הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אבקת חלבון יכולה לסייע למתאמן טריאתלון ( ספורטאי סיבולת ) ?

shahaf1496

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום לכולם ,
ראשית אני מקווה שפתחתי את האשכול במקום הנכון , אם לא אשמח אם תפנו אותי .
משקל: 78
גובה: 1.84

אני טריאתלט כבר קצת יותר משנה, ספורטאי סיבולת, (עוסק בתחום שחייה, אופניים וריצה) ורציתי לדעת האם שימוש באבקת חלבון לאחר אימון יכולה לשפר / לסייע לי לפתח את השרירים בצורה יעילה יותר מאשר מזון טבעי בלבד.
האם אבקת חלבון Isolate יכולה לענות לי על צורך זה ?

אשמח לשמוע את דעתכם / עצתכם בנושא 😃

אין שום יתרון או הבדל בין אבקת חלבון לבין חלבון שמקורו באוכל.

נוסף על מה שאלעד ציין, אין שום יתרון ושום טעם בחלבון ו/או פחמימה לפני/אחרי אימון.
במידה ואתה בצום מלא לפני האימון (8 שעות לפני האימון לא אכלת כלום) זה באמת חשוב לשתות אחרי האימון כמה שיותר מהר אבקה, אבל אני מעריך שאין לך כוח לאימון אחרי צום של 8 שעות ואתה לא מגיע למצב ש-8 שעות אתה לא אוכל ומגיע לאימון (רעב כבד) ככה שזה לא אקטואלי.
תקרא את זה-
http://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/

אין שום יתרון או הבדל בין אבקת חלבון לבין חלבון שמקורו באוכל.
מסכים לגמרי, כל עוד אתה מגיע לערכים שאתה צריך מאוכל, אין שום צורך באבקה.
נוסף על מה שאלעד ציין, אין שום יתרון ושום טעם בחלבון ו/או פחמימה לפני/אחרי אימון.
במידה ואתה בצום מלא לפני האימון (8 שעות לפני האימון לא אכלת כלום) זה באמת חשוב לשתות אחרי האימון כמה שיותר מהר אבקה, אבל אני מעריך שאין לך כוח לאימון אחרי צום של 8 שעות ואתה לא מגיע למצב ש-8 שעות אתה לא אוכל ומגיע לאימון (רעב כבד) ככה שזה לא אקטואלי.
תקרא את זה
אין צורך בחלבון אחרי אימון זה שטויות, שכולם מאמינים להם, אני קורא לזה "שפעת המדריכים". אתה יכול לשתות מיץ (100% פרי) אחרי אימון (עוזר בלשמר גליקוגן לפני ואחרי אימונים) במיצים יש פחמימה פשוטה שבונה גליקוגן במהרה אז זה מעולה לשימוש לפני או אחרי פעילות .

מסכים לגמרי, כל עוד אתה מגיע לערכים שאתה צריך מאוכל, אין שום צורך באבקה.

אין צורך בחלבון אחרי אימון זה שטויות, שכולם מאמינים להם, אני קורא לזה "שפעת המדריכים". אתה יכול לשתות מיץ (100% פרי) אחרי אימון (עוזר בלשמר גליקוגן לפני ואחרי אימונים) במיצים יש פחמימה פשוטה שבונה גליקוגן במהרה אז זה מעולה לשימוש לפני או אחרי פעילות .
צירפתי מאמר מהפורטל.
יש צורך בשתיית שייק חלבון או לאכול ביצה/טונה/בשר וכו' אחרי אימון רק במידה והמתאמן בצום מלא של 8 שעות.
מאחר ואין כמעט מצבים כאלה, זה לא אקטואלי.
אז בקיצור- ב-95% מהמקרים זה לא אקטואלי, ב-5% של צום מלא זה כן.

צירפתי מאמר מהפורטל.
יש צורך בשתיית שייק חלבון או לאכול ביצה/טונה/בשר וכו' אחרי אימון רק במידה והמתאמן בצום מלא של 8 שעות.
מסכים איתך 100%, הוספתי את הקטע על המיץ, יש אישור? 😉

מסכים איתך 100%, הוספתי את הקטע על המיץ, יש אישור? 😉
לא ממש קראתי על הנושא, אבל אם אני לא טועה זה לא אקטואלי בדל פחמימה, בדרך כלל זה בסדר גמור, אבל שוב- לא ממש קראתי ובדקתי את זה, חכה למישהו אחר שיגיב.

צירפתי מאמר מהפורטל.

למה אין כמעט מצבים כאלה? ספורטאי סבולת רבים נוהגים להתאמן בבוקר לפני הארוחה.

למה אין כמעט מצבים כאלה? ספורטאי סבולת רבים נוהגים להתאמן בבוקר לפני הארוחה.
קשה לי להאמין שיש לילד בן 17 זמן לשחות/לדווש/לרוץ הרבה לפני בית ספר.
אימוני טריאתלון לוקחים זמן רב מאחר והם למרחקים גדולים ודורשים להגיע לים או לארגן אופניים, או פשוט לרוץ זמן רב.

תתפלא 😃 יש לא מעט מתחרים בגילאי תיכון שמתאמנים בצורה מאוד אינטנסיבית, יש גם טריאתלטים בפנימיה בוינגייט

אימוני טריאתלון לוקחים זמן רב מאחר והם למרחקים גדולים ודורשים להגיע לים או לארגן אופניים, או פשוט לרוץ זמן רב.
אימון לא חייב להיות ארוך. אפשר למשל לבצע אימון ריצה קצר (20-30 דקות) בבוקר (ועוד אימון ארוך יותר אחה"צ).

Back
למעלה תחתית