הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם חושבים על שח״מ?

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
אני פרופיל 64 וקיבלתי במנילה בין היתר שחמ, סימנתי את ה ורכז לוגיסטיקה בתור עדיפות חמש..
מה אתם חושבים על שחם? הבנתי זה יומיות ויש לפעמים משמרות בשבתות וחגים, זה נכון?
אפשר קצת מידע ומה אתם חושבים?
בנוסף האם אפשר לצאת לקורס מדסים משחם או בתור רכז לוגיסטיקה לבקש לצאת לקורס?

אני לא יודע מה זה רכז לוגיסטיקה אבל תיקח בחשבון שהשמות שיש בשאלון העדפות "מפוצצים" לתפקידים פשוטים ביותר. אני לא אתפלא אם רכז לוגיסטיקה=אפסנאי או משהו בסגנון, זה גם עונה לך על השאלה מה הסיכוי לצאת לקורס מדס"'ים משם.

אם אתה רוצה קורס מדס'"ים לדעתי שווה לך לבקש את זה לפני, הסיכוי שלך לקבל קורס כזה לאחר שהצבא השקיע בך כסף על תפקיד אחר הוא אפסי.

אם אתה חושב על שח"ם אל תחשוב על זה בקטע של יציאות, אתה עושה עבודה של שוטר זה מה שאתה צריך לחשוב עליו אם זה נראה לך או לא.

לדעתי זה התפקיד הכי קרוב ל"קרבי" שאתה יכול לעשות עם פרופיל 64

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
איפה אנ מבקש מדס? ממי? זה לא הופיע לי במנילה או משו, ורכז לוגיסטיקה ברור שזה אפסנאי שיוצא יומיות וזה מה שאני מחפש..
שחם פשוט יותר מעניין אותי אבל מבאס אוצי שיש גם משמרו בשבתות וחגים.
אי אםשר לצאת לקורס מדסים משחם?
ושוב איפה אני יכול לבקש להיות מדס?

הסיכוי שתצא לקורס מדסים עם פרופיל 64 אפסי, זה תלוי על מה הפרופיל
אומנם השתחררתי מקבע לפני כמה שנים טובות אבל אם זכרוני אינו מטעני אחת מדרישות הסף של קורס מדסים הוא פרופיל 72

• פותח/ת השרשור
הפרופיל שלי ירד בגלל אלרגיה ונזלת אלרגית משהו כזה.. לא משהו שאמור להפריע לקורס מדסים..בכל מקרה ממי אני יכול לבקש? עם מי צריך לדבר? זה ממש חשוב לי האמת גם לעשות משהו שאני אוהב ורוב היום להיות במכון.משחם אפשר לצאת לקורס כזה?בנוסף הבנתי שבשחם יש כל מיני מקצועות כמו סיור, מוקד וכו.. במידה ואני אלך איך אני מבקש מועמדות ליחידה מסויימת?

שחם זה שירות במשטרת ישראל, אני לא בקיא בנהלים וההקצאות שלהם ככה שחבל לי להטעות אותך
בקשר לשיבוץ אתה יכול לפנות אל הבקום בטלפון פקס ומייל
אם אני זוכר נכון מדור תנועה עוסק בזה, לצערי אין לי טלפונים ושמות אבל אני בטוח שגוגל ימצא לך את הפרטים האלה.

תראה,

בשח"מ הרוב מתחלקים ל-2 - כאלה שהולכים למוקד 100 וכאלה שהולכים לסיור (אלו שתופסים גנבים, אם זה לא היה ברור).

צריך להבין קודם כל שבמהות, מדובר ביחידה שהיא יחידה לחיילים באיכות זבל - הצבא הרי לא מוותר על החיילים הטובים שלו אלא "זורק" לשם רק את ה"זבל" - שזה כאלה עם פרופיל 64 ומטה שהוא לא מצא שיש להם נתונים מספיק טובים בשביל משהו משמעותי וכאלו שיש להם בעיות ת"ש וצריכים להיות כל יום בבית ולרוב גם לעבוד במקביל לשירות הצבאי בגלל הבעיות ת"ש.

כשזה נכנס כבר לראש אז מבינים שהחומר האנושי שם הוא לא באיכות גבוהה במיוחד, בלשון המעטה.

איפה עדיף מבחינת סיור\מוקד ? בסיור - שם למרות שתהיה עם חיילים זבל אתה תקבל גם לא מעט כישורי חיים שימושיים, וגם - למרות שהרמה של החומר האנושי שם לא גבוהה עדיין תהיה לך אווירה יחסית טובה לשירות.

במוקד גם התנאים שלך יהיו זבל, גם החיילים שם שיא הזבל (לשם, בגלל שיש שם בעיית כוח אדם חריפה, המשטרה שולחת את כל מי שנזרק מהיחידה שלו במידה והוא מתאים, וכיוון שמדובר בעבודה לא פיזית ושאינה מצריכה ידע ו\או סיווג אז הרוב אוטומטית מתאים) וגם האחראים לרוב זבל (כי יש להם חיילים זבל).

אבל, כיוון שלכל חייל שנכנס ליחידה הזו עושים ראיון אישי במחוז (ואחר כך במרחב) אליו הוא משויך אז כן יש לך הזדמנות להראות את ערכך - ואם באמת אתה ברמה קצת יותר גבוהה מכל הזבל שהם מקבלים אז אתה יכול למצוא את עצמך גם בתפקידי מנהלה מסוימים כמו ביחידות קשר\מחשוב\מז"פ או אפילו תפקידים אחרים.

זה גם שאלה של על מי אתה נופל - אני את הצבא שלי עשיתי שם והיו לי מפקדים מעולים ככה שהשירות עבר לי ממש בכיף.

לרוב גם היחס של המפקדים כלפי החיילי שח"מ הוא פחות נוקשה ממה שקורה בצבא והבירוקרטיה פחות דופקת אותך כי הכוח מונה פחות אנשים מן הסתם אז יש פחות דברים לטפל בהם.

דבר אחרון - כן ייתכנו תגבורים ומצבים בהם אתה נשאר שעות נוספות או עובד יותר מ-5 ימים בשבוע - עם זאת, אתה תמיד מקבל את הימים האלה חזרה, בניגוד לצבא ששם "צריך אותך אז תבוא" וזהו.

• פותח/ת השרשור
קודם כל המון תודה על התגובה הרחבה שלך..
אז אם הבנתי נכון פשוט יהיה לי ראיון ועל פי זה יקבעו לאן אני ימויין?
האם ידוע לך אם אפשר לצאת לקורס מדסים משחם?
שאר התפקידים שקיבלתי על הפנים: נהג רכב כבד, שירות שב"ס, חייל בחיל האוויר, מערך הטכני של חיל האוויר, מערך הטכני של חיל חימוש, וזהו נראה לי.
ככה שרכז לוגיסטיקה - שאם אני יהיה בתפקיד הזה אני מכוון להיות בחיל הים בבת גלים (קרוב לבית)
התנאים שם יותר טובים לדעתי משחם כי זה פשוט יומיות ונגמר הסיפור, הקטע הוא שאף אחד לא מבטיח לי שאני יהיה דווקא בחיל הים ודווקא בבסיס שקרוב לבית שלי. ובגלל זה אני לא יודע מה להחליט.
שחם ברור שיותר מעניין אותי אבל לא מעניין אותי להיות במוקד, מאוד מעניינת אותי היחידת סיור זה גם אקשן וגם מקבלים הכשרה, ואם כבר חושבים על העתיד אני יכול להמשיך במשטרה.

תמיד כיוונתי עוד לפני שקיבלתי את המנילה להיות מדסניק אבל אני פשוט לא יודע איך מגיעים לזה והבנתי שאפשר לצאת לקורס מכל יחידה בצבא (גם מקרבי וגם לא מקרבי)

תנסה להגיע למז"פ. זה מעניין.
אולי אפילו תזכה לראות ראש מפוצץ אחד או שניים 🙄

הסיכוי שתצא לקורס מדסים עם פרופיל 64 אפסי, זה תלוי על מה הפרופיל
אומנם השתחררתי מקבע לפני כמה שנים טובות אבל אם זכרוני אינו מטעני אחת מדרישות הסף של קורס מדסים הוא פרופיל 72
מדס לבנים זה רק לפרופיל 64
אבל זה דורש מיון מקדים

קודם כל המון תודה על התגובה הרחבה שלך..
אז אם הבנתי נכון פשוט יהיה לי ראיון ועל פי זה יקבעו לאן אני ימויין?
האם ידוע לך אם אפשר לצאת לקורס מדסים משחם?
שאר התפקידים שקיבלתי על הפנים: נהג רכב כבד, שירות שב"ס, חייל בחיל האוויר, מערך הטכני של חיל האוויר, מערך הטכני של חיל חימוש, וזהו נראה לי.
ככה שרכז לוגיסטיקה - שאם אני יהיה בתפקיד הזה אני מכוון להיות בחיל הים בבת גלים (קרוב לבית)
התנאים שם יותר טובים לדעתי משחם כי זה פשוט יומיות ונגמר הסיפור, הקטע הוא שאף אחד לא מבטיח לי שאני יהיה דווקא בחיל הים ודווקא בבסיס שקרוב לבית שלי. ובגלל זה אני לא יודע מה להחליט.
שחם ברור שיותר מעניין אותי אבל לא מעניין אותי להיות במוקד, מאוד מעניינת אותי היחידת סיור זה גם אקשן וגם מקבלים הכשרה, ואם כבר חושבים על העתיד אני יכול להמשיך במשטרה.

תמיד כיוונתי עוד לפני שקיבלתי את המנילה להיות מדסניק אבל אני פשוט לא יודע איך מגיעים לזה והבנתי שאפשר לצאת לקורס מכל יחידה בצבא (גם מקרבי וגם לא מקרבי)

הבנת חלקית - יהיה לך ראיון ואז יקבלו רושם עליך. לא יקבעו לפי זה לאן אתה ממוין - מיונים קובעים לפי איפה יש תקן פנוי קודם כל.

לגבי מדסים - בשח"מ זה משהו אחר - זה מדריך חדר כושר. הבעיה - יש חדרי כושר עם מדריכים רק במבנים מרכזיים (מטה מחוז\תחנה גדולה) ככה שמספר חדרי הכושר של המשטרה עם תקן למדריך שח"מ הוא נמוך מאוד. מעבר לזה, בכל חדר כושר כזה יש תקן רק לאחד - ככה שצריך להיות פוקסיונר רציני כדי גם להגיע בזמן שבו התקן הזה פנוי\מתפנה וגם שבאמת יקחו אותך לזה.

זה קורס של שבועיים שלא לומדים בו כלום והוא סתם בזבוז זמן. מעבר לזה זה תפקיד חרא - עבודה במשמרות בוקר\צהריים ואוננות אחת גדולה. אתה לא מרוויח מהתפקיד הזה כלום וזה סתם שיעמום. זה טוב למי שבא לעשות בית זונות ולא לעשות כלום בשירות שלו.

סיור זה לא כזה אקשן - יש מקרים ויש מקרים וזה גם תלוי באיזה אזור אתה משרת. תשרת בדרום תל אביב ורוב האקשן שלך יהיה לעשות חיפושי סמים על נרקומנים.

הדבר הטוב זה שלרוב הכמעט מוחלט של מי שמגיע לשח"מ אין מילואים.

• פותח/ת השרשור
מדס לבנים זה רק לפרופיל 64
אבל זה דורש מיון מקדים
מה הכוונה מיון מקדים?

המדס לא נשמע לי כזה חרא, כמו עבודה שאתה כל היום במכון ואם הבנתי ממך נכון אז עושים יומיות?
אני פשוט משתגע כי אין לי משהו אחר נורמלי שקיבלתי במנילה.
ואני לא יודע כבר במה לבחור, שח"ם לדעתי גם יכול לעזור לי לעתיד ואני יכול להמשיך להיות במשטרה.
מצד שני תמיד יש את הלוגיסטיקה הזה שאני יכול לשרת בחיל הים וזה גם יומיות

מה הכוונה מיון מקדים?

המדס לא נשמע לי כזה חרא, כמו עבודה שאתה כל היום במכון ואם הבנתי ממך נכון אז עושים יומיות?
ואני לא יודע כבר במה לבחור, שח"ם לדעתי גם יכול לעזור לי לעתיד ואני יכול להמשיך להיות במשטרה.

אז תלך לשח"מ - גם ככה בשנה הראשונה אתה יכול לחזור לצבא אם אתה רוצה כי זו יחידה התנדבותית.

בכל אופן זה משעשע מה שאתה רושם "יכול לעזור לי לעתיד ואני יכול להמשיך להיות במשטרה" כי זה בדיוק הפוך - כיום, אם אין לך עתיד, אז תלך להיות שוטר:bananen_smilies066:.

פעם זה דווקא היה משתלם אבל מאז ששינו את הפנסיה (תאכלס, זה היה מחדל רציני לקופת המדינה הפנסיה הקודמת) זה לא משתלם בעליל.

מה הכוונה מיון מקדים?

שאתה צריך לעשות מבחנים כדי להתקבל
לא יודע איך השירות שם

• פותח/ת השרשור
בתאכלס בשחם גם אם זה יומיות יש מצב שידפקו אותי בשעות מאוחרות?
אני מעדיף שח"ם כי זה גם מקצוע לעתיד וגם השירות יהיה הרבה יותר מעניין.
השאלה שלי היא האם זה יומיות בשעות נורמליות? בקשר למשמרות בשתות וחגים אין מה לעשות זה כמו בכל תפקיד בצבא, השאלה היא האם זה שווה?
בתחנות משטרה יש בדרך כלל חדרי כושר?

• פותח/ת השרשור
דרך אגב אנימקווה שלשפוך בקבוקי אלכוהול לקטינים זאת לא העבודה שתהיה לי שם..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית