הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צינתור

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
בתקופה האחרונה אני אוכל המון ג'אנק פוד, איזה 4 פעמים בשבוע אם לא יותר (וכשאני אומר לאכול אני מתכוון לפיצה משפחתית, לאפה וכו')
שמעתי שכשאוכלים את הג'אנק פוד, חלק "מהזבל" נשאר בעורקים (פלאק) ואז בעצם יש בגיל מאוחר סתימת עורקים ויש צורך לעשות צינתור.
עכשיו רציתי לדעת כמה זה נכון, כמה פעמים בשבוע אפשר לאכול ג'אנק בלי להגיע למצבים כאלו בעתיד, האם אימונים (במיוחד אימוני כוח) עוזרים איכשהוא כדי להקל על כך? תודה

אופק, אם אתה רוצה ללכת על הצד הבטוח, אל תגע בשום זבל. זה אמנם לא ימנע ממך סיכון לצינתור, אבל לפחות תדע שזה לא מהפיצה שאכלת פעמיים בשבוע במשך 20 שנה.

תנסה לשמור על רמת אומגה 3 גבוהה בתפריט, ותמנע מג'אנק עם עודף שמנים מתועשים.
אם אתה ממש פרנואיד, פשוט תבצע בדיקות דם תכופתיות. אבל טרשת עורקים לא צצה ביום וגם לא ביומיים.

• פותח/ת השרשור
תגיד, אתה אמיתי? כאילו לא היית בפורום בשנתיים האחרונות?
אף פעם לא התעמקתי בזה, פשוט אכלתי הכל. בגלל זה אני שואל.

אופק, אם אתה רוצה ללכת על הצד הבטוח, אל תגע בשום זבל. זה אמנם לא ימנע ממך סיכון לצינתור, אבל לפחות תדע שזה לא מהפיצה שאכלת פעמיים בשבוע במשך 20 שנה.
אי אפשר לשאול פה שאלות טיפשיות בלי לצאת מכופכף, הא?🤡

תנסה לשמור על רמת אומגה 3 גבוהה בתפריט, ותמנע מג'אנק עם עודף שמנים מתועשים.
אם אתה ממש פרנואיד, פשוט תבצע בדיקות דם תכופתיות. אבל טרשת עורקים לא צצה ביום וגם לא ביומיים.
הבנתי אותך, תודה רבה.

לפחמימות יש חלק לא קטן בסתימת עורקים ובגרימת דלקות. היו על זה מיליון דיונים בפורום.
וברור שזו שאלה טפשית, איזה מדד יכול להיות לנו לזה. זה כמו שתשאל כמה אתה צריך ללכת ביום בשביל לא לחטוף התקף לב.

אני לא חושב שהטענה היא שלפחמימות יש חלק בזה. סתימת עורקים נגרמת מדלקתיות, וחלק מהמזונות הפחמימתיים מכילים חומרים הגורמים לדלקתיות.

• פותח/ת השרשור
לפחמימות יש חלק לא קטן בסתימת עורקים ובגרימת דלקות. היו על זה מיליון דיונים בפורום.
וברור שזו שאלה טפשית, איזה מדד יכול להיות לנו לזה. זה כמו שתשאל כמה אתה צריך ללכת ביום בשביל לא לחטוף התקף לב.

אני לא חושב שהטענה היא שלפחמימות יש חלק בזה. סתימת עורקים נגרמת מדלקתיות, וחלק מהמזונות הפחמימתיים מכילים חומרים הגורמים לדלקתיות.
ויש קשר בין כל סוגי הפחמימות לבין אותן דלקות?
הייתי בטוח שסתימת עורקים קשורה אך ורק לשומן טראנס. איפה אני יכול לקרוא על זה קצת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית