הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויכוח עם אריאל על גנטיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
האם יכול להיות שלשני אחים\אנשים\ כל דבר אחר יהיה אותו גנטיקה ב100%? יעני 1:1 ? בידיוק אותה גנטיקה. לא מדברים על דברים דומים אלא על 100 % .

תאורטית אצל תאומים זהים מאותה ביצית הגנום זהה. (יש כל מיני שינויים בכל זאת אבל קשה להסביר אותם למי שאין לו רקע)

100% זהים לא נראה לי, אבל מה שכן אני יכול להגיד לך שאחי היה מתאמן פעם ברצינות לפני צבא, עכשיו הוא ירד קצת, והאזורים הבולטים לעין אצלו היו גב, ורגליים.. ממש כמוני.

גם תאומים זהים יכולים להיות שונים, יש תכונות כמותיות כמו גובה משקל ועוד כמה שמושפעות מהסביבה(התזונה שלך, אורח חיים ועוד הרבה משתנים)

זה לא קשור זה לא מה שאמרתי ,
אני אמרתי שלאחים יש את אותו גנטיקה ואותם תכונות בדיוק רק שהתכונות האלה לא באים על ידי ביטוי במראה החיצוני ב100%

כלומר יש להם את אותם תכונות אבל באחד האחים התכונה הזאות יותר בולטת ובאח השני פחות וההפך ובגלל זה הם לא נראים אותו הדבר!

לתאומים זהים בלידתם יש DNA זהה. אולם, השפעות הסביבה יכולות להשפיע בצורה כזו או אחרת על הגנטיקה של כל ילד תאום שכזה ולכן ההשפעות יכולות להיות שונות (לדוגמה, אחד יקבל מחלה סופנית כזו או אחרת והשני לא).
אם אחד מהילדים התאומים ישמין בצורה מסיבית בגיל ההתבגרות או הילדות, סביר להניח שתהיה לו נטייה להשמנה כל חייו לאחר מכן, בזמן שאחיו התאום ישאר רזה רוב חייו.

• פותח/ת השרשור
לתאומים זהים בלידתם יש DNA זהה. אולם, השפעות הסביבה יכולות להשפיע בצורה כזו או אחרת על הגנטיקה של כל ילד תאום שכזה ולכן ההשפעות יכולות להיות שונות (לדוגמה, אחד יקבל מחלה סופנית כזו או אחרת והשני לא).
אם אחד מהילדים התאומים ישמין בצורה מסיבית בגיל ההתבגרות או הילדות, סביר להניח שתהיה לו נטייה להשמנה כל חייו לאחר מכן, בזמן שאחיו התאום ישאר רזה רוב חייו.
אני עדין לא מבין איך יודעים אם הגנטיקה היא זו שהשתנתה כתוצאה מאכילה מרובה או שפשוט הילד השמין כי הוא אכל כמו חזיר חח.
ובכלל, שרואים מישהו שמן ישר אומרים " יש לו חרא גנטיקה" ואחרי שהוא עובר שינוי, אנשים אומרים לו "נראה שיש לך אחלה גנטיקה" .
דוגמא טובה לזה זה reflect מהפורום.
השאלה שלי היא איך יודעים אם בנאדם כלשהו "בורך" בגנטיקה טובה או לא? אולי זה סתם הרגלי האכילה שלו?
מקווה שהבנת למה אני מתכוון.

אני עדין לא מבין איך יודעים אם הגנטיקה היא זו שהשתנתה כתוצאה מאכילה מרובה או שפשוט הילד השמין כי הוא אכל כמו חזיר חח.
ובכלל, שרואים מישהו שמן ישר אומרים " יש לו חרא גנטיקה" ואחרי שהוא עובר שינוי, אנשים אומרים לו "נראה שיש לך אחלה גנטיקה" .
דוגמא טובה לזה זה reflect מהפורום.
השאלה שלי היא איך יודעים אם בנאדם כלשהו "בורך" בגנטיקה טובה או לא? אולי זה סתם הרגלי האכילה שלו?
מקווה שהבנת למה אני מתכוון.
כשאומרים בפורום "גנטיקה" מתכוונים למבנה גוף. גנטיקה בהגדרה הביולוגית זה הרבה יותר רחב ומסובך (וכנראה, לא יודעים קמצוץ על גנטיקה ממה שבאמת קיים איי שם).
הגנטיקה לא השתנתה במובן של DNA מכיוון שאינדבידואל מקבל 50% "מגנטיקה" מהאב ו-50% "גנטיקה" מהאם. זה לעולם לא יוכל להשתנות (טוב, קשה לומר לעולם, כי ההנדסה הגנטית המתפתחת; אבל בוא נגיד שנכון לעכשיו אי אפשר בדיוק להשפיע על זה).

בוא נחזור למבנה הגוף. מבנה הגוף יכול להשתנות אם תאכל כמו חזיר בגיל ההתבגרות או הילדות והגוף שלך יתחיל לפצל תאי שומן וליצור חדשים. יותר תאי שומן = "נטייה להשמנה" = צבירה של יותר נוזלים = צבירה גם של יותר שומן כי יש מעין. ירידה במשקל זה כבר סיפור אחר וזה ש reflect היה בעל עודף משקל בעבר לא אומר שלא היה לו מתחת לשומן מבנה גוף אסתטי. לא חסר שמנים לשעבר שעשו מהפכים והגיעו לגופות שמתחרות בתחרויות פיתוח גוף הכי טובות בעולם (ראה Evan Centopani).
איך יודעים אם לבן אדם יש מבנה גוף טוב? יורדים לאחוז שומן חד סיפרתי.

כשאומרים בפורום "גנטיקה" מתכוונים למבנה גוף. גנטיקה בהגדרה הביולוגית זה הרבה יותר רחב ומסובך (וכנראה, לא יודעים קמצוץ על גנטיקה ממה שבאמת קיים איי שם).
הגנטיקה לא השתנתה במובן של DNA מכיוון שאינדבידואל מקבל 50% "מגנטיקה" מהאב ו-50% "גנטיקה" מהאם. זה לעולם לא יוכל להשתנות (טוב, קשה לומר לעולם, כי ההנדסה הגנטית המתפתחת; אבל בוא נגיד שנכון לעכשיו אי אפשר בדיוק להשפיע על זה).

בוא נחזור למבנה הגוף. מבנה הגוף יכול להשתנות אם תאכל כמו חזיר בגיל ההתבגרות או הילדות והגוף שלך יתחיל לפצל תאי שומן וליצור חדשים. יותר תאי שומן = "נטייה להשמנה" = צבירה של יותר נוזלים = צבירה גם של יותר שומן כי יש מעין. ירידה במשקל זה כבר סיפור אחר וזה ש reflect היה בעל עודף משקל בעבר לא אומר שלא היה לו מתחת לשומן מבנה גוף אסתטי. לא חסר שמנים לשעבר שעשו מהפכים והגיעו לגופות שמתחרות בתחרויות פיתוח גוף הכי טובות בעולם (ראה Evan Centopani).
הסט פוינט של אינדיוידואל הוא עניין גנטי או שזה נקבע בילדות? קראתי את המאהר בפורטל ולא הבנתי אם ניתן לשנות את הסט פוינט או שזה גורל ואין מה חעשות עם זה..?

נטייה להשמנה זה משהו שילווה אותך לכל החיים ? אין דרך לגרום גוף (כמה שזה נשמע מגוחך) "לשכוח" ממה שהיה ולאבד את הנטייה להשמנה ?

הסט פוינט של אינדיוידואל הוא עניין גנטי או שזה נקבע בילדות? קראתי את המאהר בפורטל ולא הבנתי אם ניתן לשנות את הסט פוינט או שזה גורל ואין מה חעשות עם זה..?
ה SET POINT יכול להשתנות בזמן הריון וגיל ההתבגרות ואפילו בילדות, כמו שציינתי לפני כן מתנאים סביבתיים.

נטייה להשמנה זה משהו שילווה אותך לכל החיים ? אין דרך לגרום גוף (כמה שזה נשמע מגוחך) "לשכוח" ממה שהיה ולאבד את הנטייה להשמנה ?
אתה יכול לעשות שאיבת שומן ובעצם "להרוג" תאי שומן שלא סביר שיחזרו שוב. הבעיה שזה לעיתים מערב צלקות, זה עולה לא מעט כסף וצריך לעשות את זה לכל חלק נפרד בגוף. יתכן ויהיה לך אי פרופורציה בסופו של התהליך ולעיתים זה כואב ונדרש ללכת עם עזרים למשך מספר שבועות בכדי שלא ישאר עור עודף.

כשאמרת שאם בן אדם אוכל כמו חזיר ומשמין בצורה מאסיבית יש חלוקה של תאי שומן.
השאלה שלי בערך באיזה אחוז שומן מתחילה להתרחש החלוקה הזו? 25+ ?
החלוקה מתבצעת בד"כ בגיל ההתבגרות או הילדות או בהריון. אנשים שמשמינים באופן קיצוני בזמן קצר, ישנה גם חלוקה כזו או אחרת. אין לי מספר מדוייק לתת לך, אבל הייתי אומר עלייה של 30-40 ק"ג בשנה ומעלה.

החלוקה מתבצעת בד"כ בגיל ההתבגרות או הילדות או בהריון. אנשים שמשמינים באופן קיצוני בזמן קצר, ישנה גם חלוקה כזו או אחרת. אין לי מספר מדוייק לתת לך, אבל הייתי אומר עלייה של 30-40 ק"ג בשנה ומעלה.

כאשר עשיתי תקופת מסה, ועליתי תוך חצי שנה 19 קילו (מ-10% שומן ל-20 וקצת % שומן),
במצב כזה אתה חושב שהייתה חלוקה משמעותית?

כאשר עשיתי תקופת מסה, ועליתי תוך חצי שנה 19 קילו (מ-10% שומן ל-20 וקצת % שומן),
במצב כזה אתה חושב שהייתה חלוקה משמעותית?
במצב כזה לא סביר שהייתה חלוקה. חלוקה של תאי שומן זה משהו מאוד נדיר לאחר גיל ההתבגרות ולא קורה בכל כך קלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית