הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי צבא

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
אח שלי גר בהולנד מגיל 13, מאז הוא היה כאן 3~4 פעמים וכל פעם הביקור היה לאיזה חודש וחצי.
הוא מתכנן להגיע לביקור עוד כמה חודשים כשהוא יהיה כבר בן 17 וחצי, יש סיכוי שלא יתנו לו לחזור להולנד ויגידו לו שהוא צריך לעשות שירות צבאי כלשהו?

אני עדיין לא פניתי לגוף צבאי, אני רוצה קודם כל לדעת אם יש אנשים שמבינים בעיניין

עד כמה שאני יודע עד חודש לפני הגיוס ניתן לעזוב חופשי את הארץ

יש לו אזרחות? הוא קבל צווים?
מעבר לזה אני די בטוח שכל עוד הוא לא שוהה פה מעל למספר מסוים של ארבע חודשים בשנה לא יגייסו אותו.
פשוט תפנה למשרדי הבטחון. יש להם אימייל והם עונים בו ממש מהר.

אני חושב שאם הוא גר בארץ עד גיל 13 אז יכול להיות אבל עדיף שתפנה לגורם מוסמך

בוודאות לא ימנעו ממנו לצאת מהארץ, הם לא יכולים לעשות את זה, אבל יכולים לעצור אותו אם וכאשר הוא חוזר אחרי שהוא היה עריק.
גם חייל בשירות חובה שרוצה לברוח לחו"ל יכול לעשות את זה בקלות, פשוט קונה כרטיס טיסה וטס. אני בעצמי טסתי בזמן הצבא לחו"ל, אמנם עם אישור - אבל זה לא שבשדה התעופה הייתי צריך להראות למישהו או שהיה לי תהליך שונה מכל אזרח רגיל. בהנחה שמערכת המחשב של צה"ל לא מקושרת עם משרד הפנים - הם גם לא יכולים לדעת אם \ לאן טסתי.
ואני מכיר שניים שטסו בלי אישור בזמן הצבא - אחד בזמן רגילה ולא ידעו על זה, הוא פשוט חזר כרגיל כאילו הוא היה בבית, ואחד היה נפקד חו"ל וקיבל על זה ריתוק 28.
אגב, נפקד חו"ל זה מושג מוכר, והוא הומצא מהסיבה הפשוטה - שאפשרי להיות נפקד חו"ל...
אין לי מושג מה הנהלים לגביי אם הוא צריך לעשות צבא או לא, אבל מקווה שעזרתי איכשהו

• פותח/ת השרשור
אני הייתי משתמט חול, חזרתי בשביל לעשות צבא ומשתחרר עוד שלושה חודשים.
כן אני יודע שלצאת לחול בזמן הצבא זאת לא בעיה, הבעיה היא יותר מתי שחוזרים...
העיניין הוא שהוא כבר שוהה בהולנד קצת יותר מ4 שנים אפילו 5 כשיבוא, יש לו דרכון הולנדי כמובן..זה לא מעט.
אני כמובן בסופו של דבר אפנה לגורמים צבאיים, אני רק רוצה לבדוק עוד ניסיון ודעה של אחרים בשביל למזער כמה שיותר בילבולי בייצים מהצד שלהם.

לאחר שנתיים מעבירים אותו באופן אוטומטי למצב של ניתוק תושבות והוא נשאר סה"כ אזרח. זה אומר שאין לו זכויות בישראל אלא רק דרכון ישראלי. לאחר 5 שנים לערך עוברים עוד קטגוריה שזה ניתוק טוטאלי ואופציה לעשות עלייה מחדש לישראל (עם כל ההטבות שכרוכות בכך).
הצבא לא יעשה לו בעיות, במיוחד כשיש לו דרכון הולנדי. יתכן ויבוצע לו תשאול קצר בכניסה לישראל וזה הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית