הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תגידו, מה אתם חושבים לגבי קניית

• פותח/ת השרשור Ehud Eshet
  • פורסם בתאריך
E

Ehud Eshet

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
דירות? הנושא מאוד חם ויש כאלה שטוענים שהמחיר יירד לעומת אלה שאומרים שלא יהיה שינוי?
מצד אחד לא שווה לחכות עכשיו כמה שנים ול"זרוק" את הכסף על שכירות ומצד שני לבחור כמוני מאוד יעזור אם המחיר יוזל בכמה מאות אלפי שקלים (אם0 זה בכלל הירידה שמדברים עליה?!?)

אתמול הייתה על זה כתבה לא רעה בכלל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216600,00.html.
in a nut shell: קניית דירה משתלמת רק אם עליית הערך שלה היא כזאת שתהיה יותר גדולה מהריבית שהכסף היה צובר בהשקעות שלך, בקיזוז הריבית על המשכנתא. עד עכשיו - באמת נדל"ן בישראל היה כזה, אבל המצב עכשיו הוא כזה שכנראה שהבועה תתפוצץ, או שהיא כבר בתהליכי התפוצצות.

נרשמת לפורום כדי לשאול את השאלה הזאת?

בכל אופן, השאלה היא איפה אתה גר, לשם מה הדירה [השקעה או למגורים], בן כמה אתה, מצב משפחתי...
בגדול אם יש לך הון התחלתי הייתי מחפש דירה, אבל אם אין לך הון כדי להביא משכנתא אז אין בכלל על מה לדבר...

גם אם המחירים ירדו הם לא יהיו מה שהיה לפני שש ושבע שנים

• פותח/ת השרשור
תודה, קראתי את הכתבה. כן נרשמתי לפורום כדי לשאול שאלה, חשבתי שזו סיבה מספיק טובה...
אני לא כל כך מסכים איתכם. קודם כל אני לא מדבר על דירה להשקעה אלא על דירה למגורים, ויכול להיות שזה לא משתלם אבל בשורה התחתונה אם אני לא אקנה אני שם כסף בשכירות, מבחינתי הכסף הזה יכול להיות מושקע במשכנתא(אני גם לא מסתכל רק על עצמי אלא גם חושב על עתיד ילדיי) אני בן 34 ויש לי הון עצמי של 500K, ההורים שלי אמרו שיעזרו בעוד 200K
כרגע אני חי בתל אביב אבל חושב לקנות איפשהו מסביב לה. עוד לא ממש התחלתי לברר מחירים...

אני במקומך קונה 2 דירות בפריפריה באיזורים שהשתשואה שם גבוהה, על 700אלף אפשר להוציא לפחות 4000 שכירות בחודש מדיירים (על 2 הדירות) ואז שנכנס לי 4000 אלף בחודש נקי חושב מה לעשות, אני מבין שאתה לא נשוי ולא עם ילדים (כי לא כתבת) אם כן זה משחק תפקיד אני מניח ולא תוכל לעשות מה שהצעתי. אני לא יודע אם קיימת אפשרות בנקאית כזאת אבל אתה נגיד יכול למשכן את 2 הדירות ולקחת משכנתא לדירה גדולה (זאת שתרצה לגור בה) ואז ייצא מצב שהדירות שלך הקטנות משלמות את המשכנתא של הדירה הגדולה שבה תגור.

• פותח/ת השרשור
היי צור ותודה על התגובה. הבנת נכון אני לא נשוי עם ילדים אבל זו השאיפה..😃 אני גם לא מבין בזה ויודע אם באמת קיימת אפשרות בנקאית למשכן 2 דירות ולקחת משכנתא גדולה לדירה גדולה. האמת, זה ניראה לי "גדול" מדי. אבל יכול להיות, אולי באמת כדאי לי לבדוק אופציות כאלה. יש לי עוד הרבה התלבטויות בנוסף לזה: איפה כדאי לקנות? האם כדאי לבדוק? לאור העובדה שהנושא כל כך מדובר, יש כאלה שטוענים שכדאי לחכות, יש כאלה שטוענים שאין טעם לחכות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית