הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רישיון נשק ארגוני ותיק סגור במשטרה

scott steiner

משתמש מתחיל
267
0
נק' מוניטין:
75
267
0
אני רוצה להוצא רישיון לנשק ארגוני והבעיה שפעם בגיל 19 נחקרתי במשטרה ואחרי החקירה נשלח אליי מכתב מהמשטרה שבו נאמר שהתיק נסגר עקב חוסר עניין לציבור.
מישהו פה אולי יודע מה הסיכויים שכן יאשרו לי את הרישיון לנשק?

תודה

אם אני זוכר נכון תיק שנסגר זה אומר שאין לך תיקים במשטרה, לא אמורה להיות לך בעיה כל עוד אתה עומד בקריטריונים.

אם אני זוכר נכון תיק שנסגר זה אומר שאין לך תיקים במשטרה, לא אמורה להיות לך בעיה כל עוד אתה עומד בקריטריונים.

זה לא נכון.
אם התיק שלך נסגר עקב חוסר עניין לציבור זה אומר שעדיין יש לך ר"פ . אתה היית צריך לערער על ההחלטה שישנו לך ל"היעדר אשמה פלילית" כדי שיימחק הרישום. בכל מקרה אני לא בטוח שכרגע אפשר להחליף את עילת סגירת התיק (כי יש זמן מסויים שניתן להגיש ערר כדי לשנות עילה של סגירת תיק) תנסה לפנות למשטרה ולשאול אותם אם אפשר לשנות ואיך. ואם הם אומרים לך שהם שינוי תבקש שיישלחו לך מסמך שזה שונה עקב הטענה שהזכרתי למעלה.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
שהמשטרה שלא רוצה להשקיע זמן ומאמצים כדי לחקור את הנושא יותר מדי והם יודעים שבמשפט תקבל משהו על תנאי אז הם סוגרים את התיק.
אבל זה לא נחשב כמובן שאני חף מפשע

צור אם אתה כבר פה, שנאמר "חוסר עניין לציבור" מה זה אומר בעצם?

לא היה לי כוח לנסח פשוט לקחת משהו שכתבתי באחת ההרצאות.

מהו חוסר עניין לציבור?? רב הנזק על התועלת שתצמח. בג"ץ גנור נ' היועמ"ש:
• חומרת המעשה: למשל החומרה כשלעצמה, והזמן שעבר מביצוע העבירה.
• נסיבותיו האישיות של החשוד: גיל, מצב בריאותי, עבר פלילי, מידת הפגיעה באפשרות שיקומו והנזק שייגרם מהגשת כתב אישום.
• קורבן העבירה: מידת הפגיעה בקרבן, עמדה סלחנית של הקרבן, הסדר בין החשוד לקרבן.
• אינטרסים חיוניים של המדינה כגון: ערך ביטחוני או מדיני.
• שיקולים מוסדיים של התביעה כגון: כוח אדם וסדרי עדיפויות. התביעה מוגבלת בכוח אדם, ויש עדיפות לטפל בתיקים בעלי עניין ציבורי גדול יותר. לא הגיוני שתיק על גניבת שוקולד מקיוסק יטופל באותה רצינות בה יטופל תיק שוד אלים.
--- לסיכום: המדובר בשיקולים המתערבבים זה בזה והמושכים לעיתים לכיוונים נוגדים ויש לערוך ביניהם איזון ומתן משקל מתאים בהתאם לנסיבות העניין הקונקרטי.

היעדר אשמה פלילית.
מהו היעדר אשמה פלילית? כאשר משתכנע התובע, לאחר עיון בחומר החקירה, כי כלל לא בוצעה עבירה בעניין או אין שמץ של ראיה הקושר את החשוד לביצוע העבירה- יורה על סגירת התיק מ"חוסר אשמה פלילית" ולא "מחוסר ראיות". [בג"צ 4539/92 בענין קבלרו; בג"צ 2682/99 בענין אפל וכן הנחיות פרקליטות המדינה].
למה ההבחנה בין היעדר ראיות לבין היעדר אשמה?
 נועדה למנוע מראית עין כי קיים ספק בחפותו של האדם שנחשד באותו ענין.
 תיק שנסגר בעילה של 'היעדר אשמה פלילית' ימחק כליל מרישומי המשטרה - סעיף 62(ב) סיפא
 תיקים שנסגרו בעילות האחרות (חוסר עניין לציבור וחוסר ראיות מספיקות)- יוותרו ברישום המשטרתי הפנימי תחת הכותרת 'תיקים סגורים'. בעבר רישומים היו נותרים רשומים במשך שנים רבות. כיום, מצבם של האזרחים הוטב עקב חקיקת תקנות המרשם הפלילי נקבע שעבירות עוון לאחר 7 שנים יימחקו אוט' מרישומי המשטרה.
מנקודת מבטו של החשוד- הפרוצדורה הפלילית מחייבת את המשטרה לשלוח לו הודעה על סגירת התיק עם הטעם לסגירה. רק כך יוכל החשוד לפנות למשטרה בבקשה לשנות את עילת הסגירה (להיעדר אשמה כמובן).
מנקודת מבטו של המתלונן- אם הוחלט שלא להעמיד לדין את זה שהתלוננת עליו חובה להודיע לך על כך ואז יש לך אפשרות לערור על ההחלטה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית