הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Tomorrowland 2012 | official aftermovie

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
פשוטים זה כמו שיש שיר רוק עם 4 אקורדים וליריקה מטומטמת, או שיר מזרחי עם לחן עממי ובלי מחשבה על הליריקה (בניגוד למילים של אביהו מדינה השירה של זהר והגיטרה של יהודה קיסר) כמו שיש דברים כאלו, יש גם מוזיקה ממוחשבת שהביטים פשוט מעצבים. לא הושקעה מחשבה מוזקאלית בשביל לעשות את הטראק אלא הוציאו טראק סתם בשביל להוציא טראק, זה לדעתי שיר פשוט.

אין דבר כזה שיר מטומטם בגלל שזה עניין של טעם. לצורך העניין, "נגעה בשמים" של משינה זה שיר עם 4 אקורדים בסיסיים מאוד.

אם יש צרכנים למוזיקה "מטומטמת", כנראה שרוצים לשמוע אותה ומותר לכל אחד לשמוע מה שבא לו. גם מוזיקה "חרא" ו"פשוטה" 😃

אני מדבר על עצמי, בשבילי , מבחינתי ולטעמי בלבד.( אגב נגעה בשמיים זה 3 אקורדים AM C F בגרסת המדורה, אבל בעיקרון מנגנים אותה עם קאפו על הסריג הראשון
ואז זה יוצא #Bbm, c# ,f. )) אגב לא אמרתי כל שיר של 4 אקורדים הוא שיר "מטומטם" לטעמי, אמרתי שאם המוזיקה פשוטה וגם הליריקה אז אני לא אמצא את השיר הזה "מעניין"...

אני מדבר על עצמי, בשבילי , מבחינתי ולטעמי בלבד.( אגב נגעה בשמיים זה 3 אקורדים AM C F בגרסת המדורה, אבל בעיקרון מנגנים אותה עם קאפו על הסריג הראשון
ואז זה יוצא #Bbm, c# ,f. )) אגב לא אמרתי כל שיר של 4 אקורדים הוא שיר "מטומטם" לטעמי, אמרתי שאם המוזיקה פשוטה וגם הליריקה אז אני לא אמצא את השיר הזה "מעניין"...

מצוין, תן ל"בורים" הפשוטים להינות מהפשטות. אותם "בורים" יכולים לקרוא למוזיקה שלך לא "מעניינת".

אגב, המסיבה נראית מטורפת אבל המוזיקה ממש לא לטעמי.

מוזיקה חרא זה שאמן בא למחשב , כותב 3 תווים מוסיף קצת דרם אנד בייס בתוכנה , מעלה את הBPM קצת (בתוכנה) ומוציא טרק ובגלל שיש לו שם מוכר אז כולם שמחים וצוהלים ואומרים וואו איזה יפה זה. חוצמזה שאם לא הבנת אז התכוונתי שזה חרא מבחינתי, אתה צודק על טעם וריח אין מה להתווכח. אבל כמו שאמן האוס יכול להוציא מוזיקה חרא גם אמן רוק יכול להוציא מוזיקה חרא וגם אמן מזרחית יכול להוציא מוזיקה חרא. בכל זאנר אני חושב שאפשר למצוא משהו טוב ומשהו חרא לא יצאתי נגד הזאנר עצמו , אני אוהב מוזיקה מכל סוג ואני יכול לאהוב מוזיקה ממוחשבת עד מוזיקה קלאסית. פשוט האוזן שלי (אישית ולא בקטע של פלצנות) לא תתפס על הדברים ה"פשוטים". אני למשל חושב שהחבר'ה האלו גאונים(למרות שהרוב יגידו מה זה השטות הזאת עכשיו?!)
[video=youtube;PPLZdnMNn3A][/video]
ביום שתבין עד כמה מורכב ליצור מוזיקה בסגנון הזה תהיה לך זכות לדבר על כמה שהיא "פשוטה". מוזיקה אלקטרונית(בכללי, לא רק האוס) היא המוזיקה שלדעתי הכי קשה ליצירה. טראק האוס דורש כל כך הרבה מאמץ וסבלנות, הרבה יותר מרוק ומטאל ושאר דברים. תחשוב שהיוצר במוזיקה אלקטרונית לוקח את התפקיד של כל הלהקה(תופים, אורגן, בס וכו') וצריך לשלב אותם, לשלב את כל האפקטים, עליות ירידות שילוב יפה וגם אז לא בטוח שהקהל יאהב את מה שהוא יוצר. אני שומע בעיקר האוס וגם יוצר בעיקר האוס אבל אני שומע את כל הסגנונות, ובאמת בלי שום ספק מוזיקה אלקטרונית שווה לכתיבת סימפונה ברמת המאמץ שנדרש כדי להפיק ברמה גבוהה.

אבל אני מסכים איתך שהרבה אומנים גדולים מוציאים חרא טרקים והקהל משתגע ואומר כמה זה טוב רק בגלל שזה השם של היוצר. בגלל זה לא הגעתי להופעות של הרבה מפיקי האוס שהגיעו לארץ(אפרוג'ק, אקסוול, סטיב אנג'לו), עם כל הכבוד לשם הגדול שלהם, אני לא אוהב את המוזיקה שהם יוצרים(ואני אוהב האוס). באמת מצחיק לראות שיש אנשים שמוכנים להוציא 240 שקל על כרטיס להופעה של מישהו שהם בקושי מכירים ואז להתלהב שהיה מטורף.

שניר , יש לי טיפה מושג וחצי מושג על הפקה מוזיקלית ובכלל על איך עושים טראקים ובדיוק בגלל זה אני כן אעדיף לשמוע טראקים מורכבים עם כל מיני סמפלים מגניבים, שילוב של סגנונות מוזיקאלים בתוך הטראק וכו' מאשר טראק ממוסחר. לעשות על קיובייס טראק גם אני וגם אתה יכולים אבל לעשות משהו ברמה גבוהה זה כבר הגאונים המוזיקאלים של הטראנס והדאבסטאפ עושים, תשמע אל תגזים אבל אבל בין לעשות טראק לבין לעשות מוזיקה אמיתית אפשר להגיד ששניהם קשים באותה מידה. טראק מורכב יכול לכלול מליון ערוצים וסמפלים ואז ההפקה שלו קשה מאד. אבל נגיד אתה יכול להעלות את התווים של אחד הסולויים של גילמור ולשים להם אפקט ולהריץ אותם למהירות מסויימת ואז התוכנה תנגן אותם אבל זה לא יישמע בחיים כמו שגילמור ניגן אותם... וגם אני יכול לנגן ולדעת את הסולויים של גילמור מצויין ועדיין זה בחיים לא יישמע אותו דבר. אבל אני מסכים איתך שלכתוב טראקים טובים זה לא קל בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית