הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קפאין עם ADHD

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
הייוש אחי הליפטרים השמנים1 (וגם לכם הבילדרים המפמפמים)✌️

יש לי הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות- ADHD, ולכן אני נוטל ריטלין מסוג קונצטרה.
לפי מיטב ידיעתי ריטלין מעלה את קצב הלב (ולמען האמת אני שם לב שהלב שלי פועם יותר מהר ממה שאמור להיות לדעתי- גם כשאני כמעט ישן אני מרגיש שהלב דופק מהר יחסית)- ברוך השם ישתבח שמו לעולם ועד טפו טפו טפו בלי עין הרע יתגדל ויתקדש שמא רבאאאא אני יכול לרוץ ולהרים כבד, כאן אין דאגה וכנל קפה וקולה וכו'.
הבעיה היא כזו-
קפאין גם מעלה את קצב לפי מה שהבנתי, וליטול 200 מ"ג, שזה יותר מכוס קפה, ואפילו 600 מ"ג וכו', יכול לגרום להתקף לב חס וחלילה טפו טפו טפו בלי עין הרע ישתבח שמו חס וחסיסה שום בצל שמיר מלח מים וודקה סיגר תימני.
זו הערכה שלי, ומכאן השאלה-
האם אני צודק? זה באמת לא טוב ויכול לגרור אצלי התקף לב (ראו תוספות למעלה) עקב קצב לב מוגבר כתוצאה של ריטלין, או שאני טועה איפשהו במשוואה ואין שום בעיות?
אני לא מפחד לעשות ניסויים בדרך כלל (כמו הפעם הראשונה שהתקנתי קשיח ונגעתי בכבלים של SATA והחשמל כשהמחשב פעל), אבל התקף לב כבר רמה מעל:suicide:
אשמח לתשובה מהשמנמנים והמפמפמים.

ברמה מסוימת זה יכול להיות מסוכן.
החשיבה נכונה. המינונים? קרוב לוודאי שזה משתנה מאדם לאדם.
לא הייתי דואג מקפאין בצריכה היומיומית אבל גם לא הייתי רץ לקחת כדור של 200.
בשביל מה אתה צריך קפאין בכלל? אין לך מספיק מרץ?
אני הייתי מתאמן פעם עם ריטלין עשר וקפאין 100 מ"ג לפני אימון ושרדתי.
הכל תלוי כמה הגוף שלך רגיל לקפאין וכו'.
אבל שוב, למה אתה צריך קפאין?

• פותח/ת השרשור
ברמה מסוימת זה יכול להיות מסוכן.
החשיבה נכונה. המינונים? קרוב לוודאי שזה משתנה מאדם לאדם.
לא הייתי דואג מקפאין בצריכה היומיומית אבל גם לא הייתי רץ לקחת כדור של 200.
בשביל מה אתה צריך קפאין בכלל? אין לך מספיק מרץ?
אני הייתי מתאמן פעם עם ריטלין עשר וקפאין 100 מ"ג לפני אימון ושרדתי.
הכל תלוי כמה הגוף שלך רגיל לקפאין וכו'.
אבל שוב, למה אתה צריך קפאין?
כ-PRE WORKOUT- מרץ ופוקוס לאימון.
אני שותה הרבה קולה כל יום ולפעמים כוס תה לפני השינה, לא משפיע אז אני מניח שאין עם זה בעיה.
הכוונה היא כמה שיעזור לי- אם 100 מ"ג חלש אז 200 מ"ג, אם 200 לא אז 300 וכו'.
הדגש הוא על יום חמישי שיש לי שיעור ספורט (נדפקתי עם מורה רציני שלא נותן כדורגל- שעתיים של ריצה, קפיצה ואימון קשה) ואימון SS אחרון לשבוע, מה גם שסיכוי סביר שאשלב HIIT כדי לשמור על כושר ולשמור על השומן במסה, וחשבתי על לקחת קפאין 40 דקות לפני אימון כדי שיהיה לי כוח לגמור אותו.
הבנתי שה-JACK3D החדש מעפן, ה-PRE WORKOUT האחרים סתם חארטות שבמקרה הטוב יעזרו לפאמפ, לא ממש מוצא תחליף (בטא אלנין רק אירובי)

אל תקח PRE WORKOUT עם ריטלין. יש כאלה שיש בהם חומרים שלא ישתלבו טוב עם ריטלין כמו למשל הג'קד הישן.
אתה יכול לנסות לקחת 100 ואם לא אז 200. מקסימום תרעד ותהיה היפראקטיבי, אבל יעבור אחרי כמה שעות.
רק תעשה את זה בהדרגה, תתחיל ממינון נמוך, ואל תעשה סלט עם המון חומרים.

• פותח/ת השרשור
אל תקח PRE WORKOUT עם ריטלין. יש כאלה שיש בהם חומרים שלא ישתלבו טוב עם ריטלין כמו למשל הג'קד הישן.
אתה יכול לנסות לקחת 100 ואם לא אז 200. מקסימום תרעד ותהיה היפראקטיבי, אבל יעבור אחרי כמה שעות.
רק תעשה את זה בהדרגה, תתחיל ממינון נמוך, ואל תעשה סלט עם המון חומרים.
אוקיי.
במידה ואני מתאמן ב-16:00 (לוקח ב-15:30), עד אזור 21:00 זה אמור לעבור (עד השינה)?
לא רוצה למצוא את עצמי רועד במיטה ועושה ריצות לילה בפיג'מה ונעלי דובונים...

שאלה קטנה (במילא זה אשכול שקשור לזה)
לקחתי אתמול בפעם הראשונה כדור 200 מיליגרם
ואני כמישהוא שונא קפה בכל החיים שלו שתה איזה 5 פעם קפה
חשבתי שאחרי שאני יסיים תאימון אני יהיה כל כך היפרקטיבי שאני ירצה לעושת עוד תרגילים LOL
אבל חוץ מי זה שזה לא נתן לי להירדם זה לא עשה כלום למה?
גם זה מדאיג אותי כי קניתי את זה במחיר מחשיד LOL (ממש זול ממישהוא פרטי)

זמן מחצית חיים של קפאין זה 5 שעות. אבל שוב, זה אינדוידואלי. לדעתי יהיה קשה לך להרדם, אבל הדעה שלי לא שווה הרבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית