הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תנאי קבלה לרפואה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
אתם חושבים שיש קשר בין גאונות לבין קבלה לרפואה...
רואים שלא ראיתם איזה חומר אנושי הם מחפשים... facepalm
אתה יכול להרחיב בנושא בבקשה? למה אתה מתכוון?
אני מתכנן ללמוד רפואה שנה הבאה כעתודאי

שהם מחפשים אנשים שהם "סמרטוטים" של המערכת. מעין חרשנים, רובוטים בחלוקים לבנים, שפועלים לפי ההוראות שניתנו להם. כמו מחשבים עם אלגוריתמים- בלי יכולות חשיבה ופריצות דרך מחוץ לקופסא.
כאילו ככה זה הרוב. מה גם שיש שם המון פרוטקציות והמון סרחון. אני מעולם לא רציתי להיות רופא, אבל אני מכיר הרבה אנשים שרצו ונפלו בראיונות, והם הרבה יותר חכמים ואיכותיים ממה שיש שם. פשוט כי זה מה שהם מחפשים. לא איכות, צייתנות.

ואיפה אתה הולך ללמוד? אולי אוכל לעזור לך.

אני כרגע מתלבט בין אוניברסיטת ת"א לבין האוניברסיטה העברית,אני אגיש מועמדות לשתיהן בכל אופן.
אם תוכל לעזור לי בעניין אני אשמח.
ד"א גם אני משחק פוטבול, אם תהיה בבית הצפוני אולי נפגש העונה 😃

שהם מחפשים אנשים שהם "סמרטוטים" של המערכת. מעין חרשנים, רובוטים בחלוקים לבנים, שפועלים לפי ההוראות שניתנו להם. כמו מחשבים עם אלגוריתמים- בלי יכולות חשיבה ופריצות דרך מחוץ לקופסא.
כאילו ככה זה הרוב. מה גם שיש שם המון פרוטקציות והמון סרחון. אני מעולם לא רציתי להיות רופא, אבל אני מכיר הרבה אנשים שרצו ונפלו בראיונות, והם הרבה יותר חכמים ואיכותיים ממה שיש שם. פשוט כי זה מה שהם מחפשים. לא איכות, צייתנות.

חצי מסכים...
אני לא חושב שיש לועדת הקבלה דרך להעריך מי הוא חרשן ומי לא... זאת טענה קצת מגוחכת בעיני... ויחד עם זאת, זוהי דרישה לגיטימית שסטודנט לרפואה יהיה בעל יכולות למידה ותחת גדול לשבת עליו. אני לא יודע מה אתה מגדיר כחוכמה כי היא יכולה לבוא לידי ביטוי בהרבה תחומים... צורת הלמידה והחשיבה ברפואה שונה לגמרי ממה שיש במקצועות אחרים כמו הנדסה, פיזיקה וכו'. אם אתה שואל אותי, תוכן החומר ברפואה ממש לא מצריך ממך להיות גאון גדול... אבל כדי להיות רופא טוב אתה צריך לזכור המון פרטים ולדעת לעשות אינטגרציה בניהם. מעבר לזה, יש תכונות אופי מסוימות שהיית מצפה לראות ברופא ומה לעשות לא כולם מתאימים לזה...

חצי מסכים...
אני לא חושב שיש לועדת הקבלה דרך להעריך מי הוא חרשן ומי לא... זאת טענה קצת מגוחכת בעיני... ויחד עם זאת, זוהי דרישה לגיטימית שסטודנט לרפואה יהיה בעל יכולות למידה ותחת גדול לשבת עליו. אני לא יודע מה אתה מגדיר כחוכמה כי היא יכולה לבוא לידי ביטוי בהרבה תחומים... צורת הלמידה והחשיבה ברפואה שונה לגמרי ממה שיש במקצועות אחרים כמו הנדסה, פיזיקה וכו'. אם אתה שואל אותי, תוכן החומר ברפואה ממש לא מצריך ממך להיות גאון גדול... אבל כדי להיות רופא טוב אתה צריך לזכור המון פרטים ולדעת לעשות אינטגרציה בניהם. מעבר לזה, יש תכונות אופי מסוימות שהיית מצפה לראות ברופא ומה לעשות לא כולם מתאימים לזה...
אין צורך בדרך להעריך חרשנים כי כולם כאלה. השאלה אם יש בך משהו מעבר.
בגדול אנחנו מסכימים רק שאתה לא שם לב לזה. לא מחפשים שם גאוני דור פורצי דרך, אלא אנשים בעלי זכרון, יכולת למידה ומעקב אחרי פרוטוקולים מסוימים. כל עוד אתה עושה מה שאומרים לך ומה שכתוב בספר אתה מסודר.
לפי מה שאני ראיתי 3 שנים, יכולת הסקת המסקנות העצמית שלהם ויכולת החשיבה מחוץ לקופסה היא אפסית. לפעמים זה נראה כמו בית ייצור לרובוטים.

ככל שמתקדמים עם השנים ולומדים יותר רק מגלים כמה אנחנו קטנים וכמה אנחנו לא יודעים על המקצוע הזה כלום. אני חושב שהשש שנים האלו הן רק תחילת הדרך ואין הרבה מקום לנסות להיות חלוץ או פורץ דרך כי זה לא מחקר או ביוטכנולוגיה... מנסים לדחוף לך כמה שיותר חומר ולבנות לך הגיון שיעזור לך לקשר בין כל פיסות המידע. אני מסכים שאולי שיטת הלימוד צריך להיות אאוט אוף דה בוקס כהכנה לדבר האמיתי... אולי ללמד יותר בשיטת case study - דבר שאגב יש אותו בארץ יותר מאשר פה באירופה. שנינו יודעים שזה בעייתי מאוד לנסות לשנות פרוטוקולים, החיים זה לא גרוגי האוס...

מה אפשר לצפות ממערכת שעושה לילדה בת 5 כימוטרפיה בטעות

בערך כמו שרמבו מחזיר את הכבוד לצבא. האוס שובר פרוטוקולים מוסריים ביחסי מטופל רופא אבל הוא בדיוק דוגמה מצוינת לאינטגרציה שצריך לעשות בין כמויות המידע. אגב, יש לא מעט רופאים שחושבים מחוץ לקופסה, הרבה מהם מתארחים בתוכניות הבוקר של ערוץ 10 וממליצים לשתות מיץ כרוב ולהמנע ממוצרי חלב...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית