הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

על נשים, משקולות, ומתניים

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
זהו תרגום של המאמר: http://www.ironmanmagazine.com/site/?p=1426

Women, Weights and Waistlines / Jerry Brainum

השמנה איטית משפיעה על שני המינים, כשמתניים צרות וצעירות הופכות לכרסים כאשר אנשים מגיעים אל גילאי הארבעים. בעוד שהגברים מפתחים כרסים בולטות, נשים נוטות לאגור שומן במעלה הירך, המתניים והישבן מה שמעדן את השפעת השומן על אמצע הגוף. אצל נשים, שכבת שומן העוטפת את אמצע הגוף "נשפכת" על המכנסיים ויוצרת מראה של עוגייה ( muffin-top effect; המתר'). מחקרים שונים מראים שנשים אמריקניות, בטווח הגילאים 44-25, נוטות להעלות במשקלן ממוצע של חצי קילו עד קילו אחד (2.2 פאונד) של שומן בכל שנה.

בעוד ששומן כזה אינו רצוי מנקודת מבט אסתטית, כשהוא מקיף את המתניים, הוא גם משמש סימן מבשר רעות המציין את קיומו של שומן פנימי, המקיף את הקרביים. שומן באיזור הבטן מקושר למחלות ניווניות שונות כגון התנגדות לאינסולין, סכרת, לחץ דם גבוה ומחלות לב. החדשות הטובות הן שזהו השומן ש"נשרף" ראשון, אם את דבקה בתוכנית שקולה המשלבת אימונים ותזונה.

מספר מחקרים הראו שהגוף מעדיף "לשרוף" שומן פנימי בעדיפות גבוהה בזמן פעילות אירובית. מחקרים חדשים שצצים מראים שאפשר להשיג את אותה תוצאה גם בזמן אימון עם משקולות. מחקר טרי בנושא מסביר את העניין. במחקר נבדקו 164 נשים במצב של משקל יתר, טווח הגילאים הוא 44-25, שחולקו לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה התאמנה עם משקולות פעמיים בשבוע, למשך תקופה של שנתיים. הקבוצה השנייה קיבלה עלונים שהמליצו על פעילות אירובית במשך שלושים דקות לפחות בכל יום.

בתום שנתיים נמצא שקבוצת אימון המשקולות השילה מעליה כ-ארבעה אחוזי שומן, בעוד שקבוצת העלונים השילה אפס אחוזי שומן; הן קראו על הפעילות, אך לא קיימו אותה. כמן כן, קבוצת המשקולות צברה מעט שומן מסביב לבטן, בניגוד לקבוצה השנייה: שבעה אחוז, בניגוד לעשרים ואחת אצל קבוצת העלונים.

בהתבסס על התוצאות המחקר, החוקרים הציעו שנשים צעירות הלוקחות חלק בתוכנית אימונים המשתמשת במשקולות יכולות לצפות לעלייה מינימלית של מסת שומן, במיוחד באיזור הבטן. יש יתרונות ויזואלים בולטים לכך, כמו גם יתרונות פחות בולטים אך חשובים יותר התורמים לבריאות ולאריכות ימים. נשים צריכות להיות מודעות לכך שבעוד פעילות אירובית תורמת רבות להפחתת אחוז השומן בגוף, היא תורמת מעט לעיצוב הגוף. עיצוב הגוף ניתן ליישום על ידי אימון עם משקולות. תוכנית האימונים הטובה ביותר תכלול אימון אירובי והרמת משקולות.

באשר ל"עוגיות", עדיף שהן תשארנה בתנור תחת טיפולו של נער הבצק של פיסלברי, שאם חושבים על כך, גם הוא יכול להשיל ממשקלו.

Schmitz, K.H., et al. (2007). Strength training and adiposity in premenopausal women: Strong, Healthy, and Empowered study. Am J Clin Nutr. 86:566-72.

נשמע כמו משהו שיועיל לקוראי YNET/מנטה יותר מכל כתבות התשקיף הצבעוניות, על מכשיר פלא חדש לשרירי בטן..

• פותח/ת השרשור
במידה והקוראת לא עברה התניית "אנטי - משקולות" (ולא סובלת מתופעה שאני קורא לה "משקולופוביה") , באדיבות החברה שבה היא חיה, סביר מאוד להניח שהכתבה הזו תועיל 😃.

נכון מאד. הנשים הכי סקסיות בחדר הכושר מתאמנות גם עם משקולות.
איזה תרגיל ישפר מראה של אשה יותר מסט סקוואט ל10-20 חזרות?🤘
מעניין אם יש מחקר כזה, מה ההשפעה של סט אחד בתרגיל אחד, פעמיים בשבוע...

• פותח/ת השרשור

חחח, אתה יודע מה דעתי בעניין הנשים.
אני מתאר לעצמי שקיימים מחקרים בנושא. לא בדקתי את הנושא לעומק, אך אני יודע שיש גישה הסוברת שאין צורך ביותר מתרגיל אחד עבור כל קבוצת שרירים. אני בטוח שהמומחים כאן ימצאו משהו דומה.

מיתוס נפוץ ידידי,
אם אין סיבה שגבר יעשה 20 חזרות לסקוואט (אלא אם כן יש לו מטרה ספציפית) כך גם אין סיבה שאישה תעשה.
הייתי יורד אפילו ל 8 חזרות, כי סקוואט זה סקוואט ובכל זאת הייתי רוצה שבחורה צעירה שיש לה יכולת, תבצע את זה תחת עומס.

בטח שיש סיבה לעשות סקוואט של 20 חזרות. תנסה ותראה.

מה הסיבה?
אין לי כוח לנסות לראות.

עריכה: הבנתי! הסיבה היא שאין לי כוח לנסות לראות! 😃 סתם לא, חוץ מלעבוד חזק על מרכיבי סיבולת ואולי התשה של מערכת העצבית, לא רואה סיבה מיוחדת למה מישהי בהכרח תצטרך לעשות 20 חזרות רק בגלל היותה נקבה.
אם יש לך הסבר מלומד שנוגד את הטענה שלי תציג אותו, זה יהיה יותר יעיל מאשר לבזבז זמן בלשלוח אותי לנסות כי אתה יודע שאני לא.

נערך לאחרונה:
לא טענתי ש 20 חזרות זה ספציפי לאישה.

אמרתי שיש סיבה באופן כללי לעשות סקוואט של 20 חזרות.

דרך אגב, נשים וגברים כן שונים בכמות החזרות שהם מסוגלים לעשות באחוז מסויים של 1RM.

מה הסיבה?
אין לי כוח לנסות לראות.

עריכה: הבנתי! הסיבה היא שאין לי כוח לנסות לראות! 😃 סתם לא, חוץ מלעבוד חזק על מרכיבי סיבולת ואולי התשה של מערכת העצבית, לא רואה סיבה מיוחדת למה מישהי בהכרח תצטרך לעשות 20 חזרות רק בגלל היותה נקבה.
אם יש לך הסבר מלומד שנוגד את הטענה שלי תציג אותו, זה יהיה יותר יעיל מאשר לבזבז זמן בלשלוח אותי לנסות כי אתה יודע שאני לא.

תקן אותי אם אני טועה אבל ככל שמתרחקים מה1rm כך גם העומס על העצבים פוחת.

בכל אחוז. לדוגמא, אישה יכולה לעשות 5 חזרות עם בערך 90% מה 1RM, לעומת גבר שיכול 3.

אני לא בטוח. כנראה בגלל ההבדלים ההורמונליים. במיוחד המחסור בטסטוסטרון.

חדש לי 😲
אז אישה בעצם יכולה לעשות יותר חזרות מאשר גבר לאחוז של RM נתון?
מבחינה הורמונלית נשמע הגיוני, אבל איך הטסטוסטרון משפיע כך שהיא דווקא תעשה יותר חזרות?

אין לי הסבר מדויק לתת לך ואני לא חושב שלמישהו יש. זה מוסבר ב practical programming בעמוד 244 אם אתה מעוניין.

ממה שאני זוכר, הטענה היא שנשים לא מסוגלות באמת להראות את הכוח המקסימלי שיש להן ואין להן את אותה היעילות במערכת העצבים.

כמובן שכדי לבדוק את זה, אתה צריך לקחת נשים ולגרום להן לעשות 1RM. לך תמצא כאלה 😃

מעכשיו שרואים מישהי שווה, אומרים "הייתי בודק לה RM"
😃

Back
למעלה תחתית