הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי מכס,מה לעזאזל.?

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אהלן,
היום הגיעה לי חבילה של נעליים ותיק ויצא 420 של ואמא שלי הייתה צריכה לשלם 202 שקל
זה כמעט חצי מהעלות של החבילה עצמה,מה לעזאזל?האם זאת טעות או שיש איזה אות קטנה שלוקחת ממני כמעט 50%?

זה תלוי בסוג המשלוח. אם שלחו דרך EMS (או חברת שילוח) יש כל מיני עמלות, אם שולחים דרך הדואר בדר"כ יש רק מע"מ.
חוץ מזה כל נושא המכס הוא הרבה פעמים עניין של מזל.

המעמ על הנעלה ותיקים הוא 16 אחוז בסכום שקנית. כמובן שלאור החוק החדש אין מכס על המוצרים האלה ככה שאין סיבה שתידרש לשלם חוץ מהם כלום.
אם הזמנת כמויות ויש חשש שלא קנית למטרת "שימוש אישי" ואתה מתכוון למכור, אז המיסוי הוא שונה.
יכול להיות שבחרת באפשרות משלוח אקספרס EMS ? במקרים כאלה אתה משלם עמלות נוספות על המשלוח, גם כאלה שלא מחושבות באתר בזמן הקניה כי זה חיוב של הדואר וזה יכול להגיע לסכומים של 100 שח ויותר (וגם פחות) תלוי במוצר.

יכול להיות שדפקו אותך כך: מע"מ 16% + מכס 33%
גם לי מגיע חבילה נקווה רק לטוב

במבה, כתוב לך על מה אתה משלם במכתב שקיבלת, אין צורך לשבור את הראש.
בכל מקרה - אל תזמינו יותר במשלוח אקספרס.

עד 300$ אין מכס. יש מס קניה ומע"מ.
אתה צריך לברר על מה ולמה שילמת בדיוק.
אם את המאתיים שילמת בארץ סביר שמדובר במס קניה ומע"מ - קצת קשה להבין מאתר המכס מה פטור ומה לא - יכול להיות שהנעליים והתיק שהזמינה לא היו בקטגוריה "פטור". נעלי ספורט למשל, פטורים ממס קניה.

לפי החוק עד 1100 או 1200 שקל אין מכס, כנראה היא שלמה דמי טיפול כי המשלוח היה מהיר

לפי החוק עד 1100 או 1200 שקל אין מכס, כנראה היא שלמה דמי טיפול כי המשלוח היה מהיר
במבה הוא אחלה גבר! :nono:
ולנושא: במבה כמו שאלעד אמר , יש לך פירוט בחשבונית שקיבלת [ככה לפחות אני קיבלתי ששילמתי]

• פותח/ת השרשור
הבנתי חברים תודה והתסכלתי בפירוט ופשוט דפקו לי שם כל מיני חרטות פרט למעמ
כמו דמי טיפול
דמי העברה
דמי חרטא חרטא
בקיצור עבודה בעיניים,אבל יש לי נעל חדשה לאימונים ולא יורידו לי את החיוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית