הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טרנד דיאטה חדש

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4190708,00.html

האם האדם הקדמון ידע לאכול בריא יותר מאיתנו? דיאטה ישנה-חדשה מציעה לחזור לאוכל לא מעובד, כדי להצליח לרזות וגם למנוע סוכרת. איך זה עובד, מה היתרונות והחסרונות - בכתבה ראשונה בסדרה שסוקרת את הדיאטות הכי טרנדיות בחו"ל

כל הכתבות האלה שאומרות "קופים והאדם הקדמון היו ככה" והם די שוכחים שהם חיו בערך חודשיים.

כשאתה אומר שהם חיו מעט. יש עובדה שאפשר לקבוע מה גרם להם לחיות מעט?
אתה יודע, היו חיות פרא, תנאי מזג האוויר קיצוניים.

לפי הערכות האדם הקדמון חי בממוצע 20-40 שנה(היו הרבה סוגים "אנשים קדומים" אז יש כאלה שחיו בממוצע יותר וכאלה שפחות).

לא יודע לפי מה העריכו את זה, פשוט לדעתי לומר "האדם הקדמון אכל ככה וככה אז גם אתה" זאת נקודת התחלה אידיוטית לדיאטה.

ואגב צינון ושפעת היו מאוד קטלניים בעבר.

הא, ומה קרה היום שהם כבר לא קטלניים?

הגוף שלך לא אמור למות משפעת, אם כן אז אתה עושה משהו לא בסדר.

בטח שאתה יכול למות משפעת, במדינות לא מפותחות עדיין מתים משפעת.

קוראים לזה התפתחות הרפואה והתפתחות מידע, היום יש לך שפעת יודעים לטפל בה, לא לרפא, אבל לטפל בתסמינים.

לא אמרתי שאי אפשר למות מזה. ברור שאדם עם תזונה לקויה, ומערכת חיסון לקויה, יפגע הרבה יותר.
אבל ראבק, אתה יצור שאמור להסתגל, כשאתה פועל בצורה אופטימלית, שפעת לא אמורה להרוג אותך.
זה כביכול מה שסובב סביב האדם הקדמון. העניין שהם לא היו חולים. אני לא מכיר אדם קדמון, ואין לי מושג גם איך הם באמת היו נראים. ואין לי מושג מה היה להם ומה לא היה להם
אבל אפשר לראות אצל תרבויות אחרות שלא אוכלות אוכל מעובד בכלל איך הם מתפקדים. יש את הספר של ווסטון פרייס שבדק תזונה מסורתית מול מערבית וראה את ההשלכות. התמונות מדברות בעד עצמן.
הוא בדק מספיק אנשים כדי להבין שלתזונה שלך יש חלק קריטי, כנראה יותר מהתרופות שכל כך רוצים לדחוף לנו רק מתי שאפשר.

אבל אני מניח שעל זה אנחנו מסכימים. הויכוח היה על כמה הם חיו 😛

אבל כשיש לך חום ואתה משלשל וכדי להביא מים אתה צריך ללכת לשאוב אותם, והמים עצמם לא נקיים והגוף כבר נלחם בדבר אחר זה נהיה קטלני בקלות רבה, שפעת זה וירוס וזאת מחלה, אם זה לא היה יכול לפגוע בך לא היינו צריכים לטפל בה בכלל.

ולומר שמזון מעובד הוא לא בריא זה ברור, כמובן שתזונה זה דבר חשוב וצריך לדעת לאכול אבל לומר שהאדם הקדמון אכל נכון וידע מה לאכול? הוא אכל מה שהוא מצא ואם אני הייתי רץ קילומטר כל פעם שרציתי לאכול סטייק גם אני הייתי בריא.

מה דעתכם לעשות חוק שאם למישהו אין מושג במשהו, כדאי שהוא לא ידבר עליו?
אלוהים מה הולך פה...אני בספק אם למישהו מכם יש בכלל מושג מהי התקופה הפלאוליטית.

אבל אני די בטוח שאתה לא מצדיק את הדיאטה הזאת, נכון?
אני מאוד מצדיק את הדיאטה הזאת.

באיזה כוונה?
שהם חיו יותר שנים או שהם לא ישבו על התחת כל היום?
הם חיו יותר מאשר תחיה ולא ישבו כלל על התחת.
חוסר ידע ברפואה..
הם לא היו צריכים ידע ברפואה כי לא היו מחלות מדבקות שעוברות מאדם לאדם. וגם לא טפילים כי הם לא ישבו במקום אחד במאגר מים אחד.

לפי הערכות האדם הקדמון חי בממוצע 20-40 שנה(היו הרבה סוגים "אנשים קדומים" אז יש כאלה שחיו בממוצע יותר וכאלה שפחות).

לא יודע לפי מה העריכו את זה, פשוט לדעתי לומר "האדם הקדמון אכל ככה וככה אז גם אתה" זאת נקודת התחלה אידיוטית לדיאטה.

לא יודע מאיפה הבאת את ההערכות האלה, אולי מאודטה, אבל הפלאוליטים חיו יותר מאשר אנשים בעולם המערבי חיים כיום. אז אנא, להפסיק לזרוק שטויות לאויר. ואין הרבה סוגים לפלאוליטים. יש פלאוליטים ויש מזואיטים. זה הכל. לאחר התפתחות החקלאות והפסקת הנדידה זה כבר העידן הנאוליטי וזה כבר לא נחשב אנשים קדמונים. לכן, שוב, פלאוליטים חיו יותר. ואף היו גבוהים ובריאים יותר.
וזו נקודה מצוינת. לא היה להם שום מחלה שיש כיום והם היו בריאים כסוס.

אה כן, רק חבל שלא הייתה שפעת בעידן הפלאוליטי.

בטח שאתה יכול למות משפעת, במדינות לא מפותחות עדיין מתים משפעת.

קוראים לזה התפתחות הרפואה והתפתחות מידע, היום יש לך שפעת יודעים לטפל בה, לא לרפא, אבל לטפל בתסמינים.
כיום אין שום טיפול יעיל לשפעת. אפילו אם מוכרים לך שיש תרופות, אין. זאת המחלה הויראלית מהקשות ביותר.
אבל כשיש לך חום ואתה משלשל וכדי להביא מים אתה צריך ללכת לשאוב אותם, והמים עצמם לא נקיים והגוף כבר נלחם בדבר אחר זה נהיה קטלני בקלות רבה, שפעת זה וירוס וזאת מחלה, אם זה לא היה יכול לפגוע בך לא היינו צריכים לטפל בה בכלל.

ולומר שמזון מעובד הוא לא בריא זה ברור, כמובן שתזונה זה דבר חשוב וצריך לדעת לאכול אבל לומר שהאדם הקדמון אכל נכון וידע מה לאכול? הוא אכל מה שהוא מצא ואם אני הייתי רץ קילומטר כל פעם שרציתי לאכול סטייק גם אני הייתי בריא.
בעידן הפלאוליטי המים היו נקיים יותר מהמים שלך. מהסיבה שכל פעם היית סביב מאגר מים אחר.
שוב, וירוסים לא פגעו בבני אדם בזמנים ההם.

קודם כל לא אמרתי שיש טיפול לשפעת, התכוונתי לזה שאם יש חום או כאבים יש משככי כאבים ודברים דומים.
חוץ מזה לא קישרתי את הוירוסים לאדם הקדמון רוב השיח פה היה על קטלניות של שפעת, KMAN הגיב על חוסר ידע ברפואה והזכיר שפעת, אנשים באמת מתו ומתים משפעת וכשדיברתי על מים שוב לא דיברתי עליהם, לא יודע מתי החלה הצנרת אבל תקופה ארוכה אם מישהו היה צריך מים הוא היה צריך ללכת לבאר או משהו בסיגנון.

על עניין תוחלת החיים באמת טעיתי ומצטער על השטויות, חשבתי על אנשים קדומים אחרים שלא קשורים לאדם המודרני, אבל אל תוציא את שאר הדברים שכתבתי מהקשרם.

איך תוחלת החיים שלהם רלוונטית לאילו סוגי מזון הם הסתגלו ואילו לא?

כיום אין שום טיפול יעיל לשפעת. אפילו אם מוכרים לך שיש תרופות, אין. זאת המחלה הויראלית מהקשות ביותר.

בעידן הפלאוליטי המים היו נקיים יותר מהמים שלך. מהסיבה שכל פעם היית סביב מאגר מים אחר.
שוב, וירוסים לא פגעו בבני אדם בזמנים ההם.
הנתונים שאתה מציג לא מסתדרים עם הטבלה כאן למטה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית