעם

יש אנשים שהתגובה אצלהם מיידית אבל זה כמובן כמו סוג של אלרגיה ודברים כאלו יכולים לקרות למליון מוצרים שונים ואף דברים גרועים יותר כגון מוות מיידי...תלוי במחלות קודמות במשפחה ומחלות תורשתיות.
לכל מוצר יש סוג של מיעוט של אנשים שמגיבים אליו לא טוב ושונה ממה שמגיבים אליו הרוב.

נערך לאחרונה:
הכל דיבורים באוויר עד שיצאו [אם בכלל] מחקרים איכותיים חסרי bias [או הרבה פחות ממה שיש עכשיו]

זו כן הנקודה, אתה אמרת שזה קל לגידול משמע חומר גלם זול מה שבדיוק ההפך נכון. אלכוהול וסיגריות זה חומר גלם הרבה יותר זול ממריחואנה. כנ"ל פלסטיק, כותנה וכל התחליפים הגאוניים שרשומים בתמונה למעלה.
מריחואנה באיכות גבוהה נדרש לגדל במקום סגור, סוג של חממה מיוחדת עם אור בעצימות הנכונה (ובזווית הנכונה). נדרש לספק לצמחים טמפרטורה אידאלית של X מעלות (אני לא התעמקתי בזה) ולרוב מביאים אנשים מקצועיים שמגדלים את זה.
יש לי שכן שמגדל מריחואנה לרופאים, הוא גם חולה סרטן הערמונית ומשתמש בזה בעצמו כדי להפיג את הכאבים. נכנסתי לסוג של חממה הזו שלו וראיתי כמה זה מורכב. הציוד לגידול עלה לו המון כסף והוא משלם למגדל איזה 1000 דולר בשבוע [ויש לו שם מלאי יחסית קטן לעומת תפוצה מטורפת כמו שאתה מדבר עליה].
אתה טועה בהשוואה שאתה עושה בין מריחואנה לבין כל מוצר חוקי אחר שיכול להמכר בשוק החופשי.
הבעיתיות בקנאביס היא לא בגידול שלו, אלא במכירה. קל מאוד לגדל קנאביס (יש מדריכים בכל חור באינטרנט כולל אתרי משלוח שישלחו לך זרעים עד הבית במעטפה רגילה), כל עוד זה לשימוש עצמי.
כשאתה מכניס למשוואה את הקטע של ההכנה בכמויות "מסחריות" והפצתם - כאן זה נהיה בעייתי לא להתפס ולהצליח להגיע לכמה שיותר אנשים במחיר ששווה את הסיכון. כשאתה קונה מריחואנה ממישהו אתה משלם לו בעיקר על הסיכון שהוא נוטל. כשאתה בבית מי ידע?

אני חושב שמריחואנה היא הרבה פחות מהשד שעושים אותה והיא לא יותר מסוכנת מסיגריות ואלכוהול וצריך לעשות לה ליגילזציה אבל הנתונים בתמונה קצת לא מדויקים. לא ראיתי מחקר שמראה שמריחואנה מרפאה סרטן ולגבי גלאוקומה היא מורידה את הלחץ מהעין, דבר שיכול לעזור, אבל היא לא מרפאה את המחלה. בעישון למריחואנה יש גם סיכון לגרום לסרטנים בחלל הפה והריאות כמו לסיגריות, אומנם יש בה פחות חומרים מסרטנים אבל בכל זאת זה לא שזה בריא וללא סיכון. גם נהיגה תחת מריחואנה יכולה לגרום לתאונות...

משה, לגבי הגידול - זה מאוד פשוט. לא סתם קוראים לצמח weed, עשב... הוא גודל בצורה מאוד מהירה, יחסית מאוד עמיד. בגידול ביתי אפילו תחת מספר מסוים של נורות cfl אפשר להגיע לתוצאות בינוניות סבירות. מי שמגדל למטרות הפצה רציניות ויש לו את כל הציוד צריך רק לבדוק רמת חומציות מדי יום, לתסף בדשן ומים כשצריך וזהו כמעט. גידול חוץ עם השמש הארץ ישראלית אצלנו תתן את הספקטרום המלא וחוץ מבעית מזיקים שיש בגידול של כל צמח זה לא ביג דיל.

תמונה לא משקפת, אני מכיר אישית אנשים שעישנו וחיו בסרט שיש להם כנפיים וקפצו מהחלון, לא חס אנשים שמתו בעקבות שימוש בסם מהסוג הזה וזה עוד רק לגבי השימוש עצמו, לגבי הסחירה וכל מה שקשור בדילרים ועסקאות -לא חסר גופות כתוצאה מכך.

בוא נגיד שתפסיק לדבר שטויות

---------- התגובה התווספה ב 04:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 04:39 ----------

ואם זה כן עוזר, אז זה בסדר?

לא, פשוט החשיבה הזאת מצביעה או על נאיביות או על טמטום.

אני חושב שמריחואנה היא הרבה פחות מהשד שעושים אותה והיא לא יותר מסוכנת מסיגריות ואלכוהול וצריך לעשות לה ליגילזציה אבל הנתונים בתמונה קצת לא מדויקים. לא ראיתי מחקר שמראה שמריחואנה מרפאה סרטן ולגבי גלאוקומה היא מורידה את הלחץ מהעין, דבר שיכול לעזור, אבל היא לא מרפאה את המחלה. בעישון למריחואנה יש גם סיכון לגרום לסרטנים בחלל הפה והריאות כמו לסיגריות, אומנם יש בה פחות חומרים מסרטנים אבל בכל זאת זה לא שזה בריא וללא סיכון. גם נהיגה תחת מריחואנה יכולה לגרום לתאונות...

משה, לגבי הגידול - זה מאוד פשוט. לא סתם קוראים לצמח weed, עשב... הוא גודל בצורה מאוד מהירה, יחסית מאוד עמיד. בגידול ביתי אפילו תחת מספר מסוים של נורות cfl אפשר להגיע לתוצאות בינוניות סבירות. מי שמגדל למטרות הפצה רציניות ויש לו את כל הציוד צריך רק לבדוק רמת חומציות מדי יום, לתסף בדשן ומים כשצריך וזהו כמעט. גידול חוץ עם השמש הארץ ישראלית אצלנו תתן את הספקטרום המלא וחוץ מבעית מזיקים שיש בגידול של כל צמח זה לא ביג דיל.
אני מסכים איתך.
אבל היא כן תורמת להחלמה מסרטן בכך שהיא מקלה את תהליך הריפוי. לאנשים שכן מעשנים יותר קל להמשיך בתהליך הקשה הזה מאשר אנשים שלא מעשנים (מהכרות אישית אפילו).
אין תרופה שמשתווה לה כיום במחלות קשות כמו סרטן, כאבים נוירופטים, קורהן וכו'.
בקשר לנהיגה,
גם נהיגה תחת אנטיהיסטמינים יכולה לגרום לתאונות.

אני מסכים איתך.
אבל היא כן תורמת להחלמה מסרטן בכך שהיא מקלה את תהליך הריפוי. לאנשים שכן מעשנים יותר קל להמשיך בתהליך הקשה הזה מאשר אנשים שלא מעשנים (מהכרות אישית אפילו).
אין תרופה שמשתווה לה כיום במחלות קשות כמו סרטן, כאבים נוירופטים, קורהן וכו'.
בקשר לנהיגה,
גם נהיגה תחת אנטיהיסטמינים יכולה לגרום לתאונות.

או סתם כשאתה עייף ולא מרוכז..

כמו שאמרתי, דיבורים באוויר. אני נשאר סקפטי עד שיוכח אחרת.

תמונה לא משקפת, אני מכיר אישית אנשים שעישנו וחיו בסרט שיש להם כנפיים וקפצו מהחלון, לא חס אנשים שמתו בעקבות שימוש בסם מהסוג הזה וזה עוד רק לגבי השימוש עצמו, לגבי הסחירה וכל מה שקשור בדילרים ועסקאות -לא חסר גופות כתוצאה מכך.

כן? אנשים שעישנו גראס חשבו שיש להם כנפיים וקפצו מהחלון? מעניין, אף פעם לא שמעתי על מקרים כאלה.
אבל לי אישית פרסונלית מדרגה ראשונה יש חברים שהסניפו ג'ק, ובאמת גדלו להם כנפיים. הם הרכיבו אותי על הגב שלהם ועשו לי סיבוב באוויר מעל כל גוש דן

---------- התגובה התווספה ב 17:26 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:24 ----------

.

זה מבוסס על משהו?

בעת עישון נפלטים רעלים = "נזקי עישון", וזה לא משנה ממש מה תעשן.

בתור מי שחי בהולנד תקופה ומכיר בארץ את תופעת ה"סטלנים", הדבר הכי גרוע בקנאביס הוא החוקיות שלו, שכן המון נמשכים לעצם המעשה הנפשע וחציית הגבולות וכן "להיות סטלן" וכך אנשים קושרים את העישון חבל הדוק סביב אישיותם.
בהולנד, למשל, תוכל למצוא אנשים מכל קשת שפה ושם נהנים מג'וינט. הם לא רואים את עצמם כ"מעשנים" ולא רואים צורך להגדיר את עצמם ככאלה.

איפה שזה לא חוקי, אתה צריך להיות "מעשן" או "לא מעשן", הרי איך אני יוכל לדעת שלא "תלשין" עליי...

בעת עישון נפלטים רעלים = "נזקי עישון", וזה לא משנה ממש מה תעשן.

בתור מי שחי בהולנד תקופה ומכיר בארץ את תופעת ה"סטלנים", הדבר הכי גרוע בקנאביס הוא החוקיות שלו, שכן המון נמשכים לעצם המעשה הנפשע וחציית הגבולות וכן "להיות סטלן" וכך אנשים קושרים את העישון חבל הדוק סביב אישיותם.
בהולנד, למשל, תוכל למצוא אנשים מכל קשת שפה ושם נהנים מג'וינט. הם לא רואים את עצמם כ"מעשנים" ולא רואים צורך להגדיר את עצמם ככאלה.

איפה שזה לא חוקי, אתה צריך להיות "מעשן" או "לא מעשן", הרי איך אני יוכל לדעת שלא "תלשין" עליי...

טענו פה שעישון גראס גורם לסרטן הפה והריאות כמו בסיגריות, בעת עישון גראס נפלטים רעלים לא אומר שעישון גראס גורם לסרטן הפה והריאות.

ומה קורה באידוי גראס? גם נפלטים רעלים?

חלק מהשימושים הרפואיים של גראס הם פתיחה של כלי הנשימה והסימפונות בשביל להקל על חולי אסטמה.

לא יודע. זו הטענה, לא אני טענתי אותה.
אבל זה בכלל לא עניין מדעי, זו פשוט הטענה - שמאלכוהול "אין לאן להתקדם" (באותו "ז'אנר"), ושממריחואנה "יש לאן להתקדם" - וזה לכיוון הסמים הקשים. שלאלכוהול "אין חברים" בעולם הסמים, בניגוד למריחואנה.
שוב - לא יודע עד כמה זה נכון. נשמע הגיוני, אבל אני לא מבין בזה מספיק בשביל להגיד מה דעתי על כך. לי זה נשמע נכון אבל בעיקר בגלל שאלכוהול חוקי ומריחואנה לא. אבל תכלס אין לי מושג...
אי אפשר להגיד את זה על כל חוק. חוק יכול להיות מופעל אך ורק כדי לשמור על האינדיבידואל ועל רכושו.

למה זה מפריע לך אם מישהו מעשן מריחואנה או שותה 4 ליטר חלב בפרטיות של הבית שלו, כל עוד הוא לא פוגע באף אחד אחר?
כאשר הם לא פוגעים במישהו, זה ממש לא מפריע לי. הבעייה היא שאחוז לא קטן מאותם אנשים יקטינו את התפוקה שלהם ויהפכו ליותר תלויים מאשר בלתי תלויים.
בהרואין למשל, מה שמפריע לי הוא שהם יפרצו לעסקים ויגנבו כסף בשביל לממן את זה. במריחואנה למשל, מה שמפריע לי זה שהם (או יותר נכון חלק מהם) יהפכו לסטלנים עצלנים שלא עובדים ולא מרוויחים כסף. מריחואנה כנראה לא תגרום להם לפרוץ לעסקים בלילות בשביל לממן את זה, אבל הם עדיין יוגדרו (או יתקרבו ללהיות מוגדרים) כתלויים ולא כבלתי תלויים.
כשמסתכלים על התמונה הגדולה, זה פוגע בכלכלה.

אבל זה בכלל לא עניין מדעי, זו פשוט הטענה - שמאלכוהול "אין לאן להתקדם" (באותו "ז'אנר"), ושממריחואנה "יש לאן להתקדם" - וזה לכיוון הסמים הקשים. שלאלכוהול "אין חברים" בעולם הסמים, בניגוד למריחואנה.
שוב - לא יודע עד כמה זה נכון. נשמע הגיוני, אבל אני לא מבין בזה מספיק בשביל להגיד מה דעתי על כך. לי זה נשמע נכון אבל בעיקר בגלל שאלכוהול חוקי ומריחואנה לא. אבל תכלס אין לי מושג...

כאשר הם לא פוגעים במישהו, זה ממש לא מפריע לי. הבעייה היא שאחוז לא קטן מאותם אנשים יקטינו את התפוקה שלהם ויהפכו ליותר תלויים מאשר בלתי תלויים.
בהרואין למשל, מה שמפריע לי הוא שהם יפרצו לעסקים ויגנבו כסף בשביל לממן את זה. במריחואנה למשל, מה שמפריע לי זה שהם (או יותר נכון חלק מהם) יהפכו לסטלנים עצלנים שלא עובדים ולא מרוויחים כסף. מריחואנה כנראה לא תגרום להם לפרוץ לעסקים בלילות בשביל לממן את זה, אבל הם עדיין יוגדרו (או יתקרבו ללהיות מוגדרים) כתלויים ולא כבלתי תלויים.

איש יהיה תלוי במריחואנה לא יותר ממה שהוא יהיה תלוי בשוקו.

החומר לא מכיל חומרים כמו ניקוטין והגוף לא מפתח תלות בזה, זה פשוט משהו שמי שמעשן אותו מאוד אוהב אותו ופשוט בא לו לעשן ולקרוא לכל אחד שמעשן מריחואנה סטלן עצלן זה לא נכון ומצטער, אידיוטי.

שמע סיכמת את זה יפה.
אין לך פשוט מושג קלוש על מריחואנה ועדיין אתה מרשה לעצמך לצאת בהצהרות ועובדות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית