הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויכוח עם אריאל על גנטיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
החלוקה מתבצעת בד"כ בגיל ההתבגרות או הילדות או בהריון. אנשים שמשמינים באופן קיצוני בזמן קצר, ישנה גם חלוקה כזו או אחרת. אין לי מספר מדוייק לתת לך, אבל הייתי אומר עלייה של 30-40 ק"ג בשנה ומעלה.

אז בעצם אפשרי להפוך מאקטומרף לאנדומרף? במידה והנער עולה 30-40 ק"ג או ההפך יורד 30-40 ק"ג בגיל ההתבגרות
אפשרי לשנות מבנה גוף (תיאורטית) מאקטומרף לאנדומרף וההפך?

אז בעצם אפשרי להפוך מאקטומרף לאנדומרף? במידה והנער עולה 30-40 ק"ג או ההפך יורד 30-40 ק"ג בגיל ההתבגרות
אפשרי לשנות מבנה גוף (תיאורטית) מאקטומרף לאנדומרף וההפך?
פה אתה מדבר מדבר גם על משתנה כמו מבנה עצמות, אז אגיד שלא. אם אתה מתכוון מבחינת מבנה גוף (מרובע/עגול או באמצע אז כן).

מישהו יכול להסביר פעם אחת למה לכושים יש תגניטקה המשוגעת הזאת מה מיוחד שמה כל כך

• פותח/ת השרשור
אני יכול לנחש- שנים של אבולוציה?
תשובה טובה יותר תקבל ממשה...

מישהו יכול להסביר פעם אחת למה לכושים יש תגניטקה המשוגעת הזאת מה מיוחד שמה כל כך
יש כמה הסברים:
1. גילו כמה גנים שיש לשחורים בניגוד ללבנים שמביאים להם יתרונות כאלו ואחרים - זה עדיין נחקר וכמעט בחיתוליו
2. שחורים בעולם בד"כ במצב סוציו אקונומי נמוך יותר מלבנים, לכן יש יותר זיקה לספורט ופעילויות גופניות שונות. לדוגמה, בארה"ב השחורים משחקים כדורסל במגרשים ציבוריים בכדי להתרחק מלהיות עברייני רחוב (או שלפעמים זה בא יחד). % האבטלה בקרב שחורים היה תמיד גובה יותר בארה"ב בניגוד ללבנים. מדינות אפריקה השונות שמכילות ברובן אוכלוסיה ענייה ומדינות עולם שלישית שאין להם הרבה מה לעשות אלא לרוץ, לקפוץ או כל דבר דומה לכך. זה כמו שבברזיל וארגנטינה יצאו המון כוכבי כדורגל, זה כי יש שם עוני וילדים משחקים בשכונות כדורגל רוב הזמן ולכן יוצאים כוכבים.

שחורים בארה"ב הגיעו במקור כעבדים, וכשהם נבחרו לעבדות העדיפו לקחת את החזקים והגדולים יותר.

• פותח/ת השרשור
יש כמה הסברים:
1. גילו כמה גנים שיש לשחורים בניגוד ללבנים שמביאים להם יתרונות כאלו ואחרים - זה עדיין נחקר וכמעט בחיתוליו
2. שחורים בעולם בד"כ במצב סוציו אקונומי נמוך יותר מלבנים, לכן יש יותר זיקה לספורט ופעילויות גופניות שונות. לדוגמה, בארה"ב השחורים משחקים כדורסל במגרשים ציבוריים בכדי להתרחק מלהיות עברייני רחוב (או שלפעמים זה בא יחד). % האבטלה בקרב שחורים היה תמיד גובה יותר בארה"ב בניגוד ללבנים. מדינות אפריקה השונות שמכילות ברובן אוכלוסיה ענייה ומדינות עולם שלישית שאין להם הרבה מה לעשות אלא לרוץ, לקפוץ או כל דבר דומה לכך. זה כמו שבברזיל וארגנטינה יצאו המון כוכבי כדורגל, זה כי יש שם עוני וילדים משחקים בשכונות כדורגל רוב הזמן ולכן יוצאים כוכבים.

יש הסבר לזה ש- אפרו אמריקאים גבוהים וגדולים בהרבה מהאבות שלהם מאפריקה? חוץ ממה ש 5HT אמר, לא נשמע לי הגיוני שבאפריקה הגובה הממוצע הוא נגיד 170 ס"מ ( למרות שגם זה לא נראה לי) ושל האפרו האמריקאים הרבה יותר.

יש הסבר לזה ש- אפרו אמריקאים גבוהים וגדולים בהרבה מהאבות שלהם מאפריקה? חוץ ממה ש 5HT אמר, לא נשמע לי הגיוני שבאפריקה הגובה הממוצע הוא נגיד 170 ס"מ ( למרות שגם זה לא נראה לי) ושל האפרו האמריקאים הרבה יותר.
תזונה עשירה בהרבה מזו שבאפריקה לדעתי היא הגורם לכך.

גם אם זה היה קורה בגיל 14, שום דבר לא היה קורה. זה מעט מידי כדי שמשהו ממשי יקרה.
האמת אני הייתי ילד שמנמן עד גיל 16 אבל לא ברמה של 100 קילו אלא ב5-10 קילו מעל הגובה, ללא מסת שריר .
גם shum_klum היה כזה ולשנינו יש מצב של צבירת נוזלים מהירה מאוד בגוף, זה יכול להיות כמו שאמרת בגלל התפצלות של תאי השומן? אין דרך להחזיר את הגלגל לאחור?

ה SET POINT יכול להשתנות בזמן הריון וגיל ההתבגרות ואפילו בילדות, כמו שציינתי לפני כן מתנאים סביבתיים.

אתה יכול לעשות שאיבת שומן ובעצם "להרוג" תאי שומן שלא סביר שיחזרו שוב. הבעיה שזה לעיתים מערב צלקות, זה עולה לא מעט כסף וצריך לעשות את זה לכל חלק נפרד בגוף. יתכן ויהיה לך אי פרופורציה בסופו של התהליך ולעיתים זה כואב ונדרש ללכת עם עזרים למשך מספר שבועות בכדי שלא ישאר עור עודף.
אז אי אפשר לחסל את תאי השומן? טבעית? אדם

איזו הקפצה...

ולא, ממה שידוע לי אין דרך להרוס תאי שומן באופן שהוא לא פולשני.

דן ורן אלתרמן הם תאומים זהים טריאתלטים ברמה עולמית וההבדלים הפיזיים מבחינת מראה ותוצאות כמעט לא קיימים.

אתה אומר בעצם שאדם שמן ישאר שמן תמיד
הוא לא בהכרח יישאר שמן, אבל כדי לשמור על משקל נמוך הוא יצטרך להיות ער לנושא ("להשגיח") כל חייו, או לפחות זמן רב מאד, אם כי נראה שלאחר כמה שנים זה הופך להיות קל יותר (לא ידוע לי ההסבר לכך. אולי תאי שומן שנשארים הרבה זמן במצב "מורעב" בכל זאת מתים בסוף, או פשוט מתייאשים ומפסיקים לילל:
upload_2015-12-10_13-31-32.png
)

אז מה אתה אומר בעצם שאדם שמן ישאר שמן תמיד ?

תחשוב על תא שומן כעל בלון עם שמן, כשאדם משמין התא גדל וכשהוא מרזה התא קטן, אלא שהוא לא יכול לגדול עד אינסוף וכשהוא מגיע לשיא שלו הוא מתחלק ונוצרים תאים חדשים מצד שני כשמרזים התאים רק קטנים אבל מספרם נשאר זהה.

אדם שהיה שמן בעברו צריך להתמודד עם מספר תאי שומן גדול יותר מאשר אדם שהיה רזה כל חיו ולכן יצטרך לשים לב ולהתאמץ יותר כדי להישאר רזה.

כתבתי את הדברים בצורה קצת ציורית אז לקחת בערבון מוגבל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית