הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים Mythbusting sports and exercise products

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
Mythbusting sports and exercise products

Carl Heneghan and colleagues examine the evidence behind the claims made for sports and exercise products

Carl Heneghan clinical reader in evidence based medicine, Peter Gill DPhil candidate, Braden O’Neill DPhil candidate , Dan Lasserson clinical lecturer, Miriam Thake visiting research assistant, Matthew Thompson clinical reader, Jeremy Howick research fellow
Centre for Evidence-Based Medicine, Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford, Oxford OX1 2ET, UK

There is no doubt that sport and exercise are beneficial for health and well being. Yet, one might be fooled into thinking it is more important to heed correct nutrition and hydration advice than to actually exercise. In our analysis of the evidence of sports products there were six claims that were so pertinent in terms of performance that we wanted to answer them with evidence. To find the evidence we searched PubMed Clinical Queries using systematic reviews and randomised controlled trial filters. In terms of hydration we wanted to know if the colour of urine accurately reflects hydration and whether you should hydrate before exercise or just when you feel thirsty? For nutrition, we wanted to know whether carbohydrate-protein combinations and branched chain amino acids improve performance or recovery after exercise. Finally, we wanted to determine the benefits of caffeine ingestion and analyse whether wearing compression garments helps improve overall performance?​
המלא:
http://www.bmj.com/highwire/filestream/594758/field_highwire_article_pdf/0/bmj.e4848

זה מאמר מעצבן ,החוקרים דאגו כמובן לא להפריד בין אירובי לאנארובי ויש אולי רפרנס אחד שרלוונטי להרמת משקולות על 10 שעוסקים באירובי ובכלל הניתוח שלהם עושה רושם של הטיה ברורה ,למה הם התמקדו בקריטריונים הזויים כל כך?

למשל ,כשהם רצו להראות שחלבון וBCAA בסביבת האימון לא עוזרים להשתקם מהר יותר מאימון לאימון הם התמקדו רק בכך שהם לא עוזרים למלא את מאגרי הגליקוגן מהר יותר ושהירידה הסובייקטיבית בתחושת הDOMS היתה ברורה ,אבל לא גדולה. זה ממש הזוי כי כמעט כל המחקרים שהם ציטטו הראו בצורה ברורה מאוד שBCAA וחלבון בסביבת האימון כן עוזרים לשריר לשחזר את הכוח המקסימלי שלו יותר מהר אחרי האימון וגם שהCPK ושאר החלבונים שדולפים מהשריר הניזוק לתווך הבין תאי ולדם עולים פחות במדידות. מה מעיד יותר על השתקמות מנתונים כאלה?

בכלל כל הסיכום הזה מתמקד בפרטים טפלים שכנראה משרתים דעות קודמות של החוקרים ועושה רושם שהמסקנות שלהם מנוגדות למה שכתוב ברפרנסים. אני הייתי נזהר מלקחת את המסקנות שלהם ברצינות.

אגב גם ממחקרים שהם לא randomised controled trials אפשר להוציא הרבה מידע חבל שהם התעלמו מהם.

נערך לאחרונה:
החוקרים הגיעו פחות או יותר למסקנה שכל מה שהם בדקו(תקרא בסוף האבסטרקט) הוא מיתוס ,אבל לפחות במה שבדקתי הם עיוותו בכוונה את הנתונים שהם הסתמכו עליהם ולקחו רק את מה שהיה נוח להם ,כך שהמסקנות שלהם דפוקות.

אם אתה רוצה לדעת מה המסקנה שלי לגבי החלבון אחרי שעברתי על חלק גדול מהסימוכין שלהם (אם אתה רוצה אני אביא לפה שתוכל לקרוא) ועם ההכרות שלי עם המחקר בתחום ,אז כדאי לך לשתות חלבון גם לפני וגם אחרי האימון . בניגוד לדעה הרווחת פה בפורום ,אני חושב שכשמדובר באנארובי כנראה שיש דבר שכזה חלון הזדמנויות (גם מבחינת השתקמות וגם מבחינת גדילה) וגם יש הבדלים אם צרכת חלבון לפני ,אחרי או בזמן האימון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית