הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני חדש בתחום, יש לי כמה שאלות (+היכרות)

• פותח/ת השרשור Rami R
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Rami R

משתמש משקיע
2,329
1,135
נק' מוניטין:
3,319
2,329
1,135
שלום לכולם,

שמי רמי, אני בן 22, גיליתי לפני חודש את המאמר על SS ומאז אני שם. התחלתי ב-2.9. (כן לפני 3 שבועות).
ראיתי כאן את המשקלי עבודה של ילדים שקטנים ממני ב-5 שנים והחלטתי שאשמור את זה עדיין לעצמי חח facepalm

עברתי כאן בפורום וגיליתי כמה אני עדיין מאוד בור בנושא, יש לי כמה שאלות קלות..

*מזה לשבור מקביל? (מזה מקביל? חחח)
* באיזה שלב צריך להוסיף חגורה? (או כל כלי עזר בתחום)

תודה ובברכה

לשבור מקביל: כאשר מפרק הירך נמוך יותר ממפרק הברך, כמו בתמונה הבאה:

Parallel_Squat_Position.jpg

יש לך זמן עד שתצטרך חגורה.

כבר הסבירו לך מה זה לשבור מקביל, לגבי חגורה אומנם זה אינדיבידואלי אבל אני ממליץ להתחיל עם חגורה רק כשאתה מגיע ל-90-100 סקוואט ו-110-120 דדליפט [כמובן רק בתנאי שאתה מתקשה מאוד, אם אתה מצליח להעלות משקל ולהתקדם יפה אז אין צורך בחגורה].

הרבה מתאמנים מוותרים מהר ומתחילים להשתמש בחגורה במשקלים מזעריים של 60-70 ק"ג ולדעתי זו טעות כי אתה צריך להרגיל את הגוף שלך ולבנות את שרירי הבטן והמייצבים, אסור לוותר כ"כ מהר ולתת לחגורה לעשות את העבודה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המידע! פשוט הרבה מתאמנים שלא רגילים לראות תוכנית כזאת ברחבי קרית שמונה אומרים לי "וואי וואי לתרגיל כזה צריך חגורה" יש לי זמן..

תודה רבה על המידע! פשוט הרבה מתאמנים שלא רגילים לראות תוכנית כזאת ברחבי קרית שמונה אומרים לי "וואי וואי לתרגיל כזה צריך חגורה" יש לי זמן..
אם תקשיב למאמנים סטייל וינגט/לילדים שחשים בילדרים לא תגיע רחוק בכלל

מזה היפ דרייב?
עלייה דרך הישבן, שזה בעצם אומר שהתנועה תבוא מהאגן.
מוזמן לראות את הסירטון הבא של ריפטו לתיקון בעיית החוסר היפ דרייב:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לחגורה יש תפקיד אחד ברמת העקרון שמירה על לחץ תוך ביטני (ולסלבה) - מה זה אומר לקחת הרבה אוויר ולהחזיק אותו בבטן בלי לשחרר , זאת תופעה שמי שמרים משקל כבד יעשה אוטמטית כרפלקס אם לא למד משהו אחר .
פועל יוצא מכזה דבר זה לחץ שעוזר לקבע את הדיסקים בגב, מה שמקנה שמירה טובה יותר על הגב. אבל ברמת העקרון החגורה עצמה לא נותנת איזשהו קונטרה לגב כמו שהרבה אנשים חושבים, לא קשה ליצר וסלבה לבד.

עד 80 קילו דד ליפט זה חימום , אם אתה לא עובר את המשקלים האלה אין לך טעם לשים חגורה .

לחגורה יש תפקיד אחד ברמת העקרון שמירה על לחץ תוך ביטני (ולסלבה) - מה זה אומר לקחת הרבה אוויר ולהחזיק אותו בבטן בלי לשחרר , זאת תופעה שמי שמרים משקל כבד יעשה אוטמטית כרפלקס אם לא למד משהו אחר .
פועל יוצא מכזה דבר זה לחץ שעוזר לקבע את הדיסקים בגב, מה שמקנה שמירה טובה יותר על הגב. אבל ברמת העקרון החגורה עצמה לא נותנת איזשהו קונטרה לגב כמו שהרבה אנשים חושבים, לא קשה ליצר וסלבה לבד.

עד 80 קילו דד ליפט זה חימום , אם אתה לא עובר את המשקלים האלה אין לך טעם לשים חגורה .
אתם מודעים שנושא הזה מלפני כמעט שנה (11 חודשים), כן?
ואתם מודעים שבשנה הזאת למשתמש כבר נוסף הרבה מאד ידע, כולל השאלות הזה, כן?

• פותח/ת השרשור
ההודעה הראשונה שלי בפורום. ניר טל תודה על התשובה.
אפשר לנעול

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית