הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מודיעין הגבילה כניסה לפארק ''בשל השתלטות חרדים''

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
מאת: שבתי בנדט, מערכת וואלה! חדשות
יום חמישי, 20 בספטמבר 2012, 22:50

למרות האיסור בחוק על אפליה בכניסה למקומות ציבוריים, העירייה הודיעה כי רק תושבי העיר ואורחיהם יכנסו לפארק בחגים ובחופשות. גורם בעירייה: "ההחלטה נבעה מהשתלטות חרדים"
עיריית מודיעין-מכבים-רעות הודיעה היום (חמישי) כי הכניסה לפארק העירוני ענבה תותר בחופשות ובחגים רק לתושבי העיר ולקרוביהם, לאור העומס הרב בפארק בחגים, וכן בשל העלויות הגבוהות הנובעות מכך. גורמים בעירייה מסרו לוואלה! חדשות כי ישנה סיבה נוספת להחלטת ראש העיר, חיים ביבס, להגביל את הכניסה של מבקרים שאינם תושבי מודיעין לפארק - ריבוי המבקרים מהעיר החרדית מודיעין-עילית, ש"דוחקים" את תושבי מודיעין-מכבים-רעות משטח הפארק במהלך החגים.

לאור ההחלטה, בחברה הכלכלית של מודיעין-מכבים-רעות, האחראית על תפעול הפארק, נערכים להגביל את הכניסה למקום במהלך חופשת חג הסוכות. בכניסות הפארק יוצבו שומרים שיתירו לתושבי העיר ולאורחיהם בלבד להיכנס, לפי רישום כתובת המגורים בתעודות הזהות שלהם. תושבים בעיר החרדית מיהרו לפרסם תגובה על ההחלטה, שבה נכתב: "אנחנו לא צריכים טובות ומוטב שילדינו הטהורים לא ישזפו את עיניהם הטהורות במראות הפריצות שקיימים בפארק ובסביבותיו. אין זה אלא אות משמיים שמראה לנו כי אנו לא צריכים להיטמא בפארק שחושף את ילדינו במראות שלא על פי רוח היהדות".
מלחמת ביבס בגוטרמן
פארק ענבה נפתח לציבור בתחילת שנת 2010 ופוקדים אותו מבקרים רבים. תושבי העיר השכנה, מודיעין-עילית, מרבים לבקר בפארק, בעיקר בחופשות הקיץ ובחגים. תושבי מודיעין-מכבים-רעות זעמו על "ההשתלטות החרדית" על המתחם, בעיקר לאחר שבמהלך חופשת חג הפסח האחרון אישה חרדית שביקרה במקום דרשה מתושבת העיר שהופיעה על במה בפארק להפסיק את הופעתה בטענה כי אין זה מכובד שאישה תופיע בפני גברים.
לדברי גורמים בעיריית מודיעין-מכבים-רעות, הכרזת ראש העיר מודיעין-עילית, יעקב גוטרמן, לפיה הכניסה לאתר הארכיאולוגי "חירבת בד-עיסא", שנמצא בשטח העיר החרדית, תותר רק לחרדים, חיזקה את החלטת העירייה להגביל את הכניסה לפארק ענבה. האתר הארכיאולוגי, שהוכר כ"אתר מורשת לציבור החרדי" והפעלתו מסובסדת על ידי המדינה, צפוי להיפתח בחודשים הקרובים לקהל המבקרים.
"הסיבות טכניות וכלכליות"
באתר עיריית מודיעין-עילית נכתב כי האתר "מיועד לאוכלוסייה החרדית ויותאם מרמת התכנים והפרוגרמה, ועד לכלל חוויית הביקור לאוכלוסייה זו, ויאופיין בפעילות חינוכית, תורנית וחווייתית". בעקבות ההחלטה, הודיע ראש העיר מודיעין-מכבים-רעות ביבס לעמיתו גוטרמן כי אם ההחלטה תישאר על כנה, תופסק הכנסת האורחים לפארק ענבה.
החברה הכלכלית של מודיעין-מכבים-רעות הודיעה כי הגבלת הכניסה למקום נובעת מ"סיבות טכניות וכלכליות". כיוון שהחוק אוסר הגבלת כניסה למקומות ציבוריים בשל מקום מגורים, החברה הכלכלית קיבלה חוות דעת משפטית לפיה ניתן להתיר את הכניסה לפארק רק לתושבי העיר במועדים מיוחדים.

http://news.walla.co.il/?w=/90/2569367

מה שיותר מטריד זה שהכתבה אמורה להיות נגד עיריית מודיעין על פגיעה בדמוקרטיות לשמה,ועדיין הכתבה נוטה להיות נגד חרדים?...
ממש קשה להיות מיעוט בא"י.

מה שיותר מטריד זה שהכתבה אמורה להיות נגד עיריית מודיעין על פגיעה בדמוקרטיות לשמה,ועדיין הכתבה נוטה להיות נגד חרדים?...
ממש קשה להיות מיעוט בא"י.
כן, החרדים ממש מקופחים! זה לא שהם פרזיטים כל החיים שלא עובדים דקה ומקבלים כסף מהמדינה ללימודים והקשקושים שלהם וחיים על חשבון הציבור. הם ממש מסכנים! אני מרחם עליהם מאוד.

כן, החרדים ממש מקופחים! זה לא שהם פרזיטים כל החיים שלא עובדים דקה ומקבלים כסף מהמדינה ללימודים והקשקושים שלהם וחיים על חשבון הציבור. הם ממש מסכנים! אני מרחם עליהם מאוד.

הם לא עובדים מבחירתם האישית ואם זה מפריע לך אל תעבוד גם אתה ותראה שגם אתה זכאי לדמיי אבטלה.
חוץ מזה כל הדברים שהם מקבלים גם אתה זכאי להם בחוק אז מה הבעיה שלך באמת?

הם לא עובדים מבחירתם האישית ואם זה מפריע לך אל תעבוד גם אתה ותראה שגם אתה זכאי לדמיי אבטלה.

🤡

אין לי שום בעייה עם זה. להיפך, זה על הכיפאק. תקין לגמרי. שכנעת אותי, אני מסכים איתך.
ואין ספק שהם מקופחים.

מבחינת החוק אתה זכאי לדמי אבטלה לתקופה של 4-6 חודשים אחרי שעבדת שנה לפחות בעבודה סדירה. אתה מוכן לסדר לי עכשיו דמי אבטלה לכל החיים? תודה.

מבחינת החוק אתה זכאי לדמי אבטלה לתקופה של 4-6 חודשים אחרי שעבדת שנה לפחות בעבודה סדירה. אתה מוכן לסדר לי עכשיו דמי אבטלה לכל החיים? תודה.

תראו לכל המסתייגים כאן אין לי שום בעיה לקבל דעה של אחר ולנהל דיון,אבל קצת קשה לפענח את כל הפרצופים האלה,וגם זה דבר דיי שטותי שמראה שאין לכם באמת מה להגיד.
ולגביי הנושא,בכתבה הנ"ל משהו מוצדק?...אני לא חרדי וגם לא מתיימר להיות כזה,אפילו לא מגדיר את עצמי כדתי,מסורתי נקרא לזה.
אבל הכללות פשוט מוציאות אותי מדעתי,כולכם באים ואומרים הם לא עושים צבא הם לא תורמים למדינה הם לא חולקים בנטל האזרחי כמו כולם,זה פשוט טעות.
נניח ויש כאלה אני עדיין לא יכול לראות פה תגובות של אנשים על אוכלוסיה שלמה שאני פשוט יודע את האמת.
כל החרדים שאני מכיר/הכרתי משלמים מיסים,ומתפרנסים בכוחות עצמם,לא הכרתי אחד ולא שתיים,יתר על כן במסלול איתי היו בפלוגה מחלקה שלמה של בני ישיבות (חלקם אורתודוכסים מובהקים) שהתגייסו למסלול קרבי!
ועוד נקודה חשובה לסיום,אל נא לשכוח שאת כל ה"הטבות" (אם יש כאלה) שהם מקבלים,הם מקבלים בהחלטת המדינה,ולכן הטענות צריכות לבוא למי שאחראי למתן ההטבות ולא למי שמקבל אותן.
ולטיסימוס היקר אני אשמח אם תראה לי חרדי אחד שקיבל כל חייו דמיי אבטלה,אל תטרח,כשחרדי מובטל זה אומר שבעצם הוא כרגע לא שייך לשום ישיבה,ברגע שהוא משתייך לישיבה מסוימת הוא מקבל משכורת (היא נמוכה מאוד) מהישיבה,ועכשיו אני יחסוך לך את התגובה הבאה שלך שבה תרשום:"ומאיפה הכסף של הישיבה מגיע",הכסף של הישיבה מגיע ברובו מתרומות.

תראו לכל המסתייגים כאן אין לי שום בעיה לקבל דעה של אחר ולנהל דיון,אבל קצת קשה לפענח את כל הפרצופים האלה,וגם זה דבר דיי שטותי שמראה שאין לכם באמת מה להגיד.
ולגביי הנושא,בכתבה הנ"ל משהו מוצדק?...אני לא חרדי וגם לא מתיימר להיות כזה,אפילו לא מגדיר את עצמי כדתי,מסורתי נקרא לזה.
אבל הכללות פשוט מוציאות אותי מדעתי,כולכם באים ואומרים הם לא עושים צבא הם לא תורמים למדינה הם לא חולקים בנטל האזרחי כמו כולם,זה פשוט טעות.
נניח ויש כאלה אני עדיין לא יכול לראות פה תגובות של אנשים על אוכלוסיה שלמה שאני פשוט יודע את האמת.
כל החרדים שאני מכיר/הכרתי משלמים מיסים,ומתפרנסים בכוחות עצמם,לא הכרתי אחד ולא שתיים,יתר על כן במסלול איתי היו בפלוגה מחלקה שלמה של בני ישיבות (חלקם אורתודוכסים מובהקים) שהתגייסו למסלול קרבי!
ועוד נקודה חשובה לסיום,אל נא לשכוח שאת כל ה"הטבות" (אם יש כאלה) שהם מקבלים,הם מקבלים בהחלטת המדינה,ולכן הטענות צריכות לבוא למי שאחראי למתן ההטבות ולא למי שמקבל אותן.
ולטיסימוס היקר אני אשמח אם תראה לי חרדי אחד שקיבל כל חייו דמיי אבטלה,אל תטרח,כשחרדי מובטל זה אומר שבעצם הוא כרגע לא שייך לשום ישיבה,ברגע שהוא משתייך לישיבה מסוימת הוא מקבל משכורת (היא נמוכה מאוד) מהישיבה,ועכשיו אני יחסוך לך את התגובה הבאה שלך שבה תרשום:"ומאיפה הכסף של הישיבה מגיע",הכסף של הישיבה מגיע ברובו מתרומות.

אחי אתה צריך להבין התגובות פה של האנשים זה לא באשמתם הם עברו שטיפת מוח מהתקשורת .. הם פשוט לא מבינים מה קורה .

פשוט עצוב לי לראות איך אנשים שמנסים לשמר את המורשת שלנו את העבר שלנו ואנשים רואים אותם במקום להיות גאים בהם הם כועסים עליי ומתמלאים בכעס ושנאה כלפיהם ... אם לא נדע את העבר שלנו את המנהגים שלנו את החגים שלנו באמת שאין לנו זכות קיום .

אסור לאסור כניסה של אזרחים אל מקומות ציבוריים בגלל שהם משתייכים לקבוצה מסוימת. במידה וזה היה גוף פרטי שמתפעל את הפארק, זכותו המלאה.
החרדים צריכים לתבוע את החברה הכלכלית הזאת, בית המשפט כבר פסק פיצויים של 60 אלף שקל לעסק שלא חיתן זוג לסביות. פה האפליה היא במקום ציבורי וגדולה לעין שיעור. יכולים להרוויח מיליונים.
אני מקווה שהם יתבעו את החלאות האלה.

זאת מדינת רווחה. רוצה שלא יקבלו כסף? תהפוך אותה לקפיטליסטית וליברלית. אבל אתה בטח תמשיך להצביע לעבודה או למפלגות יותר קומוניסטיות ממנה.

פשוט עצוב לי לראות איך אנשים שמנסים לשמר את המורשת שלנו את העבר שלנו ואנשים רואים אותם במקום להיות גאים בהם הם כועסים עליי ומתמלאים בכעס ושנאה כלפיהם ... אם לא נדע את העבר שלנו את המנהגים שלנו את החגים שלנו באמת שאין לנו זכות קיום .

מי שמשמר את המורשת שלנו לא צריך לעשות זאת על חשבוני ולקחת את כספי בכפייה. רוצים לשמר מורשת? שיהיה לכם בכיף, רק אל תצפו ממני לממן אותה בלי הסכמתי.

הפרצופים כאן משמעותם שדיברת שטויות.

אחי אתה צריך להבין התגובות פה של האנשים זה לא באשמתם הם עברו שטיפת מוח מהתקשורת .. הם פשוט לא מבינים מה קורה .

מי בדיוק ישלול לנו את הזכות הזו? אתה? אני לא יודע את העבר ואת המנהגים, בוא תרצח אותי.

עירייה מפגרת יש לנו - כל הזמן מתסיסים פה נגד החרדים כל תגובה וכל מעשה קטן שלהם מנפחים ומחפשים אותם על כל דבר שהם עושים , מגלגלים דברים שאחד החרדים עושה ומאשימים בו את כל החרדים שכולם כמוהו ....... באמת מעצבן אותי הקטע הזה אני גר ממש קרוב לפארק הם לא מפריעים לאף אחד ולא מציקים לאף אחד , באמת הם נהנים שמה ונח להם לבוא לפה ובחיים הם לא הפריעו לאף אחד בתור ציבור , אולי היה איזה תגובה של חרדי אחד שבגללו התקשורת גרמה לכולם לחשוב שכל החרדים מציקים ומפריעים ועושים בעיות ...
באמת טמטום של העירייה ואני לא חרדי ואפילו לא קרוב לדרך חיים הזאת, סך הכל כואב לי לראות בתור בן אדם יחס כזה לאנשים בגלל המראה החיצוני שלהם ומה שהם לובשים

הפרצופים כאן משמעותם שדיברת שטויות.

נניח שכן,עצם אי ההתייחסות שלכם להמשך הדיון מראה את העובדה שלא היה לכם באמת מה להגיד.
אני חושב ש301 itay שפך אור על המקרה,שוב אסור שיקרה לנו דברים כאלו שנראה שפוגעים לאדם בזכויות בסיסיות אבל זה נראה לנו לגיטימי,מזכיר משהו לא?

מה שונה בלסגור פארק רק לתושבי עיר מסויימת, מחניה חינם לתושבי תל אביב?

לי אישית יהיה חבל אם העירשאני גר בה (מודיעין) תהפוך לבית שמש 2.

נניח שכן,עצם אי ההתייחסות שלכם להמשך הדיון מראה את העובדה שלא היה לכם באמת מה להגיד.
אני חושב ש301 itay שפך אור על המקרה,שוב אסור שיקרה לנו דברים כאלו שנראה שפוגעים לאדם בזכויות בסיסיות אבל זה נראה לנו לגיטימי,מזכיר משהו לא?

לא, זה כי אין ממש טעם לנהל דיון עם מישהו שעושה השוואות לא תקפות ומתעלם מעובדות. אברך מקבל קצבה למשך כל הזמן בו הוא לומד בישיבה, בעוד סטודנט למשהו אחר לא. על המושג אפלייה שמעת? דמי אבטלה ניתנים ל4-6 חודשים בלבד תחת הרבה מאוד מגבלות, בעוד שתחת האמונה בנחש מדבר אתה זכאי לתשלומים האלו לכל החיים. אז לא, אני לא זכאי לכל הדברים שהם מקבלים עפ"י חוק. החוק מפלה לטובתם, יש מבין?

אז אם אני לא מאמין בנחש מדבר אין לי זכות לגור כאן?

לא, זה כי אין ממש טעם לנהל דיון עם מישהו שעושה השוואות לא תקפות ומתעלם מעובדות. אברך מקבל קצבה למשך כל הזמן בו הוא לומד בישיבה, בעוד סטודנט למשהו אחר לא. על המושג אפלייה שמעת? דמי אבטלה ניתנים ל4-6 חודשים בלבד תחת הרבה מאוד מגבלות, בעוד שתחת האמונה בנחש מדבר אתה זכאי לתשלומים האלו לכל החיים. אז לא, אני לא זכאי לכל הדברים שהם מקבלים עפ"י חוק. החוק מפלה לטובתם, יש מבין?

הוא לא מקבל קצבה ושוב פעם אתה ממציא לך חוקה משלך...כבר הסברתי בהודעות הקודמות שלי שהוא מקבל משכורת מהישיבה,אתה גם מוזמן לבדוק את הנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית