הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה השכלה "גבוהה" זה אובר-רייטד בעייני

אז עוד שאלה לבעלי הניסיון - כמה להצטיין בתואר זה חשוב?

פלוני אלמוני לומד לתואר ראשון במדעי המחשב ויש לו הרבה זמן פנוי (ויכולת). האם עדיף לו להשקיע את הזמן בשביל ממוצע +95 או לעבוד כמתכנת מהצד ולהרוויח ניסיון (אבל לסיים את התואר בציון סביר)?

אם אתה יכול לעבוד ולקבל ניסיון תוך כדי הלימודים, זה עדיף. מהניסיון שלי, זה כמעט בלתי אפשרי בשנה הראשונה בתואר במדעים מדויקים, ולא תקבל עבודה בתור סטודנט אם הציונים שלך לא יהיו מספיק טובים (אלא אם כן יש לך ניסיון ממקומות אחרים, כמו למשל הצבא).

מה מבחינתכם (המשכילים) המשמעות של תואר ראשון אם לפי מה שאתה אומר הוא לא צריך ליהיות לנחלת הכלל?
ועל אותו משקל של תואר שני ושלישי
המשמעות המקורית של התארים האוניברסיטאים הייתה השכלה גבוהה ליחידים שיש להם את היכולת להתמודד עם זה. רק בעשורים האחרונים (ובעיקר אחרי מלחמת העולם השנייה) שם הגנאי "בור" התחיל לדבוק בכל אדם שאין לו השכלה אוניברסיטאית, יחד עם הסיסמה המגוחכת של "השכלה לכל". כיום, כמו שאמרתי, זה בתכלס עניין של דרישות מקצוע ולכן אין לך ברירה, אתה חייב לשחק את המשחק.

אז עוד שאלה לבעלי הניסיון - כמה להצטיין בתואר זה חשוב?

פלוני אלמוני לומד לתואר ראשון במדעי המחשב ויש לו הרבה זמן פנוי (ויכולת). האם עדיף לו להשקיע את הזמן בשביל ממוצע +95 או לעבוד כמתכנת מהצד ולהרוויח ניסיון (אבל לסיים את התואר בציון סביר)?
בוא נגיד שבהינתן מצב בתחילת הדרך שבו שני אנשים מאותו החוג יתחרו על משרה ולשניהם רקורד זהה (כלומר רק לימודים), ציונים ישחקו תפקיד חשוב. בעולם האמיתי? רוב החברות יעדיפו אדם עם ניסיון על פני אחד עם הצטיינות (והוא בדרך כלל ימשיך גם ככה לתואר מתקדם).

כמו שלטימוס אמר, אנשים לא מבינים היום שתואר במשהו לא אומר שתוכל להתרווח בכיסא ולהנות מהפירות. כדי להרוויח מספיק כסף מעבודה "סטנדרטית" אתה צריך להיות יוצא מגדר הרגיל כמו בדוגמא של הבחור עם משרד הפירסום, על כל אחד כזה יש מאות או אלפי ממוצעים.
הרבה אנשים עושים היום תארים בגלל דרישות ההורים או החברה בלי בכלל להבין מה הם רוצים בחיים, עושים תואר, מחפשים עבודה בתחום ונכנסים לשגרה של העבודה למשך 30-50 שנה עד הפנסיה, נראה לי בזבוז זמן מטורף.

כמו שלטימוס אמר, אנשים לא מבינים היום שתואר במשהו לא אומר שתוכל להתרווח בכיסא ולהנות מהפירות. כדי להרוויח מספיק כסף מעבודה "סטנדרטית" אתה צריך להיות יוצא מגדר הרגיל כמו בדוגמא של הבחור עם משרד הפירסום, על כל אחד כזה יש מאות או אלפי ממוצעים.
הרבה אנשים עושים היום תארים בגלל דרישות ההורים או החברה בלי בכלל להבין מה הם רוצים בחיים, עושים תואר, מחפשים עבודה בתחום ונכנסים לשגרה של העבודה למשך 30-50 שנה עד הפנסיה, נראה לי בזבוז זמן מטורף.

מה אתה מציע?
ללכת למלצר כדי שיום אחד תיהיה מנהל משמרת ואולי יתמזל מזלך ויצא לך לנהל סניף?

אין לך ברירה, לרוב האוכלוסיה (כאלה שאין להם עסק משפחתי או שרוצים להיות עצמאיים) תואר ראשון הוא כרטיס כניסה בסיסי לעולם המקצועי. על כל סוס אחד שמצליח להרוויח משכורות טאלנט מטורפות בלי 12 שנות לימוד יש 100,000 שצריכים את התואר הראשון הזה בשביל סיכוי לבנות חיים.

זו שאלה שתקפה רק בתיאוריה, ההשפעה העיקרית על הממוצע היא הקורסים הכבדים של שנה א' חדו"א,לינארית,בדידה ודומיהן. בשנה ראשונה במידת האפשר לא הייתי ממליץ לעבוד במקביל ללימודים. בסוף שנה ראשונה אתה כבר תדע אם יש לך סיכוי להצטיינות או לא.
בכל מקרה עדיף להשקיע בצבירת נסיון מקצועי ולסיים בממוצע 85 מאשר ללא נסיון בממוצע 95.

הטענה שריבוי אנשים בעלי תואר ראשון מוזיל את ערך התואר היא לא מדוייקת,
ישנה הבחנה ברורה, הן במקומות עבודה והן באקדמיה בין תואר מאוניברסיטה (בן-גוריון, טכנין, תל-אביב) לבין תואר מכללה,
בשני המקרים "תנאי הקבלה" (ציון סף מועמדות) גבוה יותר לתארים ממכללה.
בצורה הזו, ייחוסו של התואר נשמר (בתנאי והתואר הוא מאוניברסיטה).
כל השאר לא באמת מבזבזים את הזמן שלהם, פשוט מכוונים לבינוניות, אין הרבה סיכוי לפגוע גבוה.
אגב, לגבי תאר מכללה, הטענה נכונה (אין "הרבה" ערך לתואר), אבל אני לא בטוח שלו היה נדיר יותר הוא היה יותר בעל ערך

מטי.

לא. אני אומר שלפני שעושים את הבחירה מה לעשות בחיים, צריך לעשות חושבים עם עצמך. יש מספיק אנשים שלא הלכו ללמוד והגיעו הרבה יותר רחוק מאנשים שכן הלכו ללמוד.
אישית, אני שונא להיות תלוי האחרים ועצם העובדה שכשכיר אתה תלוי במעביד ב100% ועצם החיים שלך סובבים סביב העבודה גרמה לי להתחיל לפתוח קצת את העיניים וללמוד קצת יותר על כלכלה וכסף כדי שלא אהיה תלוי במשהו אחד.

כרטיס כניסה לכבודה וזהו.

גם מהנדסים לומדים את העבודה כמעט מאפס כשמתחילים לעבוד לאחר הלימודים. אבל זה נותן מושג ורקע מסוים לעבודה רקע שכמו שטענו ניתן כנראה לרכוש ללא דיפלומה שאפילו לא טורחים לתלות על קיר המשרד.

טענה קצת פזיזה. מה אם אנשים שרוצים לעבוד בתחומים כמו פסיכולוגיה, רפואה, ביולוגיה (תחומים שמעניינים אותם), בלית ברירה הדרך היחידה שלהם לעסוק באותם תחומים היא ע"י קבלת תואר (ראשון שני דוקטורט וכול). פסיכולוגיה למשל - צריך ללמוד המון שנים בשביל לעסוק במקצוע הזה. אתם חושבים שזה בזבוז זמן ויש דרך טובה יותר לעסוק בחיים?

כנראה שמי שרוצה להיות פסיכולוג יצטרך ללמוד פסיכולוגיה מן הסתם אבל זה הכל תלוי לאן אתה רוצה להגיע עם זה.
סביר להניח שרוב מי שילמד פסיכולוגיה יסיים היכן שרוב האנשים שלומדים פסיכולוגיה מסיימים, שזה לא פסגת היצירתיות והמימוש בתחום הזה.
בכל תחום יש מקום לחשיבה יצירתית ומחוץ למסגרת גם בסביבה שהיא יותר "מקובעת".

האומנםף לא ברוב המקומות שהפסיכולוגים מסיימים, גם ככה יש משכורת יחסית גבוהה?

כמו כן...האשכול הזה יותר מכוון לאנשים ללא גיבוש מחשבתי לגבי עיסוקם...אנשים שיודעים מה הם רוצים לעסוק בחיים, כן יצטרכו ללמוד ולקבל השכלה גבוהה בכדי להתקדם בתחום שלהם, לא כך?

נערך לאחרונה:
משכורת גבוהה לא יודע לגבי פסיכולוגיה. אולי אצל פרטיים.
וגם גבוה זה יחסי השאלה לאן כל אחד שואף.
פעם 20 אלף היה נחשב גבוה מאוד. היום זה גם יחסית גבוה אבל בעולם שלנו זה לא מה שיאפשר לך לטייל בכל העולם ללא דאגות (אלה אם כן תשקיע את הכסף ותהפוך לעשיר אבל אתה יודע, יש דיבורים ויש מעשים).

נכון שבנינו חברה עם אופי מסויים, ורופא ככל הנראה יהיה כדאי לו ללמוד בבית ספר לרפואה.
אבל זה לא אומר שלא תוכל ללמוד לבד ולצבור את אותו הידע לשימוש אישי.
ראיתי פעם מישהו כזה בארץ הייתה תכנית עליו. אין לו השכלה פורמלית הוא למד הכל מספרים וממקורות ידע אחרים, והמון רופאים מכל מני סוגים ותחומים פונים אליו ומתייעצים איתו.
יש כל מני מקרים.

אני לא נגד השכלה גבוהה (או אולי היום נקרא לזה "המסלול של הרוב") אני רק אומר שבכל מקרה אם תעשה מה שהרוב עושים ככל הנראה תגיע למקום דומה (זה אולי נשמע כמו "משפט עוגיית מזל" אבל זה נכון). זה לא אומר שצריך לעשות משהו שונה "בכוח" או "בכוונה", זה לא בהכרח יביא אותך למקום שתרצה להגיע, אבל כן תחשוב איך תתן משהו שהוא מעצמך, תבליט תכונות מסויימות שיש לך, תביא את עצמך לידי ביטוי במה שתעשה. אפשר להתחיל מדברים כאלה, להיות יותר נאמן לדרך שלך. זה אולי פשוט אבל לא כזה קל בכל זאת מגיל 0 מלמדים אותנו שצריך לעשות בדרך אחרת וזה משפיע עלינו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית