הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה משפטית על חדרי כושר

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
בחוזה עם חדר כושר אף פעם לא מפורטים חוקי שימוש במכון.
כלומר, לא כתוב שאסור להשתמש במגנזיום, שחייבים להחזיר משקולות למקום, שאסור לזרוק משקולות וכו'.
כתוב שצריך להשמע להוראות ובלה בלה בלה.
נשאלת השאלה,
במידה נגיד ומתאמן עושה אחד מהנ"ל וזה לא מוצא חן בעיני בעל המקום, האם הוא יכול לאסור עליו להתאמן בחדר הכושר? מה קורה במקרה כזה? החוזה מבוטל והלקוח מקבל את כספו בחזרה?
איך מונעים מצב שבו בעל חדר הכושר לא ממציא חוקים הזויים כמו אסור ללבוש גופיות, או אסור לשים על המוט יותר מ4 פלטות וכו' וכו'.
אם נגיד לא כתוב שאסור הלשתמש במגנזיום והמתאמן בכל זאת משתמש, יש עבירה על חוק כלשהו?

כל עוד לא רשום כלום בחוזה ואתה לא פוגע ברכוש של המכון מותר לך לעשות מה שאתה רוצה, אם בעל המכון ממציא חוקים או שמשהו מפריע לו מעבר לזה הוא יכול לסלק אותך או לאסור עליך לעשות את הדברים האלה אבל הכסף שלך יוחזר.

נ.ב אין לי רקע במשפטים, הנ"ל על רקע ניסיון עם דברים כאלה שקרו בעבר (לא לי).

איך מונעים מצב שבו בעל חדר הכושר לא ממציא חוקים הזויים כמו אסור ללבוש גופיות, או אסור לשים על המוט יותר מ4 פלטות וכו' וכו'.
אם נגיד לא כתוב שאסור הלשתמש במגנזיום והמתאמן בכל זאת משתמש, יש עבירה על חוק כלשהו?

WTF
האמת שגם בחדכ שלי יש יציאות מטומטמות בסיגנון... פעם אסרו עלי לתלות על עצמי פלטות באמצעות חגורה ושרשרת (למתח), אה, וגם העירו לי שאני צועק יותר מידי וזה מבהיל את המתאמנים האחרים:98sf:... זה יכול להיות מצחיק לפעמים 🤡

• פותח/ת השרשור
הכל דוגמאות מומצאות. אני סתם מנסה להבין מה החוקים, מה אפשר לעשות ומה אי אפשר.

בסופו של דבר הבעלים של המכון מחליט מה מותר ומה לא , לא משנה מה רשום בחוזה לא ככה ?

אני חושב שזה לא בדיוק מחליט מה שבא לו.
זה תלוי אם זה מכון פרטי, או שייך לרשת ויש דרגים יותר גבוהים.

• פותח/ת השרשור
נניח ומדובר ברשת. שאני לא מבין למה זה משנה אבל שיהיה.

מן הסתם האינטרס של המנהל,בגדול, זה שלא יהיה מצב לא נעים או שיפגע במתאמן אחר (=יותר מתאמנים=יותר כסף)
אין לו אינטרס לעשות חוקים מוזרים ואם כן אף אחד לא מחייב אותך להרשם.
אני מאמין שבמידה ונוצר חוק "חדש" אחרי שנרשמת שלא מתאים לך - תקבל את הכסף ואם לא אז כניראה שתצטרך לתבוע אותו.
מה שמוזר לי זה לשמוע את הדברים ההזויים האלה.
הדבר היחיד שאסור לעשות במכון אצלנו זה לבוא בלי מגבת וגם זה לא משנה לאף אחד פשוט עושים את זה כדי שידעו שאתה על המכשיר חחח
ואני ברשת גדולה..

אני חושב שהם די מכסתח"ים את עצמם עם זה שחייב להישמע להוראות מאמן.

מן הסתם האינטרס של המנהל,בגדול, זה שלא יהיה מצב לא נעים או שיפגע במתאמן אחר (=יותר מתאמנים=יותר כסף)
אין לו אינטרס לעשות חוקים מוזרים ואם כן אף אחד לא מחייב אותך להרשם.
אני מאמין שבמידה ונוצר חוק "חדש" אחרי שנרשמת שלא מתאים לך - תקבל את הכסף ואם לא אז כניראה שתצטרך לתבוע אותו.
מה שמוזר לי זה לשמוע את הדברים ההזויים האלה.
הדבר היחיד שאסור לעשות במכון אצלנו זה לבוא בלי מגבת וגם זה לא משנה לאף אחד פשוט עושים את זה כדי שידעו שאתה על המכשיר חחח
ואני ברשת גדולה..
הולמס פלייס?

זה תלוי מאוד מה רשום בחוזה שחתמת עליו כשנרשמת לחד"כ. תבקש העתק ותעלה לפורום. לפעמים דברים שנראים לך כלא קשורים בחוזה לגבי חוקי המכון כושר, מנוסחים בצורה כזו שבעל המועדון יכול לעשות מה שבא לו ולהמציא אילו חוקים שהוא רוצה ואתה תהיה כפוך אליהם כי חתמת על החוזה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהם די מכסתח"ים את עצמם עם זה שחייב להישמע להוראות מאמן.
גם אם המאמן יגיד לי לא לשים יותר ממאה קילו? גם אם הוא יגיד לי לא ללבוש גופיה ורודה?
הולמס פלייס?
לא
זה תלוי מאוד מה רשום בחוזה שחתמת עליו כשנרשמת לחד"כ. תבקש העתק ותעלה לפורום. לפעמים דברים שנראים לך כלא קשורים בחוזה לגבי חוקי המכון כושר, מנוסחים בצורה כזו שבעל המועדון יכול לעשות מה שבא לו ולהמציא אילו חוקים שהוא רוצה ואתה תהיה כפוך אליהם כי חתמת על החוזה.
כתוב, יש להשמע להוראות הצוות ושטויות כאלה. זהו. בכל מקרה, נניח והם רוצים להעיף מישהו, זאת התרת חוזה והוא מקבל פיצוי?

החוזה שחותמים עליו שנכנסים למכון הוא סוג מסויים של חוזה שנקרא "חוזה אחיד" (יש לזה משמעות משפטית) , בעיקרון אם יש תנאי מפלה בחוזה אחיד דינו של תנאי זה להתבטל. לגביי הדבר השני שדיברת עליו , זה בעצם התקנון של המכון, לתקנון אין משמעויות משפטיות בהקשר הזה אבל הוא יכול להיות תנאי לחוזה למשל "אם הפרת סעיף 4 בתקנון , זכות המכון לבטל לך את המנוי ללא החזר כספי" (ואז רבים אם זה תנאי מפלה או לא).
לגבי "התרת חוזה" , שוב , תלוי מה הנסיבות ואיך זה קרה ומה כתוב בחוזה ואם זה בכלל כביל.
לגביי איך מונעים חוקים מוזרים, בעיקרון בעל המכון הוא בעל עסק עצמאי המבטח את עצמו מפני כל מיני דברים. זכותו לכתוב איזה חוזה שהוא רוצה אבל(זה אבל גדול) אם אתה חושב שיש תנאי מפלה בחוזה או שהחוזה הזה לא סביר אתה יכול לקחת אותו לבית משפט לחוזים אחידים והוא ייבדוק את החוזה ויחליט האם החוזה כביל או לא ואם צריך להוריד סעיפים וכו'... הבעיה שלבית המשפט לא יהיה מושג בעסק הזה ככה שסביר להניח שסעיפים כמו "לא להשתמש במגנזיום" בטענה שזה מפריע ומלכלך מתאמנים אחרים יהיה תנאי כביל ולעומת זאת עניין הגופיה יהיה לא כביל כי כל הקטע של זכויות אדם וכו' וכו'...

• פותח/ת השרשור
החוזה שחותמים עליו שנכנסים למכון הוא סוג מסויים של חוזה שנקרא "חוזה אחיד" (יש לזה משמעות משפטית) , בעיקרון אם יש תנאי מפלה בחוזה אחיד דינו של תנאי זה להתבטל. לגביי הדבר השני שדיברת עליו , זה בעצם התקנון של המכון, לתקנון אין משמעויות משפטיות בהקשר הזה אבל הוא יכול להיות תנאי לחוזה למשל "אם הפרת סעיף 4 בתקנון , זכות המכון לבטל לך את המנוי ללא החזר כספי" (ואז רבים אם זה תנאי מפלה או לא).
לגבי "התרת חוזה" , שוב , תלוי מה הנסיבות ואיך זה קרה ומה כתוב בחוזה ואם זה בכלל כביל.
לגביי איך מונעים חוקים מוזרים, בעיקרון בעל המכון הוא בעל עסק עצמאי המבטח את עצמו מפני כל מיני דברים. זכותו לכתוב איזה חוזה שהוא רוצה אבל(זה אבל גדול) אם אתה חושב שיש תנאי מפלה בחוזה או שהחוזה הזה לא סביר אתה יכול לקחת אותו לבית משפט לחוזים אחידים והוא ייבדוק את החוזה ויחליט האם החוזה כביל או לא ואם צריך להוריד סעיפים וכו'... הבעיה שלבית המשפט לא יהיה מושג בעסק הזה ככה שסביר להניח שסעיפים כמו "לא להשתמש במגנזיום" בטענה שזה מפריע ומלכלך מתאמנים אחרים יהיה תנאי כביל ולעומת זאת עניין הגופיה יהיה לא כביל כי כל הקטע של זכויות אדם וכו' וכו'...
אוקיי, עזוב את מה אני עושה אחרי ביטול החוזה ומה ההליכים המשפטיים.
השאלה שלי האם כשהם מבטלים את החוזה, הם אמורים להפסיק לגבות את הכסף כל חודש?
או שהם יכולים להמשיך ואז אני ניגש לדרכים משפטיות?
ואם נגיד וזה זריקת משקולות, או אי החזרתן למקום. זה לא כתוב בשום מקום. באותו האופן יכולים גם להגיד שיש חוק לשים דאודורנט כדי לא לפגוע במתאמנים מסביב?

• פותח/ת השרשור
אגב, התקנון תלוי על הקיר בחדר כושר ולא כתוב בו שום דבר ממה שפירטתי.

אני חושב שיש משהו מהותי שאתה לא מבין. תקנונים הם עניין די פרוץ ועל כל אחד מהם אתה יכול לתבוע בבית משפט, אבל עד אז אתה מחויב לעקוב אחריו בעסק (כל עוד הוא לא מנוגד לחוק). תקנונים ניתנים גם לשינוי, ומספיק שיהיה סעיף כללי ("המתאמן לא יפריע למנוחת המתאמן האחרים") בשביל שיגידו לך שאסור מגנזיום.
הייתי מפסיק לשאול שאלות על מגנזיום ועל משקולות כי זה לא יעזור לך, זה תלוי בעיקר בבלאגן שאתה יכול לעשות וברצון שלהם למנוע מעצמם כאב ראש (אני מכיר אנשים שקיבלו את הכסף חזרה כשהם גילו שאי אפשר להשתמש במגנזיום). מאחר שמחודש ינואר יש תנאי יציאה ברורים מהפרת חוזים, הם יכולים לקחת את מה שקבוע בחוק (שזה הכמה אחוזים האלה, נדמה לי 8, כפול מספר חודשים שנשאר לך). החוק הוא רטרואקטיבי (כלומר גם אם חתמת על חוזה לפני שהחוק נכנס לתוקף).

לא ידוע לי על מה שלטיסימוס הזכיר(על החוק שנכנס בינואר) כי את דיני חוזים סיימתי שנה שעברה אבל בעיקרון הוא צודק. כל הקטע בחוזים זה שזאת תביעה אזרחית ובתביעה אזרחית אתה צריך להוכיח את צדקתך ב51אחוז מהמקרה (וזה די נתון לפירוש בית המשפט) בעיקרון, בקטע יבש אם הוא מבטל אותך אסור לו לגבות ממך כסף (שוב זה תלוי בהמון דברים אבל בעיקרון אסור) בגלל שהחוזה כאן הוא עניין של תמורה כלומר אתה משלם כסף חודשית כדי להשתמש בשירותים מסויימים ברגע שנשלל ממך השירות הזה אין חובה לשלם , אבל לשוב זה נורא "יבש"

• פותח/ת השרשור
אוקי. ובקשר לתקנון, הם רשאים לשנותו ולהוסיף סעיפים ככל העולה על רוחם והמתאמנים כפופים להם?
התקנון אמור להיות מפרסם במקום בולט או שיכולים לחלקו ללקוח לפי דרישה?

הם יכולים לרשום שם מה שבא להם אבל, שוב. זה לא חייב להיות תנאי להפרת חוזה (כי לא בטוח שאפשר).
תקנון זה משהו שאמור להיות מפורסם במקום שכל אחד יכול לראות ולקרוא אותו

• פותח/ת השרשור
והם רשאים לשנותו ולהוסיף סעיפים ככל העולה על רוחם והמתאמנים כפופים להם למרות שסעיפים אלה לא היו קיימים בזמן חתימת החוזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית