הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה מכשיל את כל הדיאטות?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך
לקח לי הרבה זמן לקרוא את זה , לא מתחרט לרגע ! באמת מאמר מאוד מעניין.

ונסניק טען שזרז ההשמנה היה מדי האסירים. המדים רחבים ורופפים, בלי חגורות או כל
סימן אחר שרומז על השינוי במשקל.

"וואו"
סעמאק זה אחד המאמרים המעניינים שקראתי

מאמר נחמד, רוב הטיעונים שם הם בפן הפסיכולוגי ולוקים מעט בחוסר הבנה בסיסית בתזונה ואימונים.

האסטרטגיה הראשונה מכונה "אסטרטגיית הקווים הזוהרים". היא לקוחה במקור מעולם המשפט האמריקאי. "קו זוהר (bright line) הוא חוק פשוט וחד־משמעי", כותב באומייסטר בספרו. "אי אפשר לדרוך עליו בלי לשים לב. אם אתה מבטיח לעצמך 'לעשן פחות', זה לא קו זוהר אלא גבול מטושטש שאפשר לעקוף בקלות. קו זוהר הוא אפס סובלנות. הימנעות מוחלטת, תמיד ובלי יוצא מן הכלל". היתרון בהצבת קווים זוהרים, הוא כותב, הוא שהם פוטרים אותך מהשקעת משאבים מנטליים. "זה נשמע מוזר, אבל כך המוח שלנו עובד. ברגע שאתה מחויב לאיסור מוחלט, האני הנוכחי שלך יכול להרגיש בטוח לגמרי שגם האני העתידי שלך יציית לו. הביטחון הזה מייצר משמעת עצמית חזקה מאוד. זו הסיבה שלא תראה הרבה צמחונים מזמינים סטייק ברגע של חולשה, ושאנשים שרגישים ללקטוז לא נשברים ושותים שוקו, כי כל כך בא להם. אפשר לייצר חוקים כאלה בכל דבר: מלא לאכול יותר אחרי שש בערב עד לא להזמין קינוחים במסעדות. הדבר היחיד שדרוש הוא ניסוח ברור וחד־משמעי, והתחייבות עמוקה לציית. וככל שהזמן יעבור הציות רק יהיה קל יותר".
מישהו אמר דל פחמימה?

מאמר נחמד, רוב הטיעונים שם הם בפן הפסיכולוגי ולוקים מעט בחוסר הבנה בסיסית בתזונה ואימונים.

מישהו אמר דל פחמימה?

זה יותר קשור למתוקים וג'אנק פוד , אני לא חושב שבנאדם עושה לעצמו איסור מוחלט על פחמימה ככלל, אלא על האוכל שיש לו חולשה אליו...
חוץ מזה שבדל פחמימה עושים העמסות מתי שהוא, ואז אני לא חושב ששום דבר מהפן הפסיכולוגי יכול לעזור למי שבבעיה..
ובקשר למאמר, רק אחרי שקראתי את כולו הבנתי שאחרי שנים של נסיון , כל הזמן הזה ביצעתי בדיוק את אותם הכלים הפסיכולוגיים בעצמי , בשביל להתמיד בתהליך ולמצוא כוחות לא להישבר בזמנים שכן היה קל להישבר.
ואפילו לא ידעתי שמה שאני עושה בסוף יירשם במאמר כזה כמסקנות להתמודדות עם נפילות וקריסות מנטליות בדיאטה או בכל התמכרות אחרת בחיים..

זה יותר קשור למתוקים וג'אנק פוד , אני לא חושב שבנאדם עושה לעצמו איסור מוחלט על פחמימה ככלל, אלא על האוכל שיש לו חולשה אליו...
חוץ מזה שבדל פחמימה עושים העמסות מתי שהוא, ואז אני לא חושב ששום דבר מהפן הפסיכולוגי יכול לעזור למי שבבעיה..
ובקשר למאמר, רק אחרי שקראתי את כולו הבנתי שאחרי שנים של נסיון , כל הזמן הזה ביצעתי בדיוק את אותם הכלים הפסיכולוגיים בעצמי , בשביל להתמיד בתהליך ולמצוא כוחות לא להישבר בזמנים שכן היה קל להישבר.
ואפילו לא ידעתי שמה שאני עושה בסוף יירשם במאמר כזה כמסקנות להתמודדות עם נפילות וקריסות מנטליות בדיאטה או בכל התמכרות אחרת בחיים..
מה הבעיה במתוקים וג'אנק פוד? עדיף לשלב אותם בצורה נורמלית מדי פעם מאשר שיבוא התקף רעב מטורף ותקנה את כל השוק ממתקים.

מה הבעיה במתוקים וג'אנק פוד? עדיף לשלב אותם בצורה נורמלית מדי פעם מאשר שיבוא התקף רעב מטורף ותקנה את כל השוק ממתקים.

אני לא מאלה שמסוגלים לשלב בצורה נורמלית פה ושם ולא ליפול עד הסוף עם זה. זה או הכל או כלום אצלי וכן זה בעייה שמצריכה התמודדות מתמדת אבל לפעמים אין ברירה... אני בטוח שיש הרבה כמוני

גם אני חשבתי כמוך יוני ואני עדיין אוכל סרטים מדי פעם ואתה אפילו לא יודע עד כמה קיצוני הייתי, תעבוד על עצמך גבר זה מצריך הרבה עבודה אבל זה משתלם אתה תיפול כמה פעמים עם הדרך מחשבה הזו של הכל או כלום אבל לבסוף אתה תצליח לאזן את זה בצורה יומית...
אפילו חשבתי לנסות לעשות יום שבו בשבוע תאכל מה בראש שלך, אבל זה לא עובד וזה הכי לא מומלץ בארץ.
תכניס לעצמך איזה X קלוריות ביום שיבואו מאיזה זבל שבא לך אבל כמובן תקפיד על להכניס מספיק חלבון...

נערך לאחרונה:
גם אני חשבתי כמוך יוני ואני עדיין אוכל סרטים מדי פעם ואתה אפילו לא יודע עד כמה קיצוני הייתי, תעבוד על עצמך גבר זה מצריך הרבה עבודה אבל זה משתלם אתה תיפול כמה פעמים עם הדרך מחשבה הזו של הכל או כלום אבל לבסוף אתה תצליח לאזן את זה בצורה יומית...
אפילו חשבתי לנסות לעשות יום שבו בשבוע תאכל מה בראש שלך, אבל זה לא עובד וזה הכי לא מומלץ בארץ.
תכניס לעצמך איזה X קלוריות ביום שיבואו מאיזה זבל שבא לך אבל כמובן תקפיד על להכניס מספיק חלבון...

זה מה שחשבתי ועשיתי במשך שבוע שבועיים, ובוא נגיד שכל העבודה בחיטוב שעשיתי כמעט נעלמה לחלוטין בגלל זה.....
אני עם הגנטיקה והתאי שומן האלה שלא מאפשרים לשחרר קצת וגם אם זה קצת זה הופך לקטסטרופה אתה מבין?...
אני מתחיל לאבד תקווה ולהבין שלכל בנאדם יש SET POINT שלו וכנראה שהגוף ינצח תמיד וייגרום לך לחזור אליו ולא משנה מאיזה סיבות הוא ייתן לך לעשות את זה, זה מדהים העניין הזה, ומי שמצליח לעשות לעצמו סט פויינט תחזוקתי שהוא שומר עליו לאורך זמן,אלו האנשים החזקים באמת אבל כשמשהו קטן במחשבה ובראש קצת מתרופף ויש פירצה כזאת שאתה כן מרשה לעצמך משהו ,זו ההתחלה של הקטסטרופה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית