הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יוד (I ) וחילוף חומרים

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
משהו מעניין שעלה לי ראש.

ידוע שאחד מתפקידיו של היוד הוא ממרכיבי ההורמון טירוקסין הקובע את קצב חילוף החומרים בגוף ובמקרה שיש עודף יוד התופעות לוואי הן פעילות יתר של בלוטת התריס המתבטאת בהגברה של חילוף החומרים בגוף , השאלה שלי.. האם יש קשר בין הסטרואיד/הורמון T3 לבין המינרל יוד? אם כן, האם ניתן לצרוך בכוונה כמות גדולה של יודע ובכך להגביר את חילוף החומרים?

לא רוצה להיות קטנוני אבל T3 לא נחשב כסטרואיד יוד וחומצת האימינו טירוסין הם המרכיבים העיקריים ליצור של הורמון טירוקסין (T4) כמו שציינת ואין קשר בין T3 לצריכת יוד מוגברת מה שקורה כאשר אתה מתספף T3 ממקור חיצוני ההמרה של T4 ל T3 מופסקת ובלוטת ותפוקת בלוטת התריס יורדת ברגע שהגוף מזהה עודף ברמות ה T3
ההמרה של T4 ל T3 יורדת ואז זה לא משנה מה רמות היוד בגוף לא יהיה יצור של T4 בבלוטת התריס.
מנגון פעילות בלוטת התריס נשלט ע"י משוב שלילי של ההיפוטלימוס והיותרת ברגע שיש עודף T3 הגוף מאותת לבלוטת התריס להפסיק הפרשה של הורמונים מקווה שזה עזר לך

• פותח/ת השרשור
לא רוצה להיות קטנוני אבל T3 לא נחשב כסטרואיד יוד וחומצת האימינו טירוסין הם המרכיבים העיקריים ליצור של הורמון טירוקסין (T4) כמו שציינת ואין קשר בין T3 לצריכת יוד מוגברת מה שקורה כאשר אתה מתספף T3 ממקור חיצוני ההמרה של T4 ל T3 מופסקת ובלוטת ותפוקת בלוטת התריס יורדת ברגע שהגוף מזהה עודף ברמות ה T3
ההמרה של T4 ל T3 יורדת ואז זה לא משנה מה רמות היוד בגוף לא יהיה יצור של T4 בבלוטת התריס.
מנגון פעילות בלוטת התריס נשלט ע"י משוב שלילי של ההיפוטלימוס והיותרת ברגע שיש עודף T3 הגוף מאותת לבלוטת התריס להפסיק הפרשה של הורמונים מקווה שזה עזר לך

כן, זה עזר לי מאוד תודה על המידע.
עם זאת, מעניין אותי לדעת מה קורה אם אני צורך יוד בכמויות מופרזות , איך זה משפיע עלי מבחינה פיזיולוגית,

תודה:victory:

אין לזה תגובה אלרגית או משהו (לפחות לא שאני יודע) הגוף פשוט ינקה את זה בכליות ובמערכת למפתית זה לא שזה ישפר את תפקוד בלוטת התריס שאתה על T3 ממקור חיצוני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית