הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

magnitude-based inferential statistics

• פותח/ת השרשור ברק
  • פורסם בתאריך

ברק

משתמש קבוע
1,771
695
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,804
1,771
695
שמתי לב שכל הנושא הזה של magnitude-based inferential statistics התחיל בזמן האחרון לתפוס ממש תאוצה בתחום הזה של מחקרי הספורט . הנה שני לינקים שדנים בכל הנושא של החלוקה המשולשת מסבירים עליה ומביאים כמה טיעונים תומכים:

http://www.sportsci.org/jour/05/ambwgh.htm

http://www.sportsci.org/2007/wghinf.htm

אני אישית חושב שהחלוקה הזאת הגיונית הרבה יותר מהיפוטזת האפס כשמדובר בשאלות שהתשובה אליהן היא לא פשוט כן או לא ואפילו יותר מכך ,מתאימה למחקרים קטנים כמו שיש בתחום הזה.

נראה אגב שהרבה כותבי מאמרים אינטרנטים לא מתים על הניתוח הזה ,בין השאר לייל ושאר החברים: דברים שלא הצליחו להוכיח סתם בגלל שהיה קשה להפריד כמו שצריך משתנים או שה p value שומו שמיים היה "רק" 0.07 והם היו יכולים לצעוק בקולי קולות שההשערה לא נכונה (מה שכמובן לא נכון) ,פתאום נכנסים לתחום האפור של האולי...

אתה נעל בית מידה 36 משומשת מנרקומן הימופילי.
הכותרת שלך מתנשאת ומגעילה, ההודעה שלך מיותרת ולא תורמת כלום למי שהולך לקרוא את המאמר, המונחים שאתה זורק לאוויר יכול לזרוק כל רבע סטודנט לכלום שלמד מבוא למבוא של סטטיסטיקה.
וזה מקבל משנה תוקף כשאתה עושה את זה על ילדים בני 16 שמסתובבים פה

ואל תבזבז את הזמן שלך בלהגיב לי אני לא מתכוון להיכנס איתך בכלל לוויכוח.

הכותרת שלך מתנשאת ומגעילה, ההודעה שלך מיותרת ולא תורמת כלום למי שהולך לקרוא את המאמר, המונחים שאתה זורק לאוויר יכול לזרוק כל רבע סטודנט לכלום שלמד מבוא למבוא של סטטיסטיקה.

LOL

NAILED IT

שמתי לב שכל הנושא הזה של magnitude-based inferential statistics התחיל בזמן האחרון לתפוס ממש תאוצה בתחום הזה של מחקרי הספורט . הנה שני לינקים שדנים בכל הנושא של החלוקה המשולשת מסבירים עליה ומביאים כמה טיעונים תומכים:

http://www.sportsci.org/jour/05/ambwgh.htm

http://www.sportsci.org/2007/wghinf.htm

אני אישית חושב שהחלוקה הזאת הגיונית הרבה יותר מהיפוטזת האפס כשמדובר בשאלות שהתשובה אליהן היא לא פשוט כן או לא ואפילו יותר מכך ,מתאימה למחקרים קטנים כמו שיש בתחום הזה.

נראה אגב שהרבה כותבי מאמרים אינטרנטים לא מתים על הניתוח הזה ,בין השאר לייל ושאר החברים: דברים שלא הצליחו להוכיח סתם בגלל שהיה קשה להפריד כמו שצריך משתנים או שה p value שומו שמיים היה "רק" 0.07 והם היו יכולים לצעוק בקולי קולות שההשערה לא נכונה (מה שכמובן לא נכון) ,פתאום נכנסים לתחום האפור של האולי...

חח אהבתי,סיימתה קורס חובה בכתיבה אקדמית והתחלתה לירות מושגים.

אתה יודע שכול גולשי הפורום יסמנו אותך בתור הטמבל של הפורום, למה אתה חושב שאנשים כאן לא יודעים לקרוא עבודות מחקר?ואתה כמובן כן.

• פותח/ת השרשור
חח אהבתי,סיימתה קורס חובה בכתיבה אקדמית והתחלתה לירות מושגים.

אתה יודע שכול גולשי הפורום יסמנו אותך בתור הטמבל של הפורום, למה אתה חושב שאנשים כאן לא יודעים לקרוא עבודות מחקר?ואתה כמובן כן.
קחו מההודעות שלי מה שהם רוצים ,זה אולי נראה שחצני ,אבל זה לא כך ,זו צורת הכתיבה שלי. אם היית מדבר איתי במציאות היית מבין שאני אדם ציני וספקן ולא מתנשא.

לגבי התוכן ,יש נטייה של הרבה אנשים (גם אני לפעמים אם אתה רוצה לדעת) לשכוח מה המשמעות של הסטטיסטיקה וכן לייל ,אראגון ,מרטין ושאר החברים שהרבה אנשים כאן מתאמנים ואוכלים לפי ההמלצות מהמאמרים שלהם באתר עושים את זה הרבה מאוד והדוגמא עם הP-VALUE אגב אמיתית לחלוטין ולא נכתבה כדי להראות את גודל האיבר שלי (ודי עצבנה אותי אגב).

אם לא הייתי יודע שיש כאן אנשים שיכולים לקרוא את זה לא הייתי מביא את זה וכן יש כאן הרבה כותבים (שהם לא בני 16 ,אפילו פה בעמוד) שאני כבר די בטוח שלא באמת קוראים עד הסוף או מסוגלים לקרוא עד הסוף את מה שהם מביאים לפה.

נערך לאחרונה:

קטע ממש מצחיק,
גם באשכול שאלכס פתח בזמנו וגם כאן, יש שלוש תגובות וחצי וגם הן לא מתייחסות למאמר כאן.?
אז כנראה שבאמת יש כאן "מיעוט שמסוגל" לקרוא מחקרים.
אני אישית ניסיתי להכנס והתייאשתי בדיוק אחרי המילה EMAIL
יכול להיות שאני ואתה מפספסים פה משהו מעניין, אבל לזרוק טענה באוויר שהבן אדם משתחצן ואז לבלום את האופציה לדיון בכך שאתה אומר לו לא לטרוח ולבזבז את הזמן שלו בלענות לך זה ממש חבל, ואולי הוא יכל לחדש לך משהו. :/
לא נתת לבן אדם אפשרות לפתח דיון, אז מאיפה הביטחון שלך שהוא בא להתנשא ושהוא לא האמין שמה שהוא פירסם פה זה תורם ומעניין?

בקיצור חבל על הדיבור הנגוע

נערך לאחרונה:
קטע ממש מצחיק,
גם באשכול שאלכס פתח בזמנו וגם כאן, יש שלוש תגובות וחצי וגם הן לא מתייחסות למאמר כאן.?
אז כנראה שבאמת יש כאן "מיעוט שמסוגל" לקרוא מחקרים.
אני אישית ניסיתי להכנס והתייאשתי בדיוק אחרי המילה EMAIL
יכול להיות שאני ואתה מפספסים פה משהו מעניין, אבל לזרוק טענה באוויר שהבן אדם משתחצן ואז לבלום את האופציה לדיון בכך שאתה אומר לו לא לטרוח ולבזבז את הזמן שלו בלענות לך זה ממש חבל, ואולי הוא יכל לחדש לך משהו. :/
לא נתת לבן אדם אפשרות לפתח דיון, אז מאיפה הביטחון שלך שהוא בא להתנשא ושהוא לא האמין שמה שהוא פירסם פה זה תורם ומעניין?

בקיצור חבל על הדיבור הנגוע

אני דווקא כן קראתי את המאמר
ואם תקראי שוב את ההודעה שלי היא מתייחסת להודעה שמתווספת אליו ולא למאמר עצמו
גם חוסר הרצון שלי לדון הוא לא על המאמר אלא על האופן שבו הבחור ניסח את ההודעה
כשאתה מפנה כותרת לקהל לקוחות מצומצם (מי שמסוגל לקרוא מאמרים) ואז יוצא בהצהרה על היכולות של אותם אנשים (לפחות חושב שהוא מסוגל)
אתה שם את עצמך מעליהם באופן אוטומטי, וזאת לא דעה סובייקטיבית, זאת לוגיקה.
אני, באופן אישי נמנע מדיונים עם אנשים מהסוג הזה ומרגיש צורך "לצאת" להגנת החברה בסביבה שמצאו את זה מעליב, ולפי התגובות שהושארו לי בפרופיל יש לא מעט כאלה.

אם את מעוניינת לפתח דיון בנושא אני יותר מאשמח להשתתף.

כשאתה מפנה כותרת לקהל לקוחות מצומצם (מי שמסוגל לקרוא מאמרים) ואז יוצא בהצהרה על היכולות של אותם אנשים (לפחות חושב שהוא מסוגל)
אני, באופן אישי נמנע מדיונים עם אנשים מהסוג הזה ומרגיש צורך "לצאת" להגנת החברה בסביבה שמצאו את זה מעליב, ולפי התגובות שהושארו לי בפרופיל יש לא מעט כאלה.

אני אהיה כנה ואודה שהסיבה שכתבתי לך היא בגלל ההכרות שלי עם ברק ואני לא "יצאתי להגנת החברה" 😃 , הוא חבר טוב שלי ולמען האמת כשקראתי את כותרת ההודעה גם אני חשבתי לרגע שזה לא מתאים לו לרשום בצורה כזו וגם לי זה היה נקרא בהתחלה כהתנשאות.
אבל אני מכירה אותו טוב אז לי בכל אופן זה היה ברור שפשוט לא קראתי והבנתי נכון.
בכל אופן קצת נחפזת למסקנות ואני מבינה גם למה אבל שוב, אי הבנה.
ואם אתה מבין את המאמר ותשמח לפתח דיון, זו המטרה של האשכול (נראה לי)
אז שוב לדעתי יכולת לומר דברים אחרים מלבד נעל ;-)
ותודה על הנכונות להכנס איתי לדיון, הלוואי וידעתי איך ועל מה מדובר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

אז אתה יכול לשנות את החלק השני של הכותרת ל"או מי שלפחות חושב שהוא מסוגל" הכוונה המקורית לא היתה לאותה אוכלוסיה של החלק הראשון. יש כאן כותבים (בין היתר מנהלים) שאני חושד שלא מבינים עד הסוף סטטיסטיקה ועדיין מתעקשים להשען כמו פסיכים על מסקנות של מחקרים.

ושאר ההודעה היתה בסדר גמור הבעתי דיעה והעברתי ביקורת. אנשים נוטים לראות את מה שהם מחפשים והם לא אוהבים ביקורת ואני בדרך כלל מנסה להיות בדיעה של הצד השני.

סליפי בחייך אל תגני עלי ,אני אעשה את זה לבד. אם הוא לא רוצה להכנס לדיון שלא יכנס זכותו וזה כולה פורום.

את המאמר מהרווארד אני אקרא מחר בבוקר כשיהיה לי זמן להתעמק בו.

נערך לאחרונה:
נראה לי שכותרת פחות יומרנית ויותר מתאימה תהיה - לכל המעוניין.
גם אם אתה, אלכס ואלירן יותר חכמים פה מכולנו כפרה עליכם חיים של דודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית