עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רק 8% קרביים?! מה עושים כל השאר? אחרי מודיעין וכאלה.מה עדיף, בגיל 18 ללכת למלצר או לקבל 20 אלף שקל נטו (!!!). 3 שנים בתור לוחם בצבא חסכת נגיד עם ביזבוזים פה ושם מסביב באזור החצי מיליון שקל.
כרגע רק 8% מכל המתגייסים הם בכלל לוחמים, נגיד 10% שזה בערך 130-150 אלף אנשים. לא תמצא 150 אלף איש שילכו לשרת ב 20 אלף שקל נטו? אפילו ברוטו ילכו כמו גדולים.
אין באמת נתונים יבשים כמה קרביים יש בצבא, אבל אם תחפש באינטרנט תקבל בין 8 ל 15% לכל היותר. כל השאר הם תומכי לחימה, כמו בכל צבא בעולם - רוב האנשים בצבא הם תומכי לחימה וג'ובניקים שעובדים מאחורי הקלעים ולא פחות חשובים מהלוחמים עצמם וחלקם אפילו יותר.
זה שמגייסים כל כך הרבה קרביים, לא אומר שהם עוברים את המסלולים ושאר הדברים בדרך - חלקם הגדול לא מסיים מסלול לוחמים ובסופו של דבר נשארים עם מעט אנשים, אבל הצבא כנראה לא צריך יותר ולוקח את הנופלים בקורסים ובטירונות בחשבון ולכן מגייס יותר ממה שהוא "צריך".
אני חושב שהכוונה הייתה ל"חלק גדול מהם", ולא ל"חלקם הגדול" \ "רובם".לא, אתה לא מדבר על ה"טופ", כי אם היית מדבר על הטופ לא היית אומר "זה שמגייסים כל כך הרבה קרביים, לא אומר שהם עוברים את המסלולים ושאר הדברים בדרך", כי ל"טופ" לא מגייסים "כל כך הרבה קרביים". אז אולי תחליט על מה אתה מדבר.
אני חושב שהכוונה הייתה ל"חלק גדול מהם", ולא ל"חלקם הגדול" \ "רובם".
כלומר, שחלק גדול לא מסיים מסלול ולא שהרוב לא מסיים מסלול.
והאמת שכן, באמת חלק גדול לא מסיים מסלול. בגדודי חי"ר כמו למשל בגבעתי, פלוגה מתחילה מסלול כ~100 חיילים, ומסיימים בערך ~60. בצנחנים למשל יש יותר מסיימי מסלול, כנראה בגלל שיש לשם גיבוש אז מגיעים עם יותר מוטיבציה. מתוך פלוגה של 100 שמתחילה מסלול, מסיימים בערך 80. זו הסיבה שכל כך קשה (או יותר נכון לא אפשרי) לצאת מהצנחנים - בגלל שיש שם ממש מעט תומכי לחימה אז הם לא משחררים אף אחד מהחטיבה וידוע שזה "כלא".
ביחידות המובחרות הנתונים אפילו יותר נמוכים, מסיימים באיזור ה50% (ומטה) מסלול לוחם, אבל אי אפשר להחשיב את זה כי הרוב המוחץ של הנפילים מהיחידות המובחרות מסיימים מסלול ביחידות אחרות, "פחות מובחרות".
בגדס"רים הנתונים כבר יותר טובים. רוב החיילים שמתחילים מסלול גם מסיימים, מהסיבה הפשוטה שכולם עברו גיבוש ככה שהם "טובים יותר", וגם כמעט ואין ניפוי (רק של הממש ממש ממש גרועים שעושים פשוט הכל, ללא יוצא מהכלל, בצורה הכי גרועה האפשרית) ככה שמסיימים באיזור ה80%-90% (כמעט כל הנופלים נופלים על רפואי).
בקיצור החיילים שלא מסיימים מסלול לוחם הם באמת חלק גדול, אבל לא הרוב...
מקווה שהבנת מה הכוונה.
גיבוש לא מעיד על כלום, רק על חלומות ורעל של מלש"בים שעוד לא ידעו שביזות בחייהם.
חחחחח טוב.יש לך יותר חרטא מזה? חלק ממש קטן מכל מחזור לא מסיים מסלול, זה שלגדוד עולים רק 60 אנשים זה בגלל שעוד 30 יצאו למ"כים ורק 10 בערך נפלו, מתוכם חצי להקצאות חובה למז"י. זה ממש לא נכון להגיד שחלק גדול לא מסיים מסלול וזה רחוק מלהיות הנורמה.
גיבושים הם אינדיקטור מאוד חשוב ל... כלום. הם לא אומרים כלום, היום כל מי שמגיע לחי"ר רצה להיות בחי"ר כי אם תסמן 1 במנילה ותבקש להיות בג'וב, אתה לא תמצא את עצמך פתאום בטירונות של הנח"ל. ויותר מזה, זה גם לא נכון, אחוז הנפילה מהסיירות הוא הרבה יותר גדול מהגדודים מהסיבה הפשוטה שלסיירות לא נחוץ סד"כ גדול כמו של גדודים והנהלים שם הרבה יותר קשים אז מעיפים אנשים על פארש. גיבוש לא מעיד על כלום, רק על חלומות ורעל של מלש"בים שעוד לא ידעו שביזות בחייהם. אה ותן לי לנחש - אתה צנחן, נכון?
חחחחח טוב.
סבבה, 90% מסיימים. בסיירות מעיפים על פארש. מצטער להגיד לך, אתה חי בסרט הודי דל תקציב.
בגדס"רים אם לא תהיה ממש, אבל ממש גרוע, ולא תפצע, אתה תסיים מסלול. וזה חד משמעי. לא מעיפים על כלום. גם לא על אמינות, גם לא על אמינות בפעם השלישית וגם לא בפעם החמישית.
וכן, אני צנחן אם זה משנה. הייתי במסלול של הגדס"ר, כרגע אני בבית ספר (בהדרכה). אני יודע על כל פיפס שקורה במסלול של כל מחזור בגדס"ר צנחנים, ואני אומר לך חד משמעי - אתה חי בסרט. גם החיילים הגרועים והשקרנים נשארים כמו גדולים. פשוט בחוות דעת שלהם יהיה רשום שהם גרועים ושקרנים והם לא יהיו הבחירה הראשונה כשבוחרים את מי להוציא למ"כים.
ודרך אגב, אם זה מטריד אותך - צוות בגדס"ר צנחנים מתחיל ~24 ובסוף מסלול הוא ~22. בערך 3-4 עפים מסיבות כאלה ואחרות (כמעט כולם רפואי) ומצטרפים עוד 1-2 שנפלו מיחידות מובחרות, וככה הצוות מסיים מסלול. כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל זה לא אומר כלום.
חחחחח טוב.
סבבה, 90% מסיימים. בסיירות מעיפים על פארש. מצטער להגיד לך, אתה חי בסרט הודי דל תקציב.
בגדס"רים אם לא תהיה ממש, אבל ממש גרוע, ולא תפצע, אתה תסיים מסלול. וזה חד משמעי. לא מעיפים על כלום. גם לא על אמינות, גם לא על אמינות בפעם השלישית וגם לא בפעם החמישית.
וכן, אני צנחן אם זה משנה. הייתי במסלול של הגדס"ר, כרגע אני בבית ספר (בהדרכה). אני יודע על כל פיפס שקורה במסלול של כל מחזור בגדס"ר צנחנים, ואני אומר לך חד משמעי - אתה חי בסרט. גם החיילים הגרועים והשקרנים נשארים כמו גדולים. פשוט בחוות דעת שלהם יהיה רשום שהם גרועים ושקרנים והם לא יהיו הבחירה הראשונה כשבוחרים את מי להוציא למ"כים.
לגביי הגדודים בשאר החטיבות. חבר מאוד טוב שלי בגבעתי, אוג' 10. הם התחילו 110 וסיימו 70. הוא בגדוד צבר, ואם אתה מכיר מישהו משם - שאל אותו. מתוכם יצאו בערך 20 למ"כים מוקדם, ככה שהם היו פלוגת מסלול של 50 חיילים. הוא יצא מ"כים סוף, כרגע הוא מודרך בביסל"ח ככה שאני לא יודע להגיד לך מה הייתה המשך ההשתלשלות של הפלוגה שלו אבל הבנת את הכיוון.
דרך אגב, הם לא פלוגה חריגה, הם ממוצעים לחלוטין (בגבעתי).
ודרך אגב, אם זה מטריד אותך - צוות בגדס"ר צנחנים מתחיל ~24 ובסוף מסלול הוא ~22. בערך 3-4 עפים מסיבות כאלה ואחרות (כמעט כולם רפואי) ומצטרפים עוד 1-2 שנפלו מיחידות מובחרות, וככה הצוות מסיים מסלול. כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל זה לא אומר כלום.
ודרך אגב, אם יש לך פרופיל 97, קב"א מעל 48 ואתה לא ספורטאי מצטיין או מוסיקאי מצטיין או גאון מחשבים או משהו כזה, סביר להניח שתמצא את עצמך בטירונות קרבית, וזה כמעט לא תלוי במה תסמן במנילה.
למרות שזה נושא שמעניין אותי, אני עדיין לא מאמין שגרמת לי לעשות את זה, אבל שאלתי אותו שוב. מסתבר שהזיכרון שלי היה טיפה מעורפל, אבל ממש לא שגוי.טוב, עכשיו אתה כבר פשוט משקר, במקרה נפלת על החטיבה שאני משרת בה (גבעתי) וצר לי לבשר לך, מצב שבו 70 מסיימים אימון מתקדם הוא מאוד מאוד מאוד חריג, ואני אוסיף אפילו עוד "מאוד" אחד. אני בשקד אז אני לא יודע מה הולך בצבר, אבל אף מחזור בגדוד שלי לא עלה לגדוד עם 50 חיילים, לפחות לא מנוב' 08 ועד היום, לא יודע איך זה היה לפני וזה גם לא ממש רלוונטי כי זה גם ככה לא תקף להווה.
אני לא מדבר איתך על גדס"רים, גדסרים רחוקים מלהיות ה"טופ". ב"טופ" כן מעיפים אנשים על פארש.
וההצהרה האחרונה שלך בכלל כל כך מנותקת מהמציאות, אף אחד לא מגיע היום לקרבי בלי לרצות, ולא חסרים תפקידים שדורשים כוח אדם במערך התומך, תאמין לי שהיום הצבא מעדיף שמלש"ב ילך לחימוש מאשר לחי"ר.
ולבחור השני - לא אמרתי שגיבושים לא מעידים על כלום.
אם בשבילך גדס"רים זה לא סיירות, הבעייה היא אצלך.ויותר מזה, זה גם לא נכון, אחוז הנפילה מהסיירות הוא הרבה יותר גדול מהגדודים מהסיבה הפשוטה שלסיירות לא נחוץ סד"כ גדול כמו של גדודים והנהלים שם הרבה יותר קשים אז מעיפים אנשים על פארש.
גם אני אוהב אותך LOLהצבא השתנה כל כך הרבה ב6 שנים? זה לא מה שאני מכיר מהשירות שלי. בהתחשב בהיסטוריה של ההודעות שלך שקראתי בפורום אני אקח את זה בערבון מוגבל ביותר וגם בהתחשב בניסיון האישי שלי מהצבא.
חחחח מצחיק מה שאתה אומר. אני אחד האנשים עם הכי פחות גאוות יחידה שתכיר. אני שונא את חטיבת הצנחנים, ואת הגדס"ר בפרט. מהטירונות כולם מצאו נושא לויכוח איתי בגלל זה :Dטוב, אני לא רואה טעם להמשיך להתווכח איתך על הסד"כ בסוף מסלול פשוט כי משום מה אתה כל כך בטוח שאתה צודק אפילו שאתה לא חייל, ואתה לא רואה את זה מקרוב ואתה לא מדבר עם חיילים אחרים ממחזורים אחרים -כל יום- וכל הידע שלך בא מאיזה מישהו שאתה שואל.
בקשר ללצאת מקרבי - לא על זה היה נושא, הנושא היה על להגיע מלכתחילה לקרבי, כשחייל מסיים מסלול ועולה לותיקה, ברור שלא ישחררו אותו כל כך מהר, אבל אתה לא חושב שזה קצת מאוחר לציין שמעולם לא רצית קרבי ואתה בכלל רוצה ג'וב? אבל יש מספיק הזדמנויות לציין בפני הצבא שאתה לא רוצה קרבי לפני הגיוס ובגיוס עצמו שאין שום סיבה שמישהו יגיע לקרבי אם הוא לא רוצה.
אוי נו באמת, משה אמר "טופ" ואז אתה אמרת "יחידות מובחרות", אז זה שכתבתי "סיירות" לא אומר שאני מתייחס פתאום ליחידות אחרות. או שאתה חושב שגדס"ר צנחנים זו יחידה מובחרת, מה שלא מפתיע אותי מצד צנחן.