עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תשמע מה אני יגיד לך זה הרבה יותר קל לתפוס מאשר הסיפור עם המפץ..
אם היקום מתרחב ברגע זה סימן שהוא היה יותר קטן יותר קטן עד למשהוא יותר קטן מאטום(זה לפי סרטון שראיתי) זה ניראה לך קל לתפיסה? שכל היקום נוצר מחלקיק שהיה יותר קטן מאטום? ואז קרה "משהוא" שלא יכולים להסביר אותו ואז הוא התחיל להרחב ואז גם נוצרו אטומים מהאנרגיה וכו' בנוגע לקרינה הרקע הקוסמית אני לא יודע מה זה..
יש שם משהו לא מוסבר לגביי החומר והאנטי חומר (אם אני זוכר נכון ראיתי את הסרטון לפני כמה ימים ועכשיו הוא לא עולה לי משום מה) שפשוט אין הסבר ללמה החומר ניצח את האנטי חומר ואומרים שאם חומר כזה נפגש עם האנטי חומר שלו והוא בגודל של תפוח יש פיצוץ ששווה לפצצת אטום גדולה. אז איך בעצם במקום שיש חומר ואנטי חומר יוצא שהם לא נפגשים בכלל ואין פיצוצים.
http://he.wikipedia.org/wiki/סיבתיות.
צריך לעשות גם הפרדה בין הסיבה (מה גרם ל-X?) לבין התכלית (בשביל מה נגרם X?).
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא יודע אם זה מצחיק או עצוב אבל איך בנאדם יכול להאמין בזה ? הרי אם תראו שעון על יד של מישו ותשאול איך זה והוא יגיד לכם היה פה פיצוץ איזה מפץ נוצר שעון תגידו לו שהוא אהבל , אבל עולם שלם זה הגיוני ? שעון קטן אתם לא מאמינים אז כל העולם כן ? דיי לברוח מהאמת בגלל שקשה שאומרים לכם מה לעשות , יש בורא לעולם ויש לכך הוכחות שכל אחד ישאל את אבא שלו אם סבא שלו היה דתי או סבא של סבא שלו ... ותראו שכל אבותיכם היו חרדים דתיים , התורה ניתנה לנו לפני כל העולם , וכל העולם יודע שיש אלוהים ..
קרא בעיון את הלינק שהבאת. התכלית לא קשורה לעיקריון הסיבתיות. הן במדע והן בדת רואים בדברים תולדה (effectus, effect) שאת סיבתה (causa, cause) יש לחפש, ברוב הפעמים באופן אינדוקטיבי (הרי תיאוריית המפץ הגדול אינדוקטיבית למהדרין). בשביל להימנע מרגרסיה אינסופית של סיבתיות הדת מציבה את הסיבה הראשונה שמפעילה את עצמה (הרעיון האריסטוטלי של המחשבה שחושבת את עצמה, או אלוהים בתרגום תיאולוגי), והמדע מציב את הסיבה הראשונה שמפעילה את עצמה (הסינגולריות). מכאן שעיקרון הסיבתיות זהה. ההבדל הוא שהמדע לא טלאולוגי, הוא לא שואל לתכלית ולא אכפת לו למה הסינגולריות "החליטה" לצאת מן הכוח אל הפועל ולהישאר ככה. הדת כן.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא יודע אם זה מצחיק או עצוב אבל איך בנאדם יכול להאמין בזה ? הרי אם תראו שעון על יד של מישו ותשאול איך זה והוא יגיד לכם היה פה פיצוץ איזה מפץ נוצר שעון תגידו לו שהוא אהבל , אבל עולם שלם זה הגיוני ? שעון קטן אתם לא מאמינים אז כל העולם כן ? דיי לברוח מהאמת בגלל שקשה שאומרים לכם מה לעשות , יש בורא לעולם ויש לכך הוכחות שכל אחד ישאל את אבא שלו אם סבא שלו היה דתי או סבא של סבא שלו ... ותראו שכל אבותיכם היו חרדים דתיים , התורה ניתנה לנו לפני כל העולם , וכל העולם יודע שיש אלוהים ..