הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למידת השפה הגרמנית

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום לכולם
אני צריך ללמוד גרמנית, לרמת C1 ומעלה. אני חדש בנושא של למידת שפות ואשמח לקבל כל מידע ממישהו שיודע על כך. מה זה רמה A1, A2, C1 וכו', ועל איך כדאי ללמוד.
בעיקרון התוכנית כרגע היא לעשות בארץ קורס של 3 חודשים עד לרמת A2 ובגרמניה 6 חודשים לימודי שפה עד רמת C1. אני אתחיל את כל זה ככל הנראה רק בעוד חצי שנה ובגלל שעכשיו יש לי קצת זמן פנוי בעבודה חשבתי להתחיל ללמוד עצמאית כבר מעכשיו (כל ידע מוקדם יהווה יתרון בשבילי מן הסתם). חשבתי להזמין ספר ללימוד הבסיס של השפה אבל ממש לא בא לי להתחיל להתעסק בדיסק עם הסברים מילוליים, בא לי שיהיה ספר שכל פעם שיש לי קצת זמן פנוי לפתוח, לקרוא, לפתור תרגילים ולסגור. לא להתעסק באתרי אינטרנט וכו'. מה דעתכם על התוכנית?
כמובן שכל מידע נוסף יוכל לעזור... אשמח לשמוע חוות דעת מנסיונות של אחרים ללמוד שפה חדשה. גם אם לא גרמנית.

*חשוב לציין שאין לי שום בסיס של השפה ואני לא יודע בה מילה.

תודה רבה לעוזרים

Rosetta stone
אחלה תוכנה, בן דוד שלי השתמש בה בדיוק מאותה סיבה, לקח קורס בגרמנית ולא הגיע לשיעורים אז נאלץ ללמוד לבד. בכל מקרה תוריד את התוכנה ואת החבילה של השפה שאתה רוצה ללמוד ובהצלחה!

*חשוב לציין שאין לי שום בסיס של השפה ואני לא יודע בה מילה.
תתחיל לראות סרטים אנגליים בדיבוב לגרמנית עם תרגום לאנגלית, תתחיל מסרטים בהם אתם מכיר את העלילה, רצוי עם טקסטים פשוטים לדוגמא רוקי. תרגיל את האוזן לשמוע גרמנית. אתה יכול גם לשים תרגום לעברית אבל לדעתי אתה פחות תתרכז בלשמוע.
חוץ מזה, למידת שפה זה כמו SS, עושים את זה עם כל הלב ומשקיעים הרבה מאמץ מרוכז, אין טעם ללמוד משהו בלי לתרגל אותו. תנסה למצוא חברים/חברות דוברי גרמנית בארץ ובעולם ותתרגל כמה שיותר לדבר.
בהצלחה
אם בא לך, אשמח לשמוע בשביל מה אתה לומד גרמנית

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם

אתה מתכוון לטוס לגרמניה בקרוב?
כן, יש לי עוד קצת זמן אבל בגלל שזה אמור להיות לטווח ארוך במידה ולא ישתנו תוכניות מכל מיני סיבות, אני רוצה להתחיל ללמוד לפני שאני מתחיל את הקורס, כל ידע מוקדם יהיה יתרון בשבילי.
תודה רבה אבדוק אם זה מתאים לי =]
Rosetta stone
אחלה תוכנה, בן דוד שלי השתמש בה בדיוק מאותה סיבה, לקח קורס בגרמנית ולא הגיע לשיעורים אז נאלץ ללמוד לבד. בכל מקרה תוריד את התוכנה ואת החבילה של השפה שאתה רוצה ללמוד ובהצלחה!
לא לקחתי קורס כרגע, אני אקח עוד כמה חודשים (בערך 6). תודה על חוות הדעת
אבדוק את האופציות, תודה רבה
תתחיל לראות סרטים אנגליים בדיבוב לגרמנית עם תרגום לאנגלית, תתחיל מסרטים בהם אתם מכיר את העלילה, רצוי עם טקסטים פשוטים לדוגמא רוקי. תרגיל את האוזן לשמוע גרמנית. אתה יכול גם לשים תרגום לעברית אבל לדעתי אתה פחות תתרכז בלשמוע.
חוץ מזה, למידת שפה זה כמו SS, עושים את זה עם כל הלב ומשקיעים הרבה מאמץ מרוכז, אין טעם ללמוד משהו בלי לתרגל אותו. תנסה למצוא חברים/חברות דוברי גרמנית בארץ ובעולם ותתרגל כמה שיותר לדבר.
בהצלחה
אם בא לך, אשמח לשמוע בשביל מה אתה לומד גרמנית
אחלה רעיון, לגביי נושא ההשקעה - אני אשקיע בזה, אין שום סיבה שלא אעשה את זה, פשוט כרגע זה סרבול בשבילי להתחיל להתעסק עם משהו מעבר לספר בזמן העבודה. בבית אפשר כמובן כל דבר אבל בזמן העבודה יש לי לפעמים גם שעתיים רצופות פנויות ואין סיבה לא לנצל את הזמן הזה.
אני צריך ללמוד את השפה כי אני מתכנן ללמוד ולגור שם. כמו שציינתי יש לי עוד דיי הרבה זמן, אבל הזמן שלפני תחילת הקורס הוא נטו אפשרות ליתרון פתיחה בשבילי.

זה מאוד תלוי בניסיון השפות הקודם שלך ובמהירות שאתה קולט שפה חדשה. רמה c1 זה בערך מבחן TestDAF בגרמניה, ספר למד את עצמך טוב יכול להביא אותך לרמה A2 בגרמנית. רוזטה זה פתרון יקר מאוד, כמו גם קורס במכון גתה. אני למדתי בזמנו מספר ללימוד עצמי אנגלית־גרמנית.

זה מאוד תלוי בניסיון השפות הקודם שלך ובמהירות שאתה קולט שפה חדשה. רמה c1 זה בערך מבחן TestDAF בגרמניה, ספר למד את עצמך טוב יכול להביא אותך לרמה A2 בגרמנית. רוזטה זה פתרון יקר מאוד, כמו גם קורס במכון גתה. אני למדתי בזמנו מספר ללימוד עצמי אנגלית־גרמנית.
רוזטה מורידים בחינם. יחי הטורנטים!

תקנה ספרי לימוד סלאש חוברות עבודה מאמאזון, קניתי שלושה ללימוד הולנדית והם מאוד טובים; הולנדית וגרמנית מאוד דומות אז לא תהיה לך בעיה.
מזהיר אותך רק, גרמנית הרבה יותר קשה ומעצבנת מהולנדית........

• פותח/ת השרשור
אני שולח לך פרטית תן הצצה

ותודה רבה לכולם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית